• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben kaymağımı kucağıma aldım kızlar :KK200:
Çok şükür çok istiyordum ve Ssvd nasip oldu, hepinize Doğum esnasında dualar ettim,
Pamuk gibi bir kızımız oldu, abimiz çok mutlu,
Darısı bekleyen arkadaşlara olsun:dondurma:
ohh sonunda geldi bayram sekeri.. bahti acik olsun insallah

3.gunun sonunda nihayet emmeyi başardık uykucu şirinemle .. şu anda kucagimda emiyor gogus uclarim bitmis durumda aventin gogus ucuyla emmeyi basardik bu arada o olmasa idi hala biberon kaşik devam edecektik..
Hiç dinlenemedim gunlerdir uykusuzum bugun sukur basardik artik uykumuzda duzene girer insallah..

Bu arada pompa ve gogus ucu siddetle tavsiye ediyorum

Çok şükür çok istiyordum ve Ssvd nasip oldu, hepinize Doğum esnasında dualar ettim,
Masallah canim gozunuz aydin abicani kavustumu kardesine masallah hepinize insallah sende sagligina kavusursun hemen bol bol kokla kaymagi bizim yerimize:) ayyoldumu simdi bunlar ballikaymak :)

Üster için şekild e gerçekleşmesine cok sevindim .allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.abinizin de gozuaydin

Ne güzel ne mutlu.. tebrik ederim canım Allah mutluluğunuzu bozmasın ömür boyu

Ozele gidiyorum ama doktorumu normal dogum yanlisi diye sectim ve gercekten oyle. Ben hala normal istiyorum ama sinirimden sezeryana döndüm. Bebegim olsun ve ailem bir an once gitsin istiyorum. Cunku her gun olsa da gitsek modundalar. Aynisini ev yerlestirmede de yasadim. Su an ki tek dusuncem milletin keyfi icin bebegime haksizlik yaptigim. Her gun aglamaktan yoruldum. Bebege ve kendime bir sey olacak diye korkuyorum desem doktorum ve esim bir sey demez.

Anlıyorum seni canım, hakkında hayırlısı olsun.. çok haklısın söylediklerinde. Hamilelik-doğum sürecinin sıkıntısı kadar, ailelerin geldi gitti mevzusu da çok karmaşık pek çoğumuz için. Eşinle de bi konuş bakalım seni ferahlatır belki konuşmak.

Gözün aydın cnm cok sevindim istediğin gibi doğurdun.. allah analı babalı büyütsün..

Gözünaydın canım,Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Uygun bir zamanda ayrıntıları yazarsın :)

Hepimizin derdi farklı farklı işte. Burda bi arkadaşta ailelere haber vermek istemiyordu Doğum zamanında. Eşi ve bebegiyle geçirmek istiyordu ilk günlerini. Kimisi ailesini yanında istiyor. Kimisi kendi ailesinden kimisi eşinin ailesinden şikayetçi. Rabbim bu günlerimizde hepimize içimizden gelenleri yaşatsın. Bebeklerimizi kucagımıza alınca canımızdan çok sevdiklerimiz ikinci plana geçecek. O yüzden kimseyi degil doğacak bebeklerimizi dusunmeliyiz ve onlar için en hayırlısı ne ise onu istemeliyiz.

