2018 Ekim Anneleri

Kizlarr bu gun kontrolum vardi 35+4 hafta kilosu 2.300 gr boy 44 sizlerde durum nedir.doktorum minyon bir bebek olacagini soyledi 1 ekim dogum gunu aldik allah herkeze hayirlisini versin
Günümüz aynı sanırım seninle canım bize de 1 ekim tarihini verdi dr 35+0 da gittim 2782 gr demişti burada gittiğim dr. Kendi dr uma da cumartesi gideceğim bakalım son durumlar ne. Kızım da son haftalara kadar hep geriden görünmüştü ama 3560 gr doğdu sonuçta ultrason çıktıları artık çok doğru sonuçlar vermeyebilir çünkü yerleri daraldı ölçü almak zorlaştı. Bakalım oğlum bu gidişata göre nasıl doğacak. Sizin bebiş de varsın minyon olsun önemli olan her şeyin yolunda olması sağlıklı olması doğduktan sonra sağlıklı gelişmesine devam etmesi. Hayırlısıyla kucağına alırsın inş canım şimdiden bir tane aynı gün doğumlu arkadaşı olacak nasipse oğlumun:)

Günümüz aynı sanırım seninle canım bize de 1 ekim tarihini verdi dr 35+0 da gittim 2782 gr demişti burada gittiğim dr. Kendi dr uma da cumartesi gideceğim bakalım son durumlar ne. Kızım da son haftalara kadar hep geriden görünmüştü ama 3560 gr doğdu sonuçta ultrason çıktıları artık çok doğru sonuçlar vermeyebilir çünkü yerleri daraldı ölçü almak zorlaştı. Bakalım oğlum bu gidişata göre nasıl doğacak. Sizin bebiş de varsın minyon olsun önemli olan her şeyin yolunda olması sağlıklı olması doğduktan sonra sağlıklı gelişmesine devam etmesi. Hayırlısıyla kucağına alırsın inş canım şimdiden bir tane aynı gün doğumlu arkadaşı olacak nasipse oğlumun:)
Canim cok sıkildi bu duruma yani gelisim geriligi yok dedi ama kilo almamis fazla buda cok sorun olmaz dedi ama yinede insanin icine kurt dusuyor.siz 2 doktorami gidiyorsunuz ogluslarimiz ayni gun gelicek hayirlisiyla.sizde saglikla kucaginiza alin bebisinizi

Canim cok sıkildi bu duruma yani gelisim geriligi yok dedi ama kilo almamis fazla buda cok sorun olmaz dedi ama yinede insanin icine kurt dusuyor.siz 2 doktorami gidiyorsunuz ogluslarimiz ayni gun gelicek hayirlisiyla.sizde saglikla kucaginiza alin bebisinizi
Cnm neden canını sıkıyorsun?her bebeğin anne krnında yeri bünyesi kg si bambaşkadır.haftası ilerlemiş gayet güsel kilo nedir ki? Bir de bak gerçekten zayıf doğan bebekler inanılmaz güsel hızlı kilo alıo?kuzenimin kızı da oğluda 2500 civarı idi minnacıklardı,tosun gibi oldular,harika baksrsın,bol emzir sen ye iç süt olsun,günde 3 cc de mama verdin mi ilk 3 ay gör bak nasıl büyüyüp gidio,hiiiiç canını sıkma

Kizlarr bu gun kontrolum vardi 35+4 hafta kilosu 2.300 gr boy 44 sizlerde durum nedir.doktorum minyon bir bebek olacagini soyledi 1 ekim dogum gunu aldik allah herkeze hayirlisini versin
Bak bnm gebelik senden önde inanki bugün sabah kontrole gittim,2200 civarı dedi asla sıkmasım canımı.bakar büyütürüm eminim

Hiç alttan muayene olmadım şimdiye kadar bebeğin durumuna göre söyledi.

Ağrım vardı ama düzenli ve şiddetli değil başkası da olabilir sanki. Mevcut ağrıları söyledim ama normal dedi kızımın durumu suyu gayet normalmiş ekstra bişey çıkmadı.
Yalniz degilsin canim 33+5 de 2 kiloydu :)
Bizkmkilerde minik olsun napalim

Evet iki dr a gidiyorum bir ilçede yaşıyorum devlet hastanesinde rapor vs alırken daha iyi oluyor asıl dr um da yakında farklı bir ilde oraya giderken izin işleri hep sıkıntı oluyor mazeret izni falan almam gerekiyor okul idaresi kabul etmiyor hem bunlar için hem de acil bir şey olursa başvurabileyim diye başlamıştım. Dr arkadaşımın eşi iletişim olarak da devlette olmasına rağmen benimle oldukça iyi. Takılmamak elde değil biliyorum ama işte her bebek aynı olmuyor ben de geride çıktığı zamanlar çok üzülüyorum ama kilolu da doğmuş olsa sağlık göstergesi olmuyor sonuçta hem anne sütüyle falan ilk aylar güzel kilo alıyorlar. Sağlıklı ya doğunca bile toparlar sıkmayın canınızı amin inş hayırlısıyla vaktinde gelirler

