Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
geçmiş olsun canım allah analı babalı buyutsunKizlar ben bebisimi aldim kucagima cok şükür.. bu foruma son zamanlarda takilmaya başlamıştım. Gercekten bana iyi geliyordu. Ben de dogum hikayemi yazmak istiyorum sizlere. Dun gece saat 3te hafif kanama başladı. Bebegin hareketlerine ve agrimin olmamasına guvenerek biraz yattim. Sabah 6da uyandigimda nisan geldi. Hafif hafif de sancim başladı. Hastaneye gittik. Normalde cuma gunu sezeryana girecektim zaten. Nst cekildi. Doktor dogum baslamis dedi. Öğlen alalim dedi. Saf epidural anestezi ile (spinal deil) sezeryan oldum. Normal dogum yapan ve yapacak olan arkadaslarin önünde saygiyla egilsem de :) benim ameliyatim da cok sukur cok rahat gecti. Epidurali herkese tavsiye ederim. Garip bir his yapilan her seyi hissediyorsun ama aci ya da agri duymuyorsun. Cok kisa surdu zaten. Doktor bebisi cikardiktan sonra gogsume koydu. Ameliyat sonuna kadar gogsumde kaldi. Hic aglamadan durdu oylece cok guzel bir andi. Agrilar da ilk gun zor ama giderek azaliyor. Dogum yapanlara bol sütlü, bekleyenlere de guzel dogum hikayeleri diliyorum
Tamda dediğin gibi oldu daha birinci gün ne yemek yapayım diye yerinden kalkan yok e ben bi kalkayım belki gelirler dedim neyse geldi. İzmit köfte yapalım dedim toksapilazma bağışıklığım çıkmadığı için ete dokunamıyorum köfteleri sen yap ben patatesleri halledeyim dedim kıymayı eline aldı içine ne koyulacak demez mi kal geldi.Sakin kalmaya calismakla basla bence canim. Sinir oldukca onlarin her hareketi lafi sana batacak maalesef
Valla ben de şubat bebeklerin de gördüm bu kadar yerinden memnun hayırlısı inş sancı Zaman'ı yüzünü dönebiliyorlar ilk bebeğimde sancı nişan kanal hiç yoktu su geldi gittim 2 cm ile verdiler suniyi doğurdum şuan sil baştan bende burada öğreniyorumYok canım daha çatı muayenesi bile yapmadı. Bugün de 42 ye kadar vakti var diyince baya afalladım. Bebis uzun boylu 3200 felan en fazla yani normal doğuma uygun. Ama kanalda değil. Bugün kontrol etti kafası aşağıda ama kendi bize dönük hala. Ne bilim ya kafam çok karisti. Korkuyorum erken istemekle yanlış mı yapıyorum felan diye. Ama erken değil ki puff ne bilim
Nişandır o Zaman belki cnm ben iki kez oldum açıklık var mı diye baktılar hiç bir şey gelmedi akıntı kanama leke... Oğlumda bir baktılar sabahına suyum gelmişti tetikledi muayene....Muayene salı günü oldu onda azıcık bir kanama oldu . Çarşamba günü olan muayenemde o hiç bişey olmadı bile . Ki üzerine kaç kez banyo yapıp temizledim . Bekleyelim görelim bakalım .. tşk ederim
hadi gözün aydın canım Rabbim evladını analı babalı sağlıcakla büyütsün inşallah. ben de spinal oldum benim için de müthiş bir tecrubeydi çok şükür. İlk gün benim de sütüm hiç olmadı ama ben hep sagdim kanallar açılsın diye.ikinci gün gelir gelmez duş aldım ve sütüm hemen indi şükürler olsun.tahminimce senin de gelmiştir bugün. sayfamızdaki anneler birer birer kuzulqrina kavuşuyor çok şükür darısı sırada bekleyenlere sağlıcakla insallahHerkese merhaba kızlar
Telefona yapışık yaşayan ben iki gündür elime alamıyorum. Ancak yazabildim kusura bakmayın tek tek alıntı yapıp mesajları okuyamadım ama vakit olursa bakacağım
Çok şükür kızım da ben de çok iyiyiz. En son saat 2 civarında konuşmuştuk sizinle sanırım ondan sonra olaylar çok hızlı gelişti. Yazmış mıydım hatırlamıyorum ama sanırım suyum geldi demiştim. Evet o gelen suyummuş ama öyle birdenbire boşalmadı avuç avuç geliyordu ama maalesef sarı yeşil karışımı gelmişti. Anladım direk kızımın kaka yaptığınıve daha erken hastaneye gitmediğim için pişman oldum
