• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

benim 2 oglumda da oldu.

ben ilk bebegimi kanguruya katip yemek yedigimi biliyorum.

evet. ev isi cocuklar disardaki isler. erkek olmak varmis. ama cocuk tasimak dogurmak mucize gibi. onu erkekler yapamiyor. yasamayan anlayamaz.

sen yemek yaparken o cocuga bakiyormu?

ilk oglumda oyleydi. biz neler yaptik. karnina saat yonunde masaj yaptik. fitil yaptik ama cok fazla yapmaya korktuk fitili ve dr da onermedi. cok zorda kaldigimizda yaptik. bebegi dizimize yatirip sirtini sivazlayip durduk. banyo iyi geliyor. 3 aydan sonra ihlamur icirdik biz. kendimde ictim. mama veriyorduk sulandirarak verdik. cok zor oluyor biliyorum. en cok masajla yaptirdik kakayi. gececek sabirla insallah. biz yuz ifadesinden anlardik kakasi oldugunu. sizinde oylemi? diger yandan kuzenimin bebegi haftada bi kaka yapiyor. fitil yapmiyorlar. sorun olarak gormuyorlar. bebek rahat cunku. baska bir doktora daha danisin derim bizim dr surekli fitili onermemisti o zamanlar.

benb2.yi dogurdum gecmiyor.

ilkinde bende oyleydim. 2.de 25.gun kuaforde aldim solugu. kendini iyi hissediyorsun kendine bakinca.

bende e

bebekli evde isler nasil yurur topigini okumani tavsiye ederim. illa birseyler eksik kaliyor.

oglun kac yasinda. kardese alisti mi?

Benim oğlum nisan da 6 yaşına girecek kardeşini çok seviyor resmen o çok istiyor diye doğurdum sürekli dokunuyor ama kızda o dokundukça uyanıyor feryat figan:) gözle görülür bize karşı hırçınlaştı ama kıskançlığını sanırım içinde yaşıyor birkaç kez kriz yaşadık misafirlerin yanında servis tabaklarım duvarlarda uçtu cnm geleceklere bebeğe hediye almayın diyorum mesela artık ama bebeğe yansıttığı birşey yok

benim 2 oglumda da oldu.

evet. ev isi cocuklar disardaki isler. erkek olmak varmis. ama cocuk tasimak dogurmak mucize gibi. onu erkekler yapamiyor. yasamayan anlayamaz.

ilk oglumda oyleydi. biz neler yaptik. karnina saat yonunde masaj yaptik. fitil yaptik ama cok fazla yapmaya korktuk fitili ve dr da onermedi. cok zorda kaldigimizda yaptik. bebegi dizimize yatirip sirtini sivazlayip durduk. banyo iyi geliyor. 3 aydan sonra ihlamur icirdik biz. kendimde ictim. mama veriyorduk sulandirarak verdik. cok zor oluyor biliyorum. en cok masajla yaptirdik kakayi. gececek sabirla insallah. biz yuz ifadesinden anlardik kakasi oldugunu. sizinde oylemi? diger yandan kuzenimin bebegi haftada bi kaka yapiyor. fitil yapmiyorlar. sorun olarak gormuyorlar. bebek rahat cunku. baska bir doktora daha danisin derim bizim dr surekli fitili onermemisti o zamanlar.

ilkinde bende oyleydim. 2.de 25.gun kuaforde aldim solugu. kendini iyi hissediyorsun kendine bakinca.

bende e

bebekli evde isler nasil yurur topigini okumani tavsiye ederim. illa birseyler eksik kaliyor.

EŞim vardiyeli çalıştığı için sürekli ewde değil olsada hemen sıkıloyor :(

K klbk33 farkli doktorada götürdüm canım 4-7 gün arası yapmaması normal hemen fitil vermemeliyiz dedi fakat çocuk aglamaktan katılınca hemsireye fitil koymasını söyledi.bende hic istemiyorum fitili ama ıkınırken çatlayacak gibi oluyor.

Birde bebeğe göre süt üretiyor vücut ama ilk zamanki gibi taş gibi emmese de pek olmaz galiba öyle diyorlar
ilk zamanlar içmediğinde şişiyodu taş gibi oluyodu göğsüm şimdi olmuyo sizlerindemi öyle okadar yumuşakli göğsüm sanki süt yok

Kızlar doğum yapalı bir ay olacak ama hala kabızım afedersiniz napıcağımı şaşırdom dubhalac içiyorum o bile pek etki etmiyor oturup yemek yiyemwdipim için doğru düzgün mahfoldum ya :( bitane iç kısımdaki dikişimde hala düşmedi :(

Kız Allah seni ne diyim :) akşam bi ara ver babasına bari bakta bi tras oliyim de o zaman:confused::confused::KK70::KK70:
Ayy sorma ya tüy den nefret eden ben. Asla tüyle kılla gezmezken şimdi belgrat ormanı gibiyim:KK45:ağda yapacağım günü sabırsızlıkla bekliyoeum. Allahım o gün ve zaman.

