• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Dogum icin odedigimiz arti ucret fazla geldi canim ama muayenelerde iyi oluyor.Muayene 360 dan 36 ya dusuyor.6 yasina kadar bebege sigorta yapmiyorlar diye biliyorum,belki farkli bir cozum bulurlar canim.
Ben 15 gün sonra yapıyolar diye biliyorum tatlımya. Bekleyelim bakalım ne dicek sigortacı hafta içi döner artık

Ben de hiçbişeycikler yok daha. Sizin durumunuz nasıl?
Size göre tarihim geri ama geçen hafta doktor "iki haftaya gelir , kemiklere inmiş başı " demişti . Duvarlara tutunarak yürüyorum iyice ağırlaştım.Eller hem bilek hem parmaktan tutmuyor.Ayaklar balon. Bakalım bizim Beyden ses soluk yok, sancım yok. Ne rahat çocuksa...

Ben kaymağımı kucağıma aldım kızlar :KK200:
Çok şükür çok istiyordum ve Ssvd nasip oldu, hepinize Doğum esnasında dualar ettim,
Pamuk gibi bir kızımız oldu, abimiz çok mutlu,
Darısı bekleyen arkadaşlara olsun:dondurma:
Rabbim sağlıklı hayırlı ömürler versin pamuğuna :KK200: ne güzel bayrama da yetişti yavrun :) dualar icin de allah razı olsun.darısı bize:anne:

Kız KV iyi diyorsun onu çağırsan annenlerede artık yalnız değilim gidebilirsiniz desen olmaz mı bebeğine yazık ben bile annenlere çok kızdım benimde halamın oğlu evlenecek annem düğün günü almadan benim doğumumun temmuz ayında olacağını eğer yakın zamanda olursa kendisininde olmayacağını söylemiş ben toparlanırım o zamana kadar sen gidersin diyorum sen niye düşünüyorsun benim için önemli olan sensin düğünde neymiş sen iyi ol düğünde olmasamda olur diyor böyle demesi bile beni mutlu ediyor sana dua ediyorum canım Rabbim senin için hayırlı neyse onu versin sonradan pişman olacağın kararları aldırmasın
Amin insallah

Ben de burda içimi rahat döküyorum, iyiki varsınız. Benim ailem bebek için hiçbişey almadı da yapmadı da.Annem şunu yaptı k.v bunu yaptı, ablam bunu yaptı diyenlere ozeniyorum.k.v ile konuşmuyorum, doğum için eşime 2000 tl vermiş, gerci onun hiçbir değeri yok benim için, büyük kazık attı büyük oğluyla bize, parayla kendini affettirmeye çalışıyor. Manevi olarak zerre kadar faydası yok.Benim ailemin de madfdi olarak yok ama annem yardımcı oluyor yine de.kimseye ihtiyacimiz yok maddi olarak ama insan ilgi bekliyor.
Kız herşey para değil ki benim kuzenim oğlum doğmadan önce önünde teyzesinin kuzusu yazan çıtçıtlı bir badi göndermiş bana söylememişti kargocu getirince gördüm doğmamış oğluma mektupta yazmış o kadar mutlu olmuştumki aglamıştım bile anane babanne birsuru şey aldı ama en değerlisi 5 TL lik badiydi benim için seninkilerede umarsamaz tavırlarına kızıyorum ben ailemin yanında olsam millet etrafımda pervane olurdu maalesef bende onu yapamıyorum burda kimseden fayda yok neyseki annem doğumdan önce gelecek tabi oğlum ananeyi beklerse

Hiç canını sıkma annesi. Çınarlar yaramaz olduğu kadar da güçlü :KK66: biz de erken doğduk üstüne sarılık olduk sonra hep kilo kaybettik ama toparlıyoruz yavaş yavaş. Arada bizi heyecanlandırmayı seviyorlar sadece. :KK66: maşallah çınarına. Az kaldı iki kiloya ikiyi gördü mü artık hep olumlu olacak herşey :KK200:

Canım allah yardimciniz olsun üzme kendini inşallah herşey güzel olacak

Canim gecmis olsun endise etme benimkide 1980 dogmus 10 gunde kilo vermis sonra yavas yavas geri almisti solunum sikintisi oluyor bebisler erken geldi ya nefes almayi unutuyor diyordu dr. Sonra yine aldi kiloyu anne karni gibi hizli almiyor kiloyu malesef az sabir canim insallah cinarimiz saglina ve guclu annesine kavusacak :KK66:
Çok sağolun kizlar bu aralar hic hissetmedigim kadar kotu hissettim.tam iyi olduk derken kötü olduk cok simdi iyiyiz hatta cinari görmeye gidiyoruz süt götürüyoruz.ama dile kolay 39 gün oldu bugun günler geçtikçe moralim bozulmaya başladı ama iyi olmaya çalışıyorum sütüm kesilmesin diye inşallah bugun daha iyi gorucem minyaturumu:KK49::nazar:tekrardan herkese iyi bayramlar bu arada:KK200:

Çok şükür çok istiyordum ve Ssvd nasip oldu, hepinize Doğum esnasında dualar ettim,
Gözünaydın canım :) maşallah kuzuna :) hayırlı evlat olsun. Sana da çok geçmiş olsun :KK200:

:super::KK5: Düşüncelerimiz bu kadar uyuşamazdı. Seninkine ek olarak hastaneye bile doğurduktan sonra çağıracağım diyen bendim:KK31: Rabbim bize ve isteyen arkadaşlara normal olarak doğurmayı nasip eder de kimselere muhtaç olmadan eşlerimizle üstesinden geliriz her bişeyin inş... her ne kadar kendi ailelerimiz desek de durum ortada aynı evde doğumu bekleyenlerin Allah yardımcısı olsun. Ben kimseyi istemememe rağmen telefonda beni bahane edip işlerini ertelediklerini söylüyorlar o bile dokunuyor insana ay aman beni hiç bahane etmeyin biz bakarız çocuğumuza diyorum. Dediğin gibi yardıma gelecek olan yemek temizlik için gelsin. Her biri tattı bu duyguyu şimdi bıraksınlar rahatça biz tadalım:KK66:
Bence herkesten önemlisi eşler. Onlar yardım ediyorsa olur herşey. Başka kimseye gerek yok. Hastanede eşim kaldı benim bezinden mamasına herşeyini kendi yaptı. Eve çıktık 3, gün annemle babam memelekete döndü ikisinin de annesi hasta. On gündür eşimle ben bakıyoruz oğluma. Üstelik sarılık oldu kilo kaybı yaşadık bisürü sıkıntı ama yettik çok şükür. Kv gelmeyi bile teklif etmedi. Yalandan söyleniyor eşime bir faydam olmuyor size diye. Ben de dedim faydası olacaksa yemek yapsın göndersin ya da bebeğin ütülerini yapsın madem o kadar üzülüyor. Tabiiki onları da yapmadı. Hiç kafanıza takmayın bence. inşallah gönlünüze göre olur ama ben sezaryen olmama rağmen hepsini kendim yapıyorum. Allah gücünü veriyor. Ben de aynı düşüncedeyim sizlerle. Kendi işimi kendim yapayım hiç değilse kafam rahat olsun. ;)

Kız herşey para değil ki benim kuzenim oğlum doğmadan önce önünde teyzesinin kuzusu yazan çıtçıtlı bir badi göndermiş bana söylememişti kargocu getirince gördüm doğmamış oğluma mektupta yazmış o kadar mutlu olmuştumki aglamıştım bile anane babanne birsuru şey aldı ama en değerlisi 5 TL lik badiydi benim için seninkilerede umarsamaz tavırlarına kızıyorum ben ailemin yanında olsam millet etrafımda pervane olurdu maalesef bende onu yapamıyorum burda kimseden fayda yok neyseki annem doğumdan önce gelecek tabi oğlum ananeyi beklerse
Benim için de maneviyat daha önemli kesinlikle canım, k.v parayla hersey oluyor sanıyor. Hasta yatan annesine gelip bakmak yerine ki ondan müsait başka kumse yok, para gönderiyor. Kadının ne kadar yaşayacağı belli değil. Diğer kardeşlerinin çocukları torunları var onlarla ilgileniyorlar bizimki hiçbişey le ilgilenmeyip geziyor, kocası öldü tek başına k.v..o bi oğlunun yanına gidiyo yurtdışına ordan geliyo yazliga gidiyo.Hastalik ve iş varsa kendi hasta ama gezme eğlence varsa herkesten önce orda, bu huyuna ayrıca deli oluyorum.

Çok sağolun kizlar bu aralar hic hissetmedigim kadar kotu hissettim.tam iyi olduk derken kötü olduk cok simdi iyiyiz hatta cinari görmeye gidiyoruz süt götürüyoruz.ama dile kolay 39 gün oldu bugun günler geçtikçe moralim bozulmaya başladı ama iyi olmaya çalışıyorum sütüm kesilmesin diye inşallah bugun daha iyi gorucem minyaturumu:KK49::nazar:tekrardan herkese iyi bayramlar bu arada:KK200:
Evlat sözkonusu olunca insan kötü oluyor, anlıyorum seni canım, Allah yardımcın olsun, evladın bir an önce kollarına gelsin inşallah sağlıkla. .

Kendi ailemin laflari batiyor. Bebis 7 Temmuzdan once gelsin diye dua ediyormus kadin namazlarin ardindan. Inat ya gelmiyor o da. Dugun 8 temmuz. En gec 30unda dogsa 3 gun sonra gider benimkiler
İyi de sen sezeryan olsan bile iyileşmeden gidecekler zaten sen onlar için sezeryan olduğunla kalacaksın ama normal olursan 2 gün sonra doğuracaksın belki ama daha çabuk ayaklanacaksın sağlıklı düşünmeye çalış şükret bebeğin gününü bekliyor erken doğum yapan arkadaşlara bak senin gibi olabilmek için neler vermezdi nolur arkadaşım sadece bebeğini düşün

