• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

yalniz degilsin ki bebiskon var. iyi ki var. biricik bebisinle ilgilenirken vaktin nasil gectigini anlamazsin bile.. bebek bakimi konusunda da korkma. sen onun annesisin kimseye ihtiyacin yok. bende ilk bebegimde yalniz kalmistim. kendim herseyi ile ilgilendigim icin daha mutluyum hala.
Öyle canim aklıma geldikçe yalnız kalacagmız içim fena oluyordu dün ilk defa yalnız kaldık ve çok şükür sıkıntı olmadı.
Eşim izinliydi ve kardeşim gibi sevdiğim bir arkadaşım vardi bir haftaya kadar,ilk yalnız kaldığım gün baya ağladım:) şimdi ise alıştım sayılır. Eşim gece 12 de geliyor işten sadece kolum yorulunca keşke olsa diyorum onun dışında etrafta boş boş konuşan insanlardansa yalnızlık daha iyi
Aynen ya kv geldi doğumdan 2 gün sonra evde kiyamet kopti logusa halimle 3 gün gözümün yaşı dinmedi. Birde ben kv iyi bilirdim. Aman neyse gitti Dr huzurum geldi. Şimdi biraz sut sorunum var inşallah oda geçerse alisacak artik
Bizde aynıyız yani şahsen ben her akşam yarın gündüz o uyuyunca bende uyucam hayaliyle yatıyorum ama nedense bi olmuyo uyuyo o ara dediğin gibi bişey yapıyorum sonra zaten yine uyanıyor emmesi alt değişimi derken kısır döngü ve ben hayaller hayatlar uyuyamıyorum yine:işsiz:
Hahhaha aynj ben. Birde yabimda birileri varken uyumaya fırsat olmuyordu yalnızken hiç olacağını sanmıyorum artık yemek temızlik hepsi beni bekliyor
cok kotu calışan bı ınsandım evde tek kalmak zulum bana kahvaltı bıle yarım yamalak yapıorm annem yakın allahtn ıkı gunde bı cagırıorum gelıo yıkamaya falan yalnızlık cok zorr
Bende ayniyim ya. Annem yanımdayken zorla yediriyordu şimdi ne yapacam bilmiyorum zaten sutum yetmiyor. Üstelik iştahım hiç yok. Emziriyorum ama istah sıfır
bn de yalnız kalmaktan korkuorum cnm 18 gunluk olduk ama daha cok yeniyiz bnce haftaici annem haftasonu kv geliyor ama annemi en az 40a kadar yatili cagiracam çünkü eşimn işleri yoğun gece de uyuyamior bebekle yatınca
Benim annem 3 saatık yerde ama çalışıyor sıkıntı o. Haftada 1 gün izinli. Neyse ya kısmet biraz ben giderim biraz onlar gelir. Banyo olayını onlar yokken yaptırmam. Annem yaptırıyor banyosunu
kızlar emzik verdim bebegime.çokmu erken davrandım acaba.25 günlügüz.
Valla ben ilk günden verdim birkaç dklok şimdi 15 günlük yine ara ara veriyorum zaten sürekli emmiyor
Güne iyi başlamadım ama şükür iyi bitiriyorum sonunda kv ve ekibi kızına gitti:halay::KK73:tam bir ay oldu kocamla başbaşa kalamamıştık ev bi sessizleşti sanki. Evde 3 kişi ilk gecemiz kızlarrrrr:KK9::anne::KK46:
Bizimde bu gece ilk yanlız gecemizdi bugün de ilk yalnız günümüz

Kızlar ya benim sütüm bebeğime yetmiyor mama takviyesi yapıyorum üzülerek. Bebek memeyi emiyor ama hiç memeden kalkmak istemiyor. Sonuna kadar emzirirken gece mama veriyorum güzel uyuyor. Bu arada süt arttırıcı hümanist kullanıyorum incir hurma yiyorum bol yeşillik yiyorum ama artmıyor neden ki acaba. Bu arada kizim da güzel emiyor. Hatta süt kanalları açılsın diye şaşıyorum da :( çok canımı sıkıyor bu olay. Manayı yada sagilmis sutu verince çocuk bir rahatlıyor kiyamam nasıl kötü hissediuorum

ReZene içiyormusun Cnm ? Ben oğlumada bir çay kaşığına yakın veriyorum . Gaz damlasına başladınızmı ? Her emmesinde çıkmayacaktır Gazı. Gerçi ememiyor demişsin . Bacaklarını karnına çekip aşağı tekrar inmesini sağlayarak hareket falan yaptır .. gaz sancısı gelince maalesef 4-5 saat hep ıkınıyorlar . Sakin olmaya çalış ve Onuda sürekli teninle temas ettirmeye çalış
Rezene içiyorum canım. Kızıma da dün gece verdim ilk defa. Gaz damlasına da iki gündür başladık sabah akşam. Gazı yüzünden ememiyo istekli ama resmen savaşıyo sanki. Çekiyo çıkarıyo tekrar istiyo ağlıyo. Özellikle gece böyle.
25günlük. Kaç dakika emmesi lazım normalde?

