• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

Can'ım çok geçmiş olsun öncelikle .. bi sussunlar artık.. benimde 20. gün ve göbek düşmedi . Yazmıştım buraya bende yanlış yaptım. Alkollü solüsyonu sıkıp üzerini gazlı bezle sarar gibi yapıp kapadım . Yani nemli kalıp düşme sürecini uzattı . Görünürde herşey normal . Düşmezse Cuma'ya genel cerraha gidicez.. lohusalık hem hamilelikten hemde Doğumdan daha zormuş .. bende kv ile kuma gibiyim evde .. rabbim başka acı yaşatmasın.. bir an önce 40 dolsada evli evine köylü köyüne gitse ..

Teşekkür ederim canım. Düzelir inşallah cerraha gerek kalmaz. Hiç sorma bu kadınların hepsi böyle ben bilirim ben yaparım hepsi başına buyruk. Allah'ım kimseye kimseye taddirmasin çok zordu. Ee tabi benim bebeğimin sağlık durum oradaki bebekleribkinden çok daha iyiydi tabii ama işte insan evladı söz konusu olduğunda hepp telaşlı

Kızlar aranızda bebek emerken boğuşan varmı gayet güzel emiyordu son zamanlar kendini sıkıyo kızarıyo bozarıyo aranıyo memem ağZındaykrn aranıyo napıcağımı şaşırıyorum ya

Merhaba kuzum. Çok şükür 5. Günün sonunda çıktık ama daha kan kültürümüz belli değil. Yani tekrar yatma ihtimalimiz var Allah'ım esirgesin.

Çok zor çok beni en iyi sen anlarsın. Devlet sağolsun anne evi diye bir kurum var. Matür bölümüne 3 saatte bir emzirmeye alıyorlar orada konakladım . Ama o saatler benim için geçmek bilmedi .

Bebeğimin bu duruma dusmesinin sebebi de sağolsun kaynanam .. !!!
bir kaynanazede daha sende bizdensin yani allah yardımcın olsun canım kızına da acil şifalar inşallah tez vakitte düzelir

Kızlar aranızda bebek emerken boğuşan varmı gayet güzel emiyordu son zamanlar kendini sıkıyo kızarıyo bozarıyo aranıyo memem ağZındaykrn aranıyo napıcağımı şaşırıyorum ya
canım gazi vardır kuzunun benimki gaz varken aynen böyle azıcık emmeye günü bitirdik iki günü çok artınca da arada mama verdim mecbur çok bekletmeden ac karina

45.günde..hiç bi sıkıntı olmadı sadece hafif bi sızlama oldu ama sonrasında lekelenme başladı
canım benim iç dış dikisler var 25-30.gun arasinda çoğu düştü sanırım benim daha geç iyileşecek lekelenme dediğin acaba birliktelik regl dönemini mi tetikledi

İnanamadım kadına Rabbim sabır versin kuzucuğuna çok geçmiş olsun cnm
Merhaba kızlar . Bebeğim 4 gün boyunca kuvezde tedavi gördükten sonra çok şükür çıktık. Sizlere söylemek istediklerini var ne olur iyi okuyup beni anlamaya çalışın.

Ben senden tecrübeliyim !
Benden iyi mı bileceksin !
Ben şu kadar çocuk dogurdum !
Falancaya yapmışlar çözüm olmuş !

Bunlara hepimiz magruz kalıyoruz maalesef . Ama ne olur dinlemeyn . Bir doktora danismadan bebeğinize hiç bir uygulama yapmayın. Benim melegime kaynanam olacak kişilik göbeğine 2 günlükken batikkn damlatti bakın silmedi pansuman da yapmadı göbeğin ortasına iç tarafına gidecek şekilde batikon damlatti .

Anne doktor solüsyon verdi onu kullanıyorum buna gerek yok .

Dememe rağmen ;

Ben 3 çocuk büyüttüm benden iyi mı bileceksin diyerek gözümün içine baka baka yaptı.

Çok şükür ki devamını getirmemisim .

