2017 Şubat Anneleri

Tuz tüketimin falan nasil? Önceden tansiyon problemin varmiydi? Sadece bugun yuksek ciktiysa cok anlamli degil takip gerektirir sadece diye biliyorum
Canım pek tuzlu yemem aslında ama idrar tahlilimde sınırda protein çıktı ölçümde de 14 9 çıktı tansiyonum dpktpr tansiyonun yükselirse hemen hastaneye gel dedi korktum valla

Canım pek tuzlu yemem aslında ama idrar tahlilimde sınırda protein çıktı ölçümde de 14 9 çıktı tansiyonum dpktpr tansiyonun yükselirse hemen hastaneye gel dedi korktum valla
Benim idrar tahlilinde +1 protein sende kaç yazıyor korkma yediğine dikkat et şimdiye kadar yoksa tansiyonun belki bugüne böyle denk gelmiştir

Benim idrar tahlilinde +1 protein sende kaç yazıyor korkma yendiğine dikkat et şimdiye kadar yoksa tansiyonun belki bugüne böyle denk gelmiştir
Bu idrarda protein sıkıntılı ama galiba tahlilim doktorda bana msla cevap yazdı sınırda dedi :( bende oludum internette ölü doğum falan diyo korktum valla

Bu idrarda protein sıkıntılı ama galiba tahlilim doktorda bana msla cevap yazdı sınırda dedi :KK43: bende oludum internette ölü doğum falan diyo korktum valla
Aklına kötü şey getirme müdahale ederdi dr acil olsa... demekki seni uyarmak istemiş tansiyonun çıkarsa gel diye internete bakma şu süreçte dua et Allah hayırlısıyla herkesi yavrusuna kavuştursun

Aklına kötü şey getirme müdahale ederdi dr acil olsa... demekki seni uyarmak istemiş tansiyonun çıkarsa gel diye internete bakma şu süreçte dua et Allah hayırlısıyla herkesi yavrusuna kavuştursun
Amin cnakm inşallah yok daha önceleri hep 12 8 tansiyonum insan korkuyo tabiki rabbim sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı nasip eder inşallah

Sevgili lohusa ,
Biliyorum şu anda hayat zor. Uykusuzluk, yorgunluk, acemilik... her şey üst üste geliyor. Ağlamaklısın, sinirlerin bozuk. Hep böyle mi olacak diye düşünüyorsun. Sana bir şey söylemek istiyorum: GEÇECEK. İlk tecrübemde bana dediler de inanmadım, kızdım. Meğer gerçekten de geçiyormuş. Ve sana söylemek istediklerim var:

1. SAKİNLEŞ. Bebeğin yeni dünyaya panik ve arızalı bir annenin kollarında alışmak durumunda kalmasın.

2. Evle ilgili SORUMLULUKLARINI AZALT. Bırak çamaşırlar o gün ütülenmesin veya dolabın üstü tozlu kalsın.

3. UYU. UYU. UYU. Bulabildiğin ilk fırsatta, kısacık da olsa UYU. Bebeğin gözünü yumduğu anda sen de kapat gözlerini. 'Benim hiç hayatım kalmadı' diye ağlayacağına UYU. Bak nasıl enerji ve sütle doluyorsun?!? Gerginliğin de nispeten azalıyor.

4. Her türlü YARDIMI KABUL ET. Bebeğini ver yarım saat bir arkadaşına, annene, komşuna. Onlar sallasın biraz da. Git sıcacık bir banyo yap. Cildine krem sür, saçlarını tara. İnsan gibi görün. Sonra da aynaya bak. Yenilendiğini gör.

5. Bebeğin ASLINDA AĞLAMIYOR. Yani ağlıyor da başka türlü derdini nasıl anlatacağını bilmediği için ağlıyor. O yüzden hele hele yeni doğan bebeğin her ağladığında lütfen kollarına al. 'Kucağına alma, alışır' diyenlere de benim telefon numaramı ver. Sırf senin kokuna ihtiyacı olduğu için de ağlıyor olabilir. Çünkü onun kendini güvende ve sevildiğini hissettiği tek yer senin kolların.

6. Hem kendinden hem de bebeğinden fazla bir şey bekleme. DURUMU KABULLEN: Sen yorgun, tecrübesiz yeni annesin, o da henüz nerede bile olduğunu anlayamayan bakıma muhtaç bir küçük bebek.

