• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim kızda ilk defa hasta oldu carsamba sabahı ikimizde hasta bir sekilde güne basladık bir hep huysuzdu burnu sakır saķır akıyor öksürük acile gittik ikimizde kıza acildeki doktor nezle olmus birseyi yok dedi bogazi temiz cigerlwri temiz sadece serum fizyolojik damlat dedi yolladi banada 5tane ilac verdiler cok fena grip oldum cocuk gece bas bas bagirdi calpol verdim butun gece uyumadik bu gecede hala uyumadi uyutmaya calisiyorum simdi ıhlamur vermistim biraz acildeki doktor 1yasimdan once verme dedi sasırdım haftaua kendi doktorumiza kontrolumiz var bide ona soruyum bakalim ne diycek

Bu arada 7ayimizi 1hafta gectik sadece 1kez saga dönebiliyoruz desteksiz oturamıyor ama 35 haftalik dogdugumuz icin belki 1ay geriden gliyordur diyorum kendimce hic disimiz yok ama heryere saldiriyor

2cocukla hersey cok daha zor tek.cocuklu olanlar hic söylenmeyin bence arada 8 yas var bizim ama okula gidiyor geliyor bir suru ödev sagolsun okulumuz ödev konusunda 1numara yasitlarinin gittikleri okullarda neredeyse odev yok 1sayfadan fazla vermiyorlarmis bir yandan odev yaptir bir yandan bebekle ilgilen yemek temizlik buyuk ilgi bekliyor bunaliyorum allahtan haftasonlari cikip gexiyoruz gecen hafts sonu cocuklari anneme biraktim esimde orda durdu ben gittim kuafore sacimi boyattim kestirdim sonrada esimle alisverise gittik ustume birseyler aldim bugunlerde gecicek insallah rabbim saglık versin ama insan cok bunaliyor buda bir gercek

Ben basitlerinden aldim simdilik iyi gidiyor hep icinde olmak istiyor oyun halisinin piyanosunu da koyuyorum önüne bana muzik caliyor bende isimi yapiyorum.
Benim kizim 7 aylik olacak sali gunu o yuzden daha iyi oturuyor yinede uzun süre koymuyorum korkuyorum.
Seninki anneci bir bebek o yuzden durmayabilir :))) Anne kucagi ister :KK66:
Yemeğe falan gittiğimizde mama sandalyesi deneme çalışmaları yapıyorum ama bi kaç dakka ancak oturuyor. Benim kızım kucakta doğdu sanırım. Babasının kucağından bana sarkiyor beni al diye. Biz boşuna çok fonksiyonlu birsey almayalim madem :)

Benimki ne mama sandalyesinde ne oyun halısında durmuyor :) kucakta olacak gezecek evi inceleyecek yada bir sehpaya oyuncakları doldurcam onu da alıp önüne oturacaz beraber, o tek tek hepsini alıp yere atacak:) abajura bişi örtüyoruz onu kaldırıp yere atmaya bayılıyor :) yemek yerken çok bakıyor yanında bişey yenmiyor hiç , oturamıyor öne eğiliyor , yere koyulmayı da sevmiyor böyle olunca tam dönmüyor hiç antrenman yapmaya izin vermiyor danacık
bizde ne yer ne masa ne oyun halısı hicbirsey . Duracagına değil kıpır kıpır yüz üstü yere bırakıyorum anında kendini sırt üstü çeviriyor uyanık sıkılıyor çünki sürekli onunla oyun oynayacaz kar kürem var onun müziğini kuruyorum o dönüyor çok seviyor izlemeyi asla bi oyuncakla oynamıyor yüzüne bakmıyor onların evde kovalamaca oynuyoruz eşim gelince krize giriyor gülmekten. Ha birde konsolun önündeki aynada oynamak en büyük keyfi :)

