• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

oglum ne guzel yiyor altini değiştiriorm biraz bakinip uyuyordu iki gündür huysuz biraz mizildanio niye böyle olduysa su bebekler daha erken konussa keske :)
daha cook var konusmalarina. o zaman da susmuyrlar :) ortasi yok yani.
TuRuNCu TuRuNCu çok geçmiş olsun Allah yavruna şifa sana da sabır versin maalesef bende 1 hafta önce Doğum yaptım ve kızım 1 haftadır küvözde üstelik son derece sağlıklı ve gününde doğan bir bebek olmasına rağmen küvözde 48 saat normal Doğum sancısı çektikten sonra rahimim yırtıldı ve kanamam çoğaldı acil sezeryana alındım kızım doğdu hemen emzirdim her şey güzel giderken bir an kızım huysuzlandı ve öksürmeye başladı Bebek hemşiresi alıp götürdü sonra eşimi arayıp çağırdılar eşim bir süre gelmedi geldiğinde ise kızımızı yoğun bakıma aldılar dedi o an nefesim kesildi Ama neden dedim ciğerlerine su kaçmış daha sonra sabah yanına gittim aslında sadece ciğerlerine su kaçmamış başka sorunlarda vardı bol miktarda enfeksiyon kapmış karaciğer çalışmıyor tansiyonu düşmüş şekeri yükselmiş kalpte sorun var kafayı yiyecektim kızımın vücudunda müdahale edilmedik yer kablosuz yer kalmamıştı 1 haftadır yoğun bakımda her gün dua ediyoruz iyileşmesi yavaş oluyor ama hayati risk devam ediyor dua etmekten onunla konuşmaktan başka bir şey elimden gelmiyor Doğum yapıp eve bebeksiz dönmek çok kötü bir his canımın canını orada bıraktım içim yanıyor ama umutsuzluğa kapılmıyorum onun az da olsa her gün gösterdiği iyileşme azmini görmek beni ayakta tutuyor dua ve sabır inş yoğun bakımdan çıkıp evimize geleceği günü de görürüm hepinizden kızım için dua etmenizi diliyorum Allah razı olsun...
cok gecmis olsun. allah sifasini versin.

Hayırlı pazarlar kızlar...
38 günlük olduk biz :)
Oğluşum hızla iyileşiyor çok şükür.
Dün dikişli yerlerin bandajını kaldırdık ,hiç sesi çıkmadı. Ağrı kesiciyi de azalttık.
Kabus gibi geçen günlerin ardından toparlanıyoruz artık.
Rabbim bir daha yaşatmasın ..

Kızlar iki çocuklu olmak çok zor geldi bana ya. Biriyle ilgilensen diğerinin bir şeyi mutlaka eksik oluyor. Hele bir de araya ev işlerin sıkıştırınca zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum.Büyük oğlumda çok değişti.
Kardeşini çok seviyor ama oyuncak bebekmiş gibi kucaklayıp sevmek istiyor.
Benim akıllı naif oğlum gitti ,yerine hırçın söz dinlemez biri geldi. Biz de küçüğün dikişlerinden dolayı fazlqbkorumalı davranınca kıskançlık tavan yaptı..
Allah yardımcımız olsun :)

Beslenme işin de hala mama destekli gidiyoruz. Mamayı 4 saatte bi 60 cc alıyor.
Onun dışında her istediğinde emziriyorum. Sütüm biraz daha arttığı için mama miktarını azalttık çok şükür.
Bu arada soranlar için önce hipp pre kullandık ,şimdi ise hipp her yerde bulunmadığı için sma'ya geçtik ve bununla devam edeceğiz. Tadı güzel olmasın ki emmeyi bırakmasın..

Gaz olayı için tek diyebileceğim her beslenme ve aralarda bol bol gazını çıkarın.Kucakta gezdirirken bile sırtını pıt pıtlayın. Bizimki özellikle sabahları biraz sancılanıyor ama onu da 5-10 dk içinde gazını çıkarınca rahatlıyor. Gece beslenme sonrası uyuya kaldığı için çok gazını çıkaramıyorum ,ondan...

Yiyecek olarak hiç kısıtlama yapmıyorum.Sadece bakliyatları denemedim şimdilik ama yemeklerin içine atılan nohutu bolca yiyorum. 2 günde bi bulgur pilavı da tüketiyorum. Brokoli karnıbahar da yedim..
Sütümü sabah akşam içiyorum.
Yani kısacası annenin yediği ile gazın çok bi bağlantısı yok bence. Tek önemli olan gazını iyice çıkarmak (benim fikrim)

kızlar kontrole gidenler bebişler ne kadar almış?
1 ay sonunda boyu 55cm kg 3800 çıktı. 600 gr almış ve 4 cm uzamış

1 ay'ın sonun da 1 kilo alıp 4 cm uzadı...
%70 anne sütü %30 mama ile ...

