2018 Ekim Anneleri

Moralim cok bozuk kizlar 1 saattir agliyorum
Anlatmam lazim dertlesmem lazim

Malesef ki konu kaynanam. Benim 7 yil cocugum olmadi ne iltihabim kaldi ne kisir oldugum ne kilodan çocuğum olmadigi...vs
Esimin yaninda varsin olmasin benim yanimda ben suclu olurdum. En son evlerine yatili 1 yil once gittim çünkü surekli laf sokuyordu ki cevabını verdiğim halde
Gorumcém gunde 4 pakete kadar sigara icer bu sebeple evde istemedim onu. Yalniz geleceksen gel ama onu getirme bak cocuguma bisey olur dedim. Ilk zamanlar ses cikarmiyordu bende aramıyordum bugun mecburi aramam gerekti dondu dolasti bana oglumun evine gelirken sana mi soracagim dedi sen bana bisey diyemezsin gelirim dedi. Bak yemin ediyorum ben umrunda degilim kadinin derdi huzur kacirmak. Ev oğlunun değil ikimizin dedim. Ben egitimciyim tabi hamilelik...vs calisma hayatinda biraz pasif kaldim inanin bu tarz insanlari muhatap alip konusmam ama malesef ki basimda boyle bir kadin var. Anneme anlattim sütün kesilir senin dedi dogru da soyledi çünkü kadinin agzi durmuyor. Eşime ben senden ayrılmak istiyorum dedim bugun artik 8 yildir yeterince dayandim kadinin yuzune tukursem Ya Rabbi şükür diyerek namaza duracak cinste. Yine dedim yaşlı kadin ya yanlis anlama bak bende cocugumu dusunmek zorundayim senmisin alttan alan azicik ceneni tut diye uste cikmaya calisiyor. Sana iyilik yaramaz dedim kapattim.

Inanin belki ne kötü gelin diyorsunuz ama degil cok laf soyledi cok eziyet etti bana. Bir igne bile almadi zeynepe ama diger torunlarina kiyafet alacagini anlatir surekli

Bana defalarca kisir muamelesi yapti cok degil 1 sene once bosuna tup yaptirma olmaz senin cocugun dedi. Bu sebeplerden sogudum kadindan sevemiyorum yalan degil. Konusup kapatinca sancılarım basladi toparlan beni gotur dedim esime. Yuvam yikilacak ciddiyim. Zaten ya uyanamazsam ya kizim annesiz kalirsa diye uzuluyorum. Herkes ne kadar mutlu ama ben cok mutsuzum

Ah canım ya çok üzüldüm şuanda ne biçim bir kayinvaliden var yazık hicmi acimiyor sana,hadi sana acimiyor anladim ama karnindaki bebeginede acimiyor anlaşılan,,,

Seni neden strese sokuyor doğuma ne kalmış surda, aman sakın yuvani falan bozayim deme eşine de yazık ortada kaliyordur oda ama sen sen ol aman yuvani yıkma bebeğini dusun canim, Allah hidayet versin kaynana ve gorumcene...Buda bir imtihan de sabret,

Malesef ki konu kaynanam. Benim 7 yil cocugum olmadi ne iltihabim kaldi ne kisir oldugum ne kilodan çocuğum olmadigi...vs
Esimin yaninda varsin olmasin benim yanimda ben suclu olurdum. En son evlerine yatili 1 yil once gittim çünkü surekli laf sokuyordu ki cevabını verdiğim halde
Gorumcém gunde 4 pakete kadar sigara icer bu sebeple evde istemedim onu. Yalniz geleceksen gel ama onu getirme bak cocuguma bisey olur dedim. Ilk zamanlar ses cikarmiyordu bende aramıyordum bugun mecburi aramam gerekti dondu dolasti bana oglumun evine gelirken sana mi soracagim dedi sen bana bisey diyemezsin gelirim dedi. Bak yemin ediyorum ben umrunda degilim kadinin derdi huzur kacirmak. Ev oğlunun değil ikimizin dedim. Ben egitimciyim tabi hamilelik...vs calisma hayatinda biraz pasif kaldim inanin bu tarz insanlari muhatap alip konusmam ama malesef ki basimda boyle bir kadin var. Anneme anlattim sütün kesilir senin dedi dogru da soyledi çünkü kadinin agzi durmuyor. Eşime ben senden ayrılmak istiyorum dedim bugun artik 8 yildir yeterince dayandim kadinin yuzune tukursem Ya Rabbi şükür diyerek namaza duracak cinste. Yine dedim yaşlı kadin ya yanlis anlama bak bende cocugumu dusunmek zorundayim senmisin alttan alan azicik ceneni tut diye uste cikmaya calisiyor. Sana iyilik yaramaz dedim kapattim.

