2017 Şubat Anneleri

doğurdum kızlar ikindin geldik njrax uzun sürdü önceki hasta doğum yapamadı sonra beni aldi 6 cm olmuştu az daha durdum o doğururken yürüdüm kontrol etri açılma tam 5 dakikaya alıyorum yürüme dedi ama catin dar dedi son ana kadar bekledi 18.45te kucagima aldım sabırla bekledi yavrum da ama ıkınamadım ilk yorgunluktan sonra onun icin dedim denedim ama kesim var dikiş sayımızı bilmiyorum ebem çok sabirliydi bu arada ikinmayi yatarak yaptirmadi comelerek ıkındım eğilerek ıkındım hatta bi ara oturdum yere en son çatala oturdum ondada saçları gözüküyordu
Gözün aydın cnm kavuşmuşsun meleğine tebrik ediyorum 2 gündür çok çektin inş bol sütlü gazsız günleriniz olurda unutturur yorgunluğu

doğurdum kızlar ikindin geldik njrax uzun sürdü önceki hasta doğum yapamadı sonra beni aldi 6 cm olmuştu az daha durdum o doğururken yürüdüm kontrol etri açılma tam 5 dakikaya alıyorum yürüme dedi ama catin dar dedi son ana kadar bekledi 18.45te kucagima aldım sabırla bekledi yavrum da ama ıkınamadım ilk yorgunluktan sonra onun icin dedim denedim ama kesim var dikiş sayımızı bilmiyorum ebem çok sabirliydi bu arada ikinmayi yatarak yaptirmadi comelerek ıkındım eğilerek ıkındım hatta bi ara oturdum yere en son çatala oturdum ondada saçları gözüküyordu
Rabbim bundan sonra ağrı sızı vermesin sağlıcakla doğmuş kuzun bol sütlü az gazlı günler nasip olsun inşaallah:anne:

Kızlar bır sorum olucak tecrubelı annelere Ilk günler şutum gelmedı Sımdı de sağarak verıyorum cunku emme konusunda sıkıntılıyız aventın anne göğsü uyumlu bıberonunu almıştım ama yıne de bıberon daha kolay onun ıcın herhalde sıreklı sut sağıyorum bebegı Nasıl alıstırabılrım tavsıyelerınızı beklıyorum
Canım ben henüz doğum yapmadım ama geçenlerde bi yerde gördüğüm emzirme sistemi var EDS ( EMZİRME DESTEKLEYİCİ SİSTEM) ilk başta biraz grip geliyor ama biberonlardan daha iyi, bu yöntemle hem bebek emme refleksini kaybetmiyor hem de annenin memesi uyarılma ile süt üretimine geçiyormuş. şu sayfada bilgi var http://www.lllturkiye.org/2015/09/emzirme-destekleyici-sistem.html videolarda yardımı olur. inşallah işine yarar canım

Tebrikler tekrar :KK52::nazar:

Rezene ve adaçayı var deneyeyim. Hurma almaya bir fırsat bulamadım anlaması da severim bak onu da alayim yarın çıkacağım çarşıya. Aynen öyle hiç aklımda yoktu inan ki nasip herşey elbet ne gerekiyorsa o olacak. Haftada 200 er Gr alırken birden gelişimi durmuş denilince garip oldum bende.
Son haftalarda kilo alımı yavaşlıyor diye biliyorum Doğuma yakın.. doktorun tam olarak normal ya da anormal bi durum filan dddi mi neden durmuş gelişimi?

Sütünü sağan arkadaşlar kaç ml sütünüz çıkıyor. Ben hala gelip gelmediğinden emin değilim.

TuRuNCu TuRuNCu cnm haklısın şırınga da vardı. Ben onu unuttum demeyi.arkadaşım hakkını Helal Et. Onu daha rahat alıyor evet ama niyeyse ağlıyor ağzına değince. Bu arada oğlum ameliyattan çıkınca 15 dk ortalıkta kalmış. Annemler dışarıda bebeği bekliyor kimse hbr vermiyor.epey olay çıkmış yani.bana anlatmadi kimse. Bebek kac gündür perişan oldu. Bugün ilk kez iki saat uyudum. Hiç durmadı. Meme ucu da yok. Yara oluştu bende 15 20 gün sürüyor yani meme ucu oluşumu.
Senin bebis nasıl? Kontrol hangi gün. Gaz problemini var mı. Biz acaip gazla uğraşıyoruz.

Ah canım ya.
Bebeğin ortada bırakılması çok büyük sorumsuzluk olmuş...

Uykusuzluğunu ise anlıyorum. Ben de ilk 3-4 gün toplasan 3-4 saat anca uyumuştum.
Şimdilerde ise gece sürekli emmek istediği için uyuyamıyorum hiç. Tam bir düzen kurmak biraz sürecek sanırım..

Meme ucu olmaması kötü olmuş ,inş en kısa zamanda emmeye başlar kuzucun.

Ben ilk günden beri göğüs kalkanını hep kullandım ,çok şükür az hassasiyet dışında hiç yaram olmadı.

Biz ilk kontrolümüze gittik ,sarılığımız çok hafif vardı ama geçti. Kilosu da 3700 idi. Yani doğum kilosuna ulaşmış.
Böbrek kontrolümüz ise perşembe günü..

Gaz sorunu genelde 15-20 gün içinde başlıyormuş. İlk günler bağırsaklarda hassasiyet vardı ama normalmiş. Gaz sancılarını dediğim gibi 15-20 gün sonra hissediyorlarmış. Biz 11.ci günümüzdeyiz ,şimdilik bir şikayetimiz yok gibi.

Bizim tek sorunumuz memede olma isteği.
Saatlerce emzirilmek istiyor. Memede uyuyor ,yatırınca uyanıp ağlıyor. Emzik veriyorum ama tutmak istemiyor. Yarın gidip farklı bi emzik alayım diyorum. En azından tok olduğunu bildiğimde onu veririm ,oyalanır..

Merhaba kizlar ben sezeryanla dogus yapicam. Acaba sutum olurmu? Birde dusunuyorumda sutumu sagsami her halde sezeryandan sonra cocugu emzirmek zor olur. Sut sagan kulanan oldumu aranizda hangi marka daha iyi?

Doğum yapan diğer arkadaşlar hepinize geçmiş olsun. İnşallah bol bol sütünüz olur. Şütfen bizler için de dua edin bir an önce sağlıcakla kucağımıza alalım yavrularımızı bizde

Son haftalarda kilo alımı yavaşlıyor diye biliyorum Doğuma yakın.. doktorun tam olarak normal ya da anormal bi durum filan dddi mi neden durmuş gelişimi?
Geçen hafta kendi doktorum yerine başka doktora gittim izinli olduğu için o büyümesi durdu ise anne karnında durması daha riskli dedi. Yarın kendi doktoruma gidiyorum herşey net belli olacak yarın inşaallah.

Ben sağmadım hiç ama makina kiraladım. Geldiğinde sağıp yazarım sana..
Sen nasıl gelip gelmediğinden emin değilsin ?
Canım ben perşembe sezeryanla doğum yaptım. Bebeğim küvezde. Emzirmek için bile verilmedi. Sütümü sağıyorum. Ama iki damla ancak geldi. Daha bugün ancak 10 ml falan çıkıyor. Bu sütüm var demek için yeterlimi bilmiyorum. 10 ml bebeği bir öğünde doyurur mu? Hemşirelere soruyorum ama onlarda bişey söylemiyor. Gelir devam edin diyorlar. Devam ediyorum edeceğimde ama yeterlimi onuda bilmek istiyorum.

Back
X