• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

Canım hazmedemiyodan kastım karnı küp gibi şişiyor ve içtiğinin büyük bi kısmını kusuyo. Gazı bi türlü çıkmıyo bi de.
Çocuk mamayı içiyo yeri geliyo bi sonraki acıkma saatine kadar gaz çıkmıyo.
Bugün mesela 3te içti mamayı 5te yeni mamayı vermeden gaz çıkardı üstüne kustu. Ardından yenisini cuk cuk içti bitince gazdan yine bağırmaya başladı.
Çocuğun gazı bi sonraki öğüne kadar çıkmıyo kısacası.
Böyle kısır döngü devam ediyo yani.

Canım yukarıya yazdım detayları.
Senin bebeğin kilosu ne kadar şuan.
Belki miktarlarımız oyüzden farklıdır.
Benimki 2850 doğdu şuan 3500.

En başta ben de sma istedim.
Eczacı Eşime anne sütüne en yakın bu deyip bunu vermiş.
Yani artık kime inanacağımı şaşırdım canım.
Değiştirmek istiyorum aslında ama bi kere similac ile değiştirdik çocuğun nevri döndü oyüzden korkmuyor değilim.
Canım bi de Golden Goat diye bi mama var canim
Keçi sütünden yapiliyormus. çok memnun kalan duydum. Aklında olsun.

Topuk kanınızdan bi haber geldimi.bugün bizi sağlık ocağından aradılar acil çağırdılar.tsh yüksek çıkmış tekrar topuk kanı aldılar ve damar yolundan kan aldılar.küçücük çocuk yavrum kaç yeri deldiler anca kan geldi o da damla damla
Kan tahlilonde Sıkıntı olunca arıyorlar canim. Ama bu illa sorun olduğu anlamına gelmiyor. Bazen tahlillerde yanlışlıklar olabiliyor. Ama sakın ihmal etme TSH çok önemli. Troid le ilgili bir sıkıntı.

Evet benim bebeğim iri doğdu. 4000 doğdu şimdi 4950. Bana çok gibi geldi napıcaz dedim doktor ayda bir kilo almalı yani kilosu normal dedi. Beslenmesine aynı şekilde devam et dedi.
Ayda 1 kilo normal canim. Günde ortalama 20 30 gr alması lazım bebeğin.

Canım hazmedemiyodan kastım karnı küp gibi şişiyor ve içtiğinin büyük bi kısmını kusuyo. Gazı bi türlü çıkmıyo bi de.
Çocuk mamayı içiyo yeri geliyo bi sonraki acıkma saatine kadar gaz çıkmıyo.
Bugün mesela 3te içti mamayı 5te yeni mamayı vermeden gaz çıkardı üstüne kustu. Ardından yenisini cuk cuk içti bitince gazdan yine bağırmaya başladı.
Çocuğun gazı bi sonraki öğüne kadar çıkmıyo kısacası.
Böyle kısır döngü devam ediyo yani.

Canım yukarıya yazdım detayları.
Senin bebeğin kilosu ne kadar şuan.
Belki miktarlarımız oyüzden farklıdır.
Benimki 2850 doğdu şuan 3500.

En başta ben de sma istedim.
Eczacı Eşime anne sütüne en yakın bu deyip bunu vermiş.
Yani artık kime inanacağımı şaşırdım canım.
Değiştirmek istiyorum aslında ama bi kere similac ile değiştirdik çocuğun nevri döndü oyüzden korkmuyor değilim.

Canım tahmin ettiğim gibi ,gazı çıkmadığı için kusuyor.
Gazını çıkarmak için biberonu biter bitmez hemen kaldır omuzuna koy. Hiç saniye geçirmemeye çalış. Sonra bel hızasından yukarı doğru hafif sert şekilde bir kaç kez sıvazla ,ardından elini çukurlaştırıp yine bel hızasını hafif sert pıt pıtla..
Ben böyle yapınca 5-10 saniyede çıkıyor...

herkes mama veriyor mu acaba?

Canım ben doğduğu günü saymadığım için yarın 40ımız çıkıyor diye düşündüm..

Ben vermek istiyorum yemiyo tükürüyor.bebeğim bi ayda 300 gr almış doktor çok az gelişmemiş dedi.

300 gr baya az mış.
Farklı bi mama denesen?

Evet canım hatırlıyorum senin doğumu çok zor olmuştu :KK43: kısmet herşey diyorum ama benim 1 saat sancıyla 5 cm açılmıştı çevreden keşke bekleseydin hemen doğardı laflarını duyunca pişman oluyorum istemeden :KK43:

Benim kv de dedi aynısını :KK70: kızım doğar doğmaz tutamadı göğsümü anneme demiş ki ilknur veremiyor sen veya ben vereyim de tutmayı öğrensin :işsiz: annem terslemiş hemen de bir daha lafı olmadı. Ama hala korkuyorum kızımı onunla bırakmıyorum emzirmeye çalışır dıye

Valla canım ben de veriyorum mecbur her gece... çünkü kızım sürekli emmek istiyor gece de yemek yemediğim için süt bitiyor artık yavrum emiyor emiyor sinirleniyor ağlama krizine giriyor doymayınca... bas bas bağırmasına da vicdanım el vermiyor kv verme diye bik bik ediyor her gelen mamaya öcüymüş gibi bakıyor sanki keyfimizden veriyoruz:işsiz:
bende gece doymadığını anlarsam veriyorum canım boşversene odada altını değişcem diyor mamayı da yapıyorum kimsenin ruhu duymuyor kuzum aç mi kalsın anne sutu de mama da alıyor hihhhhh

