• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

Kendinmi aldın canım serumu,eşimle birbirimize
Girdik git eczaneden al diyorum kafana göre kullanma diyor sinirimi bozacak illa.
Aspiratörüm var
Canım geçmiş olsun..burun tıkanıklığı için en iyisi serum fizyolojik..ama steril saf deniz sularıda var alabilirsin..bebeğime serum fizyolojik enjektörle 2-3 cc çekip yan yatırıp damlatıp ya hapşırmasını bekliyorum yanda çekiyorum..bebekler ağzından nefes almayı bilmez burnu açık olmalı..babam eczacı bu aralar herkeste aynı dert var..önlem alınmalı demişti dr

Canım geçmiş olsun..burun tıkanıklığı için en iyisi serum fizyolojik..ama steril saf deniz sularıda var alabilirsin..bebeğime serum fizyolojik enjektörle 2-3 cc çekip yan yatırıp damlatıp ya hapşırmasını bekliyorum yanda çekiyorum..bebekler ağzından nefes almayı bilmez burnu açık olmalı..babam eczacı bu aralar herkeste aynı dert var..önlem alınmalı demişti dr
Teşekkür ederim canım,içim acıyor yazık nefes almakta zorlanıyor.bebek uykuya dalsın gidip eczaneden kendim alacam.

Girdik git eczaneden al diyorum kafana göre kullanma diyor sinirimi bozacak illa.
Aspiratörüm var
Yok kuzum Dr verdi ama genelde hep önerilen o hatta bende babamlarin laf etmesi zarar olur fln demesine göre bi taneyi gün içinde bitiriyodum Dr tek seferde bi taneyi bile bosaltabilirsin dedi onun bir zararı yok tuzlu su ilaç değil sonuçta tıkalı olması daha kötü bosaltmazsan o balgam cigerlere inebilir Allah korusun

Aynen biz burun tıkanıklığı hırıltı yla başlayıp öksürük ve nefes alamama ile hastaneye yattık bronşit oldu ve Dr umuz taburcu olurken ortalıkta bi virüs un olduğunu en azından mart ayına kadar çok dikkat etmemiz gerektiğini söyledi

Aspiratörüm var

Canım serum fizyolojik dediğimiz tuzlu su.
Eczaneden Gifrer serum fizyolojik iste. Gğn içinde tıkandıkça burnuna 9-10 damla damlat

Yenidoğanlarda sık kaka normal zaman içinde belli bir sayısı ve zamanı olacak gaz damlası bir miktar dışkılamayı arttırır o nedenle düzenli değilde ihtiyaç halinde kullanmak gerek bio gaia en fazla 5damla gün içinde kaç damla veriyorsunuz siz
Günde 5 damla sabahları veriyorum .. 4 gün oldu kullanalı ve 2 gündür kaka sayısı fazla .. kv önce rezene sonra bu Damla'ya bağladı . Alışkanlık yapar demişsiniz . Vermesem ağlamaları artarmı? Versem sorun olurmu onu bilemedim .. çok ağlayan bir bebek değil Ama ilk 2 gün çok sancılandı .. sonra sanırım etki edince damla 2 gündür biraz daha iyiydi . Çok sağolun ne sorsam cvp veriyorsunuz

