• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

aynı canım benimki güya sözde seviyorlar bi copleri bende de kizimda da yok her ağladığında ac bu çocuk ondan ağlıyor diyor veriyor hemen bilmiyor da cocuk sancıdan aranıyor ememiyor ağzını kapatmıyor herşeyin dogrusunu onlar bilir baştan sona yanlış uygulamaları var zaten şimdi de çocuğun boynunu pişirmişsin o krem olmaz ben yarın pudra getircem diye tutturdu ben kullanmam anlamıyor gerizekalılar eve yayılıyor yiyo içiyor dağıtıyor gidiyorlar bide hepsi geliyor bana sormadan kayınlarını cagirdi bide düşünen yok bu kız dikişler sorunlu nasil topluycak bebeğe mi eve mi baksın kendiyle mi ilgilensin diyen yok annem kalıyordu işime yarıyordu onu da kaçırdılar bildiğin benimkiler beddualık hamileliğim lohusaligim burnumdan geldi
Allah sanada banada sabır versin canım,biliyorım çekilecek dert değil bunlar ama napalım

kızlar sütun yetmiyordan sonra bide emzirirken odaya geldi göğüslerim cok büyümemiş süt olsa kocaman olurdu dedi yemin ederim çocuğu bırakıp parçalayasım geldi eşim kalsın bu gece kizın sancısı var ilgilensin gece sen yorgunsun dedi istemiyorm dedim tek cümle kurmadim ona da

Ben artık o kadına diyecek bişey bulamıyorum valla.. yani buluyorum da burdan söylemenin anlamı yok.. size gelip şöyle bi kaç gün ne dese ağzının payını verip arkasına bakmadan kaçırtasım var.. sen de ya sabredeceksin ya cevap vereceksin ortası malesef yok canım.. ne diyim...

Bugun gunduz bebegim cok guzel uyudu arada aciktiginda uyandi emdi altini değiştirdim devam etti uyumaya. hatta gece 11 e kadar boyleydi 11 de emerken burnundan kustu sonra devami geldi kusmanin baya uat üste çıkardı. Korktum bi an hasta mi ettim çocuğu acaba diye.. sanki burnu da soğuk gibi simdi aslinda ev 25 derece görünüyor. Kustuktan sonra tekrar emmek istedi yine biraz daha emdi pesine az çıkardı zorla uyudu gibi simdi inşaallah güzelce dinlenir. Kusunca cok yoruluyor gibi geliyor ben kendim cok zorlanırim kusarken çünkü.. :110: emerken durup agzindan kusardi bazen ama burnundan ilk kez gördüm panik oldum. Öyle de hizli emiyordu ki anlamadım bir anda nasil oldu..
Canım fazla emince yapıyorlar onu benimki hastaneye yatmadan çok yapiyodu çoğunluk burnundan geliyodu hatta hastane de emzirirken de oldu hemşire de Dr da fazlasını atiyo dedi telaslanma

Günaydın kızlar .
Süt gaz yaparmı? Sütle nişasta falan yapıp yemek istiyorum . Doğumdan önceli kilomunda altına düştüm :(

Merhaba kızlar bizde 18 günlük olduk yorucu günler geçirdik özellikle büyük oğlum beni çok yoruyor iki çocukla ilgilenmek yordu beni bide tek basındayım allahtan eşim akşamları ilgileniyor . Ben hala 87 kiloyum veremedim süt artırıcılar aldım Vita malt dünyanın parasını verdim umarım etkiler sütümü gündüz mama vermiyorum gece yatarken veriyorum biraz uzun uyusun diye ama gene 1.5 2 saate uyanıyor. Ben uykuya zor dalıyorum ya çok uykusuzum ve Yorgun'um sizde durumlar nasıl nasıl gidiyor hayat

Arkadaşlar uzun zamandır giremiyorum. Öncelikle Doğum yapmış arkadaşlarım, geçmiş olsun, bol sütlü gazsız geceler diliyorum. Biraz stresli bir dönemdi benim için ama atlatıyoruz çok şükür. Kızım bugün 15 günlük oldu. Göbeği, 9 günlükken düştü. Bugün sağlık ocağı kontrolümüz vardı, ebe göbeğine baktı kanarsa tekrar getir dedi. Eve geldik atletinde kuru leke gördüm. Bu normal mi, nette araştırdım koku iltihap yok gibi. Sizin bebeciklerin göbekleri de böyle mi o içindeki parça var mı? Düştü mü?
Bizde de vardı sorun muymuş Can'ım bu ben zamanla geçer diye düşündüm

Kızlar gaz yapan sebze meyve vs nedir ?
Portakal , baklagiller , karnabahar vs diye biliyorum .
Mesela taze fasulye ve süt yaparmı? Bilenler cvplarsa güzel bilgi olur ..

