2017 Şubat Anneleri

memnun olmamaktan değilde başka bir göz daha görse mi diye düşünüyorum sadece . çok net konuşmuyor benim dr ama yarın sıkıştırmayı düşünüyorum iyice
aynen sıkıştır bn de yarin konuscam kaca kadar beklicez dogum olmazsa suni sanciyla falan olur mu ya da sezeryan mi olur hepsini konusmak lazm bu hafta.. bn de normal olsun diye cok istiyorum ama olmazsa da sezeryan düşüncem yapcak bisi yok

Kızlar bizim bebisler kış bebisi.Ilk baslarda kızıma sapka takıyordum, sapka uyurken kafasını hareket ettirdiginde gözüne gelince cok sinirleniyor ve ağlıyor diye sapka 2 gündür takmıyorum. Uykulari bölünmüyor.Yüzü soğuksa üşümüş mü oluyor bebislerimiz?Vücut ısısı ellerden ve ayaklarin soğukluğuna sıcaklığına göre olculmeyecegini biliyorum ama sapka takmayinca üşütür müyüm diyede korkuyorum.

Canım eve bi termometre al.
Oda sıcaklıklarını da 22-24 derecede tutmaya çalış.
Ben de şapka takamadım aynı sorundan dolayı ama benim yaz bebeği idi.
Hoş kışın da takmıyoruz biz :)

asuuman ismini goremedım cevaplayamadm canım yapma koyma cayı yorma kndınınbktın yapamıosun yapacaklar ne cayı koyuyorsun hamılelerden iş beklıolalar ya fıtıl oluorum ya bnm odadan mutfaga gtmeye halım yoktu annm yaptı allh razı olsun yapma sende brak laf etsınler
canım yapmasam gene bana zararı aç kalan ben oluyorum geç yeseler biz aç degiliz deyip kenara geçiyorlar şu kız da hamile düzenli yemesi lazım diyen yok:KK12: daha önce annem geliyordu yanıma, şimdi kv burada diye sık gelmiyo. Dün bi tencere lahana sarmış aldı geldi pişirin yersiniz diye.

Insallah oturmustur canim senin bebekte bi avazda hepimiz kurtuluruz insallah. Soguk canim buralar daha. Sanirim ya surpriz uapacak ya da normal beklerken bana sezeryan surprizi yapacak bemim oglan
Bende ondan korkuyorum bu kadar bekledikten sonra sezeryan olursa usulünün cidden
Şükür ki açılman var. En kötü suni verirler . Açılması olmayan bize ne yaparlar :KK76:

Bu arada evet en başta sıra senin . Ama çokta bekleme Artık...
Kız bende varim
Kızlar yaaa idrar kaçırma sorunu için kimse bişey demiyor .. doğuran hanımlar sizde cevap verebilirsiniz . Bir tek altına kaçıran hamile benmiyim :oops: geçen hafta 1-2 damla ile başladı . Şimdi bariz portakal büyüklüğünde ıslanıyorum ani kalkma oturma yada tuvalete giderken :oops:
Ay bende aynj ama normalmiş olur dedi bebisler sağolsun

Dün bebeğimin kontrolünden geldik.
İlk kontrolde asla mama vermeyin diyen dr bu sefer 'bu çocuk çok aç kalmış bu haftada 400 gr daha almış olması gerekirdi çok zayıf kalmış'dedi
O anda iki tane patlatacaktım kadına..
Sırf o ilk kontrolde sakın mama vermeyin dedi diye saatlerce başından kalkmadım yemek yiyemedim uyyamadım kızımı emzirdim.
Uykusuzluktan ve açlıktan sütüm artmadı ama sırf dr ve çevredeki bilmişler bik bik ettiği için gıdım gıdım mama verdim.
Eşime nerdeyse hergün 'Momo vororsonoz ommoz, oslooo vorrmoyon' diyenler yüzünden eşimle günlerce kavga ettim 'bu çocuk aç nolur bari azıcık verelim' diye.
Yeri geldi ondan gizli verdim.
Tüm bunların üstüne dün dr bizim verdiğimiz miktarın nerdeyse 4 katı kadar mama vermemiz gerektiğini söyledi.

Hay sizin diplomanıza.
Hay herşeye yorum yapan sözde akraba ve arkadaşlara......
Neyse...