Bu batikon olayı şöyle ki kızlar içine damlattigi için içeride nem oluşturuyor ve kurumayı önlüyor . Göbek disridan kurumuş görünüyor ama içi hala nemli. Bunu sonunda göbek düştükten sonra kanama meydana geliyor . Tabii her kanamada bundan ötürü değil yanlış anlaşılmasın.
Ben kanama nedeni ile doktora götürdüm göbeğini yaktılar melegimin. Ertesi günü yeşil akıntısı baladı ve derhâl fakülte Hastanesi'ne götürdüm. Bebegin göbeği enfeksiyon kapmış. Doktorlar Allah tan erken getirmissin kana geçmemiştir inşallah dediler.
Bir günde enfeksiyon kapması bir türlü anlayamadım ve kendimi suçladim. Ben bakamadım bebeğime diye.

Takı doktorla konuşana kadar. Neler kullandığımı sordu solüsyon dan bahsettim. Ve de batikondan.
Ki zaten batikon der demez anladı . Kaç kere kullandigimizi ve ne kadar kullandığımızi sordu.
Tek sefer deyince rahatladım tabi.

Sırf bir batikon bunu altında yatan asıl neden kaynanam yüzünden kızımı hastanede yatmak rmak zorunda kaldım. Lohusa halimle neler atlattım. Ve de bu insan beni bir kere aramadı ne yaptınız nasıl oldunuz iyi mısınız diye .

Ne diyeyim ben buna.

İnanın o 5 gün n içinde konuşmam değişti Tekler oldum konuşurken. Kendimi kaybettim resmen. Allah kimseye yasatmasin. .

Kızlar bugün yıkadım kızı göbek düşünce 18 günlük hiç uyumuyor uyumadığı içinde hep memede 50 cc çıktı sağdım yarısını tükürdü yarısını içti...sürekli yine memedeyiz memede ağzını şapırdatıyor süt gidiyor sanırım mama mı versem bir de alttan üstten gazını da çıkardık büyük oğlum da sapıttı bu gece kafayı yicem ya

Kızlar bugün yıkadım kızı göbek düşünce 18 günlük hiç uyumuyor uyumadığı içinde hep memede 50 cc çıktı sağdım yarısını tükürdü yarısını içti...sürekli yine memedeyiz memede ağzını şapırdatıyor süt gidiyor sanırım mama mı versem bir de alttan üstten gazını da çıkardık büyük oğlum da sapıttı bu gece kafayı yicem ya
Bebek çok idrar kaka yapıyorsa iyi besleniyordur mamaya geçmeden önce bunlara bakılmalı..

Bebek çok idrar kaka yapıyorsa iyi besleniyordur mamaya geçmeden önce bunlara bakılmalı..
Sağlık ocağı 350 gr almış dedi 15 günde ama neden meme de anlamadım şimdi bıraktı bayıldı resmen ya emzik de almıyor kesintisiz 5 saat kaldı meme de

senin bu mesajı sabah okudum sonra farkettim. tüm gün ağladı bebiş hep emmek istedi.
o kadaaar yorucu ve yıpratıcı bir gündü ki. bugün kalça ultrasonumuz ve kontrolümüz vardı. dr kilosunu az buldu. günlük 30 gr alması gerekirken 21 gr almış. idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendi dr. idrarını alabilmek için bir şey bağlıyorlar, tam 3 saat hastanenin emzirme odasında emzirerek ve idrar bekleyerek geçti. kakasını bile yaptı idrar yapmadı.
en son açtığımda yapmaya başladı bu sefer taktıkları şey kaymıştı. saat 6 oldu bende sinir falan kalmadı zaten adet sancısı baş ağrısı var. dr bile çok erken olmuşsun dedi ve dra sordum gerçekten süt azalırmış bu dönem. anlıyorum 4 çekiyorsa 1 yutuyor ve sinirleniyor. gelince mama verdik hık diye gitti yavrum uyuyor saatlerdir. ben de bir sürü şey yedim içtim biraz uyudum şimdi sağdım gündüz 2 göğsümden 40-50 çıkmıştı şimdi 70 çıktı tek göğsümden çok şükür. bu adet döneminde günlük mama vereceğim galiba kıyamam yavruma :KK43:
Gecmis olsun çok. Ben birşey merak ediyorum regl olmadan once kanama biteli kac gun oldu arada? Benim tam bitti galiba gakiba dedigum 3 4 gun açık kahve lekem oldu. Sonra karin ve bel agrisi ile beraber kanama basladi tekrar. Acaba regl mi oluyorum bende ?

