Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende çatı muayenesi olmadım henüz. Doktor söylemedi de pazartesi kontrolüm var o zaman yapar muhtemelen diye düşünüyorum. Önceden bilgilendirmiyorlar sanırım değil mi?38+1deyim bekliyorum ben de daha. Çarşamba kontrolümüz var alttan muayene olur muhtemelen bu kez. Henüz yapmadı.
Sağol canm amin inşallah :) yok Estağfurullah olur mu öyle şey hepimizin merak ettiği bi konuydu teşekkür ederiz bilgilendirdiğin için. Tekrar hamilesin sanırım Rabbim evlatlarını sana bağışlasn sağ salim gelsin miniğin inşallahHayırlı olsun bebeleriniz ekim anneleri hayırlı evlat olsunlar inşallah.
Balıklama daldığım için özür dilerim konuya. Benim de parmaklarım uyuşukluğu geçmedi doğumdan sonra hatta ağzıma kaşık sokamadım bez bağlayamadım oğluma doktorum sürekli 6 hafta diyordu ve gerçekten 40 ile beraber hepsi geçti. Doğumla geçmeyen olursa korkmasın diye yazmak istedim haddimi aştıysam affola.
Bu arada haziran 2017 de doğum yaptım
Bu gunlerin tadını çıkarın bir de sonra gel öpeyim deyince kaçıyorlar kucağa gelmek ancak uykuda![]()
Dr una hatırlat canm çatı muayenesi de insana bi dert en azından ona göre bilir sancıları beklersin çatılarn darsa beklemene gerek kalmaz gününü ayarlarsn dr unlaBende çatı muayenesi olmadım henüz. Doktor söylemedi de pazartesi kontrolüm var o zaman yapar muhtemelen diye düşünüyorum. Önceden bilgilendirmiyorlar sanırım değil mi?
Korkmuyor değilim nasıl olacak diye :/
Canım benim çok sağol .. herkesin doğumuda lohusalığıda iyi geçer umarımMaalesef sen tepkini verdiğin halde devam ediyorlar yapacak bir şey yok. Hep iyi tarafından bakmak lazım derler ya, bebeğin erkenden bağışıklığı güçlenmiş oluyor, böyle düşünmeye çalış... diyorum ama ben olsam ben de çok daralır sinir olurdum, maalesef çok çok haklısın
Ellerinin geçmesine çok sevindim. Darısıgeranio ve benim başıma
Doğumdan sonra ayakların daha da şişmesini çok duyuyorum. En kısa zamanda onlar da geçer umarım. Çok daralmamaya evdekileri kafana takmamaya çalış. Sana ve bebeğine sağlık ve huzur diliyorum.
Evet malesef ki o da var benim açıklık 2 cm di doğumhaneye yollayınca doktorum meryemana otu var demiştim ya valizimdeydi hemen anneme suya koydurdum meryem suresi okuttum 1 saat sonra sancıma baktılar sancı çok ama ben gerekli tepkiyi vermemişim diye hissetmiyorum sandılar sordu sancın var mı var dedim ama yinede yok gibi duruyosun diyip bastılar suniyi 1 saat sonrasında da açılmaya baktılar çabuk masaya alalım hemen suyunu patlatalım ne kadar çabuk açılman oldu ilk doğum hayret dediler çatala çıktım suyu patlattılar nolduysa bi panikle 3 ebe birden üstüme abandı resmen o sıra bende gittim çok kötüydü ya meğer işte çocuk kordon dolandığı için inememiş kalbi yavaşlamış hemen ameliyata alındım ve gerçekten bende hatırlamak istemiyorum bütün ağrı sızılarım bian önce geçsin ve bir an önce normale döneyim istiyorum .. ağrımayan yerim yok ama yatmıyorum bol bol yürürsen geçer dedi dr bende yürüyorum oturuyorum yatmıyorum ayak bacak bende uzatamıyorum uyku zaten yok oturduğum yerden 1 saat belkiBenzer seyleri yasamisiz gercektende..3,5cm acilmayla dogumhaneye indim ve catalda muayene oldum dr um bak kafasi geri kaciyor inmiyor asagi dedi ki 3saatlik suni sanciyla ancak 1,5cm acildim. Ve dogumhaneden direk yan tarafa ameliyathaneye gectim ailem esim herkes disarida bi anda ne oldugunu sasirdi. Zaten o ameliyat anini suan konusmak icin hic hazir degilim unutmaya calisiyorum. Hormonlar bizi ele gecirmis durumda ama uzulme gececegine inan sutunu etkilemesin. Kaburgalarim cok agriyor benim sende de var mi boyle bir sey? Birde dikisli oldugumdan ayaklarimi uzatip emziremiyorum mecbur sallandiriyorum davul gibi oldular
İnşallah bir an önce geçsin çok istiyorum kızımda etkilenecek diye üzülüyorum bakmaya bile kıyamıyorum çok güzel çok masum baktıkça gözlerim doluyor veren Allaha şükürler olsun gerçekten çok çok çok farklı bir duyguymuş kızım bir yana herkes bir yana sevgisi çok başkaymışInsan kendini bu donemde genel olarak bir caresiz hissediyor sanki...
