• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Heves ettim, bende ilk dogumumüç anlatayım.
İlk oglumda adet sancisi gibi başladı sancılarım, heyecanlI ve mutluydum. Düzenliydi sancılar zaman geçtikçe arası kısalıyordu sancıların dahada kuvvetli giriyordu ama sancı geçtiği zaman normal sen oluyorsun gülüyorsun sakalasiyorsun yanındakilerle bu arada hastaneye gitmiştim. Epidural niye istemiyorsun dediler, cunku yuzde 90 boyle dogum yapiyorlar burada sancisiz cokta memnunlar. Ben dogal olsun istiyorum dedim. Alttan bakıp 2 parmak acilmis deyip yarım Saat kalbini sancisina bakıp odama gönderdiler orada çek sancini sorun olursa bas düğmeye dediler. Ilk defa böyle bir sanciyla karşılaştığım için benim ne yaşadığımı anlayabiliyor musunuz acaba diyordum. Aklıma çıt kırıldım çok zayif güçsüz bi tanıdığımı getirip o doğurduysa bende dogururum deyip dayanıyordum :))
Sonra birden suyum geldi, 5 cm ye ulaşıncada bebegin geldiğini hissetmeye başladım ebelerin daha var demesine ragmen apar topar gittim yattım sancılar sık sık giriyordu, ittirme diyorlardi ama elimde degildi, doğma aşamasında sadece ıkınma hissediyordum sancıyi hissetmiyordum. "Hadi hadi cikiyor, kafası gözüktü " diye bağırmalari dahada güçlendiriyor insanı, hele bi çıkışı var ılık ılık kayarak :) en sevdigim anlardan birisi. Resmen o an yeniden doguyorsun, 2dk önce sanci çeken ben değilmişim gibi dilimde çok şükür, çok şükür, çok şükür bitmiyor. Savaştan galip çıkmışım gibi hissediyorum, bi gurur hissi oluyor. Biraz dikisim vardı ama sorun çekmedim. Acemiydim, emziremiyordum. Ucu küçükmüş. Memem ortalıkta geziyordu resmen ablamın annemin ebenin elinde :)) tutturmaya calisiyorduk. vay be ne hallere düştüm diyordum. Sagma makinesiyle ucu çıktı emdi çok Şükür. Eve geçtik ben bırakmışım kendimi yelekle annemin eteğiyle geziyormusum rahat diye öyle saç baş dağınık uykusuz tamamen bebege odaklanmisim. Annem uyardı ozaman Allah tan, ben bakayım kuaföre git bişeyler al kendine bak deyince jeton düştü benim. Hemen toparlanmaya başladım.....
Bebeklerim çok uyumadı benim, salıncak aldım ozaman otomatik sallanan, hem çok yorgun uykusuzum hemde çok mutluydum. Ozaman zoruma gidiyordu esim uyurken gece onuda kaldırıyorum ben uyuyamıyorum bu ne keyif diye :))) şimdi gülüyorum o hallerime.... 7 aylikken ise başladım. 1 yaşındayken ikinciye hamile kaldim. Güzel bir hamilelik geçirdim dogumda neredeyse aynıydı sadece suyu doğum anında geldi. Ama ikinci oglumda doğum çok olduğu için dikisimi geç attılar o beni çok zorlamisti. Ozaman herkese sakın doğumdan sonra bekletmeyin dikiş gerekiyorsa hemen attirin dedim. Sizinde aklınızda bulunsun. İkincide tecrübeliydim hiç sorun yasamadim ama bu oglumda sürekli ağliyordu sebepsiz. 1 yaşından sonrada hicbirseye aglamiyorlar benimkiler. İkinci oğlum 4 yaşına gelince 3. bebisin yaptık, cok yalancı sancım oldu bunda. Gece evde suyum geldi gittim. 1 saate sancılar başladı dikişsiz doğum yaptım. Çok rahattım yine.... Bu oğlum 2 yaşına gelince bir daha deneyim belki kızım olur olmasada 4 oglanda güzel olur dedim.
32h3te birden suyum geldi şok oldum, eyvah dedim.!!! Korkuyla gittim aklımda binbir senaryo yazarak. Ama şükürler olsun herşey güzel oldu.