Sancılar 10 dk da bir geliyordu ama suyum gelince 6-7 dk ya düştü evimiz hastaneye çok yakındı hemen gittik baktılar doğum başlamış dediler ebeler açıklığa baktı 2 cm di ama sancı hala dayanılabilecek seviyedeydi. Kararlıydım normal doğuma ama kızımın çok kaka yaptığını söyledilerdoktorumu aradık eğer yerse kuvözde kalması gerekeceğini ve ilk doğumum olduğu için ne kadar süreceğini bilemeyiz dedi riski göze alıyorsan bekleyelim yoksa sezeryana alalım dedi. Acil karar vermem gerekiyordu o arada sancılar da dayanılmaz bir hal almıştı 3 dk da bir geliyordu ama sezeryanı kabul ettik kağıtları imzaladık. Çok isteksizdim ama kızım için ha gayret dedim. Spinal anesteziyle 14 şubat saat 4.25 te kızımı kucağıma aldım. Ameliyat anı çok güzeldi müthiş bir tecrübeydi ve o anda hiçbir acı hissetmedim. Anestezi iğnesinden de korkuyordum ama normal iğne gibi bir ağrı oldu sadece. Kızım doğdu ve onu gördükten sonra bütün bağlarım çözüldü ve dikişler yapılırken biraz kestirmişim
ameliyat sonrası biraz zordu benim için çünkü hayatımda hiç böyle bir hastane tecrübem yoktu. Anestezinin etkisi geçene kadar değişik bir uyuşukluk vardı. O geçince hemen kaldırıp yürüttüler sandığımdan daha güçlüymüşüm meğersem
ilk gün klasik sorunlar oldu kızım emmedi biraz ağrılarım vardı sürekli serum ve ağrı kesici aldım ama ikinci gün ağrı kesiciye gerek kalmadı. Şimdilik iyiyiz kalkıp yürüyebiliyorum lavaboya tek başıma gidebiliyorum eğilip doğrulabiliyorum gün geçtikçe daha iyi olacak inşallah
Dikiş yerlerim çok ağrımıştı ama orayı açıkta bırakmak çok fayda ediyor ağrısı olanlara duyurulur
Sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım. Hepinizi seviyorum ve çok öpüyorumdestekleriniz için çok teşekkür ederim
İyi ki var burası![]()
canım Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin bebişini kimseye alınma herkes ya yeni doğurdu yada benim gibi acaba doğuruyor muyum paniğindeGünaydın kızlar bizim 3. Günümüz agrılarım bugün daha az çok şükür kızım da emiyor ama süt geldiğini tam bilmiyorum yeterli mi hiç fikrim Yok ama uyuyor 2 saat demek ki yetiyor diyorum . Göğüslerine sırayla lansinonh tereyağı ve ayva çekirdeği suya koymuştum onları sürüyorum agrıyor ama daha şimdilik sgrılsr çok degil fayda görüyorum çok şükür . Rezene kimyon humano stil içiyorum 3 lt su içiyorum bide pekmezli tereyağlı akıt yiyorum bide 4 tane hırma şimdilik herşey yolunda normalde fazla sütlü bir kadın değilim ama bugün uyudum çok şükür . Kimse beni sormadı aslında biraz kırgınım ams şimdi herkes kendi derdine şaşmıştır diye
canım allah anali babali buyutsun kuzunu uzun saglikli hayirli bi omru olsun insallah.canim b3nim de ikinci çocuk güya tecrübeli anneyim ama ben de bilemiyorum doyuyor mu yeteri kadar emiyor mu yeterli sütüm var mı biri bizi bu konuda bi aydinlatsa çok iyi olacak galiba.Günaydın kızlar bizim 3. Günümüz agrılarım bugün daha az çok şükür kızım da emiyor ama süt geldiğini tam bilmiyorum yeterli mi hiç fikrim Yok ama uyuyor 2 saat demek ki yetiyor diyorum . Göğüslerine sırayla lansinonh tereyağı ve ayva çekirdeği suya koymuştum onları sürüyorum agrıyor ama daha şimdilik sgrılsr çok degil fayda görüyorum çok şükür . Rezene kimyon humano stil içiyorum 3 lt su içiyorum bide pekmezli tereyağlı akıt yiyorum bide 4 tane hırma şimdilik herşey yolunda normalde fazla sütlü bir kadın değilim ama bugün uyudum çok şükür . Kimse beni sormadı aslında biraz kırgınım ams şimdi herkes kendi derdine şaşmıştır diye
amin ins canim gunler bir uzuyor ki ev isleri eksikler..lohusalikta simdi oglum da olacak.daha cok onu dusunuyorum.nasil dengeyi saglayacagizHayırlısı ile kucağınıza alırsınız inş nisan ayı çok güzel ilk bebeğim nisan da doğmuştu çok keyifli bir ay sarıp sarmalıyorsun hop bahar geliyor yazın çocuk zaten kendini kurtarmış oluyor Güneş'e çıkıyor mis![]()
Aynen Can'ım sizleri seviyorumcanım Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin bebişini kimseye alınma herkes ya yeni doğurdu yada benim gibi acaba doğuruyor muyum paniğindedoğuranları okuyup kendimize pay çıkarmaya çalışıyoruz. Yani dediğin gibi herkes kendi derdine düştü
Olur inş Can'ım merak etme hakkınız da hayırlısı olur inşMerhaba canım sesim çıkmıyor doğru okadar bunaldım ki beklemekten. Sabah kanlı akıntı geldi biraz,doktora gittim açılma falan yok pazartesi son artık olmadı beklemeyeceğiz dedi. Hakkımda hayırlısı dualarınızı eksik etmeyin
Emiyor uyuyor Can'ım 2 saat filan yetiyor diye düşünüyorum eşim de tutturmuş mama verme emzir diye beni bazen sinir oluyorum ama sonra hak veriyorum gece verdim bir kez mama doymayınca ahlamaya devam edince vereceğim . Oğlum da mama verince memeyi istememe sorunu oldu bunda da aynı şeyleri yaşamayalım diyor bugün sağdım çok az geldi ama bence yetecek gibi zaten midesi küçüçük haftaya Doktora gideceğim kilo almamışsa mamaya başlarız artık .ama bu beni sitresr sokuyor Can'ım yetip yetmeme duygusu bakalım ne yapacağızAyyy sende mi doğum yaptın :) seninde gözün aydın geçmiş olsun kuzum adıyla hayırlı sağlıklı yaşasın inş bizde iki gün süt olmadığı için mama takviyesi yaptık çok şükür dünden beri gelmeye başladı ama iki göğsü emziriyorum hala agliyosa az mama yine veriyorum korkuyorum çünkü aç kalıp sarilik fln olmasından yetiyodur inş yetmediğini düşünürsen mama ver istersen biraz çok zayıf ta doğmamış bence iyi kilosu toparlar inş ortalama doğmuş takılma ona :)
pazartesiyedaha vakit var cnm insallah gelir bebisinMerhaba canım sesim çıkmıyor doğru okadar bunaldım ki beklemekten. Sabah kanlı akıntı geldi biraz,doktora gittim açılma falan yok pazartesi son artık olmadı beklemeyeceğiz dedi. Hakkımda hayırlısı dualarınızı eksik etmeyin
Kaç günlüksün Can'ım buzluk dolacak kadar masaalah benim anca yetecek kadar geliyor ya hiç fazla sütüm olmadısağman lazım canım bnm buzluk doldu yanı yoksa sıtma yapıo veya ates yapıo sureklı sag pompa aldm ben ışimi goruyor gayet guzel
su nisan ya da acilma olmadan suni sanci verebiliolar mi?Kızlar ben yarın sabah gidip doktorla konuşmayı düşünüyorum 42. Haftaya kadar beklemek istemiuorum. Annemin izni bitecek benim izin gidiyor ve en önemlisi bebek kaka yapar diye korkuyorum. Suni sancı ile doğum yapmak isteyecem bakalim ne diyecek.
Tamda dediğin gibi oldu daha birinci gün ne yemek yapayım diye yerinden kalkan yok e ben bi kalkayım belki gelirler dedim neyse geldi. İzmit köfte yapalım dedim toksapilazma bağışıklığım çıkmadığı için ete dokunamıyorum köfteleri sen yap ben patatesleri halledeyim dedim kıymayı eline aldı içine ne koyulacak demez mi kal geldi.Ya köfte yapıcan altı üstü senelerin ev hanımı
![]()
sağman lazım canım bnm buzluk doldu yanı yoksa sıtma yapıo veya ates yapıo sureklı sag pompa aldm ben ışimi goruyor gayet guzel
Bende sıradayım:)Bende varımmmmm
Veriyorlar canım. Hastahanede bir kadınla tanıştım 38 . Haftada suyu az diye suni sancı ile doğurmuş. Benim arkadaş da günü geçti belirti de yoktu o da suni sancı ile dogurdusu nisan ya da acilma olmadan suni sanci verebiliolar mi?