• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

Hala kahvaltı yapamadım :KK43:

Canım yaaa şu sling i mi denesen acaba en azından rahat yemek yerdin belki

Hep kandırıyorlar :işsiz:

Hiç deme güya evlenince geçecekti :KK12:

Bu bebekler harbi psikopat :confused::confused: şebek ettiler bizi :KK48: keşke hamileyken full uyusaydim 7/24 hiç değilse bebeğim de uyurdu belki madem hamileyken yapılanlari istiyorlar :KK48: başa dönmek istiyorum :KK53:

Evet ya hamilelik güzeldi :KK45: geçen hastaneye gittiğimde hamileleri görünce hamile halimi özledim :KK48:

kızlar ben cok fazla kilo verdim hatta neredeyse hamilelik öncesi kiloma indim iştahsız ve halsizim yemek yemeye hazırlamaya fırsatım olmuyor hiç durmuyor kızım siz nasil hallediyorsunuz ev isini yemegi

Canım benim annem geliyor o olmasa tuvalete gidemezdim. Kızım öyle çok yaramaz değil ama sürekli kucak istiyor :( zaten ben de uyuşuk yavaş ve beceriksizim kızım uyuyunca hemen yemek yapıyorum anneme yük olmayım diye çabalıyorum ama olmuyor

Mecbur badem ceviz yiyorum cnm yoksa benim süt yetmeyecek gaz başladı belki onlarda yapıyor ama süt yapan ne varsa gaz yapıyor zaten bulgur da gaz yaptı bizde. İncir uyutma yaptım süper süt yapıyor ama yine gaz yaptı bir haftadır gürül gurul karnı. Yemeden de sadece çorba salata tavuk vs denedim damla süt kalmadı o Zaman'da of kısır döngü pazartesi bir ay kontrolünde soracağım dr a süt olayını

Canım en iyi süt yapan şey benim sütüm var demek ;) ben akşamları hiçbirşey yemiyorum sabahları da uykum oluyor uykuyu kahvaltıya tercih ediyorum ona rağmen süt oluyor. Yemekten ziyade sütüm var oh bol bol de sonra emzirirken sütlerin aktığını düşün gör bak nasıl fark edecek :)

Anam başlarda oluk oluk akan sütler şimdi azaldı çünkü oğlum çok obur sürekli içmek istediği için birikmiyo :KK43:

Benim kızım da habire emmek istiyor İnan bir saat emdi geçe yine de sıkınca süt geliyordu. Boşver birikmesin o emdiği anda iner Yen'i sütler. Annem öyle der inanmazdım ama doğruymuş.

Kızlar ben şu da içiyorum bütün süt yapan şeyleri içiyor yiyorum ama yok yok benim bebeğimde reflü aptamil ar kullanıyorum mecburen emzirme sonrası tavsiteniz var mu nasıl süt cogaltabilirim

Yukarda yazdım canım sütüm var bol bol ay göğsüm şişti ay sütler taştı aktı falan de :)

Annelik ne mükemmel ne mucizevi.. hayatta herşeyin önüne geçebilecek bi sevgi.. bütün yaşadığım zor anlara tüm "artık pilim bitti galiba" diye düşünmelerime rağmen beni dimdik ayakta tutan inanılmaz bi duygu..

Bakıp gözlerimi dolduran , içimi eriten, milim milim içimde büyüdüğünü bildiğim , omuzlarımdaki sorumluluktan kat be kat ağır sevgisi olan bi küçük mucize karşımda..

Hala inanamıyorum desem... hep bu kadar çok severse çatlar ki insan! Kendimi dizginlemeye çalışıyorum olmuyor.. deli gibi sevmek böyleymiş meğer..

Bütün zorluklarına uykusuzluklarına gaz sancılarına rağmen şu acımasız zaman nolur çabuk geçmesin.. minik kızım bu kadar çabuk büyümesin... eski fotoğraflarına bakınca anlıyorum nasıl çabuk büyümüş.. eski dediysem daha 48 güncük.. 48 günde eskirmi hiç bişeyler? Eskimesin.. üzülürüm.. doyamam..

Allah'ım annelik ne büyük... Kalbimi dünyaya sığdıramıyorum.......

Kız ağlattın beni :cry: duygularıma tercüman olmuşsun :KK36:

Nasıl yaptın incir uyutmayi
Ocak anneannelerinde okumuştum incirleri yarım saat ıslattım sıcak suda daha sonra doğradım minik minik istersen blendırdan çek sütü ısıt sıcaklaşmaya yakın incirleri attım cnm biraz karıştırdım istersen şeker atılıyormuş bir yemek kaşığı ben atmadım yoğurt mayalanacak sıcaklıkta indirdim ocaktan kaselere koyup üzerini kapattım iki saat sonra buzdolabına koydum... 10 kadar incire ben bir litre süt denedim çok kaynarmışım sütü kesilir gibi oldu ama tadına bayıldım ben

Evet ya hamilelik güzeldi :KK45: geçen hastaneye gittiğimde hamileleri görünce hamile halimi özledim :KK48:

