• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ek gıdaya başladık dişi yok henüz. Tarhana çorbası veriyorum öğlen. Arkadaşım da senin soyledigini soyledi anne sutu artik gece uyumadan ver tarhanayı dedi bakalim oyle bi deneyim :/
Canim corba gece yine tok tutmaz. Zaten ek gida suan adi ustunde ek. Bence dra danis gece mamasi dene. Ben kati mamada versem 3 saatte bir beslenmek istiyo. Yenidoganken bile boyle degildik ya zorla uyandirirdim :/

Yalnız değilsin canım biz 5.ayda iki diş birden çıkardık ama daha ziyade açlıktan olduğunu düşünüyorum bende.doktora saat başı uyanıyor dişi çıkıyor dediğimde açlıktan olabilir demişti.akşam yatmadan muhallebi yapabilirsin tok tutması için,hipp ya da milupanınn 5 tahıllı karışımı var.bizde laktoz intoleransı hatta kesinleşmemiş inek sütü alerjisi nedeniyle ben suyla yapıyorum formül sütte yok elimde henüz,yani öyle bir probleminiz yoksa mama ile hazırlayabilirsin daha doyurucı olur.öğünlerini gün içerisinde de sıklaştır bakalım

Pirinç unu ile yapılıyor demi söylediğin.muhallebi ? Mama + şu + pirinç unu

Bebekler artik doymuyor olabilir diş çıkarıyor olabilir maması doyurmuyordur belki baskasina gecmen gerekebilir kulagi agriyor olabilir vs vs :) yani acikcasi aklima bunlar geliyor cunku benim kizimda artik gece hic guzel uyumuyor. Saat basi ya emdiriyorum ya emzik veriyorum ya yanima alip elini tutuyorum da uyuyor sabahta erkenden uyaniyor gunduz kuş uykularimiz var zaten.
Ben mamayı degismeyi ve gece ek olarak doyurucu birsey vermeyi dusunuyorum gece mamalari olabilir .Cuma kontrol var onu bekliyorum .
Tamam ben bi deneyeyim gece uyumadan önce ek birşeylere . Baktım kilo alımına sürmüş 3 haftadır aynı kiloda :KK43: belkide doymuyor dediğin gibi

Canim corba gece yine tok tutmaz. Zaten ek gida suan adi ustunde ek. Bence dra danis gece mamasi dene. Ben kati mamada versem 3 saatte bir beslenmek istiyo. Yenidoganken bile boyle degildik ya zorla uyandirirdim :/
Evet bizde 1 saat uyandırmak sürerdi 5 ay sürekli uyudu yani bir sorun olmasa neden uyumasinlarki. Ben bi ara antibiyotik kullanmıştım doktor aptamil mama önermişti onu incitreyim geceleri ben o zaman . Doktorda ek besinleri çok az ver küçük daha dedi . Ya işte insan panik yapıyor aç kalmasın diye her şeyi vermiş istiyorum yeterki doysun diye ama sağlıklı düşünmek lazım tabi :KK43:

Oh masallaj hamarat anne dun markete gittik hazir labnelerden aldim tek kullanimlik minik paketlerde 8li satiliyordu onla basliycam benim doktor cok rahat yogurdu bile hazır verebilirsin diyor ama ben kendim yapiyorum :) canım yogurdu benim gibi günlük sütle yapıyorsun galiba cam siselerdeki ben kaynatmadsn 2kere denedim tutmadi sonra nette pastorize bile olsa kaynatin sütün icindeki su miktarının azalması lazım diyordu kadın oyle deneyince hep taş gibi oluyor kavanozu ters ceviriyorum yogurt düsmüyor sen nasıl yapıyorsun kaynatmıyorsan birde oyle dene geçen e bebekten oglum keciboynuzlu bebe büskivüsi görüp aldırmıstı kahvaltısınada onu koyucam muhallebi hic sevmiyordu bizimki 2gündür muzla deniyorum sevdi tokda tutar yarım su bardagı su 1tatlı k.pirinc unu yarım tatlı kasıgı irmik le yapıp hafif ılıyınca 1.5ölcek toz mama döküyorum icine muz ilave ediyorum
Yogurt mayasını nerden aldın kendin mi yaptın? Bende yogurt vermek istiyorum ama mayaya güvenmiyorum

Canım benimde kanıyordu bikac yıl omce dis tası temizletmek icin gittigim de tam temzilerkn asırı kanama oldu doktor ben bunu ellemem dedi ve dis eti uzmanı na yònlendirdi dislerime küretaj islemi uyguladilar yani dis etlerimi kazıyarak temizlediler ve kanama durdu tabi ben yine ihmal ettim kac ssenedir 1kez kontrole gittim bıraktım düzenli dis ipi ve gargara kullanmak gerekiyr hamilelikte disimi bile bulantidan zor fırcalıyordum oylede kaldı
Anladım canım ben gidiyorum adamlar gayet doğal karşıliyo hangisine gitsem aynı şeyi söylüyor tuzlu suyu denedikten sonra olmadı dış eti uzmanı araştırıp gideyim :(

Dün aşı oldu kızım cok ağladı minik..hemşiremiz severken hem ağlayıp hem gülüyordu cadı:) ekgidaya başlamış olmama rağmen 500 gr almış zayıf ama dert etmiyorum sağlıklı olsun yeter..
dün yine kurban kestik yavrularım için en cokdaoğlum içinallah kabul eder inş. hiç uyumuyor gece mahvediyor bizi ağlıyor sürekli korkuyor diyoruz doktorumuz bişeyi yok demişti ama yedi sekiz aylıkken başladı şimdi 22 aylık ozmandan buzamana toplam iki üç saat uykuyla duruyoruz..tükendik babasıyla ee kızımda var bizede dua edermisiniz oğlum için

Dün aşı oldu kızım cok ağladı minik..hemşiremiz severken hem ağlayıp hem gülüyordu cadı:) ekgidaya başlamış olmama rağmen 500 gr almış zayıf ama dert etmiyorum sağlıklı olsun yeter..
dün yine kurban kestik yavrularım için en cokdaoğlum içinallah kabul eder inş. hiç uyumuyor gece mahvediyor bizi ağlıyor sürekli korkuyor diyoruz doktorumuz bişeyi yok demişti ama yedi sekiz aylıkken başladı şimdi 22 aylık ozmandan buzamana toplam iki üç saat uykuyla duruyoruz..tükendik babasıyla ee kızımda var bizede dua edermisiniz oğlum için
Allah yardımcınız olsun canim

Bende almak istiyorum nette cok güzel modeller var halı gibi duran ama cesaret edip güvenemedim sitelere yine yıksamaya verdim kocs halıyı yeni geldi artık dahada sık batıcak örtü büyük kolaylık sen nettenmi aldın canım
Instagramdan sipariş verip kapıda ödedim canım ben de güvenmek için

Ek gıdaya başladık dişi yok henüz. Tarhana çorbası veriyorum öğlen. Arkadaşım da senin soyledigini soyledi anne sutu artik gece uyumadan ver tarhanayı dedi bakalim oyle bi deneyim :/
7 aylık ve sadece çorba mı? Biz 10 gün sonra 7 aylık olacağız. Sabah kahwaltı ara öğünde meyve öğlen çorba ara öğünde yoğurt akşam ya çorba ya da hippin muhallebisi. Açlıktan ağlıyo olabilir

Kizzlar yardım edin bebegim 7 aylik oldu 5aykik olduğundan beri uyumuyor uyumuyor uyumuyor .. sadece benim bebeğim mi böyle:KK43: 5. Atina kadar çok düzenli uykusu vardı şimdi ne gündüz uyuyornede gece . Gündüz toplamda yarim saat uyuyor...gece de saat başı uyanıyor ne yapcam ben nolur bi yardim edin lutfen . Doktora goruedum uyku bisim isimiz defil pedegog a git dedi
Benimki de oyle canim. Su an 5.5 aylik ben blw ile baslayacagim ek gidaya o yuzden 6.ayin dolmasini bekliyorum, sadece anne sutu aliyor ve gece 12 de zorla uyutuyorum sonrasinda saat basi kalkiyor emmeye. 7 aylikken de ek gida tadimlik olacak zaten, ek gida ile doymasini bekleme bence. Mama ile besliyorsan mamayi arttirabilirsin. Gunduz de uykusunu alamadigi icin gece sık uyaniyor olabilir. Max. 3 saatte 1 uyumasi lazim.
Gece eger oglumla beraber yatarsak 2 3 kez uyaniyor sadece. Seni de yaninda istiyor olabilir senin bidik.
Bir de dis meselesi var. Alttan iki dis cikti bizim, onun huzursuzlugu var biraz da.
Yani her sey olabilir :) Allah bize sabir versin. Esim de bazen verelim pirinc ununu uyusun diyo ama ben inatla blw yapcam diye bekliyorum bakalim hayirlisi :)

beni ufaklık da sık sık uyanıyor. sanki yenidoğan. 2-3 saatte bir emmek istiyor. doktor sütün yetiyor dedi ama uzun süre tok tutmuyor olabilir. ek gıdada tadımlara devam ediyoruz henüz ilk haftamız. patates ve havuç şimdilik. bugün balkabağı vereceğim. bir an önce doyurucu birşeyler yedirmek istiyorum

Benimki de oyle canim. Su an 5.5 aylik ben blw ile baslayacagim ek gidaya o yuzden 6.ayin dolmasini bekliyorum, sadece anne sutu aliyor ve gece 12 de zorla uyutuyorum sonrasinda saat basi kalkiyor emmeye. 7 aylikken de ek gida tadimlik olacak zaten, ek gida ile doymasini bekleme bence. Mama ile besliyorsan mamayi arttirabilirsin. Gunduz de uykusunu alamadigi icin gece sık uyaniyor olabilir. Max. 3 saatte 1 uyumasi lazim.
Gece eger oglumla beraber yatarsak 2 3 kez uyaniyor sadece. Seni de yaninda istiyor olabilir senin bidik.
Bir de dis meselesi var. Alttan iki dis cikti bizim, onun huzursuzlugu var biraz da.
Yani her sey olabilir :) Allah bize sabir versin. Esim de bazen verelim pirinc ununu uyusun diyo ama ben inatla blw yapcam diye bekliyorum bakalim hayirlisi :)
Ben kati mama da denedim. O illa devam sutunden icecek :/

Back
X