2018 Ekim Anneleri

Yaparlar diye dusunuyorum cunku ben gecen hafta aile hekimimde bazi tahliller istedim dr um istiyor diye idrar da istiyorum desem onuda yaparlardi. O degisik hareketler oluyor yerler daraldikca :) dedigim gibi ben acilmayi geceleri ozellikle oradaki kemiklerde agri ve kasilma olarak hissettim ama yapi meselesi herkeste ayni olmayabilir. Ne zaman ki bicak saplanmasi gibi igne batmasi hissediyordum hemen anliyordum enfeksiyon ki gebelikte cok sık olmasi cok normalmis hemen bol su iciyordum 2 gune geciyordu
Bende hem kemik ağrısı hem de bıçakla kesmişler gibi ağrı ve baskı da oluyor. Çarşamba gideceğim ben de

Kıxlar bebişleriniz hareketleri nasıl? Ne sıklıkla hissediyorsunuz? Benimki en başından beri çok hareketli bir bebek değildi. 30lu haftaların başında bir ara cok hareketlendi ama o ara yatıyordum genelde. Simdi 35küsürüm ve cok hareketliyim oğlene kdr okulda oğleden sonra evde illaki bir iş güç oluyor sıkılıyorum yatmak bana gore değil. Ama hareketlerini de cok cok hissetmiyorum. Ben iş güç yaparken nasıl hissedeyim zaten diye düsünüp rahattım ama az once bir dr un 32haftadan sonra ev işi vs yapılmaması gerektiğini yapıp da hareketleri yavaslarsa acil ultrasonla bakılması gerektiğini falan yazdığını görüp korktum. Ben acaba cok yordum kendimi hep bir zararı olmuş mudur? Olsa olurdu ama bu zamana kdr dimi ya?

Farkli bir riskin yoksa olmaz canim.
Ama risk varsa zaten dinlenmen gerekir.
Onun disinda ben ciddi anlamda cok hareketliyim,cok kosturuyorum ve ekstradan kizimda var hala kaldiriyorum zaman zaman.
Hareketleri her zaman hissediyorum ama ne yaparsam yapayim hatta bazen durduruyor beni,bazen öne dogru oturmussam fln duzeltiyor bi :)
Ben hislerine guven derim.Kontrolunde kendi doktorunla konus.

Dr Anıl Aylin var instada harika bir doktor hem perine masajı yapıyor doğum sırasında hem ne yapacağını söylüyor keşke burda olsa ama Ankarada :KK43: bu arada sen eşini al yanına senin koçun zaten baksana ne güzel söylüyor benimki çok rahat ay doğuruyom galiba diyorum saçmalama hayatım ya diyor hahahah daha 1 ay varmış sanki tam gününde doğacak :)))
Bu eşler çok komikler gerçekten. Dr 37gibi alırız dedi. Eşim eve gelincede kesin değil belki normal olur daha bir ay var diyo. Bekletelim dedi.

Elle ne kadar sikilabilirse işte canım makinaya atmadım hiç. Gerçi eşimle battaniyenin bi ucundan o bi ucundan ben tutup var gücümüzle çevirerek sıktık ama bana mısın demedi :) Bu akşama doğru baktım hala su damlıyor gibi olsaydı makinaya sikmaya atacaktım sadece ama nemi kalmış azalmış bayağı atmadım. Az evvel baktım kurumaya başlamıştı yarin akşama dolaba yerleştirmiş olurum muhtemelen.

Ders oldu bu bi daha elde yıkamam örgüleri kısa programda kısa sıkma ile bozulmadan makinada yıkarım zarar gelmesin diye yaptım ama çok uğraştırdı böyle.

Aslinda sıktırmak degilde sicakta yikamamak onemli canim;) önlem iyidir olsun,deneyim olmus :)

Bende çok nadir ve hafif oluyor. Geçen gün ılk defa oldu şiddetli olarak bayağı korkmuştum. Yarin kontrolüm var doktora soracağım.