@SMHN canım sende şu andan itibaren normal doğum sürecindesin zaten. Doğumu kolaylaştıracak egzersizler yap yiyecekler ye belki sezaryene gerek kalmaz.
Evet o bendim, annem 25 inden sonra gelecek.Eşimin ailesi mesafe olarak bize yakın, nüfus olarak kalabalıklar. Ama her ailenin yapısı, kültürü, ilgi ve yardım anlayışı farklı.
O zaman ben ilk iki hafta evde yatılı birini istemiyorum. Bebek görmek isteyen hastaneye, bir faydası olsun isteyen yemek getirmeye, temizliğe gelip gitsin dedim. Bazı arkadaşlar katı olduğumu düşündüler. Ama ben normal Doğum yapmak istiyorum, inşallah sezaryan olmam ve kendime çabuk gelirim. Eşimin de bana yardımcı olmakta bir engeli yok. İkimiz de yetişkin insanlarız ve bu bebeği birlikte yaptık biz varken ailelerin öncelikli sorumluluğu değil.
Aileler arasındaki dengeleri sağlamak normal kafadayken bile sıkıntılı olabiliyorken hamilelik be lohusa psikolojisiyle bunu başarmak daha güç. Kendi ailem çok üstüme düşüp, diğer aile 9 ay ortada yokken yalandan agucuk magıcık yapıp yine ortadan kaybolmak istediğinde keza tersi durum olduğunda bu en çok beni veya duruma göre eşimi yaralar,sinir harbi yaşatır. @SMHN arkadaşımda olduğu gibi. Kendi annesine ne desin şimdi ? İster istemez kırılıyor,eşi de durumu görüyor belki bir laf etmiyor ama farkındadır. Bu sebeple ilk sorumluluğu eşiniz ve siz alın götürebildiğinizce götürün derim zaten sonra ortaya çıkar kimin ne kadar samimi şekilde yanınızda, destek ve yardımcı olmak istediği. İstemeyene de uğurlar olsun. Zorla yapılan yardımdan hayır gelmez. Hem sonrasında " yalandan sevicilere" konuşma fırsatı vermemiş olursunuz. Bu bile keyif verir insana.
Ayrıca artık her bilgi "neredeyse" elimizin altında, okuyoruz,bilmediğimiz yerde doktorlara danışabilecek insanlarız. Bu platformdan bile anneme sormayacağım bir sürü şeyi, tecrübeli arkadaşlardan öğrendim, sağ olsunlar.
Yani kendinizi yıpratmayın dostlar, insanoğlu neler başarıyor. Bizler ne kadar güçlüyüz,yetişkin insanlarız, sağlık olsun (hatta bazen o bile tam olmadığında) pek çok şey için başkalarına ihtiyacımız yok. :KK66:

Rütbeli annemiz Bir-Yolcu Bir-Yolcu anlattıklarını gözümde canlandırdım da bende inşallah senin gibi 2 3 cocuklu anne olabilirim. Hayalim 3 çocuklu bi ev 4 te olsa Hayır demem ama yaşım 32 olduğu için cesaret edemem heralde. Neyse ilkini bi doguruyum bakalım :KK70:

Peki bişi sorcam canım hepsini zamanında mı doğurdun? Benim sata göre 13 temmuz usgye göre 8 temmuz. Doğuma 12 ile 17 arası gün var ve ben kıpırtılardan başka bişey hissetmiyorum bu normal mi?
Canim Allah gönlüne göre versin insAllah. Benim dogumlarim hep gününden önce oldular. Burada da hep genelde verilen tarihten 2 hafta önce doğum yaparlar. Dogum başlangıcı hiç belirti vermedende başlayabilir. Ben sabah yürüyüşe çıkıp eve gelince sancılarımin hafiften başladığı olmuştur, yada o gün hicbirsey yokken piknige gidip, magazaya gidip gezip akşamına başlayabilir. Hiç belli olmuyor canım :) eğer su gelmeyip sanciyla başlıyorsa önemli olan sancıların 20 dkda bile girse düzenli araligi olup olmadığı.

Gözünüz aydın.Geçmiş olsun güzel anne. Kaymağın Ömrü uzun, bahtı güzel olsun.Allah analı babalı büyütsün. Darısı bekleyenlerin başına. :nazar::KK200:

Sezeryani siz mi istediniz yoksa zorunluluktan mi oldu?
Zorunluluktan oldu benim sezaryen canım. İlkte her şeyim normalken kasılmam oldu ancak açılmam olmadı çatı muayenesinde çatım da müsait değildi. Kafa çeperi 37 cm olduğundan suni sancı verip parçalanma riskine girmedi. Eşi de 5 noktadan çürümüştü beklememek gerekliydi. O yüzden sezaryen oldum. Bunda da ssvd olamazsın müsait değil senin bünyen desi ve yine sezaryen olacağım. Henüz gün almadım. Zaten 2-3 gün arayla doktorun yanındayım.İsteğe bağlı da olabilir. Eğer öyle bir isteğin varsa sorabilirsin doktoruna zamanın çünkü

Sezeryan düşünsek bile sancımızın gelmesini beklesek oluyor mu? Gelmek istediği zamana saygı duyuyorum hem,hem de sancılarla oksitosin salgılansın istiyorum ama nasıl olur bilmiyorum.. O şekilde acil bir operasyon olur ama planlı olursa bir gün evvelinden aç kalarak hazırlanıyorsun vs vs..