TuRuNCu TuRuNCu çok geçmiş olsun Allah yavruna şifa sana da sabır versin maalesef bende 1 hafta önce Doğum yaptım ve kızım 1 haftadır küvözde üstelik son derece sağlıklı ve gününde doğan bir bebek olmasına rağmen küvözde 48 saat normal Doğum sancısı çektikten sonra rahimim yırtıldı ve kanamam çoğaldı acil sezeryana alındım kızım doğdu hemen emzirdim her şey güzel giderken bir an kızım huysuzlandı ve öksürmeye başladı Bebek hemşiresi alıp götürdü sonra eşimi arayıp çağırdılar eşim bir süre gelmedi geldiğinde ise kızımızı yoğun bakıma aldılar dedi o an nefesim kesildi Ama neden dedim ciğerlerine su kaçmış daha sonra sabah yanına gittim aslında sadece ciğerlerine su kaçmamış başka sorunlarda vardı bol miktarda enfeksiyon kapmış karaciğer çalışmıyor tansiyonu düşmüş şekeri yükselmiş kalpte sorun var kafayı yiyecektim kızımın vücudunda müdahale edilmedik yer kablosuz yer kalmamıştı 1 haftadır yoğun bakımda her gün dua ediyoruz iyileşmesi yavaş oluyor ama hayati risk devam ediyor dua etmekten onunla konuşmaktan başka bir şey elimden gelmiyor Doğum yapıp eve bebeksiz dönmek çok kötü bir his canımın canını orada bıraktım içim yanıyor ama umutsuzluğa kapılmıyorum onun az da olsa her gün gösterdiği iyileşme azmini görmek beni ayakta tutuyor dua ve sabır inş yoğun bakımdan çıkıp evimize geleceği günü de görürüm hepinizden kızım için dua etmenizi diliyorum Allah razı olsun...

Canım benim çok geçmiş olsun.
Rabbim meleğinin şifasını versin.
Çok zor koklamaya kıyamadığın yavrunu öyle makinalara bağlı görmek..
Zor biliyorum ama sabır etmekten başka bişey gelmiyor elimizden.
Allah yardımcın olsun..

Loveali Loveali canım bebişin çıkmış hastaneden. Rabbim bir daha göstermesin.
Çok geçmiş olsun..

1 ay'ın sonun da 1 kilo alıp 4 cm uzadı...
%70 anne sütü %30 mama ile ...

Canım benim çok geçmiş olsun.
Rabbim meleğinin şifasını versin.
Çok zor koklamaya kıyamadığın yavrunu öyle makinalara bağlı görmek..
Zor biliyorum ama sabır etmekten başka bişey gelmiyor elimizden.
Allah yardımcın olsun..

Loveali Loveali canım bebişin çıkmış hastaneden. Rabbim bir daha göstermesin.
Çok geçmiş olsun..
Sağol canım Allah razı olsun amin ecmain inş senin bebisine Mevla'm şifalar versin bi daha yasatmasin

Arkadaşlar merhaba benim gibi sütü çok az olup mama yediren varmıç
Dün dikişli yerlerin bandajını kaldırdık ,hiç sesi çıkmadı. Ağrı kesiciyi de azalttık.

Kızlar iki çocuklu olmak çok zor geldi bana ya. Biriyle ilgilensen diğerinin bir şeyi mutlaka eksik oluyor. Hele bir de araya ev işlerin sıkıştırınca zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum.Büyük oğlumda çok değişti.
Benim akıllı naif oğlum gitti ,yerine hırçın söz dinlemez biri geldi. Biz de küçüğün dikişlerinden dolayı fazlqbkorumalı davranınca kıskançlık tavan yaptı..

Onun dışında her istediğinde emziriyorum. Sütüm biraz daha arttığı için mama miktarını azalttık çok şükür.
Bu arada soranlar için önce hipp pre kullandık ,şimdi ise hipp her yerde bulunmadığı için sma'ya geçtik ve bununla devam edeceğiz. Tadı güzel olmasın ki emmeyi bırakmasın..

Gaz olayı için tek diyebileceğim her beslenme ve aralarda bol bol gazını çıkarın.Kucakta gezdirirken bile sırtını pıt pıtlayın. Bizimki özellikle sabahları biraz sancılanıyor ama onu da 5-10 dk içinde gazını çıkarınca rahatlıyor. Gece beslenme sonrası uyuya kaldığı için çok gazını çıkaramıyorum ,ondan...

Yiyecek olarak hiç kısıtlama yapmıyorum.Sadece bakliyatları denemedim şimdilik ama yemeklerin içine atılan nohutu bolca yiyorum. 2 günde bi bulgur pilavı da tüketiyorum. Brokoli karnıbahar da yedim..
Yani kısacası annenin yediği ile gazın çok bi bağlantısı yok bence. Tek önemli olan gazını iyice çıkarmak (benim fikrim)
Çok geçmiş olsun Allah tez zamanda şifa versin inş.