Annelik ne mükemmel ne mucizevi.. hayatta herşeyin önüne geçebilecek bi sevgi.. bütün yaşadığım zor anlara tüm "artık pilim bitti galiba" diye düşünmelerime rağmen beni dimdik ayakta tutan inanılmaz bi duygu..

Bakıp gözlerimi dolduran , içimi eriten, milim milim içimde büyüdüğünü bildiğim , omuzlarımdaki sorumluluktan kat be kat ağır sevgisi olan bi küçük mucize karşımda..

Hala inanamıyorum desem... hep bu kadar çok severse çatlar ki insan! Kendimi dizginlemeye çalışıyorum olmuyor.. deli gibi sevmek böyleymiş meğer..

Bütün zorluklarına uykusuzluklarına gaz sancılarına rağmen şu acımasız zaman nolur çabuk geçmesin.. minik kızım bu kadar çabuk büyümesin... eski fotoğraflarına bakınca anlıyorum nasıl çabuk büyümüş.. eski dediysem daha 48 güncük.. 48 günde eskirmi hiç bişeyler? Eskimesin.. üzülürüm.. doyamam..

Allah'ım annelik ne büyük... Kalbimi dünyaya sığdıramıyorum.......

Ayy sorma ya tüy den nefret eden ben. Asla tüyle kılla gezmezken şimdi belgrat ormanı gibiyim:KK45:ağda yapacağım günü sabırsızlıkla bekliyoeum. Allahım o gün ve zaman.
9 ay boyunca bi kez bacak aldım cikmiyidu ama şimdi hemen çıktı yüzümde fln yok şükür Kaş ta zaten almiyo gibi biseyim :)

Deneme yanılma yoluyla buldum ben ama gözle görülür boza arttırdı sonra incir uyutma yaptım. O işe yaradı kimyon Rezene dere otu bende işe yaramadı cnm birde bulgur da biraz farkettirdi @bebekim4 birde emzirdikden sonra sağ mutlaka bir damla da olsa sol göğsümden hiç akmıyordu 10 cc zor çıkıyordu emmediği Zaman ilkkez 40/50 cc gördüm
Nasıl yaptın incir uyutmayi

ilk zamanlar içmediğinde şişiyodu taş gibi oluyodu göğsüm şimdi olmuyo sizlerindemi öyle okadar yumuşakli göğsüm sanki süt yok
Kuzum ilk zamanlar mideleri küçük tü ve çeneleri de çok kuvvetli değildi o yüzden taş gibi oluyodu süt te yeni geliyodu benim de öyle ancak uyuyup uyanınca biraz sertlik oluyo ama geliyo elimle sıkınca fln

Annelik ne mükemmel ne mucizevi.. hayatta herşeyin önüne geçebilecek bi sevgi.. bütün yaşadığım zor anlara tüm "artık pilim bitti galiba" diye düşünmelerime rağmen beni dimdik ayakta tutan inanılmaz bi duygu..

Bakıp gözlerimi dolduran , içimi eriten, milim milim içimde büyüdüğünü bildiğim , omuzlarımdaki sorumluluktan kat be kat ağır sevgisi olan bi küçük mucize karşımda..

Hala inanamıyorum desem... hep bu kadar çok severse çatlar ki insan! Kendimi dizginlemeye çalışıyorum olmuyor.. deli gibi sevmek böyleymiş meğer..

Bütün zorluklarına uykusuzluklarına gaz sancılarına rağmen şu acımasız zaman nolur çabuk geçmesin.. minik kızım bu kadar çabuk büyümesin... eski fotoğraflarına bakınca anlıyorum nasıl çabuk büyümüş.. eski dediysem daha 48 güncük.. 48 günde eskirmi hiç bişeyler? Eskimesin.. üzülürüm.. doyamam..

Allah'ım annelik ne büyük... Kalbimi dünyaya sığdıramıyorum.......
Kuuzuummm çok güzel bir yazı bende aynı duygular dayım şu 3 gündür resmen mahvoldum bide üstüne adet ağrısı ama yine de ağlaması içimi eritiyor gözüme bakması bütün yorgunlugumu alıyo sanki Rabbim kimseyi bu duygudan mahrum etmesin Allah ım bizlere ona göre dayanma gücü veriyo galiba

9 ay boyunca bi kez bacak aldım cikmiyidu ama şimdi hemen çıktı yüzümde fln yok şükür Kaş ta zaten almiyo gibi biseyim :)
Valla benim sarı tüylüyüm.beyaz tenliyim. Uzun süre almam ama yinede huylanıyorum doğumdan bir ay önce komple yapmıştım. Kaş bıyık yok ama bikini almak istiyommm:olamaz:

Mecbur yemek yapıyorum oğlum olduğu için ama kendim ayaktan atıştırınca birde süt için abarttım kuruyemiş falan bende kilo alıyorum hava da çok güzel ama cesart edip iki çocukla çıkamıyorum bir parka çıkabilsem yeter:KK66: sende aparatif ye Can'ım emzirmek çok tüketiyor ama ben gibi de alma

Ben 2 ay da 5 kilo aldım :KK43:
Doğum sonrası eski kiloma dönmüştüm ama emzirdikçe acıkıyorum. Ayak üstü atıştırıyorum hep..