Merhaba kızlar bizde 18 günlük olduk yorucu günler geçirdik özellikle büyük oğlum beni çok yoruyor iki çocukla ilgilenmek yordu beni bide tek basındayım allahtan eşim akşamları ilgileniyor . Ben hala 87 kiloyum veremedim süt artırıcılar aldım Vita malt dünyanın parasını verdim umarım etkiler sütümü gündüz mama vermiyorum gece yatarken veriyorum biraz uzun uyusun diye ama gene 1.5 2 saate uyanıyor. Ben uykuya zor dalıyorum ya çok uykusuzum ve Yorgun'um sizde durumlar nasıl nasıl gidiyor hayat
Benimde 5 yasimda oglum varr zor geciyor gunler yetemedigimi dusunuyorum zaman zaman.20 gundur de evdeyim onun verdigi sıkıntı da var gececek inşallah.bugunumuze sukur.benim kizimda da gobeginde kurumus kan vardi doktor bakti geciyor dedi 2 3 gune kendi kendine gecti .kuru tutmak gerekiyor sanirim idrar falan gelmemesi lazim diye biliyorum.

aynı canım benimki güya sözde seviyorlar bi copleri bende de kizimda da yok her ağladığında ac bu çocuk ondan ağlıyor diyor veriyor hemen bilmiyor da cocuk sancıdan aranıyor ememiyor ağzını kapatmıyor herşeyin dogrusunu onlar bilir baştan sona yanlış uygulamaları var zaten şimdi de çocuğun boynunu pişirmişsin o krem olmaz ben yarın pudra getircem diye tutturdu ben kullanmam anlamıyor gerizekalılar eve yayılıyor yiyo içiyor dağıtıyor gidiyorlar bide hepsi geliyor bana sormadan kayınlarını cagirdi bide düşünen yok bu kız dikişler sorunlu nasil topluycak bebeğe mi eve mi baksın kendiyle mi ilgilensin diyen yok annem kalıyordu işime yarıyordu onu da kaçırdılar bildiğin benimkiler beddualık hamileliğim lohusaligim burnumdan geldi
canim sen iyce bunaldin anneni cagir bnce destek al ya da kalk sen onlara git tereddutlerin var gidersem sıkıntı olur diye ama sirf bu sebepten dolayi esin sana ters düşecekse yapacak bisi yok once kendini ve bebegini dusunmelisin su an lohusalik gercekten cok zor ki sen hamileliğinde de cok zorluklar yasadn ayni sebeplerden dolayi.. allah akil fikir versin eşinin ailesine..

Benimde 5 yasimda oglum varr zor geciyor gunler yetemedigimi dusunuyorum zaman zaman.20 gundur de evdeyim onun verdigi sıkıntı da var gececek inşallah.bugunumuze sukur.benim kizimda da gobeginde kurumus kan vardi doktor bakti geciyor dedi 2 3 gune kendi kendine gecti .kuru tutmak gerekiyor sanirim idrar falan gelmemesi lazim diye biliyorum.
biz tek cocukla zorlanıyoruz sizin gibi ikinci ucuncu cocugu olanlara allah yardim etsin cok normal yetisememek...
bizim gobek düştü ama uzerinde kurumus kan var bn hala bezi katlayarak kullaniorum deligini tahris etmesin diye kurumus kan da kabuk olup düşer mi acaba??

Ben sana demiştim dimi o nişan diye :) hayırlı olsun canım saglıkla büyüsün.. O ıkınma hisse büyük tuvaletn geldi gibi mi bende oldıda hala düşünürüm bebek mi diye
Evet canım yani resmen ıkınsan tuvaletin gelcekmiş gibi ablama diyorum sanki tuvalete çıksam rahatlıcam :))

Kizlar bugün bebegin aylık kontrolüne gittik. Sarılığı mız hala geçmemiş değer çok düşük 3 ama geçmemesi nedeniyle doktor tahlil istedi. nerdeyse 3 saattir oğlumun çiş yapmasını bekliyoruz. inşallah önemli bisey çıkmaz.