gece düzgün uyumayan kızım sabahın 8inden bu yana toplasan 10 dakika uyumadı ayakta kucakta duruyor ve misafirler vardı üstüne hiç oturamadım desem yeridir hala da uyanik çok kötüyüm kızlar nasil ayakta durabiliyorsunuz
esin baksa biraz sen uyusan.
Kızlar çok önemli bir şeyi unutmuşum. Adet sancısı. Dün gece başladı o kadarr kıvrandım ki. Şu an çok daha iyiyim ama gece mahvoldum. Benim gibi şiddetli yaşayanlar napıcaz biz.. valla parol diye parol plus aldım bir de. Sonra internetten baktım olmuyormuş içilmiyormuş. Saat 12de almıştım, 3te kalktım 2 göğsümü de sağdım ve çöpe döktüm o sütü. Dolapta sağılmış 50lik süt vardı onu verdim. İnşallah daha istemez şu an sallıyorum dalması için. Herhalde 5 saatte vücuttan atılır sütten geçmez inşallah. Yarın sabah kadın doğumdan randevum vardı onu da iptal etmek zorunda kaldım. Kızlar napıcaz ilaç almadan çok zor :KK43:
bende adet olmadim ama sancisi vardi.
Amin canım çok sağol,Dün Anjiyo yapıldı canım ana damar tıkalıydı stend takıldı açıldı,şu an hastanede babam çok şükür iyi.
Zor dönemler işte,kolik sürekli ağlayan kızım sezeryan ağrılarım,kv kbaba derken babamın böyle olması iyice çökertti beni:KK43:
cok gecmis olsun. acil sifalar diliyorum.
kizlar 20 gunluk olduk aylik muayeneye daha vakit var oglum gaz sancisi cekmeye basladi sanirim kendini kasip ayaklarini cekip duruor uykusunda bile yapior bunu ne yapaym dersiniz hep okudum yazdıklarınizi ama bilemedim simdi...
benim bebegimde her gece 7den 10a kadar ayaklar
derandiren derandiren canim Allah sana sabır ve güç versin babana da acil şifalar diliyorum. en kisa zamanda sağlığına kavuşur inşallah. bazen her şey üst üste gelir. güçlü olmaya çalış. Bebeğinin sana ihtiyacı var.
Kızlar oğlumun sünneti için cumartesiye gün aldık. şu an 42 gunluguz. İnşallah sorunsuz bir şekilde atlatiriz.
Sarılığı mız devam ediyordu kan ve idrarda bişey çıkmadı çok şükür. doktor herhangi bir tedaviye gerek duymadi.
Oğlum dün gece 6 saat uyudu. Büyüdükçe gece uyku süreleri artıyor galiba. Gerçi her gece böyle olacağını sanmıyorum. sütü biraz fazla içti sanırım. O yüzden de acikmadi.
6 saat mi super masallah
Arkadaşlar molfix bez kullanan var mı? Ben mi yanlış bir şey yapıyorum yoksa bezin sertliğinden mi? Bilmiyorum ama kızımın baldırlarında iz oluyor, gördükçe içim acıyor. Sıkmıyorum eminim, bol bırakmayı da denedim yine iz artı sızıntı oldu. Var mı bilgisi olan?
bizde denedik aynisi oldu. primaya dondu geri.
Bizim kıyafetler küçük gelmeye başladı :confused:
bizimde :) masallah

Kızlar burun tıkanklığı için serum fizyolojikmi kullanıyorsunuz napıyosunuz. Bebeğim ağzı açık yatıyor burnu tıkalı sanırım ve zorlanıyor sanki
TuRuNCu TuRuNCu canım sen bi ara bişeyler söylemiştin sanki mete58 mete58 yardımcı olabilirmisiniz
ben dr gıttım canım rhınfant sprey verdı 5 gun kullan dedı bıde otrıbebe aldm cektım acıldı maşallah.bebegını oyle brakma nefes alamıolar emerken falan.ayrıca herzaman kullanacagım okyanus suyuda aldım onun ısmıde rınoflux.

Yok kuzum Dr verdi ama genelde hep önerilen o hatta bende babamlarin laf etmesi zarar olur fln demesine göre bi taneyi gün içinde bitiriyodum Dr tek seferde bi taneyi bile bosaltabilirsin dedi onun bir zararı yok tuzlu su ilaç değil sonuçta tıkalı olması daha kötü bosaltmazsan o balgam cigerlere inebilir Allah korusun
Teşekkür ederim canım
Canım serum fizyolojik dediğimiz tuzlu su.
Eczaneden Gifrer serum fizyolojik iste. Gğn içinde tıkandıkça burnuna 9-10 damla damlat
Sağol canım bebeğim uyuduğu gibi gidip kendim alacam

esin baksa biraz sen uyusan.

bende adet olmadim ama sancisi vardi.

cok gecmis olsun. acil sifalar diliyorum.

benim bebegimde her gece 7den 10a kadar ayaklar

6 saat mi super masallah

bizde denedik aynisi oldu. primaya dondu geri.

bizimde :) masallah
Allah razı olsun
ben dr gıttım canım rhınfant sprey verdı 5 gun kullan dedı bıde otrıbebe aldm cektım acıldı maşallah.bebegını oyle brakma nefes alamıolar emerken falan.ayrıca herzaman kullanacagım okyanus suyuda aldım onun ısmıde rınoflux.
Evet çoktan almamız gerekiyordu aslında yavrum nefes alınca zorlanıyor

