Kızlar sezeryan için 18 ine gün almıştık ama 33. haftadan beri suyum azdı. En son kontrole gittiğimde doktor suyu daha da azalmış 18 ini beklemeyelim dedi. Annem kızkardeşimin bebeğine baktığı için uzak bi ilde ve kızkardeşim de doğuma gelmek istediği için 17 sine uçak bileti alınmıştı.
Doktor sezeryanı erkene alınca moralim bozuldu. Ne bileyim böyle annemden manevi bi destek bekliyordum. İlk bebeğim de sezeryan ve normal doğum beklerken kurban bayramında nöbetçi doktora acil sezeryan olduğum için ona da psikolojik olarak hiç hazırlanamamıştım. Bu da böyle erkene alınınca beni bi stres bastı.
İlk bebeğimde de eşim hastanede başımda kalmış hem bebeğe hem bana gece bakmıştı. O yüzden içim biraz rahat ama kv ye kırgınım mesela. Ben suyum az doktor dinleneceksin bize biraz yardıma gelsen arada, yemeğimizi yapsan dediğimizde hep beni nazlanan gelin olarak gördü. Hiç öyle gönlü ola ola yardımcı olmadı. Ben hep kendimi zorlamak zorunda kaldım.
Enerjim çok düşük, stresliyim
Merhaba benim ilk bebeğimde suyum azaldığı için normal doğum beklerken sezeryan oldum. Suyun artması gibi bi şey olmuyor, sadece daha da azalırsa acil müdahale ediyorlar. Suni sancı da denedim yarım gün boyunca, ama hiç kendi sancım açılmam yoktu, suni sancı bi işe yaramadı, karnım dahi ağrımadı ve sezeryana girdim.
Şimdi ikinci bebeğimde de suyum azaldı ve hatta belirlenen sezaryen tarihim öne çekildi. Kız kardeşimin de aynı şekilde suyu azalıp erken sezeryan oldu, sanırım genetik yatkınlık oluyor. Ve de çocuğun suyu azken normal doğum yapmak çocuk için stres sebebiymiş. Düşünsene zaten suyu az yerinde rahat değil, bi de dünyaya gelmek için çırpınacak.
Malesef benim tam geçerken tekrar yara oldu yine acıyor ama eskisi gibi çok değil karbonatlı su ve ayva çekirdeğinden krem sürmüştüm bir iki kere sonra bıraktım tam sürüyorum emmek istiyorSaol canim.yemedim.zaten yiyemezdim.
Suyu da çok iciyirum.afedersin bu sefer de wcden cikamiyorum.
Bide göğüs agrin ne zaman gecti?
Ben göğüs kalkani kullaniyorum ama yine de uçlari kabuk bağladi.çok aciyor bebej emerken.
Tamam canım teşekkür ederim. İlk denemede oldu mu? Benimde tüp bebek. Ayrıntılı ultrasonuda aynı doktor mu yaptı? Muayene ücretinide öğrenebilir miyim cnm? Normal doğum mu olacak"olaca?Canım ben daha doğum yapmadım bekliyorum.. hastane olarak medikalparkta yapicam. Doktorumuz vedat uluğ.. doktor sakin biri.. hastanede tüp bebek yaptık memnun kaldım.. ama doğumu yaşayıp görücez ..
Memelyn kullanmaya başladım. Kremleri dönüşümlü sürmeye başladım. Bepanthonol, Garmastan, Madecassol ve E vitamini kapsülü ama sür yıka çok zor oluyor.. Işe yarar gibi oldu biraz. Bu arada 6 gün oldu doğum yapalı.Ne kadar oldu dogum yapali canim?
Birini surekli kullan.
Bide hicbisy ise yaramiyorsa kremin ustune batikon surmek iyi geliyor yazmis Eylul annelerinden biri.Doktoru onermis hatta.Emzirmeden temizlemis guzelce.Bi goz gezdir istersen bulamazsan bakayim kim yazmis?
Canim benim ya aynen bende krem sürüyorum acikiyor.tek yapabildiğim emzirdikten sonra ucuna süt sürüp kurumasini beklemek.Malesef benim tam geçerken tekrar yara oldu yine acıyor ama eskisi gibi çok değil karbonatlı su ve ayva çekirdeğinden krem sürmüştüm bir iki kere sonra bıraktım tam sürüyorum emmek istiyor
Doğum yapmadan göğüs kalkanlarini da kullanmaya başladım ben.
Normalde uyarilmadan göğüs ucum hiç çıkmaz içeri doğrudur. Bugün nasıl canım yandı bi baktım çıkmış kocaman olmuş ve bişeye değerse canım acıyor. Krem sürüp kalkanı koydum çok rahatlattı ama saatler de geçse bi yere degmemesine rağmen öyle uyarılmis şekilde kaldı ve acımaya devam etti dokunduğumda.
Doğum belirtisi olabilir mi ilgisi var mıdır? Sinyal mi veriyor yaklaştı diye acaba?
Dogum belirtisi mi bilmyrm ama kalkan buyuk nimet:) annem ne guzel sey keske eskiden de olsa demisti. O gogus uclarinin hicbir yere degmemesi ve cikinti olark kalmasi ve ve ayrica nemli kalmasi cok iyi. Geceleri gogus pedi kullanyrm daha cok aciyor ama gundz onlarla hazir modda olmalari cok guzelDoğum yapmadan göğüs kalkanlarini da kullanmaya başladım ben.