Hormonlarda tavanken birden hizla düşüşe gecermis,o da bu ruh haline sebep oluyormuş...
Ben seni okurken bile gozlerim doldu mesela...
Kucuk kizima bakiyorum cok masum gozlerim dolu dolu,buyugune bakinca ayri bi icim sizliyor.Bi sebep yok ama boyle..
Bide aksam buyugu kafasini carpti alni ceviz gb sisti,ona soguk tutmaya calistikca o agladi ben agladim ki hic huyum degildir o uzulurken teselli ederim korkmasin diye...
En kisa sure de gececek insallah❤
Bizimde 5.6 çıktı pzrtsi kontrol var göğüslerim yara oldu çok acı çekiyorum ama zorla emzirdim yinede sürekli hem sütüm gelmeye başlasın çoğalsın hem sarılık olmasın diye .. sağlık ocağındaki ebeler eğitimde sarılık olmasın diye 2 saatte bir emzirin demişti geçer inşallah Allah şifasını versinHiç giremedim günlerdir. Doğum yapanları kutlarım Allah analı babalı büyütsün inşallah hayırlı evlat olurlar. Yapacaklara da Allah kolaylık versin. Bebekleriniz sarılık oldu mu şöyle bir göz gezdirdim ama bulamadım oyle bir konu konusulmadı sanırım. Bizimkinin sarılık değeri cok yükseldi cok halsizdi 16.4tü hastaneye yattık mavi ışık verdirdik. Simdi daha iyi cok sükür ama daha tam geçmedi 8 günlük daha. Sarılık olup geçen var mı neler yaptınız geçmesi için
Plojovic değilim canım ama muhtemelen gaz sancısı çekiyorsun.Rezene çayı ile birlikte anason çayını,kimyon çayını da içmiştim ben aktardan alıp.Özellikle ayaklarını sıcak tutmaya çalış.plojovic
İmdat! Sezeryan sonrasi icime hava doldugundan bicak saplanmis gibi sancilarim var 2 fincan rezene ictim gecti ama simdi yine oldu
İlk zamanlar rahatlatıyordu ama şimdi hiç tınlamıyor. Buz da iyi geliyordu önceden. Bir süre atel taktım. Bugün de el güçlendirme aletine başladım. Uğraşıyorum devamlı geçsin diye ama bakalım. Doğumdan sonra geçsin de asıl önemli olan o. Bebeğimi tutamam yoksa. Elime ne alsam düşüyor Allah korusun.Gözünüz aydın geçmiş olsun kolayca atlatmissiniz Allahtan. Sağlıkla büyüsün inşallah :)
Hadi gözün aydın canım kavustunuz küçük hanımla :) Sütün gelir bir an evvel Insallah ama sakın stres sinir yapma kendine sn büyük düşman. Bol bol hasret giderin hakettiniz :)
Birde kaç kilo doğdu Zeynep hanım?
Oyy senin uyuşukluk daha fazla o zaman benim hareketi engellemiyor ama parmaklar köfte gibi ve eklem yerlerinde fena ağrı var.
Şu ağrı işini biri anlatsa içimize su serpse ne güzel olur.
Hiç masaj yapmayı denedin mi parmaklarına tek tek? Geçen yaptım sanki iyi geldi bana kısa süreliğine de olsa daha rahat hareket ettirdim sikabildim parmaklarımı. Sonra eski haline geldi ama sanki rahatlattı birazda olsa.
Bende çatı muayenesi olmadım henüz. Doktor söylemedi de pazartesi kontrolüm var o zaman yapar muhtemelen diye düşünüyorum. Önceden bilgilendirmiyorlar sanırım değil mi?
Ayy çok sağ olasın paylaştığın için, aklımızda olur hemen geçmese bile 6 haftaya bitecek bu uyuşukluk deriz, moral olurHayırlı olsun bebeleriniz ekim anneleri hayırlı evlat olsunlar inşallah.
