• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben ilk oglumda 15 onceden baslayan nstde ckmayan gece ozellikle bir keskin bel agrisiyla uyanirdim. Herkeste ayni olmaz fakat nişan dedigimiz koyu kayveden kirmiziya donen bir kan pihtisi dogumdan once geliyor genelde fakat gelse bile dogum 1 hafta sonra asil sancilarla baslayabiliyor bu sure tamamen yapisal yani nisandan ne zaman sonra asil sanci gelir bilemeyiz. Benim gibi nisani farketmeyenler de olabilir. Sabah 6da cit diye bir sesle hafif suyum gelmisti sonrasinda kalkip hemen ilik suya girdim suyunuzun geldiginizi idrari tutae gibi yaptiginizda akmaya devam ettigini gorursunuz ve seffaf kokusuzdur. Aksi halde eger suyunuz grimsi yada renkli kokulu ise bebeginiz makonyum denilen ilk kakasini anne karninda yapmis olma ihtimali vardir ki bunu farkederseniz hic beklemeden dr basvurun. Baktiniz seffaf suyunuz kokusuz ark saatler icinde dogum baslayabilir demektir ki bende oyle oldu. Sonrasinda ilik dus aldim sancim belimden kasigima dogru ilerleyen adet sancisindan bir tık daha fazla olan bir sanciydi ve 2 saat icinde 5 dk aralikla 1 dkika surerken hastaneye gittim ve 8cm acikligim vardi. Fakat zorunlu bir sebepten sezeryan oldm. Tabi arkadaslar suyunuz nisaniniz gelmedende sanci olabilir onemli olsan duzeni. Kac dakikada geliyor ve ne kadar suruyor kizda kasiga erkekte bele vurur derler oglumda kasik agrimdan cok belim agridi. Sanci kisinin yapisina ve sakinligine gore arts yada azalis gosterior. Kesinlikle heycan panik yapmayin kendinizi kontrol edin sanci saniye ve dk takip edin. Insaallah benim.gibi az sancili falat sonu normal dogumla biten skintisiz dogumunz olur. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayn :)
Çok guzel yazmışsın bilgilendirici oldu gerçekten:) Teşekkürler

Soğukları fazla kaçırdın tabi :KK43: adaçayı gargara yapabilirsin ama sakın yutma bal limon ılıksu karıştırıp sıksk içebilirsin tuzlu suyla gargara yapabilirsin
Sağol canım ya balgamli öksürük ve sırt ağrım da var bana doktor yolu göründü :(

Günaydın annişlerrr. Kızım 6 günlük oldu inanamıyorum hala :KK200: 5 gün uykusuzluktan sonra dün gece vücudum yenik düştü uykuya. Annem olmasa uyuyakalıyomuşum nerdeyse:olamaz: gece emzirip emzirip anneme verdim gazı altı sende dedim. Bundan sonra gündüzleri o uyurken bende uyucam tavsiye ederim size de kızlar. Kızım daha iyi sanırım emmeye başladı mama takviyeside yapıyoruz. Perşembe yeni bir doktordan randevu aldık çarşamba da sağlık ocağına gideceğiz bakalım kilo almış mı minnağım. Bizden haberler böyle teyzeler. Ellerinizden öpüyoruz :21:

Günaydın annişlerrr. Kızım 6 günlük oldu inanamıyorum hala :KK200: 5 gün uykusuzluktan sonra dün gece vücudum yenik düştü uykuya. Annem olmasa uyuyakalıyomuşum nerdeyse:olamaz: gece emzirip emzirip anneme verdim gazı altı sende dedim. Bundan sonra gündüzleri o uyurken bende uyucam tavsiye ederim size de kızlar. Kızım daha iyi sanırım emmeye başladı mama takviyeside yapıyoruz. Perşembe yeni bir doktordan randevu aldık çarşamba da sağlık ocağına gideceğiz bakalım kilo almış mı minnağım. Bizden haberler böyle teyzeler. Ellerinizden öpüyoruz :21:
Maşallah sizee ❤ bayram sekerinle nice bayramlara canım

