Iste asil mevzu :) pedagoglarin cogu su konuda hem fikir sanirim: eve bebis geldiginde temel ihtiyaclarini giderdikten sonra buyuk cocuga mutlaka ilgi ve ihtimam gostermek gerek hatta eskisinden daha fazla :) cunku evdeki cocuk icin bir tur travmadir eve bebegin gelmesi deniyor. Yani gelmesi degil de aslinda surekli bizimle kalacak olmasi :) benimki bu bayramdan onceki hafta cok kotuydum yerimden kalkamadim ve biraz alisti sanirim bu durumuma ister istemez

babasi da ben de agiz birligi yapip belim agriyor oglum ondan kalkamiyorum falan dedim. Karnim agriyo demedik bebege onyargi olusmasin diye. Hatta o kadar alisti ki o hafta benim inlemelerime, agrilar hafifleyince artik kendim kalkabiliyoken bi sabah uyandik. Anne kalk hadi kalk dedi elimden tuttu ben de yavas yavas kalkarken o bi yandan ses cikariyodu "ayy ayyy ayy " diye ayni ben gibi :) alismis yavrum.
Oglum 15 kilo ve ben kanamam oldugundan bu yana hic kaldiramadim kucagima alamadim ama mutlaka yere egilip ona sariliyorum (sabah uyaninca, agladiginda, her istediginde) ve ben otururken kendi cikiyo kucagima oturuyo zarar vermiyo cok sukur. Ama bu ara surekli anne bebek karnindan nasil cikacak diyo. Henuz somut dusunme doneminde oldugu icin ben karnimi kesicekler demeyi dogru bulmadim sahsen. Cunku soyut dusunemedigi icin meyve bicagini alip gelip hadi kardesimi cikaralim da diyebilir :) ben her seferinde "bilmiyorum ki oglum doktor amca biliyomus o cikaricak bebegi" diyorum :)
Eve geldigimizde de "belim agriyo yine oglum doktor yatarak dinlen dedi" demeyi dusunuyorum. Benimki doktor delisi cunku doktorun dedigi yasa hukmunde onun icin :) bayiliyor hastaneye ve doktorlara. O yuzden sorun olmaz insallah. Bence sen de agrim sizim var demek yerine doktor yatmami soyledi desen? Gerci her cocugun yapisi farkli, seninki en cok nelere dikkat ediyosa bence o yonde bi aciklama yapmak daha iyi olur. Ve tabii insallah cok agri sizimiz olmaz da hemen ayaklaniriz.. ben de ablami ve kayinvalideyi birlikte cagiricam biri benle digeri oglumla ilgilensin diye. Babalara da cok gorev dusuyo, bence onemli olan o surecte ilgiyi hic azaltmamak. Ama yonlendirebiliriz mesela babaya babanneye teyzeye :)
Bir de gecenlerde okudum madde madde yazmislar bulursam paylasicam: tuyolar vermisler evdeki cocugun bebekle ilk karsilasmasinda neler yapmali diye bi yaziydi. Diyo ki sakin cocugunuzu bebekle tanistirmayin "aaaa oglum bak kardesin .... ne seker dimi" falan diye. Onun yerine bebege abisini/ablasini tanitarak baslayin: "bebegim bak bu abin Alper. Cok sevimli ve sicakkanli bir abin var cok sanslisin. Bak seni gorunce nasil mutlu oldu" gibi. Bu hem buyuk cocugu onure eder hem de hislerini yumusatir diyodu
Ahh canim gozun aydiin. Bol bol kokla kuzunu canim insallah guzel guzel emsin ❤
Ben ogluma kesme isini soylemeye cesaret edemedim cunku cok merakli bi cocuk kesin kesip bakalim falan derdi :)