Dün geldik hastaneden ve kızımı 2 hafta aç bırakmanın vicdan azabıyla önce güzelce banyo yaptırdım sonra dayadım mamayı.
O doydu ben huzur buldum.
Dünden beri yavrum ana öğün olarak mama aralarda da meme ile beslenip misler gibi uyyo.
Gün boyu ağlayan çocuğum birden sessizce etrafı huzurla seyreden bi çocuğa dönüştü.
16 gündür ilk defa 4 saat uyudum, uykumu aldım. İlk defa 3 öğün yemek yedim.
Anında sütümün az da olsa arttığını farkettim.

Uzun lafın kısası....
-Bebek bizim bebeğimiz, dr bile olsa bizim annelik hislerimizle anladığımızdan daha fazlasını anlamıyo.
-hepimiz anne sütüne alıştırmak istiyoruz bebeklerimizi. Keşke hiç mama vermesek. Ama sütümüz bi türlü artmadıysa (15.günde hala 30 ml sağan ben gibi) bebeğe eziyet etmenin alemi yok, minicik bi can o, 'saatlerce aç kalsın ama asla mama verme' diyenleri lütfen kaale almayın.
-ve son olarak; her bebek farklıdır, oyüzden her kafadan farklı ses çıkıyo. O nedenle mümkün mertebe bu dönemde güvendiğiniz kişiler dışında fikir alışverişi yapmayın. Ben şahsen bundan böyle hiç bir lohusa bana fikir danışmadıkça ağzımı açmıcam...

Bu hayat dersleri de şu köşede dursun şöyle...
İvo bence de dediğin gibi çevreye bakmicaksin ben hastane de bile hemsirelerden mama istedim yeğenler de sarilikti şeker düşmesidir bunları gördüğüm için önce onun sağlığı dedim iki gün hiç süt um gelmedi ve kendimi de bebeğimi de zorlamadim ve mama verdim hem de bı olcu vs bisey koymadım zaten doydugunu dediğin gibi huzurlu olmasından anlayabiliyoruz çok şükür 3 günün süt um geldi emzirmeye başladım ama yine aç olduğunu hissettiğimde ardından biraz daha takviye yaptım ve çok şükür 5. Gün kontrol umuzu güzel geçirdik hatta kilo bile almıştık inş böyle devam eder 9. Güne gircez ve ben önce emziriyorum eğer yine yetmediğini dusunursem az mama veriyorum tabiki anne süt u öncelik ve emzirmeyi herkes istiyo ama süt azsa bebek doymuyosa da mecburz bende çevrede su mama olayına öcü gibi bakan insanlara çok kızıyorum :sinirli:

Kızlar dünden beri afedersiniz ishal mide bulantısı :) doğum belirtilerimi ne dersiniz yoksa kuruntumu yapıyorum:)
Son bi hafta ilk aylarda bile bulantidan olup biten ama çıkarmayan ben cikarmistim bi kaç kez ve doğum gecesi bile mide yanması ve bulanti ile uyanmistim :)

Son bi hafta ilk aylarda bile bulantidan olup biten ama çıkarmayan ben cikarmistim bi kaç kez ve doğum gecesi bile mide yanması ve bulanti ile uyanmistim :)
:) sevinemmi üzülemmi bende hep kabızlık sorunu vardı iki gündür ishal mide bulantısı sancılarım da var zaten bakalım ay çocuk doğana kadar dokuz doğurduklk ne çektik beee :))

Kızlar bizim bebisler kış bebisi.Ilk baslarda kızıma sapka takıyordum, sapka uyurken kafasını hareket ettirdiginde gözüne gelince cok sinirleniyor ve ağlıyor diye sapka 2 gündür takmıyorum. Uykulari bölünmüyor.Yüzü soğuksa üşümüş mü oluyor bebislerimiz?Vücut ısısı ellerden ve ayaklarin soğukluğuna sıcaklığına göre olculmeyecegini biliyorum ama sapka takmayinca üşütür müyüm diyede korkuyorum.
Bebde de var ayni sey takmiyorum iki gundur takarken hep rahatsiz oluyor agliyordu. Bi de asiri basi terliyor emerken artik. Ev de sicak yeterince üşümüyordur umarim

:) sevinemmi üzülemmi bende hep kabızlık sorunu vardı iki gündür ishal mide bulantısı sancılarım da var zaten bakalım ay çocuk doğana kadar dokuz doğurduklk ne çektik beee :))
Valla bilmiyom ama dediğim gibi bende son hafta bulantı vardı :) hayırlısı bakalım