Ben ilk oglumda 15 onceden baslayan nstde ckmayan gece ozellikle bir keskin bel agrisiyla uyanirdim. Herkeste ayni olmaz fakat nişan dedigimiz koyu kayveden kirmiziya donen bir kan pihtisi dogumdan once geliyor genelde fakat gelse bile dogum 1 hafta sonra asil sancilarla baslayabiliyor bu sure tamamen yapisal yani nisandan ne zaman sonra asil sanci gelir bilemeyiz. Benim gibi nisani farketmeyenler de olabilir. Sabah 6da cit diye bir sesle hafif suyum gelmisti sonrasinda kalkip hemen ilik suya girdim suyunuzun geldiginizi idrari tutae gibi yaptiginizda akmaya devam ettigini gorursunuz ve seffaf kokusuzdur. Aksi halde eger suyunuz grimsi yada renkli kokulu ise bebeginiz makonyum denilen ilk kakasini anne karninda yapmis olma ihtimali vardir ki bunu farkederseniz hic beklemeden dr basvurun. Baktiniz seffaf suyunuz kokusuz ark saatler icinde dogum baslayabilir demektir ki bende oyle oldu. Sonrasinda ilik dus aldim sancim belimden kasigima dogru ilerleyen adet sancisindan bir tık daha fazla olan bir sanciydi ve 2 saat icinde 5 dk aralikla 1 dkika surerken hastaneye gittim ve 8cm acikligim vardi. Fakat zorunlu bir sebepten sezeryan oldm. Tabi arkadaslar suyunuz nisaniniz gelmedende sanci olabilir onemli olsan duzeni. Kac dakikada geliyor ve ne kadar suruyor kizda kasiga erkekte bele vurur derler oglumda kasik agrimdan cok belim agridi. Sanci kisinin yapisina ve sakinligine gore arts yada azalis gosterior. Kesinlikle heycan panik yapmayin kendinizi kontrol edin sanci saniye ve dk takip edin. Insaallah benim.gibi az sancili falat sonu normal dogumla biten skintisiz dogumunz olur. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayn :)
Canım ne kadar güzel ifade etmişsin teşekkür ederim bende oğlumda senin gibi sancıyı çekip mecburiyetten sezeryanla doğum yapanlardan oldum peki şimdi ssvd düşünüyormusun ben istiyorum ama aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum

Gogus ucu yarasi icin ise yaramis cozumleriniz var mi kizlar.dogumdan once ivir zivir almistim her seyi.kalkan da takiyorum ama yine.de oldu ucunda yara.lansinohun kremini de suruyorum:KK43:((
Oluyor ya maalesef alışık değil illaki benimde olacak en çok ondan korkuyorum geçmiyordu ne yapsam açık bırak hava aldır geçmiş olsun

Maşallah size teyzeleri yesin onun minnak totişini hele bide benim gibi kız bebek delisi erkek çocuk anası analar ;) canım ne kadar uyursan dinlenirsen sütün o kadar artacaktır bol bol uyumaya çalış sarılığınız ne durumda

Kızlaaar ooff :KK43: doktordan geldm şimdi. 4 gündür deli gbi karnım ağrıyor. Midemin hemen alt kısmından girip yanlara yayılıyor. Kendi doktormla knuştm izinde perşembe geleck. Kadın doğmluk bşye benzemiyo bi acile gt ddi. Duramadm artk gttm. Genç bi çocuk vardı anladğnı düşünmüyorm hiç. İşte bebek var karnında organları kontrol edemeyiz vs bi ton şey söyledi. Afedersinz ama dışkım çok değişti. Bide ne yersem yiyim sanki ishal olmuşum gbi karnımdan birden büküveriyor hemen wc çıkartıyo. Yemek yiyim 5 dk oluyo hemen oluyo bu olay. 4 gndür böyleyim. Byük tuvalet olarak çıkartıyorm. Bağırsaklarmdan gırıl gırıl sesler geliyor. Wc çıkarttığı anda birde şiddetli mide bulantısı yapıyor. Kıvranıp duruyorm. Birşey yiyemiyorm korkuma artk hemoroid var bide iyice azdı. Anında çıkarmam ne kdr normal kii. Sanki sindirim yapılmıyor gbi :KK43: başınıza gelen oldu mu ? Dışkı testi yaptı enfeksiyon yda parazit yok ddi. Taze kan hücresi bulundu oda hemoroid den gelmiştir kesn ddi. Minoset iç ddi yolladı bni. Ama bn ilaç kullanmak istemiyorm. Niye ağrıyo bu niyeeee :KK43: offf.
Geçmiş olsun sanki mideyi üşütmüş görünüyorsun 2 gün kendine iyi bak çarşamba bir uzmana görün canım inşallah o zamana kadar da geçer

Günaydın kızlar
Bademciklerim şişmiş şekilde uyandım şimdi nolacak ignesiz asla geçiremem normalde :KK43:
Geçmiş olsun ahh ah dondurma soğuk su fazla kaçtı dimi ama bu sıcaklarda da onlar olmazsa olmuyor bende kendimden korkuyorum inşallah tez şifa bulursun

benimde ayaklarım oyleydi 3 gun sonra indi merak etme gecicek. bizim bebiste 3 gun uyudu mama vermedik hic anca sütüm geldi emmeyi başardı sariliktan kurtulduk sanırım sezaryen sonrası kendine gelemiyor bebekler. benim hic ağrım olmadi cnm ağrı kesici bol yürümek falan iyi gelmişti inşallah en kısa zamanda düzelirsin canm
Canim birara okadar karisiktiki arka arkaya dogum oldu seni tebrik ettimmi hatirlamiyorum benimde aklim cok karisikti tekrardan tebrik ederim.rabbim saglikla anali babali buyutmeyi nasipp etsin ins

Kızlaaar ooff :KK43: doktordan geldm şimdi. 4 gündür deli gbi karnım ağrıyor. Midemin hemen alt kısmından girip yanlara yayılıyor. Kendi doktormla knuştm izinde perşembe geleck. Kadın doğmluk bşye benzemiyo bi acile gt ddi. Duramadm artk gttm. Genç bi çocuk vardı anladğnı düşünmüyorm hiç. İşte bebek var karnında organları kontrol edemeyiz vs bi ton şey söyledi. Afedersinz ama dışkım çok değişti. Bide ne yersem yiyim sanki ishal olmuşum gbi karnımdan birden büküveriyor hemen wc çıkartıyo. Yemek yiyim 5 dk oluyo hemen oluyo bu olay. 4 gndür böyleyim. Byük tuvalet olarak çıkartıyorm. Bağırsaklarmdan gırıl gırıl sesler geliyor. Wc çıkarttığı anda birde şiddetli mide bulantısı yapıyor. Kıvranıp duruyorm. Birşey yiyemiyorm korkuma artk hemoroid var bide iyice azdı. Anında çıkarmam ne kdr normal kii. Sanki sindirim yapılmıyor gbi :KK43: başınıza gelen oldu mu ? Dışkı testi yaptı enfeksiyon yda parazit yok ddi. Taze kan hücresi bulundu oda hemoroid den gelmiştir kesn ddi. Minoset iç ddi yolladı bni. Ama bn ilaç kullanmak istemiyorm. Niye ağrıyo bu niyeeee :KK43: offf.
Valla canim ben gecen haftalarda oyle olmustum idrarda falan degilde vicudun enfeksiyon kapmis dediler 1hafta hastanede kaldim serumlar antibiotikler agri kesiciler anca kendime geldim baska yere git olmazsa gecmis olsun

Kızlar geçmiş olsun,klimaya,soğuklara yüklendiniz rahatsızlıklar başladı.Benim vucudum çok sıcak klimasız duramıyorum,eşimde bayramda evdeydi.Açarken onu hasta ettim.Beli tutuldu,kalkamıyor.Kalın bodylerle uyuyor,ben terden sırılsıklamım.Hasta diye klima da açamıyoruz.Ayrı odalarda takılmaya başladık.Dün gece salonda uyuyayacaktım klima açarım diye, ufacık şeyde yatak ayrılmaz diye göndermedi.Onu da gönderemiyorum başka yere beli hassas,bizim yatak da sert bel hassasiyeti olanlar için.Kendimi salona atabilirim umarım gece.Kocamın en kısa zamanda iyileşmesi lazım,doğumda annelerden bir yardım olmayacak.Sezeryan olacak benim.Sezeryandan sonra yürüyememe,kendi derdine düşme olayı beni korkutuyor.Bünyem Allaha şükür çok sağlam.Bana bir şey olmaz gibi geliyor ama yazılanları da okuyunca acaba diyorum.Bir beli tutulan eşim, bir de hamile,kendi işini zor gören yardımcım var.Annem desen elleri tutmuyor.En sağlamları yine ben olacağım galiba :)Burada okuduklarımın faydası oluyor.Her ihtimale karşı süt sağma makinesinin parçalarını temizledim,kurdum.Süt saklama poşetlerini aldım.Humana,lactamil depoladım. Komposto malzemelerini alacağım.Bir de ne olur ne olmaz bilmiyorum köfte yapıp depolarım eşimle.Pratik yemek olur.Allah hepimizin yardım etsin.

Senin sezeryanla aran nasıl:) görüşlerini alabilir miyiz kolay mı zor mu ne düşünüyorsun

Kızlar sıra bizde bayram şekerim geliyor nasipse,
Suyum nişanım geldi hastaneye geçiyoruz,
Hayır dualarınızda bizi unutmayın:anne:
Hayırlısıyla sağlıkla al kucağına inşallah canım bayram şekerini, maşallah yine iyi durdu senin korkularına rağmen. Dualarımız sizinle. Haberlerini bekliyoruz. .

Karnını ya da üşütmüş gibi duruyorsun canım. Patates falan ye iyi gelir ishaline. Bu kadar ishal olmak iyi değil çünkü. Bol su iç. Sıvı kaybın olmasın. Yoğurtlu çorba falan ye. Süt içme şu ara. Geçmiş olsun canım
Çok sağol canımm ama bnm ishalim yokk kii sdce her ymektn snra wc gdyrm. Skntı bu ama galiba üşüttm. Sdce ishal olmş gbi karnm ağrıyo

Bize hazırlık kursunda 10 günden sonra gazı başlıyor demişlerdi.Tabiki o uyurken sen de uyu canım.Okuduğum kitaplarda da o uyurken sen de uyu diyor.Bir dört gün daha geçsin sen iyice toparlarsın.Şu ana kadar herkes mama kullandı ben de alayım ya da dr tavsiyesine göre ilerleriz.Çocuk drunu nasıl belirlediniz.Tavsiyeyle mi,hastaneden bir dr mu seçtiniz?

Back
X