2018 Ekim Anneleri

Kıxlar bebişleriniz hareketleri nasıl? Ne sıklıkla hissediyorsunuz? Benimki en başından beri çok hareketli bir bebek değildi. 30lu haftaların başında bir ara cok hareketlendi ama o ara yatıyordum genelde. Simdi 35küsürüm ve cok hareketliyim oğlene kdr okulda oğleden sonra evde illaki bir iş güç oluyor sıkılıyorum yatmak bana gore değil. Ama hareketlerini de cok cok hissetmiyorum. Ben iş güç yaparken nasıl hissedeyim zaten diye düsünüp rahattım ama az once bir dr un 32haftadan sonra ev işi vs yapılmaması gerektiğini yapıp da hareketleri yavaslarsa acil ultrasonla bakılması gerektiğini falan yazdığını görüp korktum. Ben acaba cok yordum kendimi hep bir zararı olmuş mudur? Olsa olurdu ama bu zamana kdr dimi ya?

Benim doktorum kimseyi almıyormuş prensip olarak her türlü tekim :))
Ya burda iki kişiyi yardımcı olsun diye sokuyolar. Ki kızımı sordum onu bile sokablrsn dedi:)) heh yuh artık dicektm. Ama böyle benm gibi baktrcak kimsesi olmayan insanlar sokuyomuş. Bide oda gibi biyerde oluyor doğum. O yüzdn kötü bi ambiyans yok. Tabi olmasada bana göre çocuk ve gençler yinede girmemeli. İşte sancım olmadğı zamanlar bide tam doğum anı çıkarlar odadan herlde. İnşaAllh çok uzun bi süreç olmaz da kızımdan çok ayrı kalmam. Babasınıda çileden çıkartır eminim:))))

Kıxlar bebişleriniz hareketleri nasıl? Ne sıklıkla hissediyorsunuz? Benimki en başından beri çok hareketli bir bebek değildi. 30lu haftaların başında bir ara cok hareketlendi ama o ara yatıyordum genelde. Simdi 35küsürüm ve cok hareketliyim oğlene kdr okulda oğleden sonra evde illaki bir iş güç oluyor sıkılıyorum yatmak bana gore değil. Ama hareketlerini de cok cok hissetmiyorum. Ben iş güç yaparken nasıl hissedeyim zaten diye düsünüp rahattım ama az once bir dr un 32haftadan sonra ev işi vs yapılmaması gerektiğini yapıp da hareketleri yavaslarsa acil ultrasonla bakılması gerektiğini falan yazdığını görüp korktum. Ben acaba cok yordum kendimi hep bir zararı olmuş mudur? Olsa olurdu ama bu zamana kdr dimi ya?
32den sonra ev işi yapılmaması güzel fikirmiş.:))) hareket halindeyken bende çok hissetmem. Yatar yatmaz başlar mesela ki ben genelde hep yattğm için sürekli hareketlerini hissediyrm. Ayrıca uzun süre hareket etmeme hali olabiliyor. Onun içinde özel çaba sarfedip hareket etmesini sağlamak lazım.

Ya burda iki kişiyi yardımcı olsun diye sokuyolar. Ki kızımı sordum onu bile sokablrsn dedi:)) heh yuh artık dicektm. Ama böyle benm gibi baktrcak kimsesi olmayan insanlar sokuyomuş. Bide oda gibi biyerde oluyor doğum. O yüzdn kötü bi ambiyans yok. Tabi olmasada bana göre çocuk ve gençler yinede girmemeli. İşte sancım olmadğı zamanlar bide tam doğum anı çıkarlar öodadan herlde. İnşaAllh çok uzun bi süreç olmaz da kızımdan çok ayrı kalmam. Babasınıda çileden çıkartır eminim:))))
Amin inşallah bi avazda kurtulalım :) bazen diyorum keşke eşimi alsa elimi tutar destek olurdu belki bu kadar korkmazdım falan bazende diyorum tek olmak daha iyi naz niyaz yapacak kimse yok pırt diye doğurursun :)))

Ayyy çok tşkr ederim, inşallah anne olmak nasip olsun, bende zaten olmamasından Ziyade olmasa da olurdu , Almaya acele ettik ve eşine alalım dedim diye de kendime kızmıştım, bide merak ettiğim bişey var, yorumlarını okuyorum da , sen psikolog falan mısın yoksa:KK200:

Bi an ani karar mi oldu diye caresiz hissettin galiba :) karar verdiysen olsun canim insaniz sonucta.
Degilim ama cok duyarim bu sozu :)

Hanımlar bişey soracağım.

