• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

Bende bunu merak ediyorum kahve akinti seklinde hala geliyo bazen cok bazen az bazen damla benimde 32 ci gunum bugun bende merak ediyoum bu durumu hayirlisi bilen arkadaslar bilgi verir sanirim
Birde benim yakinimdaki kullananlarda normal kanama oluyo dediler hatta yengem plastik olani takmis hicte bisi olmado cok rahattim dedi bana arkadasim da bakir olani taktirmis ara kanamalar ilk 3 ay olur demis dr u ona sonra normale donuyomus kafam karisti benimde bilmiyorum ya uzatiyo mu uzatmiyomu
Canım ben hemşireyim sen normal doğummu sezeryanmı yaptın eğer normal doğumsa 38.gün adet beklemeden eş birlikteliği olmadıysa spiral taktırabilirsin adetini çokça uzatmaz miktar ve günde biraz artış olur taktıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler diye bilgi verecekler eğer dikkat edersen hiçbir sıkıntı olmaz.aşı için gitmediysen daha sağlık ocağından bilgi al ebeden aklına takılan olursa yardımcı olmaya çalışırım.

arkadaşlar hangi marka mama kullanıyorsunz. bide bnm bebeğim 5 güne bir kakasını yapardı en son 8.gün olunca fitil verdik. sma mama kullanıyorduk ama sanırım ağır geldi sindiremiyor.. bende bebelac gold nutrikonfor aldım kabzlığa özel mama 2. günü kullanıyoruz hala kakamız yok. nolcak böyle halimiz

Kıyamam minnak Paşa'ya ben oğlumda son çare elma yağı ile ayaklarına masaj yapmış iki kat çorap giydiriyordum nisan bebişiyken lazım olursa fikir bulunsun cnm
Çok iyiydik ya kötü oldu bu huzursuzlugu :( çorap fln bende giydiriyorum ama elma yağını da denerim bakalım damla başladık bugün :(

Vala pericim Allah sana sabır versin. Durumun benimkinden beter,ben çok çok mesafeliyim çünkü.Senin yerinde olsam bir an önce çalışmaya başlar uzaklaşırdım. Allah bebeklerimizin yüzüne bakıp böyle kötü insanları bizden uzak tutsun
canım çalışmak da ayrı dert bana arkadaşlar biliyor bu defa da sık sık para istiyorlar şimdi sınırlı verebiliyor esim o zaman resmen herşeylerini karsılıyoruz bu nedenle başlamak istemiyorum bu aşamada

TuRuNCu TuRuNCu ben neko sling alacağım galiba. Hamileyken araştırmıştım en aklıma yatan oydu. Bana da lazım sürekli dibimde olmak istiyor

Benim kız da öyle yapışık yaşıyoruz resmen ama onu alırsam iyice yapışırız birbirimize diye korkuyorum :D yan etkisi falan olur mu acaba bu gereçlerin? :KK53:

kizlar ya doktora gittik biraz fazla kilo almis dedi 15 günlük olduk 480 gr almis sutun yeter aslinda mamayi cok veriosun dedi bebegin hakki ortalaması 600 cc falan mis su an günlük.. bebekler 4 ay ne yedigini bilmez ne kadar verirsen yer biberona alistrmssin dedi. smdi mamayi biraz kisicaz sutumu sagmaya devam edicem bi yandan da meme tuttrma calismalari devam edicek.. ama memeyi 3-5 dakika anca çekiyor onda da agliyor cok bi ha

bnmki de aventin ucunu alior biraz ama 5 dkka anca emiodr ve gunde bi kac defa tutuor sadece.. emzirememek çok zor yaa

Benim kızım 20 günde bir kilo almıştı o_O doktor mama mı veriyorsun dedi geceleri bir kere o da 30 cc veriyordum demek çok veriyormuşum ben de :D sakın verme dedi anne sütü yetiyor dedi ama kızım durmuyor mama içince üstüne de emip rahatça uyuyordu artık vermiyorum memeden ayrılamıyor ne yapacağımı şaşırdım :kızgın:

arkadaşlar hangi marka mama kullanıyorsunz. bide bnm bebeğim 5 güne bir kakasını yapardı en son 8.gün olunca fitil verdik. sma mama kullanıyorduk ama sanırım ağır geldi sindiremiyor.. bende bebelac gold nutrikonfor aldım kabzlığa özel mama 2. günü kullanıyoruz hala kakamız yok. nolcak böyle halimiz
Canim ben hipp egüveniyordum organik diye ama bir yenidiganci arkadaş similac önerdi bana aklınız da olsun