Yok canım mesela bu hafta 1 cm açık çıktı diyelim. Doğuma kadar kendimizi yormasak yatsak bile o 1 cm hep kalıyor min değil mi kapanmıyor yani vaktinden önce açılmaya başladığında. Geçen günkü ağrimda açılma olmuş mudur olduysa hala var mıdır o acılma diye düşündüm.

Yazınca çok saçma geldi kulağa ama ne bileyim :KK70:

Yok o kapanmaz canım :)

Ya burda iki kişiyi yardımcı olsun diye sokuyolar. Ki kızımı sordum onu bile sokablrsn dedi:)) heh yuh artık dicektm. Ama böyle benm gibi baktrcak kimsesi olmayan insanlar sokuyomuş. Bide oda gibi biyerde oluyor doğum. O yüzdn kötü bi ambiyans yok. Tabi olmasada bana göre çocuk ve gençler yinede girmemeli. İşte sancım olmadğı zamanlar bide tam doğum anı çıkarlar odadan herlde. İnşaAllh çok uzun bi süreç olmaz da kızımdan çok ayrı kalmam. Babasınıda çileden çıkartır eminim:))))
İnsallah umduğundan güzel geçer cnm. Sezeryanmiydi senin? Kızın belki seni beklerken uyuya kalır. Sen endiselenme babası olacak yanında. Bir arkadaşın komşum falan da olsa keşke. Esin yanına girerdi

Herşeye karışıyor ve ben hastaneden çıkmadan evde kalacakmis anahtarı istedi çarşafı falan düzeltir iz dedi ben de hastaneye gitmeden kendim duzeltirim dedim. Ben eve gelmeden kesin değiştirir istediğini takar
O zaman sende onun serdiklerini kaldir kendi sereceklerini ser arkadasim valla ben burdan sinir oldum

O zaman sende onun serdiklerini kaldir kendi sereceklerini ser arkadasim valla ben burdan sinir oldum
Aman hangi biriyle ugrasayim cnm yoruldum artık mücadele etmekten. Oğlumu hayal Edip kendime moral veriyorum heyecanla bekliyorum. İnşallah lohusayken takmam kimseyi. Normalde çok hassas ve kirilganim

Yani vardır hem faydası hem zararı :)) ben en çok etkilenirse diye düşünüyodum ama hiiiç umursamadı. Destek olabilmesi çok güzel aslında. Sürekli konuşur halde olmak. O doğumu yaşamak. Ama öncesinde de sonrasında da görüyorlar bizi. Anlayan her türlü anlar. Artık senin eşinde dışarıda bebeği karşılar :)) ayy ne güzell ya. Sağlıcakla bi avazda diyelim inş.
Gerçktn hazır oldğmzda başlar inş doğumda
Eşim çok hevesli doğuma girmeye arada muhabbeti oluyor o zamanda bi cesaret geliyor bana ama doktoruma şansımı bi daha deneyeceğim inşallah kabul eder :) naz niyaz yapmam valla söz derim :))) heyecan bastı bana yav

Cnm benim de fena ağrım oluyo vajinamda bıçakla kesmişler gibi böyle bir ağrı daha önce hiç yasamadim. Namazı bile gözümü kapatıp kılıyorum acidan. Benim minik artik canımı çok acıtıyor karnım sürekli taş gibi. Elleriyle etimi koparacak sanki. Saatler suruyo.ama ben vakit vardır normaldir diyorum bilmiyorum. Bu hafta çok zorlandim. Hayirlisi
Evet benimde 1 haftadır ama ara ara oluyor sanki erken gelecek gibi diyorum hayırlısı artık inşallah bakalım

Aman hangi biriyle ugrasayim cnm yoruldum artık mücadele etmekten. Oğlumu hayal Edip kendime moral veriyorum heyecanla bekliyorum. İnşallah lohusayken takmam kimseyi. Normalde çok hassas ve kirilganim
Lohusalıkta daha çok takılabilirsin takıl sıkıntı değil ama kendine fırsat tanı orası senin evin senin hayatın neyi seversen neyle mutlu olursan onu yaparsın diğerleri bir yere kadar kendini düşün birazda çİzgini çizmelisin