Canım benim annem geliyor o olmasa tuvalete gidemezdim. Kızım öyle çok yaramaz değil ama sürekli kucak istiyor :KK43: zaten ben de uyuşuk yavaş ve beceriksizim kızım uyuyunca hemen yemek yapıyorum anneme yük olmayım diye çabalıyorum ama olmuyor

Canım en iyi süt yapan şey benim sütüm var demek :KK66: ben akşamları hiçbirşey yemiyorum sabahları da uykum oluyor uykuyu kahvaltıya tercih ediyorum ona rağmen süt oluyor. Yemekten ziyade sütüm var oh bol bol de sonra emzirirken sütlerin aktığını düşün gör bak nasıl fark edecek :)

Benim kızım da habire emmek istiyor İnan bir saat emdi geçe yine de sıkınca süt geliyordu. Boşver birikmesin o emdiği anda iner Yen'i sütler. Annem öyle der inanmazdım ama doğruymuş.

Yukarda yazdım canım sütüm var bol bol ay göğsüm şişti ay sütler taştı aktı falan de :)

Ne kadar nankoruz dimi daha 40 gün önce ne zaman dogurcaz diyoduk :) şimdi de o günü mu özledik :)

Canım benim annem geliyor o olmasa tuvalete gidemezdim. Kızım öyle çok yaramaz değil ama sürekli kucak istiyor :KK43: zaten ben de uyuşuk yavaş ve beceriksizim kızım uyuyunca hemen yemek yapıyorum anneme yük olmayım diye çabalıyorum ama olmuyor

Canım en iyi süt yapan şey benim sütüm var demek :KK66: ben akşamları hiçbirşey yemiyorum sabahları da uykum oluyor uykuyu kahvaltıya tercih ediyorum ona rağmen süt oluyor. Yemekten ziyade sütüm var oh bol bol de sonra emzirirken sütlerin aktığını düşün gör bak nasıl fark edecek :)

Deneyeyim cnm Bebek'te bana aynı geliyor pazartesi dr kontrolünde rahatlarsam takmam artık

Ocak anneannelerinde okumuştum incirleri yarım saat ıslattım sıcak suda daha sonra doğradım minik minik istersen blendırdan çek sütü ısıt sıcaklaşmaya yakın incirleri attım cnm biraz karıştırdım istersen şeker atılıyormuş bir yemek kaşığı ben atmadım yoğurt mayalanacak sıcaklıkta indirdim ocaktan kaselere koyup üzerini kapattım iki saat sonra buzdolabına koydum... 10 kadar incire ben bir litre süt denedim çok kaynarmışım sütü kesilir gibi oldu ama tadına bayıldım ben
Deneyelim bunu da deneyelim :)

Canım kendi emmek istediği zaman uyanıyor. En fazla 5 saat deliksiz uyudu şimdiye kadar ama her gün farklı oluyor. Dün gece mesela 2 saatte bi uyandı. Yanımda uyuduğu için hemen alıp emziriyorum ve gözlerini bile açmadan uyumaya devam ediyor.
Gelişimi güzel olduğu içi ben uyandırmıyorum hiç.

Canım her bebekte oluyor diye bişi yok tabi ama genelde 30cu günde başlayıp 20 gün kadar süren zor kaka dönemi olabiliyor.
Ayrıca sarı sıvı kaka iyi beslendiğini gösterir :KK66:

Benim de senin yemek yapman hoşuma gidiyor de :sinirli:

Yok artıkk :oha::sinirli:

:olamaz:

Benim bildiğim 7-8 güne kadar kaka yapmamaları normaldir.
3 günde bi müdahaleyi öneren doktor ilginçmiş doğrusu...

Aaa yok canım hepsi öyle değildir :))
Balıklar sakin ,uyumlu ve sessiz olurlar.
Misal ben :halay:
Azcık duygusal olduğumuz doğrudur ama çok da ağlak değilizdir yaa :KK17::KK45:
Ya ben uyandırıyorm 3 saati geçirmiyprım bide bizimki gece uyku arsında emmiyor az çekip bırakıo e karnı aç oluncada çok uyanıyo bnde sagıp veriyorum. Bide emme süresi kısa oluyor ya çabuk uykuya dalıo 5 dk emip bırakıo.kilo alımı iyi. Senin bebiş kaç günlük kaç kilo bide ne kdar doğmuştu

Ya ben uyandırıyorm 3 saati geçirmiyprım bide bizimki gece uyku arsında emmiyor az çekip bırakıo e karnı aç oluncada çok uyanıyo bnde sagıp veriyorum. Bide emme süresi kısa oluyor ya çabuk uykuya dalıo 5 dk emip bırakıo.kilo alımı iyi. Senin bebiş kaç günlük kaç kilo bide ne kdar doğmuştu

Benimki de öyle çok uzun emmiyor ama yetiyordur sanırım.
Gece uykusu düzenli olsun diye uyandırmak istemiyorum ben.
Bizim doğum kilomuz 3700
2.aylık şuan ve 6 kilo

Kızlar ben şu da içiyorum bütün süt yapan şeyleri içiyor yiyorum ama yok yok benim bebeğimde reflü aptamil ar kullanıyorum mecburen emzirme sonrası tavsiteniz var mu nasıl süt cogaltabilirim

Benimde sütüm az ama düzenli beslenmede arttığını hissediyorum.
Birde uyku ve keyifli olmak...