Canım ben yemek yaparken 2 günlük yapıyorum. Ertesi gün kalan yemeği ısıtıp yiyorum.
Yemek yoksa bi parça ekmek arası peynir yapıyorum hemen. Veya çikolata kremalı ekmek vs. Yanına da sıcak bir içecek yapıp geçiştiriyorum.

Mutfağım şuan savaş alanı gibi. Yemek bile yapamıyorum hep aparatif şeyler dışardan söylüyoruz valla nolcak böylr bilmiyorum gece işleri yapayım diye düşünüyorum ama öyle bitkin düşüyorum ki bebek uyuduğunda bende uyuyorum

Bende ayniyim ama şu iki gündür çok huysuz reflü illeti kolik ten daha fena oldu bize ondan dolayı fena yoksa ptesi salı çok iyiydi herşeyimi yapiyodum o uyudukca ama şimdi uyuyamiyo bulantidan dolayı :KK43:

benim 2 oglumda da oldu.

bende e

kızlar keşke yiyebilsem göbeğim var ilk gitti kiloma dondum ama egilince gobek sarkiyor 5 aylik gibi yemeği bırak bakım bile yapamıyorum lavaboya zor giriyorum tırnağımı kesicek vakti bulamadim bir haftadir annem gelse o alırdı uyumuyor ki duşa gireyim gece uyuyakaldığı saat 2 falan zaten 3 saatlık uyku var onu da kalkıp ağda tırnak duşa ayıramıyorum bende yorgunluktan kalıyorum öyle sürekli kucak istiyor evimde aşırı soğuk gittiğim yere bile öyle ana kucağında falan durmuyor kucağımda sallıyorum kollarımda hal kalmadı eşime verdim 5 dakika tut bulaşıkları yıkıycam diye almadı duşa giricem ben dedi bende en son bağırdım çocuğu isteyen sendin ben sorumluluğu agir gelir diye istemedim bakmak zorundasın yada sen git işleri yap diye bulaşıkları hızla bitirdim çocuğun ağlamasına dayanamadım ey Allahım tüm annelere sabır ve güç verde kimseye muhtaç olmayalım valla işimiz zor

Valla benim sarı tüylüyüm.beyaz tenliyim. Uzun süre almam ama yinede huylanıyorum doğumdan bir ay önce komple yapmıştım. Kaş bıyık yok ama bikini almak istiyommm:olamaz:
Aynen insan kendini çok pis hissediyo bikini ben jiletle aldım mecbur

Kuzum ilk zamanlar mideleri küçük tü ve çeneleri de çok kuvvetli değildi o yüzden taş gibi oluyodu süt te yeni geliyodu benim de öyle ancak uyuyup uyanınca biraz sertlik oluyo ama geliyo elimle sıkınca fln
Doğru canım asıl merak ettğim 2 sene boyunca içirebilcezmi :)

kızlar keşke yiyebilsem göbeğim var ilk gitti kiloma dondum ama egilince gobek sarkiyor 5 aylik gibi yemeği bırak bakım bile yapamıyorum lavaboya zor giriyorum tırnağımı kesicek vakti bulamadim bir haftadir annem gelse o alırdı uyumuyor ki duşa gireyim gece uyuyakaldığı saat 2 falan zaten 3 saatlık uyku var onu da kalkıp ağda tırnak duşa ayıramıyorum bende yorgunluktan kalıyorum öyle sürekli kucak istiyor evimde aşırı soğuk gittiğim yere bile öyle ana kucağında falan durmuyor kucağımda sallıyorum kollarımda hal kalmadı eşime verdim 5 dakika tut bulaşıkları yıkıycam diye almadı duşa giricem ben dedi bende en son bağırdım çocuğu isteyen sendin ben sorumluluğu agir gelir diye istemedim bakmak zorundasın yada sen git işleri yap diye bulaşıkları hızla bitirdim çocuğun ağlamasına dayanamadım ey Allahım tüm annelere sabır ve güç verde kimseye muhtaç olmayalım valla işimiz zor
Çoğumuzun derdi aynı sanırım lavaboya bile gidemyorum doğru dürüst saçım sakalım karışmış bi haldeyim

Esin ve ailesi tam sopalik :sinirli::sinirli: bence bi guzel dayak yeseler bişeycik leri kalmaz:sopa::confused::confused:

Back
X