Arkadaşlar, Doğumdan tam 5 ay sonra adet gördüm eskisi gibi 7 gündü. Takvimi 28 güne ayarladım ama üzerinden 5 gün gecikti hala adet olmadım. Adet olanlar döngünüz kaç gün sürdü? Acaba düzensiz mi devam edecek bi süre yoksa hamilemiyim:eek: :deli:
Canım bende 5 ay dolunca adet oldum 1 hafta sürdü sonra 1 hafta temizdi tekrar oldu ama adet gibi değil lekelenme ğibiydi 15 gün böyle devam etti doktora gittim düzenleyici hap verdi adetin 5.günü kullanmaya başla dedi bu akşam oldum 5 gün sonra kullanmaya başlayacağım umarım düzene girer merak etme hamile değilsindir bunlar normal şeyler ;) tabi kaçamak varsa test yapmayı ihmal etme yinede ;)

2cocukla hersey cok daha zor tek.cocuklu olanlar hic söylenmeyin bence arada 8 yas var bizim ama okula gidiyor geliyor bir suru ödev sagolsun okulumuz ödev konusunda 1numara yasitlarinin gittikleri okullarda neredeyse odev yok 1sayfadan fazla vermiyorlarmis bir yandan odev yaptir bir yandan bebekle ilgilen yemek temizlik buyuk ilgi bekliyor bunaliyorum allahtan haftasonlari cikip gexiyoruz gecen hafts sonu cocuklari anneme biraktim esimde orda durdu ben gittim kuafore sacimi boyattim kestirdim sonrada esimle alisverise gittik ustume birseyler aldim bugunlerde gecicek insallah rabbim saglık versin ama insan cok bunaliyor buda bir gercek
Bugun tatile girdik ohh :) 15 gün bari dinlenek dedim ilk günden golu yedim sallıyorum şuan uyumuyır:) tükürük çıkarıyor sesler çıkarıyor uyandı 2 saat oldu

Mama sandalyesi abimizden kalma 10 senelik ama taş gibiymiş valla jenny markası
Abuu 10 sene aradan sonra mi geldi diger bıdık :)) Zor iş hazır zorluga alismisken ikinciye ara vermeden yapcaksin yoksa rahatligimi bozamam :)
Bu arada 7ayimizi 1hafta gectik sadece 1kez saga dönebiliyoruz desteksiz oturamıyor ama 35 haftalik dogdugumuz icin belki 1ay geriden gliyordur diyorum kendimce hic disimiz yok ama heryere saldiriyor
Olabilir canim bebekten bebege de fark eder benim 10 gundur hali yoktu yerde geldi temizlik falan derken 15 gunu buldu hep kizim kucagimdaydi dun halilari serdim yere bi koydum salonun diger ucuna kadar döne döne gitti :)
Emekliyor gibi ama bakalim bugun belli olur.
Bizimde diş yok aman gec olsun ben 11 aylikken cikarmisim bana ceksin :)
Senin minnak 1 ay geriden geliyor bence yere koyuyormusun peki ?

Yemeğe falan gittiğimizde mama sandalyesi deneme çalışmaları yapıyorum ama bi kaç dakka ancak oturuyor. Benim kızım kucakta doğdu sanırım. Babasının kucağından bana sarkiyor beni al diye. Biz boşuna çok fonksiyonlu birsey almayalim madem :)
Aman diyim silmeden o sandalyelere koyma mikrop yuvasi o sandalyeler. Hazir kagitlarida varmis üstlerine onlardan da aliriz artik yemek yedikleri zaman kullaniriz.
Benim kizim kimin kucagia gitse yönünü bana ceviriyor :) yavas yavas atilmaya basladi gibi yada ben öyle algilamak istitorum :) @elimi atinca tutuyor cok seviniyorum. Esime diyorum galiba bu kiz beni cok seviyor :)))

Abuu 10 sene aradan sonra mi geldi diger bıdık :)) Zor iş hazır zorluga alismisken ikinciye ara vermeden yapcaksin yoksa rahatligimi bozamam :)
Olabilir canim bebekten bebege de fark eder benim 10 gundur hali yoktu yerde geldi temizlik falan derken 15 gunu buldu hep kizim kucagimdaydi dun halilari serdim yere bi koydum salonun diger ucuna kadar döne döne gitti :)