Benim doktorum gün vermedi bana aslında sezaryenim sinyal bekleyeceğini söyledi. Benim cadı sinyal verdi hatta doktoru bile korkuttu :) adamcağız panik oldu resmen ama şuan rahatım sinyalsiz bayram geçiriyorum. Yarın yine kontrolüm var. Gün verir mi korkusundan bilemiyorum. :) acil bir şekilde operasyonda nasıl olur bilmiyorum. Anestezi alacağımız için illa ki aç olmak zorundayız. Bekletebilirler o şekilde birkaç saat belki bilmiyorum valla

Ben aslında çok rahat, milleti takmayan biriyimdir. He hee der gecerim. Ama insana bunu anasi yapinca cok koyuyor. Dugun oncesi ev yerlestirmeye geldi o zamanda ben nisana yetisecegim diyip durdu. Simdide dugune gidecegim diyip duruyor. Gitsin istiyorum. Keyfi ne zaman isterse o zamn gelsin. Bebege de bakma dedim. Gerekirse kanguruya alirim onu biri sikayet edene kadar oyle ders anlatirim dedim bugun. Dedigimi de yaparim lafta kalmaz

Canım ne olur bu kadar üzme kendini.. bırak nereye gidiyorlarsa gitsinler. Bebek olmadan gidin ben bakarım de. Eşin de yardımcı olur. Böyle stresle gün geçmez ki :( sonuçta senin ailen ben şimdiye isyan bayrağını çekip kovardım yani. Böyle olmaz ki :(

Benim doktorum gün vermedi bana aslında sezaryenim sinyal bekleyeceğini söyledi. Benim cadı sinyal verdi hatta doktoru bile korkuttu :) adamcağız panik oldu resmen ama şuan rahatım sinyalsiz bayram geçiriyorum. Yarın yine kontrolüm var. Gün verir mi korkusundan bilemiyorum. :) acil bir şekilde operasyonda nasıl olur bilmiyorum. Anestezi alacağımız için illa ki aç olmak zorundayız. Bekletebilirler o şekilde birkaç saat belki bilmiyorum valla

İşte acil olur da spinal veya epidural anestezi yaparlar diye korkuyorum ben hiç bir şekilde istemiyorum bunları.. Herkesin kendi fikri burdakiler genele karşı ama ben bir anlık bi hatayla felç kalmak istemiyorum buna kimse garanti veremez milyonda bir olur gelir seni bulur.. Ben de tekrar konuşcam drla ama acil de olsa genel yapılıyor diye biliyorum

Gözün aydınaydın canımmm sağlıkla büyüsün kaymak kız :) oh maşallah abi de mutluysa sorun yok :)

İşte acil olur da spinal veya epidural anestezi yaparlar diye korkuyorum ben hiç bir şekilde istemiyorum bunları.. Herkesin kendi fikri burdakiler genele karşı ama ben bir anlık bi hatayla felç kalmak istemiyorum buna kimse garanti veremez milyonda bir olur gelir seni bulur.. Ben de tekrar konuşcam drla ama acil de olsa genel yapılıyor diye biliyorum

Canım genel veya değil anestezi anında miden olmalı. Ben 2 ameliyat oldum genel bir de sezaryen oldum spinal aneztezi ile. Üçünde de açtım. Hepsi planlıydı ancak olmasa da bekletiliyor benim bildiğim. Çünkü doktoruma acil olarak gittiğimde tok musun dedi evet diyince sabah ilk doğum aenşn 6.5 gibi burda ol dedi. 8de ameliyata alındım sezaryende. Zaten diğer ameliyatlar öğle saatinde oldu ve yine açtım. Su dahi vermediler ameliyat sonrası sulu pamukla sildiler dudaklarımı genel anesteziydi. Eltimde doğumu genel yaptı ona da öyle yaptılar. Yani bıçak altı ve anestezi de her zaman bir tehlike var illa ki. Hangi tip anestezi olursa olsun