Bende denedim gaz yapan yemeyeyim salataya ağırlık vereyim diye aynen azaldı ilkindeki gibi hiç değil yemeyince çok farkediliyor azaldığı birde sağlık ocağında hemşire süt kaliteni düşürme dedi hep su süt yapıyor diyoruz ama su içsemde azalıyor süt yapan şeyleri yemeyince lactamiliçiyorsan o göbek yapıyor hemen kestim ben../

Yok canım lactamil hiç almadım ben.
Ben sadece çok acıktığım için bi tıkıştırma halindeyim sürekli.
İncir uyutmasını ben de denedim ve çok beğendim. Ara öğün olarak hem az kalori hem süper lezzetli ;)

ilk zamanlar içmediğinde şişiyodu taş gibi oluyodu göğsüm şimdi olmuyo sizlerindemi öyle okadar yumuşakli göğsüm sanki süt yok

Benimki de ilk günlerdeki gibi ağrı ve sertleşme olmuyor ama emmeye başlayınca süt iniyor

Annelik ne mükemmel ne mucizevi.. hayatta herşeyin önüne geçebilecek bi sevgi.. bütün yaşadığım zor anlara tüm "artık pilim bitti galiba" diye düşünmelerime rağmen beni dimdik ayakta tutan inanılmaz bi duygu..

Bakıp gözlerimi dolduran , içimi eriten, milim milim içimde büyüdüğünü bildiğim , omuzlarımdaki sorumluluktan kat be kat ağır sevgisi olan bi küçük mucize karşımda..

Hala inanamıyorum desem... hep bu kadar çok severse çatlar ki insan! Kendimi dizginlemeye çalışıyorum olmuyor.. deli gibi sevmek böyleymiş meğer..

Bütün zorluklarına uykusuzluklarına gaz sancılarına rağmen şu acımasız zaman nolur çabuk geçmesin.. minik kızım bu kadar çabuk büyümesin... eski fotoğraflarına bakınca anlıyorum nasıl çabuk büyümüş.. eski dediysem daha 48 güncük.. 48 günde eskirmi hiç bişeyler? Eskimesin.. üzülürüm.. doyamam..

Allah'ım annelik ne büyük... Kalbimi dünyaya sığdıramıyorum.......

:KK36::KK36::KK36:

Benimki de öyle çok uzun emmiyor ama yetiyordur sanırım.
Gece uykusu düzenli olsun diye uyandırmak istemiyorum ben.
Bizim doğum kilomuz 3700
2.aylık şuan ve 6 kilo
Maşallah kuzuna bnm bebeğimde 3500 doğdu 2 aylık aşı kontrolünde 5800 dü hemen hemen kilo alımları aynı o zaman
ne kadar kilosu iyi olsada bana az emdiği için sanki hep aç gibi geliyor :) bide şey soracağım iki göğsünü sandın mı hiç kaç CC geliyo baktın mı

Maşallah kuzuna bnm bebeğimde 3500 doğdu 2 aylık aşı kontrolünde 5800 dü hemen hemen kilo alımları aynı o zaman
ne kadar kilosu iyi olsada bana az emdiği için sanki hep aç gibi geliyor :) bide şey soracağım iki göğsünü sandın mı hiç kaç CC geliyo baktın mı

Dün öğlen oğluş uzun uyuyunca sağdım.
3 saat geçmişti son emzirmenin üzerinden ve 100 cc çıktı.
Senin kuzuna da maaşallah canım. Aynı gidiyor kilo alımları ;)

Biriköeyince az geliyo diye sinirleniyor hırslanıyor bizimki :) o yüzden darlanıyorum

Allah seni ne diyim :KK48: dur sen daha en son doğum yapan en küçüksün burda 2 ayına yaklaşan 2 aylık olanlar bile düzene girmedi sıranı bekle :KK53: önce biz büyükler bi uyuyalım :uykucu::confused:
Halen uyuyamiyormusun .birde 40i çıkanca düzelir uyur diyolar .kandiriliyorhm resmen .

Halen uyuyamiyormusun .birde 40i çıkanca düzelir uyur diyolar .kandiriliyorhm resmen .
Yok canım bizim bugün 40 günlük oldu daha da fena olduk gaz sancıları bide reflü muz çıktı :( malesef hepimiz kanddiriliyoruz :halay:

benım bebeğim uc gundur kaka yapamıyor ıkınıyordu glıserın fıtıl aldırdım bıcakla dorde boldum mınnack bısı koydum boom dıye yaptı rahatladı acaba hep boyle yapamıcakmı en fazla kac gunde mudahale edılıyor bılgnız varmı

Bende mi jilet kullansam ama çok seyrek annemde üstten makasla al diyo jilet hiç kullanmadım sonra iyice çoğalırsa
Bende epeydir kullanmiyodum hamilelikte mecbur kullandım biraz daha duzelene kadar da kullanırım ağda ya dönünce seyreliyo yine

Back
X