Inanin belki ne kötü gelin diyorsunuz ama degil cok laf soyledi cok eziyet etti bana. Bir igne bile almadi zeynepe ama diger torunlarina kiyafet alacagini anlatir surekli

Bana defalarca kisir muamelesi yapti cok degil 1 sene once bosuna tup yaptirma olmaz senin cocugun dedi. Bu sebeplerden sogudum kadindan sevemiyorum yalan degil. Konusup kapatinca sancılarım basladi toparlan beni gotur dedim esime. Yuvam yikilacak ciddiyim. Zaten ya uyanamazsam ya kizim annesiz kalirsa diye uzuluyorum. Herkes ne kadar mutlu ama ben cok mutsuzum

En son cumlen aslinda cok özet olmus canim.
Bence herkesinde dort dortluk bir hayati olmadigini kabul edip,seninde hayatinda olan guzellikleri gorebilmen lazim.
Cok takinti yapmissin onlari.Keske bu diyaloglar oldugunda en bastan geri dönüsün ve tepkin daha sert olsaydi.
Bisy almasi gerekmiyor bunu zaten dusunme bile.Alsa guzel olur ama bu sana dert bile olmamali bosver.Insanlari degistiremezsin.Yorulursun.Zaten en basindan beri sen yoruluyorsun zihnen surekli ayni muhabbetler.Onunla ilgili beklentiye girme bile.Daha yasanmamis olaylari sekillendirmeye,bu kadar herseye hakim olmaya calisma.Gerektiginde gerekli tepkiyi verirsin asıl o zaman bakilir caresine.

Oyle dusunme. Normal istiyorsan becerirsin. Benimki yasayan cocuk olsa simdi hatirlamazdim bile agrisini. Sonucta bitiyor gidiyor. Bana ikinma kismi daha zor gelmisti ama o doktorlarin hatasi. Cunku ben kakam var tuvalete gidebilir miyim dedim bana kakan yok bebek o dediler. 1 saat boyunca kakami tutarak ikinmaya calistim. Meger ikisi ayni seymis. Sonra yasli bir ebe kakani birak dedi bi kerede cikti. Yani dogum kismi kolay.
Ama agri cekmek istemiyorum diyorsan da sezaryen yaptir. Kim ne diycek ki. Ben iyilesmesinin daha zor oldugunu dusundugum icin sezaryen istemiyorum ama cocuk donmemeye devam ederse mecbur. Hatta doktorum da daha once travma yasadin istersen donse bile sezaryen yapalim diyor.
Bu arada ben dogumu capa'da yapmistim. Doktorlar hep gencti. Ilgilenip iyi davrandilar ama bazen tecrube daha onemli oluyor galiba.

Sezaryen olunca agri cekmeyecegini dusunme canim.
Iyilesmekte aksine ilk yuruyusten itibaren hizla oluyor :) cok kisisel durumlar.

Kizlar bebislerini kucagina alan annelere masallah darisi bizede olsun insallah saglikla büyütelim :nazar:
Kizlar bide bebek görmesine gelenlere ne ikram ediyorsunuz önden hazirlayip buzluga filan koydunuzmu biseyler planlariniz varmi :hamarat:

Yemek saatine denk gelmis ya da duracaklarsa hep beraber yiyoruz onun disinda uzun durma olmadi yapip getirilen tatli,kek vb seyleri ikram ettik sadece.O kadar isin arasinda ikram gerekli mi ki :) Bence sana yapip getirsinler.
Cocuk yikaniyor,hergun camasir cikiyor,onlar hep utuleniyor,zaten buyugu var onun yemekleri, birlikte oyun fln derken valla kapiyi actigimiza sukur :)

Yemek saatine denk gelmis ya da duracaklarsa hep beraber yiyoruz onun disinda uzun durma olmadi yapip getirilen tatli,kek vb seyleri ikram ettik sadece.O kadar isin arasinda ikram gerekli mi ki :) Bence sana yapip getirsinler.
Cocuk yikaniyor,hergun camasir cikiyor,onlar hep utuleniyor,zaten buyugu var onun yemekleri, birlikte oyun fln derken valla kapiyi actigimiza sukur :)

Haklisin canim :) ama bizim burda gün gibi 4-5cesit biseyler yapiliyor

Normali sezaryeni bilmem ama ben ilk kizimdan once acile gidip igne vurulurdum o kadar sancili geciyordu regl donemim.Kizim dogduktan sonra hic olmadi oyle cok sukur.Gununu bildigimden takip ederdim yoksa anlamadan geliyordu :) insallah yine bi degisiklik olmamistir.
Bu konu icin evlendikten sonra da degisir diyorlar.