Evet o bendim, annem 25 inden sonra gelecek.Eşimin ailesi mesafe olarak bize yakın, nüfus olarak kalabalıklar. Ama her ailenin yapısı, kültürü, ilgi ve yardım anlayışı farklı.
O zaman ben ilk iki hafta evde yatılı birini istemiyorum. Bebek görmek isteyen hastaneye, bir faydası olsun isteyen yemek getirmeye, temizliğe gelip gitsin dedim. Bazı arkadaşlar katı olduğumu düşündüler. Ama ben normal Doğum yapmak istiyorum, inşallah sezaryan olmam ve kendime çabuk gelirim. Eşimin de bana yardımcı olmakta bir engeli yok. İkimiz de yetişkin insanlarız ve bu bebeği birlikte yaptık biz varken ailelerin öncelikli sorumluluğu değil.
Aileler arasındaki dengeleri sağlamak normal kafadayken bile sıkıntılı olabiliyorken hamilelik be lohusa psikolojisiyle bunu başarmak daha güç. Kendi ailem çok üstüme düşüp, diğer aile 9 ay ortada yokken yalandan agucuk magıcık yapıp yine ortadan kaybolmak istediğinde keza tersi durum olduğunda bu en çok beni veya duruma göre eşimi yaralar,sinir harbi yaşatır. @SMHN arkadaşımda olduğu gibi. Kendi annesine ne desin şimdi ? İster istemez kırılıyor,eşi de durumu görüyor belki bir laf etmiyor ama farkındadır. Bu sebeple ilk sorumluluğu eşiniz ve siz alın götürebildiğinizce götürün derim zaten sonra ortaya çıkar kimin ne kadar samimi şekilde yanınızda, destek ve yardımcı olmak istediği. İstemeyene de uğurlar olsun. Zorla yapılan yardımdan hayır gelmez. Hem sonrasında " yalandan sevicilere" konuşma fırsatı vermemiş olursunuz. Bu bile keyif verir insana.
Ayrıca artık her bilgi "neredeyse" elimizin altında, okuyoruz,bilmediğimiz yerde doktorlara danışabilecek insanlarız. Bu platformdan bile anneme sormayacağım bir sürü şeyi, tecrübeli arkadaşlardan öğrendim, sağ olsunlar.
Yani kendinizi yıpratmayın dostlar, insanoğlu neler başarıyor. Bizler ne kadar güçlüyüz,yetişkin insanlarız, sağlık olsun (hatta bazen o bile tam olmadığında) pek çok şey için başkalarına ihtiyacımız yok. :KK66:

Tam olarak bende böyle düşünüyorum. Ama bunu anlatmak çok zor. Eltim doğum yaptığında kv onun yanındaydı. Eltimin annesi de ordaydı. Haftasonu eşim ben ve görümcemde kalkıp süpriz yapıcaz diye habersiz gitmiştik. 2 3 saatlik yol. O kadar eşime de görümceme de habersiz gidilmez ne durumda bilmiyoruz ayıp olur dediysemde bişi olmaz insan kardesinin evine giderken haber mi verirmiş deyip aldırış etmediler. Bi gittikki benim eltimin eli yüzü şiş. O güleryüzlü kızdan iyilik meleği kızdan eser yok. Lohusalık dönemi iki anne başında eş dersen 5 gün izin kullanmış ama 6.gün işe kosar adımlarla gitmiş resmen evden kaçmış. O gün anladım ki bende hamile kalırsam aynı durumu yaşayacağım. Eltime çok üzüldüm. Uykusuz yorgun bitkin kv demi ısrarla alıp eve döndürdüm kiz başbaşa annesiyle kalsın die. Görümceme laf geçiremedim çocuğu aldı aldı öptü daha bi haftalık bebek. Abim bana çok eziyet etti bende onun kızına eziyet edicem dedi durdu. Şakada olsa sinir bozucu değil mi? Foto çekip kuzenlerine attı. Allahım dedim nolur bana bu anları yaşatma o gün bugündür dua ediyorum. Inşallah doğumum normal olur inşallah yanımda eşim olur. Inşallah annem ve babam gelirde evim küçük olduğu için onlar bende kalmak zorunda kalmazlar diye. Babamın gelmesini bu yüzden çok istiyorum. Belki çekinirler.

Back
X