Çok geçmiş olsun bak dualarımız kabul oldu . Seni çok seviyoruz TuRuNCu TuRuNCu

Göğsüm kanıyor hala ağlaya ağlaya emziriyorum. 33. Gündeyiz ve hala geçmiyor yaralar. Bugün uçla emzirmeye denedim ağlaya ağlaya bi hal olduk ikimizde 2 çekiyor 1 ağlıyor. En son demin çıkardım ucu acı çekerek emzirdim bu sefer de kan kustu. Moralim çok bozuldu kızlar sızlıyor şu an göğsüm. Uyumuyor da bugün gündüz toplam 2 saat uyudu yıkamama rağmen şu an 2 saattir uyanık ayağımda sallıyorum ve uyumuyor. Halbuki dün o kadar güzeldi ki tüm akşam gece uyudu hiç gazlanmadı günü gününe uymuyor.tüm nimetlere şükrediyorum ama bazen çok zorlanıyorum:KK43:

Bir de tahin yagı denesen

N neva10 canım okurken ağladım bebeği yoğun bakımdan yeni çıkmış bi anne olarak çok kötü oldum benim bebeğim çok riskli değildi ama ciğerleri tamamen dolmuştu ve bi gece daha evde kalsaydı solunum cihazına baglancakti yine de bi risk vardı yani ve dediğin gibi bebeği bırakıp eve boş dönmek çok fena bi duygu bebeğin iyileşecek inş Rabbim in imtihanı bu bizlere isyan etmeyelim ki mükâfatını görelim Mevla'm neyler neylerse güzel eyler ondan gelene boynumuz ince biliyorum şuan bunları okurken anlamicaksin içinin yangını sonmicek benim de öyleydi çünkü ama melegine sen güç ver önce Mevla'm sonra seninle ins iyileşecek evinize döneceksiniz dualarım sizinle Rabbim kimseyi bu şekilde imtihan etmesin inş bütün şifa bekleyen yavrulara da şifa versin bu arada Sekine duası var bol bol oku bilmiyosan neti aç niyetine alıp dinle yavrunun yanına giderken de oku dinle ona hediye et inş şifa olur

TuRuNCu TuRuNCu şimdi okudum yavrun iyileşmeye başlamış çok sevindim daha da iyi olursunuz inş Rabbim bi daha yasatmasin

İyi akşamlar arkadaşlar sezeryan olanlar ne kadar zamanda iyileştiniz benim 1 hafta oldu düzelemedim yan taraflarım acıyor bıçak acısını hissediyorum hala oğlumda hemen iyileşmiştim hiç açım sancım olmamıştı
Benim 19 gün oldu Can'ım hala agrıyor . Yanları yanıyor agrıyor benim de oğlum da böyle olmamıştı sanırım

Kaç günlük bebeğin. Benimki bir aylık. Sütüm çok yok. Bir öğünümüz süt bir öğünümüz mama. Ve bir öğünde 90-120 cc arası besleniyor. Beslenme saatimizde 4 saatte bir. Sütüm hiç 120 olmadı ama. Sık sık sağsamda ezmİrsemde artmadı. Standart belli bizde.
120 cc fazla degil mi Can'ım

Kızlar merhaba aslında Mart annelerindyedim ama Şubat annesi oldum :) siz tecrübelişiniz bana yardım edin. İlk günden beri bebeğime yetecek sütüm var ama göğüs ucum olmadığı için bebeğim ememiyor. Bende elektrikli pompayla sagip biberonla veriyorum napabilirim emmesi için yardım edin lütfen çok ağlıyor oğlum kavrayamadigi icin
Hayırlısı ile büyüt bebeğini benim doktorum biberonu kesinlikle kullanma dedi biberon kapının içine mamayı koyuyorum ve serum sondası ile besliyorum parmağımın yardımıyla böylece emme yeteğini kaybetmeyecekmiş. Doktorum uygulamalı gösterdi.

Sutunu arttirmak isteyenlere bir oneri. Her emzirme sonrasi gogsunuzu sagin. Hem sut yedekleniyo hem meme bosaldigi icin tekrar sut toplaniyir. Ben baya faydasini gordum. Bide emzirmeden once 2br su icin. Gunde 3br rezene cayi ve komposto.

Bebegim gaz sancisindan tam 7 saattir hic uyumadi kivraniyor inliyor kipkirmizi oluyor ilac da care etmiyor masaj da elimden bisey de gelmiyor kv de ayaginin altina viks surelim diyor viks ne ya 20 gunluk bebek bu allahimmm delirecem :kızgın:zaten yalniz birakamiyorum oglumda oldugu gibu meme vermeye kalkar felan diye :işsiz:esim de disari cikti ohhh gezsin beyimiz dunya babalara guzel valla:sopa:ogl um bi yandan cekistiriyor anne sunu yapalim qnne bunu yapalim kv veriyor eline tableti korkuyorum asosyallesecek diye ilgilenemiyirum diye hep bi vicdan azabi nqpcami sasirmis haldeyim:KK57:

Back
X