7. Etraftan gelen eleştirileri veya bebek karşılaştırılmalarını DİNLEME. Her bebek farklıdır. Onlarınki koydun mu deliksiz 8 saat uyuyor olabilir. Olsun senin bebeğin de eminim çok iştahlı olacak. Üstelik kimse bebeğinin olumsuzluklarını paylaşmaz. Hep iyileri söylerler. Deliksiz uyurlar hep, boyları kiloları ortalamanın hep üstündedir. Çok usludurlar, çok zekidirler... iştahsızlıklardan, ağlama krizlerlerinden falan kimse bahsetmez. O yüzden senin moralini bozacak sözlere kulağını tıka ve bu tip insanları da bir süre kendinden uzak tut.

8. ŞÜKRET. Bir çocuk sahibi olabildiğin için.

9. DUA ET. Sağlıklı, mutlu ve şanslı olması için.
:)
(alıntı)

Eltim göndermiş bunu bana çok hoşuma gitti paylaşım dedim :)
cok ama cok begendim o zaman ne yapmaliyim tabi ki UYUMAliyimmmmm:uykucu::rolleyes:

Canım arastir istersen bpa içermeyen biberon al istersen avent öneririm phillips ürünü bpa siz kauçuk olmayan ayına uygun akisli olacak
Ben avent cam aldım. Ama cam.olmaz diyorsub. Birde eltim süt sağma makinası verdi onun biberon plastik o da avent ama bilmiuorim bpa içermeyen mi. Kutusu a yok ki bakayim

kızlar nasıl gidiyor yine doğuramayanların mesajları gördüm anılarım depreşti. bugün elime gaviscon şurup geçti çok duygulandım:))) misafirimiz vardı yine ev 15 kişiydi. artık pijamaları çıkardım tabi güzel güzel giyindim makyaj yaptım. 10 kg gitmiş çok şükür. bugün tam 20 günü doldurduk kızımla. çok şükür daha iyiyim çook şükür. alıştıkça güzelleşiyor her şey. haftasonu sinemaya vs çıktık. şükürler olsun annem burda haftada 1 çıkabiliyoruz. bana o kadar iyi geliyor ki. bebiş hala gazlanıyor napalım yapacak bir şey yok diyorlar:KK43::KK43:
Bizim de bugün 20. Gün bitti aynı gün doğum yapmisiz . 20 gün nasıl geçti anlamadım. Emzir altını değiştir uyuttum döngü devam edip duruyor. Annem vardı yanımda sağolsun çok yardımı oldu acemi olduğum için çok iyi geldi ama yarın gidiyor . Bakalım tek başıma altından kalkabilecek miyim. Bebek büyüdükçe huylari değişiyor daha uzun sure uyanık kalmaya basladi ve daha sık emmek istiyor. Göğüsler yara değil ama çok acıyor bazen de fena isiriyor bi de dişleri olsa napardim acaba. Tabi bunlar tatlı telaslar çok şükür sağlıklı çok huysuz değil. 5.5 yıl gezip tozduktan sonra zor geldi birazcık bu kadar sorumluluk.
@Mutsuzperi27 canim benimkinin de sadece yanaginda var o minik sivilcelerden. Emerken bazen süt yanaklarina akıyor ağzından ondandir herhalde diye düşündüm ben. Başka yerinde yok. TuRuNCu TuRuNCu nun dediği gibi bebeği çok kalın giydiriyor olabilir misin. Evin sıcaklığı 22 ile 24 derece olmalıymis. bi de 2 kat kıyafet bebekler için yeterliymis.

Kızlar mrb su an 39 +2 günlük hamileyim ve inanılmaz bi bel ağrısı var kasiklarima vuran karnimda tas gbi acaba yalancı sancimi?

Kızlar merak etmişsiniz sağolun,dün gece 12 den 5 e kadar sancım vardı hastaneye kaldırıldım açılma olmayinca sezeryana alındım. Şükür iyiyiz kızım elayla. Sancım var doğal olarak
Rabbim kalanlara hepinize nasip etsin sağlıkla kucağınıza almayi inşallah
Tek tek alıntı yapamadım kusurabakmyın öpüyorum hepniZi

Gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün
Kızlar merak etmişsiniz sağolun,dün gece 12 den 5 e kadar sancım vardı hastaneye kaldırıldım açılma olmayinca sezeryana alındım. Şükür iyiyiz kızım elayla. Sancım var doğal olarak

Gözün aydın kavuşmuşsun Elacıkla çok şükür tebrikler çabucak toparlanırsın inş

Back
X