Yani namaz kılmayıp sadece abdest mi alıyorsun canım? Yanlış mı anladım acaba :KK64:

İyi bari biraz içim rahatladı canım. Valla Korkar oldum bir daha doğurmaktan güya 3 çocuk düşünüyordum ilkinde pes ettim :KK70: :KK31:

Canım 40ın çıktığında gusul abdesti alıyorsun bir güzelce.
Sonra eğer namaz kılıyorsan her vakit abdest alman gerekiyor kanaman bitene kadar. Namaz kılmıyorsan gerek yok tabi :)

kizlar ya doktora gittik biraz fazla kilo almis dedi 15 günlük olduk 480 gr almis sutun yeter aslinda mamayi cok veriosun dedi bebegin hakki ortalaması 600 cc falan mis su an günlük.. bebekler 4 ay ne yedigini bilmez ne kadar verirsen yer biberona alistrmssin dedi. smdi mamayi biraz kisicaz sutumu sagmaya devam edicem bi yandan da meme tuttrma calismalari devam edicek.. ama memeyi 3-5 dakika anca çekiyor onda da agliyor cok bi ha

bnmki de aventin ucunu alior biraz ama 5 dkka anca emiodr ve gunde bi kac defa tutuor sadece.. emzirememek çok zor yaa

Bana gayet normal geldi kilo alımı.
Aylık 1 kiloya denk geliyor.
Benim bildiğim bebek aç ise ağlatmamak gerekiyor ve alabildiği kadar vermek gerekiyor..
Kaç doktora gidip sorduysam hepsi de alabildiği kadar dedi..

Arkadaşlar bu d vitamini doğduktan kaçıncı gün vwriliyor doktor dedi ama unuttum

15.ci gün başlanıyor.
Ben multitabs kullanıyorum gerçi. İçinde bütün vitaminlet var ve 20.ci gün başlanıyor.

Canım bebekler 1 ci aydan sonra zor kaka yapma dönemine girerler. Eğer keyifleri yerindeyse çok takmamak gerekiyor.
Mama olarak hipp başladım ama her yerde bulunmadığı için sma'ya geçtim.

Benim kız da öyle yapışık yaşıyoruz resmen ama onu alırsam iyice yapışırız birbirimize diye korkuyorum :KK70: yan etkisi falan olur mu acaba bu gereçlerin? :KK53:

Benim kızım 20 günde bir kilo almıştı o_O doktor mama mı veriyorsun dedi geceleri bir kere o da 30 cc veriyordum demek çok veriyormuşum ben de :KK70: sakın verme dedi anne sütü yetiyor dedi ama kızım durmuyor mama içince üstüne de emip rahatça uyuyordu artık vermiyorum memeden ayrılamıyor ne yapacağımı şaşırdım :kızgın:

Bak ben de aynı şeyi düşünüyorum. Bi de bağımlılık yaparsa hep yapışık gezeriz artık :))

canım çalışmak da ayrı dert bana arkadaşlar biliyor bu defa da sık sık para istiyorlar şimdi sınırlı verebiliyor esim o zaman resmen herşeylerini karsılıyoruz bu nedenle başlamak istemiyorum bu aşamada
En iyisi şehir değiştirmek dicem bu sefer gelirler bi dahada gitmezler ne acayipler ya. Ruhları kirlenmiş resmen

Damaklı emzik verdim tutmadı,aventinkini istedim geldi onuda tutmadı napcam bilmiyorum,sabaha kadar ağlıyor hep ağlıyor sinirlerim alt üst oluyor artık

Canım 40ın çıktığında gusul abdesti alıyorsun bir güzelce.
Sonra eğer namaz kılıyorsan her vakit abdest alman gerekiyor kanaman bitene kadar. Namaz kılmıyorsan gerek yok tabi :)

Bana gayet normal geldi kilo alımı.
Aylık 1 kiloya denk geliyor.
Benim bildiğim bebek aç ise ağlatmamak gerekiyor ve alabildiği kadar vermek gerekiyor..
Kaç doktora gidip sorduysam hepsi de alabildiği kadar dedi..

15.ci gün başlanıyor.
Ben multitabs kullanıyorum gerçi. İçinde bütün vitaminlet var ve 20.ci gün başlanıyor.

Canım bebekler 1 ci aydan sonra zor kaka yapma dönemine girerler. Eğer keyifleri yerindeyse çok takmamak gerekiyor.
Mama olarak hipp başladım ama her yerde bulunmadığı için sma'ya geçtim.