Aman diyim silmeden o sandalyelere koyma mikrop yuvasi o sandalyeler. Hazir kagitlarida varmis üstlerine onlardan da aliriz artik yemek yedikleri zaman kullaniriz.
Benim kizim kimin kucagia gitse yönünü bana ceviriyor :) yavas yavas atilmaya basladi gibi yada ben öyle algilamak istitorum :) @elimi atinca tutuyor cok seviniyorum. Esime diyorum galiba bu kiz beni cok seviyor :)))
Valla Al_pi Al_pi benim kızımda öyle kimsede belli bir süreden sonra durmuyor kalabalık içinde beni arıyor bulunca gülmeye başlıyor kimseden bişi yemek istemiyor kucağıma gelince resmen sarılıp kafasını boynuma gömüyor☺️Biz de İzmirde yalnız olduğumuz için sürekli benimle 7aydır çok alıştı bana ama işim kötüsü 15gğn sonra işe başlayacağım ben bakıcımız başladı bu hafta ama bizimki hiç pas vermiyor yedirmeye çalışınca ağzını kitliyor uyutması zaten imkansız çok ağlıyor..beni görünce de gözümün içine “anne biz çok mutluyduk bu kadın kim niye beni onun kucağında bırakıyorsun diye bakıyor resmen:KK43:(eşim kızıyor çok duygusal yaklaşıyorsun bebek o alışacak diyor ama ben çok üzülüyorum..çok dolmuşum içimi döktüm resmen kusura bakmayın kızlar

Bizim kızda ilk defa hasta oldu carsamba sabahı ikimizde hasta bir sekilde güne basladık bir hep huysuzdu burnu sakır saķır akıyor öksürük acile gittik ikimizde kıza acildeki doktor nezle olmus birseyi yok dedi bogazi temiz cigerlwri temiz sadece serum fizyolojik damlat dedi yolladi banada 5tane ilac verdiler cok fena grip oldum cocuk gece bas bas bagirdi calpol verdim butun gece uyumadik bu gecede hala uyumadi uyutmaya calisiyorum simdi ıhlamur vermistim biraz acildeki doktor 1yasimdan once verme dedi sasırdım haftaua kendi doktorumiza kontrolumiz var bide ona soruyum bakalim ne diycek
Cok gecmiş olsun Rabbim acil şifalar versin inşallah

Benimde bugun olmam lazım ilk kez gecen ay oldum ama bi süre düzensiz gidebiliyor canım yinede süpheleniyosan bi test yap derim
Umarım düzensizliktendir :KK51:

Ayni durumdayız canım bende 6ay sonra oldum normalde 27,28 gunde bir gorurum bekliyorum ne gelen var ne giden ilk ay diye belki duzensizlik olabilir diye dusunuyorum ama biyandanda korkmuyor degilim
Bu yorum içimi rahatlattı. Tabi ikimiz de hamileysek olay olur:KK53::skandal:

Canım bende 5 ay dolunca adet oldum 1 hafta sürdü sonra 1 hafta temizdi tekrar oldu ama adet gibi değil lekelenme ğibiydi 15 gün böyle devam etti doktora gittim düzenleyici hap verdi adetin 5.günü kullanmaya başla dedi bu akşam oldum 5 gün sonra kullanmaya başlayacağım umarım düzene girer merak etme hamile değilsindir bunlar normal şeyler :KK66: tabi kaçamak varsa test yapmayı ihmal etme yinede :KK66:
Hayırlısıyla bi olsam spirale koşacağım:KK55:
Yarın sabah bi test yapim bakalım. İlk idrarla oluyordu dimi bak onu bile unutmuşum

Valla Al_pi Al_pi benim kızımda öyle kimsede belli bir süreden sonra durmuyor kalabalık içinde beni arıyor bulunca gülmeye başlıyor kimseden bişi yemek istemiyor kucağıma gelince resmen sarılıp kafasını boynuma gömüyor☺️Biz de İzmirde yalnız olduğumuz için sürekli benimle 7aydır çok alıştı bana ama işim kötüsü 15gğn sonra işe başlayacağım ben bakıcımız başladı bu hafta ama bizimki hiç pas vermiyor yedirmeye çalışınca ağzını kitliyor uyutması zaten imkansız çok ağlıyor..beni görünce de gözümün içine “anne biz çok mutluyduk bu kadın kim niye beni onun kucağında bırakıyorsun diye bakıyor resmen:KK43:(eşim kızıyor çok duygusal yaklaşıyorsun bebek o alışacak diyor ama ben çok üzülüyorum..çok dolmuşum içimi döktüm resmen kusura bakmayın kızlar
Hersey onun için canim öyle düşün onun gelecegi icin.. Anneler duygusal babalar gibi olsaydik ohoo ben agzina aldigi bir lokmada bile ay yedi diye cigliklar atiyorum. Onlar anne kuzusu tabiki bizi isteyecekler tabiki bizimle mutlu olacaklar.
Sende mi izmirdesin bi izmir bulusmasi yapsak topigin yarisi izmirde :)))
Keske yakin olsaydik bari izmirde bir yerden bir yere gitmek uzun iş.