Rütbeli annemiz @selo86 anlattıklarını gözümde canlandırdım da bende inşallah senin gibi 2 3 cocuklu anne olabilirim. Hayalim 3 çocuklu bi ev 4 te olsa Hayır demem ama yaşım 32 olduğu için cesaret edemem heralde. Neyse ilkini bi doguruyum bakalım :D

Peki bişi sorcam canım hepsini zamanında mı doğurdun? Benim sata göre 13 temmuz usgye göre 8 temmuz. Doğuma 12 ile 17 arası gün var ve ben kıpırtılardan başka bişey hissetmiyorum bu normal mi?

Öf al benden de o kadar görümce geldi erken doğum tehlikemden iş yapamıyorum diye dünya iyisi de olsa evde yabancı biriyle kalmak sıkıcı.. Normali beklesem 42 haftaya kadar gelmezse bir aydan fazla burda! Zaten sezeryan istiyodum bu sebepten ötürü daha da çok istiyorum.. Bi de annem demez mi madem görümcen geldi ben devremülke gitsem mi !! Ben doğum yapacam annem yanımda olmayacak mı! Yüzünü göremezsin bi daha torununun dedim de aklı başına geldi.. Herkes annesiyle rahat eder.. Lohusalık haliyle görümceler eve doluşursa iyice depresyona giricem bi ton çocukları var uyuz oluyorum pöff içimi döktüm rahatladım..

Kusura bakma ama iyi dayanmissin. Kaynana yapsa laf edemem sinirden catlardim ama kendi ailem yapsa esyalarini hazirlar gonderirdim herhalde. Benden onemliyse baska seyler yanimda da olmasinlar
Bak anlamaya calisiyorum. Yurtdisindan anasi kardesleri gelecek ozledi ondan diyor diyorum. Ama normal dusununce de her gun niye dogmadi tavri can sıkıyor. Bugun niye boyle diyip duruyorsunuz diye agladim karsilarinda. Aman bunu mu kafana taktin dediler. Her gun sancin yine mi yok diyorlar nasil canim sıkilmasin.

Öf al benden de o kadar görümce geldi erken doğum tehlikemden iş yapamıyorum diye dünya iyisi de olsa evde yabancı biriyle kalmak sıkıcı.. Normali beklesem 42 haftaya kadar gelmezse bir aydan fazla burda! Zaten sezeryan istiyodum bu sebepten ötürü daha da çok istiyorum.. Bi de annem demez mi madem görümcen geldi ben devremülke gitsem mi !! Ben doğum yapacam annem yanımda olmayacak mı! Yüzünü göremezsin bi daha torununun dedim de aklı başına geldi.. Herkes annesiyle rahat eder.. Lohusalık haliyle görümceler eve doluşursa iyice depresyona giricem bi ton çocukları var uyuz oluyorum pöff içimi döktüm rahatladım..
Siz olmasaniz eminim bende yerdim :)))) benimkilerde erken dogum sebebiyle geldiler 5 Haziranda. Bebisin gelmeyesi tuttu.

Yine cok sinirlendim. Dugununuz cok mu onemli dedim sonra mubarek olsuna gidersiniz dedim. Teyzem sonucta teyze oglu evlenecek. Evet onemli dediler yaaa! Bu lafin uzerine ne denir
Ben bu aileleri anlamıyorum ya.Ben de bu konuda biraz dertliyim.Annemler yazliga gitmislerdi, biz 10 ay önce baska bir şehire taşındık ama ben ailemin yanında doğum yapmak istedim, çünkü tasindigimiz yerde kimsemiz yok. Annem geldi yazliktan annemdeyim, babam gelmedi, anneme de çabuk gel demiş. Ablamın kızı var 13 yaşında güya çok heyecanliydi şimdi kuşadası'na gitmek istiyor bana diyoki teyze senin doğumdan önce gitsem küser misin.Annem de çabuk dogur da gidelim diyor şaka yollu da olsa.Ben de sizin tatiliniz mi bebeğimin sağlığı mı önemli dedim.Teyzemler tatil ayarlamislar doğum zamanına, ablam zaten ilgisiz, ablamın doğumunda hepsi dört dönuyordu beni kimse onemsemiyor ki ben hepsinin ihtiyacı olduğunda yanındaydım. Ablamın hele her ihtiyacinda, sma malesef o çok ilgisiz çok kiriliyorum herkese.