Dün el örgüsü hırkalar yelekler vs vardı onları yıkadım elde. Sıktım ama ıslak kaldı astım hem odada hem balkonda bekledi 1.5 gün oldu kurumadı hala su gibi :KK43:

Kurutma makinasina atsam mı? Çeker, yapısını bozar diye korkuyorum ama bi türlü kurumadilar ya.

Hic mi sıktırmadın canım?
Bence sadece durulattır yine sıktır biraz.

Amin inşallah bi avazda kurtulalım :) bazen diyorum keşke eşimi alsa elimi tutar destek olurdu belki bu kadar korkmazdım falan bazende diyorum tek olmak daha iyi naz niyaz yapacak kimse yok pırt diye doğurursun :)))
Yani vardır hem faydası hem zararı :)) ben en çok etkilenirse diye düşünüyodum ama hiiiç umursamadı. Destek olabilmesi çok güzel aslında. Sürekli konuşur halde olmak. O doğumu yaşamak. Ama öncesinde de sonrasında da görüyorlar bizi. Anlayan her türlü anlar. Artık senin eşinde dışarıda bebeği karşılar :)) ayy ne güzell ya. Sağlıcakla bi avazda diyelim inş.
Gerçktn hazır oldğmzda başlar inş doğumda

Amiin canim insallah hepimiz hayirlisiyla saglikla atlatalim su son viraji da :) saglikla kavusalim minislerimize ❤ sen nasilsin, kizin nasil? Bu aralar benim oglan baya "kardes" kelimesini zikrediyo cok hosuma gidiyo ^_^ "kardesim olunca yanimda yatsin" "bu kiyfet (kiyafet : ) kuculmus anne bunu kardesime verelim o giysin" "kucuk bebegimiz bal yiycek mi anne ben ona bal yidiriiim mi" :) ilk baslarda cok mesafeliydi kardes fikrine ama cok sukur alisiyo gibi. Gerci bebek eve gelince asil tepkisi nasil olacak cok merak ediyorum ^_^ kiz cocuklari daha anac daha merhametlu oluyo sanki kardes konusunda ❤ ablamin kizi her telefonda konustugumuzda"teyzee bebek geldi mii? Ben sevmeye gelicem" der :) hepsi ayri tatli hepsi ayri minnos bunlarin ❤

Iyiyim canim cok sukur bi serum cikti basima sadece biraz tedirgin ediyor durum :) kizimda cok sukur iyi,az kaldi diye seviniyor,cok ozlemis :)
Cinsiyetle degilde galiba onlarinda kisilikleri ile alakali,cok kiz annesindende duyabiliyorum cunku.Mutlaka olacaktir gelgitler,cok insani bi davranis aslinda hic olmazsa sorun.Yeter ki konussunlar anlatsinlar sorsunlar❤

35 haftalık hamilelikte vajina ağrısı rahim ağzının açılmaya başladığının işareti olabilir ama bu doğum sancılarının başladığı anlamına gelmez. Açılma doğum sancılarından haftalar önce de başlayabilir. 35 haftalık gebelikte vajinaya baskı hissedilmesinin sebebi rahim ağzı açılması olabilir. Bu tür bir açılma sırasında vajinada şiddetli ve bıçak saplanması gibi bir ağrı ve baskı hissedebilirsin. Gebeliğin son dönemlerinde vajinada ağrı olması genelde kaygılanacak bir durum değildir. Ama yine de doktoruna bahsetmende fayda olabilir.

Kızlar vajinamda çok kötü bıçak saplanıyor gibi bişe oluyor bazen açılma mı var acaba çok merak ediyorum neyseki perşembe muayenem var paniğim artıyor git gide :KK43: biri beni sakinleştirsin :))
Cnm benim de fena ağrım oluyo vajinamda bıçakla kesmişler gibi böyle bir ağrı daha önce hiç yasamadim. Namazı bile gözümü kapatıp kılıyorum acidan. Benim minik artik canımı çok acıtıyor karnım sürekli taş gibi. Elleriyle etimi koparacak sanki. Saatler suruyo.ama ben vakit vardır normaldir diyorum bilmiyorum. Bu hafta çok zorlandim. Hayirlisi