Benim için de maneviyat daha önemli kesinlikle canım, k.v parayla hersey oluyor sanıyor. Hasta yatan annesine gelip bakmak yerine ki ondan müsait başka kumse yok, para gönderiyor. Kadının ne kadar yaşayacağı belli değil. Diğer kardeşlerinin çocukları torunları var onlarla ilgileniyorlar bizimki hiçbişey le ilgilenmeyip geziyor, kocası öldü tek başına k.v..o bi oğlunun yanına gidiyo yurtdışına ordan geliyo yazliga gidiyo.Hastalik ve iş varsa kendi hasta ama gezme eğlence varsa herkesten önce orda, bu huyuna ayrıca deli oluyorum.
Hiç deli olma canım insanlar nasıl davranirsa onun yetiştirdiğide zamanı gelince öyle olacaktır kocan senin ailenin yanında rahat değil mi neden annesinin evinde kalıyor hoş doğrusu ikinizde halinden memnun değilsiniz inşallah 1 aya kadar evinize gidersiniz hayatınız tekrar düzene girer

KIZLar hepinize iyi bayramlar henüz dogum yapmayanlar elleriniz ayaklarınız ne durumda benım cok şişti ayaklarıma herkes üzülüyor ben de cok acı agrı olmadıgı icin cok onemsemiyorum ellerim sabah hafif agrıyor yarın işbaşı ah ah son 8 iş günü diyorum sabrediyorum

3.gunun sonunda nihayet emmeyi başardık uykucu şirinemle .. şu anda kucagimda emiyor gogus uclarim bitmis durumda aventin gogus ucuyla emmeyi basardik bu arada o olmasa idi hala biberon kaşik devam edecektik..
Hiç dinlenemedim gunlerdir uykusuzum bugun sukur basardik artik uykumuzda duzene girer insallah..

Bu arada pompa ve gogus ucu siddetle tavsiye ediyorum
Hadi gözün aydın canım herşey daha güzel olacak inşallah bundan sonra

Ayyy çok sevindim gözün aydın ayrıntıları sabırsızlıkla bekliyorum pamuk kızını da benim için kokla hadi darısı başıma inşallah

Benim sağ ayağım biraz şiş sadece o da fark edilmiyor ama dışarısıa sıcak ondan şişiyoruz bence birden olmaya başladı bu çünkü, birde biraz dolaşayım arabayla diyorum off herşey ne kadar zor oturp kalmak arabaya in bin pert oluyorum , e bayram çocuk var gezmek istiyoruz az da olsa yine buna şükür , anneler kayınvalideler hepsinin az çok beyni kafası eskimiş arkadaşlar bunu kabul edelim bir kere :) bunu okumuştum bir yerde cidden öyle fazla atıl durumda kalmaktan paslanmışlardır, çoğunluğun türkiyede anası ev hanımı , yok bir uğraşı abuk sabuk şeylerle vakit geçiriyorlar fazla beklentiye girmeye gerek yok yaşlı deyip olduğu kadar diyeceğiz , aynısı bende ben nefes alamıyorum bırak yemek yapmayı kadın tüm gün uyumuş ,tüm gün uyur mu bir insan ya , hep yorgun , gece 21:30 arıyor heee naptınız hiçç napalım birde dalga geçer gibi soruyor

Can'ım acil de olsa en az 8 saat önce katı gıda almış olman gerekiyor. Karnın toksa kesinlikle asla almazlar genel anesteziye.
Normal doğum bekliyordum sancı ve acılma ile son dakika sezeryana alındım sabah 11 de sabah saat 8 gibi poğaca yemiş meyvr suyu içmiştim birşey olmadı şükür doktor da hiç sormadı.

Normal doğum bekliyordum sancı ve acılma ile son dakika sezeryana alındım sabah 11 de sabah saat 8 gibi poğaca yemiş meyvr suyu içmiştim birşey olmadı şükür doktor da hiç sormadı.
En az 6 saatlik açlık lazım dedi doktor su bile içmeyeceğim ama neden onu bilmiyorum, ama senin gibi olan da duydum yani olabiliyor demekki

İyi de sen sezeryan olsan bile iyileşmeden gidecekler zaten sen onlar için sezeryan olduğunla kalacaksın ama normal olursan 2 gün sonra doğuracaksın belki ama daha çabuk ayaklanacaksın sağlıklı düşünmeye çalış şükret bebeğin gününü bekliyor erken doğum yapan arkadaşlara bak senin gibi olabilmek için neler vermezdi nolur arkadaşım sadece bebeğini düşün
Sezeryan oldım 2 gün ayakta idim bebeğim 3 gün yoğun bakımda yattı hiç hissetmedim gittim geldim orda benimle aynı gün notmal doğum yapan bi bayan vardı dikişlerinden dolayı oturamıyordu bile hatta beni görünce bende sezeryan olsaydım keşke dedi.

Pompa da almadım göğüs ucumda yok :( ay napıcan bilmiyorum, o güğüs ucuna konan kelebek varya ona alışan çocuk zor bırakıyor allah korusun o yüzden almadım şimdi ama zorda kalırsak alırız galiba , bazılarında emzik gibi meme ucu oluyor :) o nasıl oluyor ya öyle eskiden de mi öyle sonradan mı oluyor :)

Back
X