- 30 Ağustos 2010
- 1.203
- 1.162
- 333
- 35
Çok guzel yazmışsın bilgilendirici oldu gerçekten:) TeşekkürlerBen ilk oglumda 15 onceden baslayan nstde ckmayan gece ozellikle bir keskin bel agrisiyla uyanirdim. Herkeste ayni olmaz fakat nişan dedigimiz koyu kayveden kirmiziya donen bir kan pihtisi dogumdan once geliyor genelde fakat gelse bile dogum 1 hafta sonra asil sancilarla baslayabiliyor bu sure tamamen yapisal yani nisandan ne zaman sonra asil sanci gelir bilemeyiz. Benim gibi nisani farketmeyenler de olabilir. Sabah 6da cit diye bir sesle hafif suyum gelmisti sonrasinda kalkip hemen ilik suya girdim suyunuzun geldiginizi idrari tutae gibi yaptiginizda akmaya devam ettigini gorursunuz ve seffaf kokusuzdur. Aksi halde eger suyunuz grimsi yada renkli kokulu ise bebeginiz makonyum denilen ilk kakasini anne karninda yapmis olma ihtimali vardir ki bunu farkederseniz hic beklemeden dr basvurun. Baktiniz seffaf suyunuz kokusuz ark saatler icinde dogum baslayabilir demektir ki bende oyle oldu. Sonrasinda ilik dus aldim sancim belimden kasigima dogru ilerleyen adet sancisindan bir tık daha fazla olan bir sanciydi ve 2 saat icinde 5 dk aralikla 1 dkika surerken hastaneye gittim ve 8cm acikligim vardi. Fakat zorunlu bir sebepten sezeryan oldm. Tabi arkadaslar suyunuz nisaniniz gelmedende sanci olabilir onemli olsan duzeni. Kac dakikada geliyor ve ne kadar suruyor kizda kasiga erkekte bele vurur derler oglumda kasik agrimdan cok belim agridi. Sanci kisinin yapisina ve sakinligine gore arts yada azalis gosterior. Kesinlikle heycan panik yapmayin kendinizi kontrol edin sanci saniye ve dk takip edin. Insaallah benim.gibi az sancili falat sonu normal dogumla biten skintisiz dogumunz olur. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayn :)