• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Çorbalara irmik yerine tam buğday unu veya yulaf unu mu kullanılır? Yulaf unu aldım muhallebi yapmak için -faydali diye duydum- sevmedi yemek istemedi tatlandirdigim halde. Unsuz mu yapmali püre şeklinde? Undan bebe bisküvi yaptım ona da dudak büktü. Pudra şekeri koymuştum hazırlara benzesin diye. Tatlı sevmiyor sanırım. Bidahakini şekersiz yapacağım. Önceden tatsız tuzsuz yapmıştım severek yemişti:))))

Gecer insallah. Senin daha dikkatli olman lazim tabii. Irmik gaz yapar mi? 7 aylik olduk diye corbasina irmik atmistim. Biraz gazliydi ondan da uyuyamadı sanırım.
İrmik bizi asiri etkilemedi. Aksine bu hafta sadece mama içti o daha çok gaz yapti. Sabahtan beri bir haz anlatamam. Tüp taktircam yakinda :)))

Çorbalara irmik yerine tam buğday unu veya yulaf unu mu kullanılır? Yulaf unu aldım muhallebi yapmak için -faydali diye duydum- sevmedi yemek istemedi tatlandirdigim halde. Unsuz mu yapmali püre şeklinde? Undan bebe bisküvi yaptım ona da dudak büktü. Pudra şekeri koymuştum hazırlara benzesin diye. Tatlı sevmiyor sanırım. Bidahakini şekersiz yapacağım. Önceden tatsız tuzsuz yapmıştım severek yemişti:))))
Yarin konuşalim bunlari yat uyu bence işe de gideceksin canim

Tarhana corbasino zorla icirtiyordum sonra tam tahilli ekmek iciyle bir guzel yedi bir kez. Yayla corbaso yaptim kac defa sadece bir kez yedi. Hâla puturlu yemeyi kabul etmiyor, pirinçe öğürüyor. Sebze purelerini yemesi fena degil. Bebe bisküvisine bayiliyo. Peyniri elimle verince hic hic ikiletmeden agzini açıyo (anasina cekmis :D)
İrmikli meyveli mamalara bayıldı

Ayy yakin olsak ben bakardim yarim gun degil mi senin okul :) inciye arkadas olurdu ha bir ha iki cocuk :p
Ay aman daha 1 de böylesin kardes yapmaycaksin heralde :) Valla biz hemen her aksam cikiyoruz disariya aksam cikinca süslenmiyorum cok :) Zaten disarita cikmasam esim kiziyor evdesin sıkılmadin mi diye zorla cikariyor iyide geliyor aslinda cikmak zor iki saat hazirlaniyorsun cocuklu olunca ama cikincada eve girmek istemiyorum :)

Sağol alpicim söylemen yeter:)) daha bugün benim kocanın ağzına tıkadım lafı,büyük konuşmak istemiyorum ama bana yetti bir tane ya zaten çocuk fikrine uzaktım:)
Ne iyi yapıyor eşin hakikaten insan bunalıyor bütün gün ama hazırlanma kısmına katılıyorum.o kadar çok eşya oluyor ki bi de çıkarken ay bana bişeyler oluyor moduna giriyorum:))) yeni doğduğunda sürekli kavgası olıyordu,ben çocuk ağladıkça sıcakta daha da terliyor bunalıyordum dışarı çıkmak istemiyordum,eşimde zorla çıkarmaya çalışıyordu ayy ne fena günlerdi yarabbimmmm

kızlar bebeklere ekmek olarak ne veriyorsunuz ? bebek ekmegi mi yoksa tam buğday ekmeğini normal alıp mi veriyorsunuz . şimdi yumurta akı yasak ya ekmekte olunca dokunmaz mi :KK14:

birde ana öğün olarak ne veriyorsunuz bebe buskuvisi yoğurt ara öğün mü sayılır o_O
meyve püresi ara dimi ?
çorba ana mi :kk77:

Bizim ne ara ne ana öğünümüz var yemiyor iki kaşıktan sonra. Yoğurt seviyor sabahları yoğurt bebebüsküvi ve rendelenmiş ceviz koyup veriyorum onun dışında meyve veriyorum akşamda irmikli muhallebi yapıyorum meyveli azda olsa yiyiyor .. elma balkağı birlilte haşlayıp ezip cok az tarçın koyup vermiştim bi onu severek yedi..

Pudra şekeri mi :olamaz: ilk 2 yıl şeker kesinlikle diyolar ama

Bizim ne ara ne ana öğünümüz var yemiyor iki kaşıktan sonra. Yoğurt seviyor sabahları yoğurt bebebüsküvi ve rendelenmiş ceviz koyup veriyorum onun dışında meyve veriyorum akşamda irmikli muhallebi yapıyorum meyveli azda olsa yiyiyor .. elma balkağı birlilte haşlayıp ezip cok az tarçın koyup vermiştim bi onu severek yedi..
benim de ağzını kilitliyor son 1 haftadır :( işkenceye dönüşüyor aynen bende bebe buskuvisi yoğurt veriyorum onu çok şükür yiyor .. inş geçicidir sutum az çünkü ve devam sutu almıyor benimkiler o yüzden tek çarem ek gıda

benim de ağzını kilitliyor son 1 haftadır :KK43: işkenceye dönüşüyor aynen bende bebe buskuvisi yoğurt veriyorum onu çok şükür yiyor .. inş geçicidir sutum az çünkü ve devam sutu almıyor benimkiler o yüzden tek çarem ek gıda
İnş geçicidir canım.. bizimki hep iştahsızdı zayıf bi bebek. Umarım düzelirler ..

ne güzel menuleriniz var kızlar. biz 7 aya girdik ama tam başlayamadık tatil ve seyehatten dolayı. bir kez sebze ya da meyve veriyorum. yogurt baslayacagm bu hafta.

muhallebi veriyor musunuz,gerekli mi? ona mi baslasam acaba. sagmalik sütüm yok, devam sütü mu almak lazim?

kızlar günde kaç öğün ek gıda veriyorsunuz ? sutunu sağarak veren var mi aranızda ? kaç öğünle doyarlar ben 4 öğün ek gıda veriyorum çok mu acaba ? sutum çok değil 3 saatte 1 120 cc çıkıyor ikizler 60/60 veriyorum

kızlar günde kaç öğün ek gıda veriyorsunuz ? sutunu sağarak veren var mi aranızda ? kaç öğünle doyarlar ben 4 öğün ek gıda veriyorum çok mu acaba ? sutum çok değil 3 saatte 1 120 cc çıkıyor ikizler 60/60 veriyorum
hergun degisiyor bende surekli sagip veriyorum uykuya gecerken 160-200 cc sut iciyor sabah kahvalti aksamda ana yemek olarak ek gida veriyorum gunduzde meyve muhalle olarak

Kızlar tecrübelerinize ve fikrinize ihtiyacım var fotoğraftaki tarz yataklar kullanışlı mi sizce nasıl yatak alınmalı? Emzirerek uyutuyorum o yüzden park yatak işim e yaramıyor . Yer yatak istegimde emekleerek yere düşme korkusu ?
shingle-catili-montessori-yer-yatagi-90x190-1

http://www.mobilyadamoda.com/urun/shingle-catili-montessori-yer-yatagi-90x190-1

6.ayinda da oturuyordu ama bir sure sonra yigiliyordu saniyelik duruyordu ama simdi baya baya oturuyor uzun uzun 7ay 10 gunluk filaniz simdi.
mama sandalyesi ayri ama onda oturur sonucta destekli oda onunde arkasinda tutacak seyler var.

masallah kuzuya o zman..
Bugun e bebekte oyuncaklarda indirim vardi kumandada vardi aslinda internetten bakabilirsin ben kumanda telefon almam oyuncak olarak alismasin derdim bugun ilk adim arabasi aldim uzerinde telefon var :)) Ama cok telefon gibi degil algilayamaz yoksa her gordugu kumandayi telefonu isteyecek.
Artik incide tek kalmiyor beni gormeyince agliyor ben yanina gidince kollarini uzatiyor eger elimi vermezsem omzuma tutunup kalkiyor :)
Iki gundur hic susmadan elini agzina göturup konusuyor her yer tukuruk icinde kaliyor.
Duana da amin diyorum.. Gecen yil bu zmanlar hamileydik hayallerimizi yasiyoruz su anda ..
Haklısın sanirim canım kalsın bencede..
Inci prenses MasaAllah oğlumun arkadasi;)
op benim için fıstığı :KK37:

Kızlar çok oyuncak aliyormusunuz yada ne tür oyuncaklar alıyorsunuz bebislere:)

Kızlar çok oyuncak aliyormusunuz yada ne tür oyuncaklar alıyorsunuz bebislere:)
Bizim abiden kalma kartlarımız var küpler halkalar ses çıkaran oyuncaklar .. oğluma cok alıyorduk genelde eğitici olmasına dikkat ediyordum .pek almamaya başladım tüketsinler evdekilerini kendi istediklerinde almaya başlıyacam..

Back
X