Slm annisler..
Yine bir suru seyi okuyamasamda gözüme carpanlari okuyup dinlenmeye caliscam uykuszluk mahvedio insani ve gerckten sutu azaltio 1 gun oncesi 6 ya kdr nobetteyken dun biraz daha erken uyudugu icin oglum biraz uyuyabildim 1 gunumuz 1 gunumuzu tutmuo bizm..
Merhaba kızlar...
3 günün sonunda taburcu olduk çok şükür ,evdeyiz...
Ne anlatsam nerden başlasam hiç bilmiyorum...
Yorgun ve bitkin bir durumdayım.
Şuan kelimelere dökmeye çalışacaklarımın hiç biri tam olarak duygularımı tarif edemez ama tek tesellim yavrumun bundan sonra çok daha sağlıklı yaşayacağı...

Ameliyat önlüğünü kendi ellerimle giydirdim kuzumun. Gitmeden son kez kuağıma alıp kokladım mis kokulumu ve teslim ettim hemşirele..
O his o duygu.....:KK43:.
Yavrum gelene kadar göğüslerimdeki sızı ile ağlayarak dualarla bekledim.
Tüm sevdiklerimiz dua ediyor iyi haber bekliyordu..
Riskli ve zor bir ameliyattı..
2.5 saat zorlu bir bekleyişin ardından yavrumun ağlamasını duydum. İçimden bir parça koptu sanki.
Ameliyat önlüğü içinde ağlamaktan morarmıştı. Bedeni buzdolabından daha soğuk ve içimi parçalayan o ameliyat izleri.

Narkozdan bir türlü ayılamıyordu yavrum. Her yerinde makinalar bağlı ,elleri damar yolu için delik deşik ve koca koca serumlar.
4-5 kat battaniyenin altından tir tir titriyordu kuzum...
Korku ,acı ,açlık....Sadece beni kokladıkca sakinleşiyordu biraz..
İlk emzirmeye ,yani akşama kadar 6-7 saat ağladı yavrum..
Çaresizlik içindeydim...
İlk emzirme için sadece 10 dakika izin verdiler. Kuzum doyamadı bile
Sonra ki emzirmeler 3 saat ara ile sadece 15-20 dakikalıktı ve sadece anne sütü vermem gerekiyordu...
Maalesef ki zaten az olan sütüm daha da azaldığı için ne kadar emzirsem de yavrum aç idi. Böbrekleri için kesinlikle ilk 2 gün mama yasaktı.
Elimde su şişeleri ,süt arttırıcılarla gezsem de yaşadığım o travmadan dolayı sütüm artmıyordu..
Yetersizlik ,çaresizlik ,hangi birini anlatsam ki sizlere...
Anne sütü az olduğu için serumla besliyorlardı. Serumu yedikçe vucut balon gibi şişti...
İlk günü atlattıktan sonra yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu anladık. Pipi de idrar sürekli olarak damlıyordu.
Tekrar ameliyathaneye götürdüler boncuğumu ve ben ikinci bir travma yaşadım....
Yani inanın ne diyeceğimi bilemiyorum.
Daha çok var yaşanan şey ama kısacası hayatımın en zor günleri idi...

Şuan evdeyiz..
Çok ağrısı var yavrumun.
Yaşadığı korkudan dolayı da sürekli irikilip sıçrıyor...
Ameliyat yerlerine dokunmamak için kucağıma bile alamıyorum..
2 ay kadar sonra tekrar narkoz verilip kanal genişlemesi için takılan stent çıkarılıp sünnet edilecek...
Şimdiden o günleri hiç düşünmek istemiyorum.
Rabbim kimseyi evladı ile imtihan etmesin...
Oyle yaşanılası betimlemissin ki cnm yasadiklariniz gozumde canlandi resmen cok cok zor:KK42:Bir daha agir sinavlar yasatmasin rabbim size cok cok saglikli olsun kuzucun artik anlatabileceginiz hep guzel anilariniz olsun..

Bugun gunduz bebegim cok guzel uyudu arada aciktiginda uyandi emdi altini değiştirdim devam etti uyumaya. hatta gece 11 e kadar boyleydi 11 de emerken burnundan kustu sonra devami geldi kusmanin baya uat üste çıkardı. Korktum bi an hasta mi ettim çocuğu acaba diye.. sanki burnu da soğuk gibi simdi aslinda ev 25 derece görünüyor. Kustuktan sonra tekrar emmek istedi yine biraz daha emdi pesine az çıkardı zorla uyudu gibi simdi inşaallah güzelce dinlenir. Kusunca cok yoruluyor gibi geliyor ben kendim cok zorlanırim kusarken çünkü.. :110: emerken durup agzindan kusardi bazen ama burnundan ilk kez gördüm panik oldum. Öyle de hizli emiyordu ki anlamadım bir anda nasil oldu..
Daha sindiremeden sut fazlasini agzindan atiodur cnm bizde de oyle oluo o zmnlarda emzirme arasini biraz uzun tut sindirebilsin fiskirtmadigi surece sorun olmuomus drlara gore..

Kızlar gaz yapan sebze meyve vs nedir ?
Portakal , baklagiller , karnabahar vs diye biliyorum .
Mesela taze fasulye ve süt yaparmı? Bilenler cvplarsa güzel bilgi olur ..
Kuzum ben daha once paylasmistim msjlarima bi goz at istersen ama bazi gıdalar annede cok gaz yaptrirken bazilari az yaptrio deneme yanilmayla bulcan onu da taze fasulye gaz yapanlar listesnde ama bende asiri yapmadi misal..

kizlar saglik ocagindan d3 vitamini aldiniz mi? devit-3
Bize verdiler orda hemsire 15 gunlukken baslaycaksiniz demisti ama dr anne sutunde olmayan tek vitamin d vitamini o yuzden hemn basla dedigi icin basladk gunde 1 kez 3 damla verioz..

biz tek cocukla zorlanıyoruz sizin gibi ikinci ucuncu cocugu olanlara allah yardim etsin cok normal yetisememek...
bizim gobek düştü ama uzerinde kurumus kan var bn hala bezi katlayarak kullaniorum deligini tahris etmesin diye kurumus kan da kabuk olup düşer mi acaba??
Canim.gobegi dustukten sonra dabende senin gibi yapiyodum bezi deydirmedim ustune bir iki gunde gazli bez koydum ustune kendiliginden gecti simdi hic bisey kalmadi kuru kalinca kendiliginden geciyor.dr un ne dedi bilmiyorum seni yanlis yonlendirmeyim ama bizimki oyle kendi kendine gecti.

MaHlass MaHlass Cnm daha önceki mesajını göremedim gazla alakalı ama denicem taze Fasulyeyi. Birde netten baktım biz ne yicez anlamadım o_Oo_O hemoroid oldum Doğumda armut ve kayısı yiyorum sabahta yumurta ama onlar bile gaz yapıyormuş .. siz ne yiyorsunuz :kızgın: Cnm yaaa

Emziren annede gaz yapan yiyecekler

Kuru fasulye, bakla ve bezelye gibi baklagiller Karnabahar, brokoli, pırasa ve lahana gibi sebzeler Kepekli yiyecekler Portakal, limon, erik, kayısı, armut, şeftali ve greyfurt gibi meyveler Soğan Kafein içeren içecekler Çikolata Akarsu Kızarmış, yağlı veya çok baharatlı yiyecekler Süt ürünleri (özellikle anne laktoza karşı sağduyu ise) Soda Şarküteri ürünleri Fındık ve fıstık gibi kuruyemişler Ham sebze ve meyve

Son düzenleme:
emmediği zamalar sağmaya çalış emmesini bekleme. yoksa zamanla azalır sütün.

bittiğini nerden anladınız. benim biraz düzensiz de bazen gelmediği günler oluyor ama sonra bi bakmışsın devam ediyor.

gözün aydın canım hadi geçmiş olsun. inşallah bi daha yaşamazsınız böyle bişey yavrun hep yanında olur.
önce rengi döndü tıpkı adet olduğumdaki gibi. dün de tamamen bitti daha da gelmedi dünden beri başladım tekrar namaza.

Back
X