Normalde uyarilmadan göğüs ucum hiç çıkmaz içeri doğrudur. Bugün nasıl canım yandı bi baktım çıkmış kocaman olmuş ve bişeye değerse canım acıyor. Krem sürüp kalkanı koydum çok rahatlattı ama saatler de geçse bi yere degmemesine rağmen öyle uyarılmis şekilde kaldı ve acımaya devam etti dokunduğumda.
Doğum belirtisi olabilir mi ilgisi var mıdır? Sinyal mi veriyor yaklaştı diye acaba?
Canım benim hayırlı uğurlu olsun. Gözünüz aydın. Fıstığın ellerinden öpüyorum.Slm kızlar tek tek alıntı yapamadım.. Herkese tesekkur ederim. Kızımın herseyi normal sarıldığıda yok şimdilik. Sürekli emmek istiyor hiç göğsümden ayrılmak istemiyor. Tamam çok güzel bir duygu da çok yoruldum şimdiden, emmediği zamanda bile göğsümde uyumak istiyor. Yataga koyduğum zaman hemen ağlıyor. Şu mesajı bile size wc de yazıyorum. Allah kolaylık versin hepimize
Eldivensiz cizmiyor mu?Yutkunusuna dikkat et canim anlarsin.
Evet eldiven ben hic kullanmiyorum :)
Gogsumede ellerini dokunduruyordum artik kendisi koyuyor elini.Yaklasip konusuncada artik ellerini aciyor direkt memeyi tutar gb :)))
Senin icinde iyi.
Emzirirken konus sık sık :)
Yakinda o tutma sekilleri bastirmaya donecek memeyi bi nevi masaj yapacaklar :)
Bende suni sanciyla dogum yaptim ama acilmam 3cm idi. Sonrada hizla acildi. Yani acilman varsa smdiden belki o dha kolaylastirir. Zaten bildgm kadaryla biraz deniyolar sonr olmazsa sezeryana aliyorlar. Cunku suni bebegi gelmeye zorluyor gibi:)))Kızlar merhaba.. dün kontrolümüz vardi.. bebeğimin suyu azalmış.. 44 e düşmüs dedi.. pazartesi bakılcak eğer artmadıysa doğumu planlicaz dedi doktor.. ya suni sancı ya sezeryan.. kafam çok karışık.. suni sancı daha acılı diyolar bilmem nekadar doğru.. birde suni sancıyla açilma olmazda sezeryana mecbur kalirsam o sanciyi çektiğimle kalirim.. bilmiyorum ne olcak hayırlısı inşallah..
Ben bekliyrm canim. Dr hastane kesinlikle kati bu konuda. Islak bezle silip sadece kafasini suyun altinda yikatiyorlar. Ilk kizimda 12 gun beklemstik. Bu sefer daha erken duser insKızlar ben doktoru dinledim göbeğin düşmesini bekliyorum duş için ama göbek düşmedi bugğn 10.gün yıkasam mı acaba beklesem mi döküntü başladı kızımda normal mi ?
Ilk kizim cok harektliydi ki hala oyle ve gercktn ise yaramisti. Gerci seninki de cok harektliyse yakinda onuda cikarack kivama gelebilir:)))Kizlar benim bebegim uyurken eller kollar hep hareketli yarim kumdak yapayim diyorum ise yariyor mu
Benim 2. denememde oldu.. ayrintiliyi başka doktor yapti.. muayene nst ile 300.. dogum şekli sezeryan yada suni sanci ile pazartesi belli olucak sanirim.. benim suyum azaldi..Tamam canım teşekkür ederim. İlk denemede oldu mu? Benimde tüp bebek. Ayrıntılı ultrasonuda aynı doktor mu yaptı? Muayene ücretinide öğrenebilir miyim cnm? Normal doğum mu olacak"olaca?
Açilmam olup olmadiğini bilmiyorum hiç bakilmadi.. belki pazartesi bakilir.. doktorun yönlendirmesine göre bakicam hayirlisi inşallah ..Bende suni sanciyla dogum yaptim ama acilmam 3cm idi. Sonrada hizla acildi. Yani acilman varsa smdiden belki o dha kolaylastirir. Zaten bildgm kadaryla biraz deniyolar sonr olmazsa sezeryana aliyorlar. Cunku suni bebegi gelmeye zorluyor gibi:)))
Dogum belirtisi mi bilmyrm ama kalkan buyuk nimet:) annem ne guzel sey keske eskiden de olsa demisti. O gogus uclarinin hicbir yere degmemesi ve cikinti olark kalmasi ve ve ayrica nemli kalmasi cok iyi. Geceleri gogus pedi kullanyrm daha cok aciyor ama gundz onlarla hazir modda olmalari cok guzel
Teşekkür ederimMerhaba tesekkur ederiz darisi basiniza insallah :) karatas hast. Aysel Taser di doktorum
Kızlar ben doktoru dinledim göbeğin düşmesini bekliyorum duş için ama göbek düşmedi bugğn 10.gün yıkasam mı acaba beklesem mi döküntü başladı kızımda normal mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?