Sizin doğum kasımdaymis ondan çalışmanız gerekiyor sanırım dönemi kapatmak için ben tam sınırdayım bir hafta raporla kurtarıyorum , idare ders yerine idari görev de verebilirdi size aslında müdürün öyle bir inisiyatifi var bir iki hafta için. Benim ağrılarım o kadar arttı ki taş gibi oluyor karnım :KK43: herhalde çalışamazdım doğum kasımda olsaydı
Benim doğum ekim 20-25 arası maksimum dedi dr um bakalım.çalışabilir raporum yarın başlıyor.O ihtimalden bahsetmedi bile müdürüm risk almak istemedi muhtemelen.Ben şimdilik çalışabilir gibiyim ama eve gelince Pert olduğumu istiyorum orda değil de :KK43:

Bu açılma sonradan kapanan bişey mi acaba yoksa açılmaya başladığında hep öyle kalıyor mu bende bunu merak ediyorum.

Haftaiçi 1 kere çok ağrım oldu ve vajina üstünde hissettim Tamam geliyor herhalde dedim o günden sonra bi daha olmadı. Bende de başladı mı acaba merak ediyorum gerçekten biri aydinlatirsa tecrubelilerden güzel olur :)
Benim bu ara sürekli vajinamda ve karnımın altında ağrı var

Hic mi sıktırmadın canım?
Bence sadece durulattır yine sıktır biraz.
Elle ne kadar sikilabilirse işte canım makinaya atmadım hiç. Gerçi eşimle battaniyenin bi ucundan o bi ucundan ben tutup var gücümüzle çevirerek sıktık ama bana mısın demedi :) Bu akşama doğru baktım hala su damlıyor gibi olsaydı makinaya sikmaya atacaktım sadece ama nemi kalmış azalmış bayağı atmadım. Az evvel baktım kurumaya başlamıştı yarin akşama dolaba yerleştirmiş olurum muhtemelen.

Ders oldu bu bi daha elde yıkamam örgüleri kısa programda kısa sıkma ile bozulmadan makinada yıkarım zarar gelmesin diye yaptım ama çok uğraştırdı böyle.

Bu açılma sonradan kapanan bişey mi acaba yoksa açılmaya başladığında hep öyle kalıyor mu bende bunu merak ediyorum.

Haftaiçi 1 kere çok ağrım oldu ve vajina üstünde hissettim Tamam geliyor herhalde dedim o günden sonra bi daha olmadı. Bende de başladı mı acaba merak ediyorum gerçekten biri aydinlatirsa tecrubelilerden güzel olur :)

Dogumdan sonrasi icin merak ediyorsan ister normal ister sezaryen dogum olsun 1 cm acik olur demisti ebe egitimde canim.

Her yetişkinin kendi krarıdır,saygı duymak gerek,o zaman saygı nerde?ben de eşim kapanmamı istedi kıyameti kopardım.türban olgun gösterio:KK43:( müslümanlık bşr tek kapanmakla olmuo dedim.ya işte cnm bu da bnm fikrim.eşimin ailesi de bana sitem etti ,ama aldıklarında böyleydim .bir gğn fikrim değişirse yine ben iatediğim için kpnırım,eşim istediği için değil
Tabiki sen istediğin için yap cnm öyle daha içine siner

Kızlar tahlil konusunda benim sağlık ocağı rutin takiplerinde istiyor sizin istemiyor mu acaba? Cuma günü gitmem gerekiyordu gidemedim salı giderim sanırım o zaman kan idrar bakılıyor bir de kalp atışı tansiton kilo takibi yapılıyor

Benimde ayni canim.Beni de son kez cagirdi

Benim bu ara sürekli vajinamda ve karnımın altında ağrı var
Bende çok nadir ve hafif oluyor. Geçen gün ılk defa oldu şiddetli olarak bayağı korkmuştum. Yarin kontrolüm var doktora soracağım.
Dogumdan sonrasi icin merak ediyorsan ister normal ister sezaryen dogum olsun 1 cm acik olur demisti ebe egitimde canim.
Yok canım mesela bu hafta 1 cm açık çıktı diyelim. Doğuma kadar kendimizi yormasak yatsak bile o 1 cm hep kalıyor min değil mi kapanmıyor yani vaktinden önce açılmaya başladığında. Geçen günkü ağrimda açılma olmuş mudur olduysa hala var mıdır o acılma diye düşündüm.

Yazınca çok saçma geldi kulağa ama ne bileyim :D

Back
X