Rezene içiyorum canım. Kızıma da dün gece verdim ilk defa. Gaz damlasına da iki gündür başladık sabah akşam. Gazı yüzünden ememiyo istekli ama resmen savaşıyo sanki. Çekiyo çıkarıyo tekrar istiyo ağlıyo. Özellikle gece böyle.
25günlük. Kaç dakika emmesi lazım normalde?
Aynen bizimde bugün 3. Günümüz olcak gaz damlasında . 19 günlüğüz ... uyanık kalma süresi arttı .. akşamları 4-5 saat ayakta ..akşam 8den 12 -1 e kadar uyanık ve huysuz ... memeyle savaşıyor ve sürekli pış pışlıyorum omuzumda. Çok yorucu oluyor .. oda değiştirince sakinleşebiliyor .. uyumak istiyor ama sonra çığlığı basıyor hafiften sar baştan oluyor .. bizim Dr en geç 3 saate bir emzir Dedi. Bizimde 1.5-2 saatte bir emiyor . Dolu dolu 7-8 dk yetiyor .. sütün durumuna göre 5-25 dk Dedi . 3 saatte olsa sanırım daha fazla Emer. Birde süt fazla deyince yeterli senin süren demişti .

Kızlar ya benim sütüm bebeğime yetmiyor mama takviyesi yapıyorum üzülerek. Bebek memeyi emiyor ama hiç memeden kalkmak istemiyor. Sonuna kadar emzirirken gece mama veriyorum güzel uyuyor. Bu arada süt arttırıcı hümanist kullanıyorum incir hurma yiyorum bol yeşillik yiyorum ama artmıyor neden ki acaba. Bu arada kizim da güzel emiyor. Hatta süt kanalları açılsın diye şaşıyorum da :KK43: çok canımı sıkıyor bu olay. Manayı yada sagilmis sutu verince çocuk bir rahatlıyor kiyamam nasıl kötü hissediuorum
Kafaya takmakta sütü azaltırmış . Uykusuzluk stres ... tahin pekmez , helva , dereotu ve bol su diye biliyorum Cnm ..

Öyle canim aklıma geldikçe yalnız kalacagmız içim fena oluyordu dün ilk defa yalnız kaldık ve çok şükür sıkıntı olmadı.

Aynen ya kv geldi doğumdan 2 gün sonra evde kiyamet kopti logusa halimle 3 gün gözümün yaşı dinmedi. Birde ben kv iyi bilirdim. Aman neyse gitti Dr huzurum geldi. Şimdi biraz sut sorunum var inşallah oda geçerse alisacak artik

Hahhaha aynj ben. Birde yabimda birileri varken uyumaya fırsat olmuyordu yalnızken hiç olacağını sanmıyorum artık yemek temızlik hepsi beni bekliyor

Bende ayniyim ya. Annem yanımdayken zorla yediriyordu şimdi ne yapacam bilmiyorum zaten sutum yetmiyor. Üstelik iştahım hiç yok. Emziriyorum ama istah sıfır

Benim annem 3 saatık yerde ama çalışıyor sıkıntı o. Haftada 1 gün izinli. Neyse ya kısmet biraz ben giderim biraz onlar gelir. Banyo olayını onlar yokken yaptırmam. Annem yaptırıyor banyosunu

Valla ben ilk günden verdim birkaç dklok şimdi 15 günlük yine ara ara veriyorum zaten sürekli emmiyor

Bizimde bu gece ilk yanlız gecemizdi bugün de ilk yalnız günümüz
Aynen ya annem gidince hiç fırsatım olmicak gibi uyumaya şimdi arada alıyo da dinleniyorum biraz :) neyse büyüdükçe onlar da düzene girer inş

Kızlar ya benim sütüm bebeğime yetmiyor mama takviyesi yapıyorum üzülerek. Bebek memeyi emiyor ama hiç memeden kalkmak istemiyor. Sonuna kadar emzirirken gece mama veriyorum güzel uyuyor. Bu arada süt arttırıcı hümanist kullanıyorum incir hurma yiyorum bol yeşillik yiyorum ama artmıyor neden ki acaba. Bu arada kizim da güzel emiyor. Hatta süt kanalları açılsın diye şaşıyorum da :KK43: çok canımı sıkıyor bu olay. Manayı yada sagilmis sutu verince çocuk bir rahatlıyor kiyamam nasıl kötü hissediuorum
Kötü hissetme canım bende yapıyorum mesela bak sabah 7 den şu saate kadar uyumadı ve hep memedeydi sağlı sollu ama hala uyumadı ve rahatlamadi bende verdim şimdi ama önceki günlere göre artık mama sayımız daha az gece hiç vermedim mesela ama gündüz vermiş oldum 1 yada 2 oluyo isteğine göre doymadigini hissederseniz daha da fazla olabiliyo önceliğimiz anne sütü ama mama da vermek gerekiyorsa aç kalmasından iyidir

Kızlar biz 13 Şubat ta doğduk ya hani bugün oğluşum bir aylık mı :KK64: Şubat 28 çekmesi kafamı karıştırdı :işsiz:30 günü baz alırsak 1 aylık demek için 15 inde mı 1 aylık olacak o zaman diğer aylar kaçında kaç aylık olacak kafam da deli sorular :confused: hadi bi cvplayiverin :KK48:

valla o kadar araştırdım her yerde acılı oluyo vs yazmışlar..o yüzden çook büyük stres yapmıştım..benim gibi gerilenler varsa bi rahatlatmak istedim..:olamaz:anaamm utandı ya la:oops:
Sağol bizler için kendini siper etmişsin :KK48::p:p:confused::confused:

Kızlar acil yardım :KK43:((
Şu gazla başımız dertte kızım 25günlük gazı var 1haftadır doğru düzgün ememiyor. Çekiştiriyor ağlıyor. Gazını çıkartamıyorum. Her türlü deniyorum olmuyor. Sadece ağzından çıkıyor ama pıt yaptıramıyorum. Nasıl olacak bilmiyorum :KK43:((
Gazı için neler yapıyorsun neler içiyorsun Can'ım bebeğine neler veriyorsun

Kızlar biz 13 Şubat ta doğduk ya hani bugün oğluşum bir aylık mı :KK64: Şubat 28 çekmesi kafamı karıştırdı :işsiz:30 günü baz alırsak 1 aylık demek için 15 inde mı 1 aylık olacak o zaman diğer aylar kaçında kaç aylık olacak kafam da deli sorular :confused: hadi bi cvplayiverin :KK48:
Sizin 15 martta 1 aylik olacak yani 30 gun baz aliniyo 1 aylik asisinida o zaman olacak 1gun sonrada olabilir

Bir çocuk eğer çok fazla kucak talep ediyorsa, onu annesi alıştırmamıştır, anne çocuğunun ancak ten teması ile rahatladığını farkettiğinden size göre çocuğunu daha fazla kucağına almış ve doğru da yapmıştır.

Algıları çok açık olduğu ,her sesi en yüksek perdeden algıladığı ve bu gürültüyle başedemediğinden ürküyor ve ancak kendini ağlayarak rahatlatabildiği için, sizin kadar kolay sosyal ortamlara giremiyor olabilir.

Tuvalete bile çocuksuz gidemiyor, yemeğini rahatça yiyemiyor, çayını zinhar sıcak içemiyor da olabilir. Tuvalete her daim bir çift minik gözle girmek en büyük hobisi de değildir.

Çocuk yatağından başka hiç bir yerde uyumadığından ve uyku saatleri aksadığında huzursuzlandığından akşamları misafir kabul edemiyor, hiç bir yere gidemiyor da olabilir.

Bu saydıklarımın hiç biri annenin suçu değildir. Çocuğu da huysuz, ağlak, yabani değildir. Sadece "high need child" ( yüksek ihtiyaçları olan hassas çocuk) olarak doğmuştur ve annenin yaptığı tek şey de onun daha huzurlu olduğu şartları sağlamaktır. Bu hassasiyet de doğru davranıldığında iki yaşında hafifleyip üç yasında tamamen geçecektir.

Hiç birimiz birbirimizden daha çok ya da daha az anne değiliz. Hiç birimizin diğerine böbürleneceği bir üstünlüğü ya da kınanacak bir eksikliği yoktur. Annelik ki ayağının altına cennet serilecek kadar hem mukaddes hem de meşakkatli bir yol iken, birbirimizin işini dil yaralarıyla zorlaştırmayalım...Lütfen

Fb de gordum bu yaziyi. Bizi anlatiyor diye paylasmak istedim.

@Mutsuzperi27 Loveali Loveali @Kriziantemcicegi hatırladığım normal Doğum yapan arkadaşlar özür dilerim çöl soru sordum ama ben nöbetçi dr da Doğum yaptım eli çok ağır dikişleri kendi dr uma gösterdim o dikmediği halde diğerinin muayene etmesine bile dayanamıycam diye her neyse içteki dikişleriniz gözüküyor mu sizin benim son iki dikiş kalmış dökülmeyen hemen yanında içteki dikişler gözüküyor acaba dikiş mi attı acı Yok ama siz de de öylemiydi tekrar dikilmesinden korkuyorum narkoz etki yapmadı benim hissederek dikildi :KK43:
Benimde üstteki 2 dikişim açık ve içteki dikişlerim görünüyor 1 hafta sonra kontrol olmazsa tekrar dikilecel medicasol krem ve bactrorabn krem sürüyorum

Bugün 28 günlük diğer aylarda 31 çektikçe açık kapanır :KK48:

Back
X