İnsallah umduğundan güzel geçer cnm. Sezeryanmiydi senin? Kızın belki seni beklerken uyuya kalır. Sen endiselenme babası olacak yanında. Bir arkadaşın komşum falan da olsa keşke. Esin yanına girerdi
Yok normal canım bi değişklk olmazsa son dk. Uyuyakalcak modda biri değil de uyku saatne denk gelrse olablr. Bi yandan gece olsun istyrm bu yüzden. Artık bebek arabasını götürp onun içinde uyuturz diyrm:) ya burda tanıdıklarım var ama ben bırakamam kimseye. Annem olcak da bırakcam yoksa gözüm binkat arkada kalır. İşte olası bi durum için bakıcı ayarlıcaz uzun sürerse yada bişey olursa diye. Çnkü eminm benmde ihtycm olcak eşime:)
İnş doğum kolay olr bunlara gerek kalmaz.

Farkli bir riskin yoksa olmaz canim.
Ama risk varsa zaten dinlenmen gerekir.
Onun disinda ben ciddi anlamda cok hareketliyim,cok kosturuyorum ve ekstradan kizimda var hala kaldiriyorum zaman zaman.
Hareketleri her zaman hissediyorum ama ne yaparsam yapayim hatta bazen durduruyor beni,bazen öne dogru oturmussam fln duzeltiyor bi :)
Ben hislerine guven derim.Kontrolunde kendi doktorunla konus.
Kucakk:)) herlde ilk bebekte ki kadar dikkat edemememiz normaldir.
Gecen kizim yanlislikla sag bosluguma vurdu ama resmen karnmdakine degdigini hissettim. O da hemen tepki verdi zaten:) diyorum bunlar simdiden basladi:)))

Eşim çok hevesli doğuma girmeye arada muhabbeti oluyor o zamanda bi cesaret geliyor bana ama doktoruma şansımı bi daha deneyeceğim inşallah kabul eder :) naz niyaz yapmam valla söz derim :))) heyecan bastı bana yav
InsaAllah kabul eder. Cok guzel hele ki esin de girmek istiyorsa. Girmek istemeyen cok var cnku. Ama olmasa da sikma canini tabi

Bnm dr da haftan yanmasın üç gün için demişti ama bn onzmn anlamamıştım tam
Valla canım ben de işin içinden pek çıkamadım yarın vakit olursa idareyle bir konuşayım az da olsa bilgilendirirler. Sadece iki haftayı kullanamayacağız diye biliyorum ama yanlış mı düşünüyorum acaba? 16 ağustosta 32. Haftada çalışabilir aldım 15 gün yanacak gibi

Bende çok nadir ve hafif oluyor. Geçen gün ılk defa oldu şiddetli olarak bayağı korkmuştum. Yarin kontrolüm var doktora soracağım.

Yok canım mesela bu hafta 1 cm açık çıktı diyelim. Doğuma kadar kendimizi yormasak yatsak bile o 1 cm hep kalıyor min değil mi kapanmıyor yani vaktinden önce açılmaya başladığında. Geçen günkü ağrimda açılma olmuş mudur olduysa hala var mıdır o acılma diye düşündüm.

Yazınca çok saçma geldi kulağa ama ne bileyim :KK70:

Benim gecen hafta tam bugun 1cm aciklik vardi iste, bugun tekrar kontrolum var bakalim muayane edecek mi acilma stabil mi yoksa devam mi diye. 3cm ile 2 hafta gezen duymustum o da zaten suni sanci ile dogumunu yapti. Adet agrisi cektigimiz icin her ay zamaninda aci esigimiz yuksek olabilir bu yuzden acilmayla beraber ayni derecede sanci hissetmeyebiliriz diye dusunuyorum ama yasayip gorecegiz yinede

gunaydin hanimlar. gecen haftalarda biraz hareketsiz kalmistim.su bikac gundur biraz yuruyus yaptim.evde ufak tefek isler yaptim iyi geldigini hissettim.cok yatmak da iyi degilmis :) carsamba gunu kontrole gidicez bakalim. 36 haftam bitti. henuz hic acilma var mi yok mu bakmadilar.bakalim bu sefer bakicaklar mi.

Back
X