Normali sezaryeni bilmem ama ben ilk kizimdan once acile gidip igne vurulurdum o kadar sancili geciyordu regl donemim.Kizim dogduktan sonra hic olmadi oyle cok sukur.Gununu bildigimden takip ederdim yoksa anlamadan geliyordu :) insallah yine bi degisiklik olmamistir.
Bu konu icin evlendikten sonra da degisir diyorlar.
Benim evlendikten sonra hic degismedi.

S Semabuse gözün aydın biraz sıkıntılı geçmiş ama kavusmussunuz bundan sonrası mutlulukla sağlıkla geçsin insallah.

SaskinAnne SaskinAnne eşin arkanda mı annesini mi tutuyor? Çok şükür yaşamadım ama böyle bi kayinvalidem olsa resti çeker muhattap olmazdım eşim arkamdaysa. Allah yardımcın olsun lütfen takma kendin ve bebeğin için.

Oyy zor valla :) Allah kolaylik versin.
Bizde lohusaya yapıp goturulur.Hem ona,hem gelene gidene ikram olsun diye.
Bizde de lohusaya yapılır götürülür ben hep dolu giderim ama olduğum yerde millet bi değişik ben yinede hazırlıklı olayım belki bana boş gelirler :)))

Bizde de lohusaya yapılır götürülür ben hep dolu giderim ama olduğum yerde millet bi değişik ben yinede hazırlıklı olayım belki bana boş gelirler :)))
Ben cok becerikli olmadigim icin yapip goturemiyorum ama disardan bir seyler alip giderim hep. Hic olmazsa o an yiyecegimiz kadar.
Benim kayinpederimin hanimi (kv vefat malesef) ve esimin halasi gelecek ayin 9unda. Doguma kadar onlara sarma falan sardirmayi bir seyler yaptirmayi dusunuyorum. Canlari sikilcak zaten. Cikarip gezdiremem de.

Bende bugun 38 haftalik muayneme gittim. 39.haftada alttan kontrl olcak aciklik ve incelme varsa dr istedgn zaman dogumu baslatiriz dedi. Zaten 4 gundur duzensiz kasilma sancilarim oluyor. 1 haftaya daha da artar yada duzene biner herlde bakalim. 1 hafta sonra kararlastirilcak
Selam alttan muayeneyi pazartesi yani 35+4 de yapacak doktorum, normal Doğuma uygun olup olmadığıma kart verecek.. bu kontrol nasıl bişi canı acıyor mu insanın ?

Evet bak o da olabilir kanala girdiyse yerleri iyice daraldi :) hareker pat pat degilde daha cok saga sola kaymak gibi demi
Benim de öyle inşallah bu bir sorun değildir. Benim ilk bebeğimde korkuyorum bişi olur da anlamam diye allah korusun.. bir de çok hareketli biri olduğumdan gün içinde sert vurmayınca hissetmeyebiliyorum

Cnm hiç ama hiç üzülme. Benim için iki gün önce 4saat ağlattı beni lohusa halimle oğlumun yanında bağırdı tirtir titredim ağladım saatlerce. Oğlumu kucağına alıp sevecekmis ben hiç kiyip sevemezken. Eşimle 40i çıkana kadar kimse kucağına alıp sevmeyecek diye anlaştık malum erken doğdu. Nasıl bağırdı anne çocuğun yanında bağırma etkileniyo diyorum, sutum kesilecek dedim lohusayim dedim insafsız hiç susmadi neler saydı bana. Eşim çıkardı odadan. Bir de izinsiz hergun resmini çekiyor oğlumun ben daha bı kez bile çekmedim. Cocugumu yüksek sesli seviyo. Biz kısık sesle konuşuyoruz. Bizimki de bişey almadı cnm boşver inan evlaini kucağına aldığında en önemlisi onun olduğunu anliyisun

Son düzenleme:
Back
X