Ben doğursam da hemen gitmeyecek ama en azından annem gelicek belki daha erken gider.. Hatta annemde kalsam diye düşünmüyo değilim de bu sefer kardeşine bakmak için evde kalır anne babası da gelir evimin düzeni değişir filan onu da istemiyorum.. Bazen sırf bu yüzden de normal olsun çabuk ayaklanayım istiyorum amann kafam bi ton çok sıkıldım çokkkkk

Ben de burda içimi rahat döküyorum, iyiki varsınız. Benim ailem bebek için hiçbişey almadı da yapmadı da.Annem şunu yaptı k.v bunu yaptı, ablam bunu yaptı diyenlere ozeniyorum.k.v ile konuşmuyorum, doğum için eşime 2000 tl vermiş, gerci onun hiçbir değeri yok benim için, büyük kazık attı büyük oğluyla bize, parayla kendini affettirmeye çalışıyor. Manevi olarak zerre kadar faydası yok.Benim ailemin de madfdi olarak yok ama annem yardımcı oluyor yine de.kimseye ihtiyacimiz yok maddi olarak ama insan ilgi bekliyor.

Küçük görümce de teyzesi burda diye oğullarını yollamış çocuk şişman bişe her şeyi yedi evdeki canım meyve çekti dolabı bi açtım bişey kalmamış sinirden ağladım hiç sevmem böyle anlayışsız insanları bi de her bulduğunu yiyen pis boğazları.. Hamileyiz şurda her saat atıştırmam lazım bi açıyorum çekmeceyi dondurmayı yemiş kuruyemişlerimi yemiş :) sinirden gülüyorum boğazlamaya ramak kaldı çocuğu

Kızlar ben kesin kararımı verdim. Sezeryan istiyorum. Insallah doktorumu da ikna edebilirim. Hangi yontemi tavsiye edersiniz? Sizinle konusayim da doktora da ayrintili anlattiracagim carsamba gunu. Carsamba gideyim ki bu haftaya alsin beni insallah. Yine de hayirlisiysa olsun diyorum. Esimle birazdan konusacagim. Cok istediginiz bir sey olmuyormus gercekten.
Canım noldu sana psikolojin mi bozuldu kontrole git doktorunla konus tabi ama illa deme hakkinda hayrlisi arkadasim

Ozele gidiyorum ama doktorumu normal dogum yanlisi diye sectim ve gercekten oyle. Ben hala normal istiyorum ama sinirimden sezeryana döndüm. Bebegim olsun ve ailem bir an once gitsin istiyorum. Cunku her gun olsa da gitsek modundalar. Aynisini ev yerlestirmede de yasadim. Su an ki tek dusuncem milletin keyfi icin bebegime haksizlik yaptigim. Her gun aglamaktan yoruldum. Bebege ve kendime bir sey olacak diye korkuyorum desem doktorum ve esim bir sey demez.