Günde 5 damla sabahları veriyorum .. 4 gün oldu kullanalı ve 2 gündür kaka sayısı fazla .. kv önce rezene sonra bu Damla'ya bağladı . Alışkanlık yapar demişsiniz . Vermesem ağlamaları artarmı? Versem sorun olurmu onu bilemedim .. çok ağlayan bir bebek değil Ama ilk 2 gün çok sancılandı .. sonra sanırım etki edince damla 2 gündür biraz daha iyiydi . Çok sağolun ne sorsam cvp veriyorsunuz
Buradaki amacımız birbirimize yardımcı olmak ne demek :halay:
İlk 3 4 ay gaz sancısı normal aslında çoğu dr ilaç bile önermiyor rezenede iyi gelir ben rezene içiyorum sürekli 1 2 kaşıkta bazen bbeğe veriyorum baktım sancısı oluyor gaz çıkmıyor o durumda damlayı kullanıyorum genelde 3damla veriyorum çok şiddetli olursa 5veririm die vermiyorum

Kızlar burun tıkanklığı için serum fizyolojikmi kullanıyorsunuz napıyosunuz. Bebeğim ağzı açık yatıyor burnu tıkalı sanırım ve zorlanıyor sanki
TuRuNCu TuRuNCu canım sen bi ara bişeyler söylemiştin sanki mete58 mete58 yardımcı olabilirmisiniz
Burun tıkanıklığı için satılan gereçler var ya genelde onların içinde suyuda oluyor yok ondan varsa serum fizyolojik alabilirsin

Humana stil cayi kullanılanlar günde kaç fincan iciyorsunuz bi de kac gündür etli ediyor?
yummyysweets yummyysweets canim bebegine çok geçmiş olsun. sinir oluyorum bu çok bilmiş insanlara. En iyisi kulak aşmamak. Bana da herkes kendince iyi niyetinden bişeyler söylüyor ama ben mutlaka araştırıp yapoyorum ne gerekiyorsa. Batikon işini ben de yaptım doktor yapmamı söyledi. Gunde 1 2 damla kullandik 4 5 gün boyunca. Üfleyerek kurutup öyle giydirdik bebeği. çok şükür bişey olmadı. Senin kv baya dokmus herhalde ki nemli kalıp enfeksiyon kapmış.

Az once emzirdim gazini vikiarip yatirdim 5 dk sonra uyandi elini emiyir eldivenin üstünden hemde nasil bir iştahla :işsiz: cikdiracagim emziği verdim atıyor. Kolllari sarip unutuyorum ona da sinirleniyor.:işsiz:

Az once emzirdim gazini vikiarip yatirdim 5 dk sonra uyandi elini emiyir eldivenin üstünden hemde nasil bir iştahla :işsiz: cikdiracagim emziği verdim atıyor. Kolllari sarip unutuyorum ona da sinirleniyor.:işsiz:
Bizimki de öyle ne kadar emerse emsin hiç emmemis gibi davraniyor. 1 haftadir da el emmeye başladı. bazen fazla sokuyor parmakları oguruyor sonra. Ben artık eldivenleri çıkardım 40i çıktıktan sonra. Tırnaklarını da bu güzel kestim. Şimdi ellerini çok daha rahat emiyor. Bi yerde bebeklerin parmaklarını emmesi zeka gelişimini artırdığı yaziyordu. yazıyı okuduktan sonra eldiven giydirmeyi bıraktım.

Deli gibi kilo alan kısmetse mayıs annesi olacak bu kadına bir el atın ablalar :)

Çok kilo aldım. Hala da devam ediyor. Siz ne kadar kilo aldınız ve verme durumları nasıl ? Hızla veriliyor mu söylendiği gibi yoksa bir hurafe mi :KK43:

Birde bugün doktorum bebeğimin bir hafta önden gittiğini ama bunun normal olduğunu söyledi. Bu durumda olan var mıydı ?

Teşekkür ederim şimdiden :KK200:
aldigin kilolari vermek bünye meselesi. misal ben emzirdikce acikiyorum. kilo aliyorum.
Benimki çatlak gibi değil ki porsumuş gibi :bicak::olamaz:
benimde biraz oyle ama dogumdan sonrada kullanilmali diye biliyrum. zamanla gecer diye umuyorum. aslinda yuruyus yapmak lazimda havalar yeterince iyi degil
Aspiratörüm var
baban nasil oldu? cok cok gecmis olsun.. artik buradaki herkesi taniyor gibi oldum.

Back
X