canım benim iç dış dikisler var 25-30.gun arasinda çoğu düştü sanırım benim daha geç iyileşecek lekelenme dediğin acaba birliktelik regl dönemini mi tetikledi
benim de dikişlerim vardı iç tarafta ..regl gibi değil 2 gün sonra çok azaldı hatta bitmek üzere ..Allahım ne zor kadın olmak doğumu öncesi sonrası..:KK42:

Kararli bir sekilde emzik vermeye ugras.
Avent al dene
Ama mutlaka alistir.
Kimi cocuk boyle oluyor.
Emzik alsa cok rahatlarsin

Kızlar gaz damlası bağırsakları çalıştırdığı işin ishal yaparmı ? Bugün dikkat ettim her bezde kakası var .. sayısı 10 ü geçti .biogaia . gaz damlasını bıraksak huysuzlanırsa diye korkuyorum . Ne yapabilirim mete58 mete58
Yenidoğanlarda sık kaka normal zaman içinde belli bir sayısı ve zamanı olacak gaz damlası bir miktar dışkılamayı arttırır o nedenle düzenli değilde ihtiyaç halinde kullanmak gerek bio gaia en fazla 5damla gün içinde kaç damla veriyorsunuz siz

Bebekler gazı varken daha çok meme arıyorlar kızarıp ayakların falanda çekmesi ondan yapılabilecek en iyi şey memeye almadan önce gazı çıkartmak bebek yalnızca emince gazı olmaz hareketi yeterli olmadığı için her kucağa aldığınızda sırtını hafifce tıpışlayın.

Merhaba kuzum. Çok şükür 5. Günün sonunda çıktık ama daha kan kültürümüz belli değil. Yani tekrar yatma ihtimalimiz var Allah'ım esirgesin.

Çok zor çok beni en iyi sen anlarsın. Devlet sağolsun anne evi diye bir kurum var. Matür bölümüne 3 saatte bir emzirmeye alıyorlar orada konakladım . Ama o saatler benim için geçmek bilmedi .

Bebeğimin bu duruma dusmesinin sebebi de sağolsun kaynanam .. !!!
Canım çok geçmiş olsun inş bi daha yaşamazsınız anlamazmiyim kuzum un yüzüne her baktığımda şuan bile hala aklıma o hastanedeki halleri geliyo çok zor gerçekten KV napti yine :sinirli:

Kızlar burun tıkanklığı için serum fizyolojikmi kullanıyorsunuz napıyosunuz. Bebeğim ağzı açık yatıyor burnu tıkalı sanırım ve zorlanıyor sanki
TuRuNCu TuRuNCu canım sen bi ara bişeyler söylemiştin sanki mete58 mete58 yardımcı olabilirmisiniz

Son düzenleme:
Merhaba kızlar . Bebeğim 4 gün boyunca kuvezde tedavi gördükten sonra çok şükür çıktık. Sizlere söylemek istediklerini var ne olur iyi okuyup beni anlamaya çalışın.

Ben senden tecrübeliyim !
Benden iyi mı bileceksin !
Ben şu kadar çocuk dogurdum !
Falancaya yapmışlar çözüm olmuş !

Bunlara hepimiz magruz kalıyoruz maalesef . Ama ne olur dinlemeyn . Bir doktora danismadan bebeğinize hiç bir uygulama yapmayın. Benim melegime kaynanam olacak kişilik göbeğine 2 günlükken batikkn damlatti bakın silmedi pansuman da yapmadı göbeğin ortasına iç tarafına gidecek şekilde batikon damlatti .

Anne doktor solüsyon verdi onu kullanıyorum buna gerek yok .

Dememe rağmen ;

Ben 3 çocuk büyüttüm benden iyi mı bileceksin diyerek gözümün içine baka baka yaptı.

Çok şükür ki devamını getirmemisim .

Bu batikon olayı şöyle ki kızlar içine damlattigi için içeride nem oluşturuyor ve kurumayı önlüyor . Göbek disridan kurumuş görünüyor ama içi hala nemli. Bunu sonunda göbek düştükten sonra kanama meydana geliyor . Tabii her kanamada bundan ötürü değil yanlış anlaşılmasın.
Ben kanama nedeni ile doktora götürdüm göbeğini yaktılar melegimin. Ertesi günü yeşil akıntısı baladı ve derhâl fakülte Hastanesi'ne götürdüm. Bebegin göbeği enfeksiyon kapmış. Doktorlar Allah tan erken getirmissin kana geçmemiştir inşallah dediler.
Bir günde enfeksiyon kapması bir türlü anlayamadım ve kendimi suçladim. Ben bakamadım bebeğime diye.

Takı doktorla konuşana kadar. Neler kullandığımı sordu solüsyon dan bahsettim. Ve de batikondan.
Ki zaten batikon der demez anladı . Kaç kere kullandigimizi ve ne kadar kullandığımızi sordu.
Tek sefer deyince rahatladım tabi.

Sırf bir batikon bunu altında yatan asıl neden kaynanam yüzünden kızımı hastanede yatmak rmak zorunda kaldım. Lohusa halimle neler atlattım. Ve de bu insan beni bir kere aramadı ne yaptınız nasıl oldunuz iyi mısınız diye .

Ne diyeyim ben buna.

İnanın o 5 gün n içinde konuşmam değişti Tekler oldum konuşurken. Kendimi kaybettim resmen. Allah kimseye yasatmasin. .
Canım malesef o konuşanlar i susturmak pek mümkün olmuyo herşeyi kendi zamanlarında ki gibi saniyo eskiler ama artık herşey değiştiği gibi doğumlar bebekler de değişti mesela şuan sanciyla hastaneye gidip kendi haline doğuran çok az kişiyiz bi çoğumuz sezeryan suni sancı aldık fln yanı herşey değişti ama farkında değiller bebekler de öyle artık benim yeğenim oldu diğer ikisinde de tecrübe vardı birinde kalsiyum eksikligi oldu yattı birinde sarılık derken bunlardan tecrübe ettik 3 . Cude de 3 gün bağırdı kuzum ve anladım ki aç yengemin süt geç geldi geldiği gün de artık bebek çok sinirlendiği için emmedi neyse gittim akşam saati mama aldım bı kaç kez verdim ve her defasında yengemin annesi yine mı mama veriyon deyip durdu kontrolü nu beklemeden Dr a götürelim dedim titriyodu çünkü ve götürdük kiiiii şekeri dusmus sınıra gelmiş Dr dediki eğer o mamayı vermeseydin komaya girer elinizde kalırdı dedi ve sonrasında önce emme sonra yiyebildigi kadar mama dedi Dr eve gelince yengemin annesinde tık çıkmadı sonra işte herşeye karışıyorlar bazen inş bi daha yaşamazsınız kulak asma kimseye bebeğimizi bizler tanıyoruz tecrübe olmasa bile onun herşeyini artık biz biliyoruz

Kızlar burun tıkanklığı için serum fizyolojikmi kullanıyorsunuz napıyosunuz. Bebeğim ağzı açık yatıyor burnu tıkalı sanırım ve zorlanıyor sanki
TuRuNCu TuRuNCu canım sen bi ara bişeyler söylemiştin sanki mete58 mete58 yardımcı olabilirmisiniz
Serum fizyolojik sıkıp aspiratör le çekiyorum ben

Back
X