Iste asil mevzu :) pedagoglarin cogu su konuda hem fikir sanirim: eve bebis geldiginde temel ihtiyaclarini giderdikten sonra buyuk cocuga mutlaka ilgi ve ihtimam gostermek gerek hatta eskisinden daha fazla :) cunku evdeki cocuk icin bir tur travmadir eve bebegin gelmesi deniyor. Yani gelmesi degil de aslinda surekli bizimle kalacak olmasi :) benimki bu bayramdan onceki hafta cok kotuydum yerimden kalkamadim ve biraz alisti sanirim bu durumuma ister istemez :KK43: babasi da ben de agiz birligi yapip belim agriyor oglum ondan kalkamiyorum falan dedim. Karnim agriyo demedik bebege onyargi olusmasin diye. Hatta o kadar alisti ki o hafta benim inlemelerime, agrilar hafifleyince artik kendim kalkabiliyoken bi sabah uyandik. Anne kalk hadi kalk dedi elimden tuttu ben de yavas yavas kalkarken o bi yandan ses cikariyodu "ayy ayyy ayy " diye ayni ben gibi :) alismis yavrum.

Oglum 15 kilo ve ben kanamam oldugundan bu yana hic kaldiramadim kucagima alamadim ama mutlaka yere egilip ona sariliyorum (sabah uyaninca, agladiginda, her istediginde) ve ben otururken kendi cikiyo kucagima oturuyo zarar vermiyo cok sukur. Ama bu ara surekli anne bebek karnindan nasil cikacak diyo. Henuz somut dusunme doneminde oldugu icin ben karnimi kesicekler demeyi dogru bulmadim sahsen. Cunku soyut dusunemedigi icin meyve bicagini alip gelip hadi kardesimi cikaralim da diyebilir :) ben her seferinde "bilmiyorum ki oglum doktor amca biliyomus o cikaricak bebegi" diyorum :)

Eve geldigimizde de "belim agriyo yine oglum doktor yatarak dinlen dedi" demeyi dusunuyorum. Benimki doktor delisi cunku doktorun dedigi yasa hukmunde onun icin :) bayiliyor hastaneye ve doktorlara. O yuzden sorun olmaz insallah. Bence sen de agrim sizim var demek yerine doktor yatmami soyledi desen? Gerci her cocugun yapisi farkli, seninki en cok nelere dikkat ediyosa bence o yonde bi aciklama yapmak daha iyi olur. Ve tabii insallah cok agri sizimiz olmaz da hemen ayaklaniriz.. ben de ablami ve kayinvalideyi birlikte cagiricam biri benle digeri oglumla ilgilensin diye. Babalara da cok gorev dusuyo, bence onemli olan o surecte ilgiyi hic azaltmamak. Ama yonlendirebiliriz mesela babaya babanneye teyzeye :)

Bir de gecenlerde okudum madde madde yazmislar bulursam paylasicam: tuyolar vermisler evdeki cocugun bebekle ilk karsilasmasinda neler yapmali diye bi yaziydi. Diyo ki sakin cocugunuzu bebekle tanistirmayin "aaaa oglum bak kardesin .... ne seker dimi" falan diye. Onun yerine bebege abisini/ablasini tanitarak baslayin: "bebegim bak bu abin Alper. Cok sevimli ve sicakkanli bir abin var cok sanslisin. Bak seni gorunce nasil mutlu oldu" gibi. Bu hem buyuk cocugu onure eder hem de hislerini yumusatir diyodu :KK66:

Ahh canim gozun aydiin. Bol bol kokla kuzunu canim insallah guzel guzel emsin ❤

Ben ogluma kesme isini soylemeye cesaret edemedim cunku cok merakli bi cocuk kesin kesip bakalim falan derdi :)
Ne kadar da masumlar. Benim oglum da koltuktan kalkarken zorlandigimda elimden tutup "bişi omas anne ben tutayim elinden gel" deyip kendince bana yardim ediyor. Kesme bicme isini ben de anlatamam. Cunku cok kucuk bunun icin. Ama senin dedigini deneyim ben de. Belim agriyor demek daha mantikli. Sag ol canim. Bu arada abiye "bak kardesin geldi" deriz diye dusunuyordum. Demek diger turlu demek gerekiyor. Sag olasin

Insaallah görünce de beğenirsin canim biz cok begendik ben chromium rengini aldim zaten gri renge zaafim var guzel günlerde kullansin bebisler
Bende başta ona baktım onu alacaktım, eşim kiremit rengi olsun çok güzel dedi, kızım olacak inşallah cırt kırmızı da değil dedim tekrar bakınca Bende kiremitte karar kıldım, bide bu arabanın avantajı bnm anladım, diğer travel sistem Arabalardan sonra hemen insanları baston almak zorunda kalıyormuş, bunda gerek YÖK bayaa bi kullanırız diye düşünüyorum