İvo bence de dediğin gibi çevreye bakmicaksin ben hastane de bile hemsirelerden mama istedim yeğenler de sarilikti şeker düşmesidir bunları gördüğüm için önce onun sağlığı dedim iki gün hiç süt um gelmedi ve kendimi de bebeğimi de zorlamadim ve mama verdim hem de bı olcu vs bisey koymadım zaten doydugunu dediğin gibi huzurlu olmasından anlayabiliyoruz çok şükür 3 günün süt um geldi emzirmeye başladım ama yine aç olduğunu hissettiğimde ardından biraz daha takviye yaptım ve çok şükür 5. Gün kontrol umuzu güzel geçirdik hatta kilo bile almıştık inş böyle devam eder 9. Güne gircez ve ben önce emziriyorum eğer yine yetmediğini dusunursem az mama veriyorum tabiki anne süt u öncelik ve emzirmeyi herkes istiyo ama süt azsa bebek doymuyosa da mecburz bende çevrede su mama olayına öcü gibi bakan insanlara çok kızıyorum :sinirli:

Aynen öyle canım.
Biz de aman göğsümüz deforme olmasın mama verip kurtulalım demiyoz zaten.
Sadece bebek aç kalmasın diye çabalıyoruz.
Bundan sonra mamayı eroin gibi gösterenlere savaş açacam :))

Oğlum da öksürük basladi :( benden mı geçti yoksa geçen akşam eltim geldi kızı gripti ve suratına oksurdu hep bebeğimin ondan mı geçti bilemedim :( ama bugün bütün gün kahroldum ağlamaktan iyi bakamıyorum mu acaba diye çok korkuyorum inş Allah korusun bronsit vs olmamıştır bugün ağlamak tan mahvoldum :(

Aynen öyle canım.
Biz de aman göğsümüz deforme olmasın mama verip kurtulalım demiyoz zaten.
Sadece bebek aç kalmasın diye çabalıyoruz.
Bundan sonra mamayı eroin gibi gösterenlere savaş açacam :))
:) İşte ben yegenlerim de yaşadığımız için bitakim sorunları tedbirli oldum bi annem vardı yanimda o da karışmadı zaten karışan olsaydi da takmazdim bebeğim daha önemli yanı hiç emmeyen mamayla büyüyen bebekler de var mama yı dediğin gibi çok kötü göstermeleri insanı sinir ediyo inş bundan sonra iyi olur prensesin

Ya kızlar benim kızımın yüzü soğuk son bir saattir . Ev aynı ısıda anlamadım gitti aglamiyor etmiyor uyuyor ama korkuyorum üşüyor mu acaba .. Bir pazen üstüne de kalın battaniye sarılı geldiğinden beri neden böyle oldu kı . Hasta olursa diye ödüm kopuyor. Normal mı bu . Valla iyice evhamlandim. Kendimi çok kötü hissediyorum. :KK43:

Ya kızlar benim kızımın yüzü soğuk son bir saattir . Ev aynı ısıda anlamadım gitti aglamiyor etmiyor uyuyor ama korkuyorum üşüyor mu acaba .. Bir pazen üstüne de kalın battaniye sarılı geldiğinden beri neden böyle oldu kı . Hasta olursa diye ödüm kopuyor. Normal mı bu . Valla iyice evhamlandim. Kendimi çok kötü hissediyorum. :KK43:
Benimkinin de bazen yüzü soğuk oluyo bende düşünüyorum üşüyomu ki diye ama hep aynı ısı da ev sariyorum da güzel öksürük başladı benim oğlum da da içim gidiyo :(

Kızlar dünden beri afedersiniz ishal mide bulantısı :) doğum belirtilerimi ne dersiniz yoksa kuruntumu yapıyorum:)

Bende de ishal var canım ma gelen giden yok :D vallq bu kız doğana kadar ben doku degik 19 dogurdum. Yahu 20 gün oldu ben izne çıkalı hergün bugün mü acaba demekten sıkıldım sanki içimde büyüyecek çıkmayacak :işsiz:

Benimkinin de bazen yüzü soğuk oluyo bende düşünüyorum üşüyomu ki diye ama hep aynı ısı da ev sariyorum da güzel öksürük başladı benim oğlum da da içim gidiyo :KK43:

Ya kuzum valla o kadar iyi anlıyorum ki seni :KK43:

Aglayacam gerçekten o kadar zoruma gidiyor . Başına birşey gelecek diye ödüm kopuyor. Her dakika bakıyorum ısısına. Ne kadar değişik birseymis bu annelik .:anne:

Ne yapsak ki . Normal mı onuda bilmiyorum. :110:

Back
X