2017 Şubat Anneleri

Merhabalar. Cok uzun zamandir takip edemedim forumu. Izneayrilmamistim, islerim yogundu. Evde dogum icin hazirliklar derken firsat bulamamistim. Kimlerbneler yapti, geldi mi bebisle saglikla bilmiyorum, okuyamadim da ama kisaca kendimle ilgili bilgi vereyim..
32 haftama kadar hersey cok iyiydi. Sonrasinda sol kalca eklemi ve sol bacakta agrim basladi. Gittikce artti ve 35. Haftada artik dayanilmayacak duruma geldi. Yogun calistigim icin de 36.haftada izne ayrilmaya karar verdim. Tam o gun rapor alacagimda sehir disinda yasayan ailemden kotu bir haber aldim, ben 36haftalik hamileyken biricik annecigimi kaybettim. Yikildim, bittim, elim ayagim tutmadi, gogsumden birseyi cekip kopardilar sanki. Ama cok sukur esim ve kendi ailemin destegiyle ve oglumu dusunerek ayakta durabildim. 1hafta memlekete gidip cenaze ve taziyeyle ilgilenip izmire geri donmek zorunda kaldim, dogum yaKin olunca.. bundan yaklasik 10 gun sonra da 38 hafta+4gunlukken 28 ocakta sezaryenle dogum yaptim. Saglikli bir oglumuz oldumasallah. Sutum az geldi, oglum beslenemedi kilo kaybetti, sarardi. Sık beslemem gerekti ama sarılık yuzunden uyanıp ememedi oglum, biberonla mama vermek zorunda kaldım.. Yanimda kayinvalidem ve abla olarak gordugum yengem vardi. Kayinvalidem kendine degil de ablama guvendim diye bana tripler atti, yengemle benle kavga etti vs vs.. kim lohusa karar veremedim.. Ogluma uzulmem ayri, evdeki gerginlik ayri, kendimi yalniz caresiz yetersiz kimsesiz hissetmem ayri, annemi kaybetmiş olmanın uzuntusu bir ayrı, aklımı kacırıyorum sandım.. Oglum toparlayıp sarılıgı gecince moralim biraz duzeldi. Bu sefer biberondan vazgecirme surecimiz basladı. Okuyanınız varsa nette bir blog vardı, Tomris'in Emzirme Gunluğu.. orda yazdıgı sekilde sutumu arttırmak ve biberon bıraktırmak için 'emzirme kampı' yaptım, meme verdim her gak demesinde sonra uyudum, 3gun boyunca boyleydi. Cok sukur biberonu da bıraktı, kilo alımı da iyi. Kafama da takmamayı ogrendım biraz biraz.. Anneciğimi kaybetmenin acısı gecmiyor, boslugu dolmuyor ama oglumla ilgilenerek vakit gecircem artık. Azcık uzun oldu ama aylardır yazmamanın sonucu bu.
Herkese sevgiler. Saglıkla analı babalı buyur insallah bebislerimiz. Hoscakalın,..
Başın saolsun rabbim başka acılar yaşatmasn..Anne acısının tarifi yok..Allahm yavrunla sana uzun hayrlı ömürler versin..

1 kere dolanmis biz de ama doktor bi sıkıntı olmadığını söyledi. suyu kalp atışları iyiymis.
Bebeklerin %20'si boyunlarında tek kordonla doğuyorlarmış zaten evet kalp atışı hareketleri suyu iyiyse sorun olmuyor çok şükür bizimde o konuda sıkıntımız Yok ama iki kez dolanmış bekliyoruz bakalım açılır inşallah ama doktorum çok evhamlı ona kalsa bugün sezaryen diyor
Başka bi dr daha Görünecem

Alanı daraldığı için daha keskin hareketi olması lazm cnm gerinio gbi..Say hareketlerini 2 saatte bi kaç oluo 10 un altındaysa dr a gidersin..
Valla normalfe tatlı yemek yiyince kıpırdıyodu geriliyodu ama tık yok bi sabah kalktığımda biraz hateketliydi sonra tık yok

Ayy kizlar kasıgımdan bacagima bir agri girdi sabahtan beri kipirdayamiyorum canim cok yaniyor.. gelip giden bir agri degil surekli bir agri.. dogum habercisi olabilir mi????
Dr dan geldim simdi hic acilmam yok bebek kanala yerlesiyor diyor.. siz de de var mi boyle agrilar??
Bu arada 3800 olmus nasil dogurcam bu tosuncugu bilmiyorum .??(??,
Bende aynıyım Can'ım sol kalçamdan bacağıma vuran ağrı yürütmüyor kasıklarımda ağrıyor Bebek yerleşiyor dedi maşallah bebişine bu arada