Büyük konuşmaa :)) bende güya başka çocuk yapmam diyordum birini büyüttüm de ikinci kalsın diyordum senelerce ama 38 yaşında ikinciyi doğurdum :)) bana zor yaşlanmışım :p daha doğrusu unutmuşum alışmışım tembelliğe şimdilerde çok işim var oğlum 4. Sınıfa gidiyor ders çalışıyoruz beraber bu arada takdir aldık 99,85 puanla :) az daha okul birincisinoluyırduk neyse yani 10 sene sonra da oluyor 15 sene sonrada hiiç yapmam demeyecekmişsin :))) allah sağlık versin hepsine

Hersey onun için canim öyle düşün onun gelecegi icin.. Anneler duygusal babalar gibi olsaydik ohoo ben agzina aldigi bir lokmada bile ay yedi diye cigliklar atiyorum. Onlar anne kuzusu tabiki bizi isteyecekler tabiki bizimle mutlu olacaklar.
Sende mi izmirdesin bi izmir bulusmasi yapsak topigin yarisi izmirde :)))
Keske yakin olsaydik bari izmirde bir yerden bir yere gitmek uzun iş.

Haklısın canım inşallah yoluna girecek alışıcaz ikimiz de..
Öyle mi ben bir seni bir de @Gabby di yanlış hatırlamıyorsam onu biliyorum..
Yapalım valla çok iyi olur ben ulukentteyim menemenle Çiğli arasında sen de bu tarafa yakınsın sanırım☺️

Canım bizimde o dönemde aglamalarımız oluyodu gece gram uyumuyodu simdi 5yasında kızım bi kac aya sende rahatlarsın bu günler geciyo hatırlamıyosun bile bizi de kızımın kıskanclıgı sebepsiz aglamaları cok üzüyo gün içinde yapıyo tabi bi pedagogdan destek almayı düşünüyorum bende sizinde kıskanclık olabilir mi acaba bebekten sonra mı böyle oldunuz
4. 5 aylık gibi başladı oğlum şimdi 22 aylık ozmandan bu zamana hep uykusuz oda oda gezip susturmaya uyutmaya çalışıyoruz. İnş en kısa sürede düzelir .. sizinde allah yardımcınız olsun hertürlüsü zor oluyor demekki arada yaş farkıda olsa kıskançlık olcak.. bugunler gelip geçicidir sabır çekmekten başka çaremiz kalmıyor

Bizimde kopek disi kabardi ates yapti daha zor cikicak anlasilan :KK51:
dişlerin çıkma zamanları ortalama olarak
Screenshot_20180118-125402.webp

Büyük konuşmaa :)) bende güya başka çocuk yapmam diyordum birini büyüttüm de ikinci kalsın diyordum senelerce ama 38 yaşında ikinciyi doğurdum :)) bana zor yaşlanmışım :p daha doğrusu unutmuşum alışmışım tembelliğe şimdilerde çok işim var oğlum 4. Sınıfa gidiyor ders çalışıyoruz beraber bu arada takdir aldık 99,85 puanla :) az daha okul birincisinoluyırduk neyse yani 10 sene sonra da oluyor 15 sene sonrada hiiç yapmam demeyecekmişsin :))) allah sağlık versin hepsine
Benim de yas 36 kızımla 8 yas var aralarında. Arayı açınca ve yaş ilerleyince tüm hayatını değiştiğini düşünüyor adapte olmakta zorlanıyor insan.ama şimdi bakıyorum da iyiki yapmışım eve ayrı bir heyecheyecan neşe geldi.kizimda çok guzel abla oldu.

Back
X