Balıklama daldığım için özür dilerim konuya. Benim de parmaklarım uyuşukluğu geçmedi doğumdan sonra hatta ağzıma kaşık sokamadım bez bağlayamadım oğluma doktorum sürekli 6 hafta diyordu ve gerçekten 40 ile beraber hepsi geçti. Doğumla geçmeyen olursa korkmasın diye yazmak istedim haddimi aştıysam affola.
Bu arada haziran 2017 de doğum yaptım
Bu gunlerin tadını çıkarın bir de sonra gel öpeyim deyince kaçıyorlar kucağa gelmek ancak uykuda![]()
Bende beklemedeyim 36+5 olduk.. daha ne çatı muayenesi oldu ne de doğum şekli belli.. 22 sine kadar olsun istiyorum aslinda bakalim..
Bana da daha ne çatı muayenesi ne de nst hiç biri olmadı. Doğum normal istiyorum dedim ama doktor bakalım neye karar verecek belki normal olmaz der uygun değil derBende çatı muayenesi olmadım henüz. Doktor söylemedi de pazartesi kontrolüm var o zaman yapar muhtemelen diye düşünüyorum. Önceden bilgilendirmiyorlar sanırım değil mi?
Ben çatı darligina inanmıyorum sanki. Yani hepimiz kadınız ve vucutlarimiz doğum yapabilecek şekilde yaratıldı aksi durumlar dışında hepimiz normal yapabiliriz gibi geliyor açıkçası bu yüzden çatin dar sezaryen yapalım derse kabul etmeyi istemiyorum beni ikna etmesi lazım bu duruma.Dr una hatırlat canm çatı muayenesi de insana bi dert en azından ona göre bilir sancıları beklersin çatılarn darsa beklemene gerek kalmaz gününü ayarlarsn dr unla
Allah korusun öyle bişey olmaz düşünme bile. Şiddeti arttıkça çözümler de o kadar azalıyor doğumdan önce anlayamayacagiz sanırım :/İlk zamanlar rahatlatıyordu ama şimdi hiç tınlamıyor. Buz da iyi geliyordu önceden. Bir süre atel taktım. Bugün de el güçlendirme aletine başladım. Uğraşıyorum devamlı geçsin diye ama bakalım. Doğumdan sonra geçsin de asıl önemli olan o. Bebeğimi tutamam yoksa. Elime ne alsam düşüyor Allah korusun.
Benimkinin başı aşağıda ama yine de konuşmadık. Gerçi 2 hafta geriden geliyor kızım 36 da kontrole gittim 34 haftalık çıkmıştı erken diye de yapmamış olabilir. Bu kontrolde yapmasa bile ki yapar diye düşünüyorum konusu geçer herhalde. Ha şimdi ha sonra derken her seferinde bu stres ile giderim doktora yoksa.Ben salı günü gittiğimde yapar diye düşünmüştüm ama ultrasonda baktı ters durduğu için sanırım hala alttan muayene etme gereği duymadı, zaten normal olamaz bu durumda diye galiba. Nst ye gönderdi herşey yolundaysa çarşamba gel dedi yolladı. Bu çarşamba artık bakar diye düşünüyorum. Her türlü 40.haftayı bekliycez de belki açılma var ve bebek hala makat gelişse acil sezeryan fln olur. Bilgilendirmedi beni haftaya alttan muayene olur fln diye. Benim de biraz çekincelerim var ilk kez olacağı için.
Hayırlısı olsun canım. Sezaryen hiç istemesem de öyle sağlıklı gelecekse yapacak bişey yok diyorum ama korkmuyor değilim.Bana da daha ne çatı muayenesi ne de nst hiç biri olmadı. Doğum normal istiyorum dedim ama doktor bakalım neye karar verecek belki normal olmaz der uygun değil derbakalım...
Ilac verdi ama pazartesi alalim dedi. Idrarda protein ve vucudumda cok odem oldugu icin carsambayi bile beklemek istemedi. Sakinlestim ama dusmedi hala o civarlarda geziyor tansiyon.Geçmiş olsun Allah anali babali büyütsün inşallah..
Okadar panik olmayın daha çok cikar tansiyon.. benim 15 e 10 olduğu zaman oldu.. doktor karanlik bir odada sessiz dinlenmemi istedi.. düşmeseydi çağiricakti.. hemen 14 e 9 da doğum olmaz sanmiyorum.. ilaç verirler en kötü..