Bak ben de aynı şeyi düşünüyorum. Bi de bağımlılık yaparsa hep yapışık gezeriz artık :))

keyfi yerinde ama insan üzülüyor :( kabız olmuş bariz yani..kaç cc mama veriyorsun canım bn 100cc veriyorum yani 90+ mama olunca 100 oluyor

keyfi yerinde ama insan üzülüyor :KK43: kabız olmuş bariz yani..kaç cc mama veriyorsun canım bn 100cc veriyorum yani 90+ mama olunca 100 oluyor

Bebekler top top sert kaka yapıyorlarsa aç kalıyorlar demektir. Ama 7-8 günde bi yumuşak kıvamlı yapıyorsa sorun yoktur.
Ben her istediğinde emziyorum. 4-5 saatte bir 80 cc (mama ile 90 oluyor)mama veriyorum. Gece ise sadece emziriyorum.

biz ilk gunden beri bebelac gold kullaniorz cok sukur su an kabizlik yok

Bu insanlar neden bu kadar düşüncesiz acaba 2 gündür 2 saatlik uykum var nerdeyse oğlum çok huysuzlasti kendini de beni de mahvetti çok üzülüyom bişey yapamıyorum diye sırtım berbat zor duruyorum ayakta zaten hastaneden yeni çıktık veeeeeee eşim aradı teyze oğlu aramis biz geliyoruz diye 3 bebeleri var 2 si küçük teyzesi eniştesi oğlu gelini ve çocuklar ve annem onlara hizmet edemez ettirmem de zaten ben desen çocuğu çıkarma Dedi Dr odama kapancam gelirlerse yok diyemem cikmasam kim hizmet edecek ya lohusa kadının yanına 40 çıkmadan kiiiii bebeğim hastaneden yeni çıkmış bide insan bi dusunur yada tlfn da bi sorar dimi bebek nasıl elif nasıl musait mısınız diye :sinirli::sinirli::sinirli::sinirli:

Benim kız da öyle yapışık yaşıyoruz resmen ama onu alırsam iyice yapışırız birbirimize diye korkuyorum :KK70: yan etkisi falan olur mu acaba bu gereçlerin? :KK53:

Benim kızım 20 günde bir kilo almıştı o_O doktor mama mı veriyorsun dedi geceleri bir kere o da 30 cc veriyordum demek çok veriyormuşum ben de :KK70: sakın verme dedi anne sütü yetiyor dedi ama kızım durmuyor mama içince üstüne de emip rahatça uyuyordu artık vermiyorum memeden ayrılamıyor ne yapacağımı şaşırdım :kızgın:
ay seninki de baska bi dert sen ayıramiosun bn de memeyi tutturamiorum bi de oglum istahli bugün biraz kisalim mamayi sütü ve once meme tuttrmayi deneyelim dedik ağlıyor nasil üzülüyorum..

Sağlık ocaklarında bakır olan takılır adetin bitimine doğru takılır süreside 10yıldır adet gününüzü 1-2 gün uzatabilir (kan değerleriniz düşükse takılmaz )
Hormonlulardan taktırmak isterim derseniz ki o ya devlette dr raporuna göre takılır yada o özellerde ücret karşılığı takılır (maliyeti olan bir malzeme)bakıra göre daha az kanama şikayeti olur süresi 5yıldır
Adetli iken takılma nedeni hem gebelik olmadığından emin olmak hem de daha az acı yaşamanız için (adetken rahim ağzı açık olur daha kolay takılır)
Tesekkur ederim kuzum cok sagol :)

Canım ben hemşireyim sen normal doğummu sezeryanmı yaptın eğer normal doğumsa 38.gün adet beklemeden eş birlikteliği olmadıysa spiral taktırabilirsin adetini çokça uzatmaz miktar ve günde biraz artış olur taktıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler diye bilgi verecekler eğer dikkat edersen hiçbir sıkıntı olmaz.aşı için gitmediysen daha sağlık ocağından bilgi al ebeden aklına takılan olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Késke normal olsaydi ama sezeryan oldum o zaman 6 ayi bekliyolarmis dogru mu ben adeti beklemeden taktirmak istiyodum ama kimisi hormonlu iyi diyobkimi bakiri iyi diyo bide bakir uzatir hormonlu kisaltur hatta kesiliyomus adet sasirdim dogrusu yarin randrvum var kontrolum var dr a dnisicam

Back
X