Kızlar bebeklerinz kaç günde kaç gr aldı.. Birde rezene kaç günde fayda ediyor günde ne kadar içmek lazım

TuRuNCu TuRuNCu canım o şekilde gazını çıkardığım halde tek bi sefer çıkması yeterli olmuyo kızımda.
Hatta bazen 2-3 kez ağızdan çıkarıyo ya da 1er kez ağızdan ve alttan aynı öğünden sonra çıkıyo ama o yeterli olmuyo sanırım gazı normalden fazla.
Ufak bi bebeğe göre çok yiyo bence oyüzden fazla gazlanıyo çıkaramıyo gibi.
Artık uyku düzeni bi otursa kuzumun, yavrum gün boyu uyyamıyo akşam öyle bi halsiz düşüyoki anlatamam.
Görenler şaşırıyorlar yenidoğan bi bebek nası bukadar saatlerce uykusuz kalıyo diye (15 saate yakın uyanık nerdeyse her gün :KK43: )

Bugün de 2 saat uykuyla başladım güne.
Artık standart her gün 22.00 - 00.00 arası uyuyup sabaha kadar uykuya hasret kalıp, gün içinde de kızım hiç uyumadığı için bi sonraki gün uyurum hayaliyle yatağa giriyorum.
Son yarım saattir ayağımda sallıyom.
Veee...
Kızım hala uyanık :KK53:
Bakalım ne zaman uyuyacak:işsiz:

Seninde mi karardı karın bolgen :işsiz:cok sinir bozucu ya bide her emzirmeye açtığımda annem sağolsun Allah Allah niye kararmış öyle diyerek iyice hatırlatıyor :işsiz:dedigin gibi özgüven eksikliği yaptı bende de o renk değişikliği ben bile görmek istemiyorum :bicak:
Yok kız bende çatlak var sadece. Kararma dediğin ne ki? Hani hamilelikte koyu çizgi olur onun gibi mi? O bende olmamıştı mesela cilt tonuyla ilgiliymiş

Kızlar oğlum son 3 gecedir çok huzursuzdu doktora götürdük pipisinin ucu çok küçükmüş haftaya sünnet olacak o yüzden.
Henüz çok minik sünnet sonrası bakımı filan beni çok tedirgin ediyor. Umarım kolay bir süreçtir. Hepinize kolaylıklar diliyorum.

Kızlar bebeğiniz gazı çıkmadan uyyakalırsa ne yapıyorsunuz?
Benimki öyle uyyunca 20 dk sonra uyanıp kusuyo.
Oyüzden uyuklasa da çıkarmaya çalışıyom gazı.
Be sefer de uykusu kaçıyor.....
Uyumuyo hiç..

Kızlar bebeğiniz gazı çıkmadan uyyakalırsa ne yapıyorsunuz?
Benimki öyle uyyunca 20 dk sonra uyanıp kusuyo.
Oyüzden uyuklasa da çıkarmaya çalışıyom gazı.
Be sefer de uykusu kaçıyor.....
Uyumuyo hiç..
Günaydın Cnm . Gece yazışmalara bakıyorum ama yarım saat yyuyabilirim diye cevap yazamıyorum :) bizimde gaz alınınca uyku dağılıyor . Ablam ben hiç gece gaz çıkarmam demişti ve rahatta oluyormuş . Bende bir çıkarıp bir çıkarmıyorum . Uykuya dalmayıp huysuzlaşımca çıkarıyorum ...

sütü az olanlara incir tavsiye ederim çok faydalı .yagda kavurup şeker ve su ile tatlısını yapıuorsunuz. günden bi tatlı kaşığı yemek bile baya etkili olmuştu..sütü ve kalitesini artırıyormuş

Dün aksamdan beri kusmugunu ağzının yanından degil de ileride gördüm bi iki sefer. Iyle cok degil az miktari sulu biraz o_Okorkmali miyim fiskirarark kusma bu mu oluyor

Yok kız bende çatlak var sadece. Kararma dediğin ne ki? Hani hamilelikte koyu çizgi olur onun gibi mi? O bende olmamıştı mesela cilt tonuyla ilgiliymiş
Hee ben kararma diyon sandım bende de çatlak yok kararma oldu evet o koyu çizgi karın bolgeme dağıldı malesef :olamaz::olamaz:

Sabah da her gaz cikarma sonrasi az az kustu üsüttüm mü acaba çocuğu ya o_O

Alllab resmen midesi bulanıyor zorlanıyor yüzü sekilden sekile giriyor uykudan uyaniyor bu sebeple o_O dilinde kalan kusmuklari atmaya çalışıyor kendince aksirarak filan. Dun birseyi uoktu bu sabah neden böyle oldu ki

Alllab resmen midesi bulanıyor zorlanıyor yüzü sekilden sekile giriyor uykudan uyaniyor bu sebeple o_O dilinde kalan kusmuklari atmaya çalışıyor kendince aksirarak filan. Dun birseyi uoktu bu sabah neden böyle oldu ki
Canım benimkinde de oluyo anlattıkların ama çok yediği zaman daha çok oluyo bence normaldir dün bende üşüttüm mu acaba dedim ama sanmıyorum çünkü sürekli kusmuyo yedikten sonra yapiyo gaz çıkarma sonrası da yapabiliyor bide dün akşam mesela benimkinde şu oldu beni emince kustu ama mama verince kusmadi ama bugün normal bi takip et bakalım hemen korkma benim oğlum burnundan bile kusuyor

Back
X