Evet iki dr a gidiyorum bir ilçede yaşıyorum devlet hastanesinde rapor vs alırken daha iyi oluyor asıl dr um da yakında farklı bir ilde oraya giderken izin işleri hep sıkıntı oluyor mazeret izni falan almam gerekiyor okul idaresi kabul etmiyor hem bunlar için hem de acil bir şey olursa başvurabileyim diye başlamıştım. Dr arkadaşımın eşi iletişim olarak da devlette olmasına rağmen benimle oldukça iyi. Takılmamak elde değil biliyorum ama işte her bebek aynı olmuyor ben de geride çıktığı zamanlar çok üzülüyorum ama kilolu da doğmuş olsa sağlık göstergesi olmuyor sonuçta hem anne sütüyle falan ilk aylar güzel kilo alıyorlar. Sağlıklı ya doğunca bile toparlar sıkmayın canınızı amin inş hayırlısıyla vaktinde gelirler
Insallah canim tup bebek olunca insann dahada tedirgin oluyor saglikla dogsun kuzular

Insallah canim tup bebek olunca insann dahada tedirgin oluyor saglikla dogsun kuzular
Benim bebekte zayif hatta burda yazmıştım da. Kac yil sonra oldu hamileligin? Herseye kafayi takinca inan daha kotu oluyir insan boşver sağlıkla doğsunlar da

3 yil sonra oldu canim 2 yil tedavi gordum cok zorlu oldu o yuzden herseyden etkileniyorum bu ara
anlayabiliyorum seni benimde 7 yil sonra oldu 5 ile 6 yil arasi tedavi gordum o kısım insani psikolojik olarak cok yipratiyor ama sonicu guzel olmus bak cok şükür

anlayabiliyorum seni benimde 7 yil sonra oldu 5 ile 6 yil arasi tedavi gordum o kısım insani psikolojik olarak cok yipratiyor ama sonicu guzel olmus bak cok şükür
Aynen canim cok yipratici sureclerlerden gectik allaha cok sukur bebislerimiz geliyor.bu saatten sonra eskiyi hatirlamak istemiyor insan

Merhaba kızlar bugün dr kontrolümüz vardı 32+4 haftalık bebeğim 2083 çıktı drum gayet güzel dedi ve ben şu ana kadar 6 kilo aldım ve 1 buçuk aydır aynı kilodayım annenin kilo alımıyla bebeğin kilosu birbiriyle alakalı değil sanırım

Hastanede daha 5 gün önce sezeryan doğum yapmış bir bayanla konuştuk göğüs yaralarının çok olduğunu herşeyi denedim bir sürü kremler vs. ama hiçbiri işe yaramadı gümüş kapak 2 günde geçirdi dedi bende Kalkan’dan vazgeçip bu kapaklardan almayı ve doğumdan önce kullanmaya başlamayı düşünüyorum

Bu bebek arabası konusunda bende kararsızım evimiz asansörlü ve arabamızda var ama travel sistem almayı çok düşünmüyorum her kullanan bir iki sene sonra direkt bastona dönüş yapmış bende baston travel modellerine bakıyorum ama çokda seçenek yok gibi casual vista ve chico litre way var dikkat çeken bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum
Bebwk arabası olarak ben inglesina trilogy aldım baston puset gbi hafif ondan kullanan arkadaşlar çok memnun olduğunu söylediler yıllardırda kullanıyolar bi bakın derim

Yalniz degilsin canim 33+5 de 2 kiloydu :)
Bizkmkilerde minik olsun napalim
Canları sağolsun onların:) sağlıklı ve zamanı gelince doğsun da başka bişey istemiyorum.

Korktum biraz sağlığında gelişiminde sorun olur mu diye ama sıkıntı yok dedi doktorum güvenmekten başka çare yok.

Hiç hazırlıklarda biseyde falan gözüm yok artık ya kavuşalım başka bişey istemiyorum.

Günaydııınnn sağlık ocağına gitmem lazım ama gidesim yookk son takip tahlil ve eğitim için aç karna gidip orda kan verince geri gelmesi sıkıntı bi dilim yesem nolur ki :)

Günaydııınnn sağlık ocağına gitmem lazım ama gidesim yookk son takip tahlil ve eğitim için aç karna gidip orda kan verince geri gelmesi sıkıntı bi dilim yesem nolur ki :)
Değerler alt üst olur:) şaka bir yana ben de dün gittim ama hissettiğin şeyleri hissederek zorla... hemen sonrasında gidip bir şeyler alıp yedim eve gitmediğim için dışarıdan oldu tabi yediklerim. Bugün de sonuçlarımı almaya gideceğim. Dün hemşire biraz gözümü korkuttu açıkçası ikinci çocuklar daha erken gelebilir diye ben ne güzel rahattım daha gelmez diye şimdiyse korkuyorum ekim doğumlu olsun istiyorum inş bekler oğlum. Kolay gelsin sana da canım:KK24:

Back
X