Canım seni anlıyorum çok bunaldın ama sin 10 günün içindesin. Madem normal doğum istiyorsun neden ilerde pişman olacağın anlık bi karar veriyorsun ki. Hadi yarın sezaryen oldun diyelim. Iyilesene kadar yine ailelerden birileri yanında olacak. Nerden baksan yine 10 günü bulacak. Az daha sabret bence. Iyi düşün iyi karar ver. Bebeğine haksızlık ettiğini düşünüyorsan kalmak istemeyen kimse kibarca gönder gitsin. Normal doğumdan sonra daha çabuk ayaklanır kimseye ihtiyacın olmadığını hissettirirsin o xaman giderler. Sen kim ne söylüyor bakma kimseye hava almaya yürüyüş yapmaya çık kafan dağılsın. Ekmek almaya diye çık oyalan yavaş yavaş geze geze git gel. Hiç bişi yapamaıyorsan gir duşa rahatlayana kadar kal suyun altında stres yapma kendine. Atlacaksın az kaldı bugünleri. Unutma öfkeyle kalkan zararla oturur. Sakin sakin düşün herşeyi.

Canım seni anlıyorum çok bunaldın ama sin 10 günün içindesin. Madem normal doğum istiyorsun neden ilerde pişman olacağın anlık bi karar veriyorsun ki. Hadi yarın sezaryen oldun diyelim. Iyilesene kadar yine ailelerden birileri yanında olacak. Nerden baksan yine 10 günü bulacak. Az daha sabret bence. Iyi düşün iyi karar ver. Bebeğine haksızlık ettiğini düşünüyorsan kalmak istemeyen kimse kibarca gönder gitsin. Normal doğumdan sonra daha çabuk ayaklanır kimseye ihtiyacın olmadığını hissettirirsin o xaman giderler. Sen kim ne söylüyor bakma kimseye hava almaya yürüyüş yapmaya çık kafan dağılsın. Ekmek almaya diye çık oyalan yavaş yavaş geze geze git gel. Hiç bişi yapamaıyorsan gir duşa rahatlayana kadar kal suyun altında stres yapma kendine. Atlacaksın az kaldı bugünleri. Unutma öfkeyle kalkan zararla oturur. Sakin sakin düşün herşeyi.
Kv burda olacak pazartesi gunu. Bizimkiler gonul rahatligiyla giderler hic akillari kalmaz. Umurlarinda bile olmaz eminim

Evet bozuldu canım. Dugun de dugun diye diye bu yola ittiler beni.
Canım hanyanın yazdiklarina katiliyorum kimse icin degmez sakin kafayla karar ver her sey yolundaysa gununu bekle bebisin anne karnindaki 1 gunu hayatta ki 1 haftasina bedelmis

Kendi ailemin laflari batiyor. Bebis 7 Temmuzdan once gelsin diye dua ediyormus kadin namazlarin ardindan. Inat ya gelmiyor o da. Dugun 8 temmuz. En gec 30unda dogsa 3 gun sonra gider benimkiler

Canım hanyanın yazdiklarina katiliyorum kimse icin degmez sakin kafayla karar ver her sey yolundaysa gununu bekle bebisin anne karnindaki 1 gunu hayatta ki 1 haftasina bedelmis
Esimde oyle diyor bu ani karar degisikligime anlam veremiyor. Ailemle ilgili seyleri anlatmiyorum artik ona.

Bi de eşime sinir oluyorum bugünlerde, annesinin evinde kalıyor, annesi yok, yazlikta kendisi,kahvaltiya ve yemeğe anneme geliyor ama suratı beş karış, noldu diyince bişey yok diyo, hem yemek yemeye geliyosun hem surat yapiyosun insanlara..

Esimde oyle diyor bu ani karar degisikligime anlam veremiyor. Ailemle ilgili seyleri anlatmiyorum artik ona.
Benimde annem doguma gelemiycek calisiyor is yeri agust tatil veriyormus teyzemde bugun bebek kac kilo dogcak ben kaldirip sna verebilcekmiyim dedi beli agriyomus :) bnde 3.5 kilo kaldiramiyorsan gelme dedim. Yani takarsak herkes bi tuhaf bence kimseyi ne dedigini umursama esler 5 gun izin alicaklar onlar yardim edicek zaten ben hatta esime kimse gelmesin daha rahat ederim diyorum. Birak seninkilerdende gitmek isteyn gitsin. Bu gunlerin tadini cikar

Back
X