Bebeklerin %20'si boyunlarında tek kordonla doğuyorlarmış zaten evet kalp atışı hareketleri suyu iyiyse sorun olmuyor çok şükür bizimde o konuda sıkıntımız Yok ama iki kez dolanmış bekliyoruz bakalım açılır inşallah ama doktorum çok evhamlı ona kalsa bugün sezaryen diyor
Başka bi dr daha Görünecem
bence de görün başka bi doktora. Doktorum şu an bununla ilgili bişey soyleyemeyecegini doğum sırasında sıkıntı olup olmayacağını anlarız dedi. normal doğum yanlısı. hayırlısı hepimiz için tabi.

Valla normalfe tatlı yemek yiyince kıpırdıyodu geriliyodu ama tık yok bi sabah kalktığımda biraz hateketliydi sonra tık yok
Karnınla oyna pışpışlarmış gbi biraz rahatsız et elinle tepki vercek mi bak cnm bi?

Bende aynıyım Can'ım sol kalçamdan bacağıma vuran ağrı yürütmüyor kasıklarımda ağrıyor Bebek yerleşiyor dedi maşallah bebişine bu arada
Neden hep sol kalça acaba :KK64::KK64: benim de hamileliğin başından beri sol taraf sıkıntılı kasik agrisiydi ilk baslar soldaydi çoğunluk sonra hep kalça ağrısı da sol ağırlıklı oldu :işsiz::işsiz:

Güzelimm canım çok mutlu oldum bebeğinin olmasına anne olmana Allah analı babalı büyütsün inşaallah bol bol duş almaya çalış duştan sonra sütüm çoğalıyodu benim
Canim nasılsın?Ne günler gecirdik degil mi? Cok teşekkür ederim.

Kızlar nasılsınız? Epeydir giremedim dışardan okuyabildigim kadar takip etmeye calistim.Doğumdan sonra bebeğim sarılık oldu hastaneye yatırmayı kabul etmedim evde hic uyumadan mama+anne sütü ile bebeğimin sarılığı gecti.Hic uyumadım kızlar bu süreçte.Şimdi hersey yolunda cok şükür.Bebeğimi büyütüyorum .Annelik ISLAK mendilleri koynunda isıtmakmıs gercekten.......Sizlerden kimler kaldi doğuracak

Gunaydin hayirli cumalar kizlar :KK54::KK54:aksam 7 gibi kontrolum var..Takvim bitmek uzere 40 i doldurcaz bakalim drumuz ne diyecek 41 i mi bekleyecek yoksa hafta icine suni sanci icin gun mu verecek??

1 gün varmış aramızda. Benim doktor bekleme taraftarı 18 şubata kadar bekleriz dedi. Benim kızdan da ses seda yok dün çok sancım oldu ama bugün iyi :KK12:

Merhabalar. Cok uzun zamandir takip edemedim forumu. Izneayrilmamistim, islerim yogundu. Evde dogum icin hazirliklar derken firsat bulamamistim. Kimlerbneler yapti, geldi mi bebisle saglikla bilmiyorum, okuyamadim da ama kisaca kendimle ilgili bilgi vereyim..
32 haftama kadar hersey cok iyiydi. Sonrasinda sol kalca eklemi ve sol bacakta agrim basladi. Gittikce artti ve 35. Haftada artik dayanilmayacak duruma geldi. Yogun calistigim icin de 36.haftada izne ayrilmaya karar verdim. Tam o gun rapor alacagimda sehir disinda yasayan ailemden kotu bir haber aldim, ben 36haftalik hamileyken biricik annecigimi kaybettim. Yikildim, bittim, elim ayagim tutmadi, gogsumden birseyi cekip kopardilar sanki. Ama cok sukur esim ve kendi ailemin destegiyle ve oglumu dusunerek ayakta durabildim. 1hafta memlekete gidip cenaze ve taziyeyle ilgilenip izmire geri donmek zorunda kaldim, dogum yaKin olunca.. bundan yaklasik 10 gun sonra da 38 hafta+4gunlukken 28 ocakta sezaryenle dogum yaptim. Saglikli bir oglumuz oldumasallah. Sutum az geldi, oglum beslenemedi kilo kaybetti, sarardi. Sık beslemem gerekti ama sarılık yuzunden uyanıp ememedi oglum, biberonla mama vermek zorunda kaldım.. Yanimda kayinvalidem ve abla olarak gordugum yengem vardi. Kayinvalidem kendine degil de ablama guvendim diye bana tripler atti, yengemle benle kavga etti vs vs.. kim lohusa karar veremedim.. Ogluma uzulmem ayri, evdeki gerginlik ayri, kendimi yalniz caresiz yetersiz kimsesiz hissetmem ayri, annemi kaybetmiş olmanın uzuntusu bir ayrı, aklımı kacırıyorum sandım.. Oglum toparlayıp sarılıgı gecince moralim biraz duzeldi. Bu sefer biberondan vazgecirme surecimiz basladı. Okuyanınız varsa nette bir blog vardı, Tomris'in Emzirme Gunluğu.. orda yazdıgı sekilde sutumu arttırmak ve biberon bıraktırmak için 'emzirme kampı' yaptım, meme verdim her gak demesinde sonra uyudum, 3gun boyunca boyleydi. Cok sukur biberonu da bıraktı, kilo alımı da iyi. Kafama da takmamayı ogrendım biraz biraz.. Anneciğimi kaybetmenin acısı gecmiyor, boslugu dolmuyor ama oglumla ilgilenerek vakit gecircem artık. Azcık uzun oldu ama aylardır yazmamanın sonucu bu.
Herkese sevgiler. Saglıkla analı babalı buyur insallah bebislerimiz. Hoscakalın,..

Sana diyecek hiçbir teselli sözcüğüm Yok. Acını biliyorum ve çok iyi anlıyorum. Kim ne dese teselli olmuyor zaten. 20. Haftamda babamı kaybettim
7. Ayımda 27 sene aynı evde yaşadığım en kıymetlim dedemi. Dünyam yıkıldı, bittim, aldığım her nefes ciğerimi acıtarak geçiyor hala. Acımı ertelemek zorunda kaldım ben de bebeğim için. Üstelik safra kesemde 5 adet kocaman taş var patladı patlayacak. Yavrum 30. Haftada doğmasın diye sıktım dişimi. Artık sevdiklerimizle ahirette buluşacağız bu ayrılık sonsuz değil. Dua edeceğiz arkalarından. Onlar en güzel yerlerde şimdi, acıyla yaşamak bize kaldı. Allah'a çok şükür ki teselli edecek evlat verdi. Yavrunun ömrü uzun olsun, başın sağ olsun

Karnınla oyna pışpışlarmış gbi biraz rahatsız et elinle tepki vercek mi bak cnm bi?
Verdi canım zar zor bikaç hareket etti çok şükür rahatladım ma önceden daha hateketliydi 1 haftaya kadar. Bide göğsümden süt geliyo normlmi tshirtim ıslandı resmen durup dururken

Kızlar nasılsınız? Epeydir giremedim dışardan okuyabildigim kadar takip etmeye calistim.Doğumdan sonra bebeğim sarılık oldu hastaneye yatırmayı kabul etmedim evde hic uyumadan mama+anne sütü ile bebeğimin sarılığı gecti.Hic uyumadım kızlar bu süreçte.Şimdi hersey yolunda cok şükür.Bebeğimi büyütüyorum .Annelik ISLAK mendilleri koynunda isıtmakmıs gercekten.......Sizlerden kimler kaldi doğuracak
Beeennnnn :KK25::işsiz::işsiz:

Basiniz sağolsun :cry:herşey üstüste gelmiş. Allah rahmet eylesin. Bebisinizi de allah analı babalı büyütsün sağlıcakla insallah

Kızlar daha önce doğum sürecini ve dogumumu anlatmistim.Bunlara ek olarak hala doğurmamış olanlariniz icin cantaniza humana stil tea cay,ufak çay kaşığı, su ısıtmak için ketil yada sıcak su varsa hastanenizde sıcak su torbası goguslerinize koymaniz için yaninizda bulundurmanizi tavsiye ederim.Ben kanama icin canbebenin 1 numarali bebek bezini almistim hem dikislerim icin hemde kendim icin iyi yapmışım.Emici özelliği olduğu icin kanama fazla olsa bile ben ıslaklık hissetmedim.Bebeğim için göbeğine drumuz alkol vermedi.7 günde kendiliğinden düştü.Hastaneden geldigim gün kendim banyo yaptım.Bebegimide ertesi gün yıkadım.Aklıma geldikçe yazarım daha.

Back
X