Canım bn de Seninle aynıyım 38+4 um bugün kontrolüm vardı 3300 olmuş kilosu ama daha kanalda değilmiş senin ki kanalda mi bi de bana hiç bakmadı açıklık var mı diye korkmayım diye heralde bnmki de hiç sezeryan lafı etmiyor bn de istemiyorum zaten
İnşallah cümlemiz için kolay bir dönem olurYardimlarini kabul et yapabildigi seyleri.
Cok mutlu oluyorlar❤
Insallah kolay atlatirsiniz
Bence biz ne yaparsak yapalım onlar alacağını alıyor zaten.Biz de tırtıklamaya devam :))Benimkinin de boyu kısaldi hiç kilo almadı 3 haftadır sanırım ben de ucundan tırtıklıyorum :)
Bu haftalarda ölçümlerin hatalı olmasının muhtemel olduğunu söyledi doktorum. Umarım benimki de dediği kilodan az fazla doğar. Bebeği beslemiyorum diye strese girdim .
Sancı sıklığını takip et canım ve bence yemeğe gitme, evde dinlen
Tamam canım inşallah iner kanala bnmki de, suni sancı almak istemiyorum Allah sağlıkla kavuştursun da inşallahkanala inmiş dedi. ben merak ediyordum bir an önce çatı muayenesi yapılsa da engel var mı yok mu bileyim diye ama haklısın korkutmamak için erteliyorlar bencede. ben alttan muayenede hiç rahat olmamıştım bugüne kadar ve yine kastım kendimi ağrılı oldu ama kanama felan olmadi. haftaya gelir gibi dedi. sola yat hep, yatakta emekleme yap , merdiven in çık ve bagdas pozisyonunda esneklik egzersizleri yap dedi. seninde aklında bulunsun.
Şeker eskiden çok kıymetliymiş bulunması zormuş falan ya, bir de zararlı olduğu bilinmiyormuş. O yüzden eski insanlar her şeyi şekerle balla pekmezle tedavi etmeye çalışıyorlar. Memeye bal sür, emziği pekmeze batır, sarılık olmaması için doğar doğmaz şekerli su içir.... gibi bu liste uzuyor.
Yaşlılar şimdiden başladılar bana hemen şekerli su içireceğiz demeye. Benim ailem ve akrabalarım hep sağlık çalışanlarından oluşuyor. Çevremiz hep sağlıkçı. Devamlı sorarım, onlar da devamlı anlatır. Kimi ebe kimi hemşire kimi doktor kimi anne danışanı... Bana bebeğe şekerli su içir diyen doktora da rastladım, sakın şekerli su ve de mama vermeyeceksin diyen doktora da rastladım.
Benim gözlemlediğim: tahsillisi de tahsilsizi de yaşa göre yorum yapıyor. Eski nesillerden, eski kafalı ise ver emziği ver tatlıyı daya şekeri diyor. Daha genç ve yurt dışı makaleleriyle kaynaklarıyla içli dışlı olan sağlıkçılar ise sakın biberon mama emzik şekerli su bal pekmez verme diyor.
Eskilere mi inansak yoksa yeni gelişmelere mi ?
Az kaldi yarin girecegim insaallah banyoya bittim valla halsizlikten
Sana bisey sorcam canim benim sutum gec geldi ama ben hep meme verdim zeynepe zaten ceke ceke sutu o getirdi. Simdi memeyi aliyor biraz cekmeye calisiyor beceremiyor agzinin icindeyken araniyor sonra aglamaya basliyor
Kelebek gogus ucu aldim acaba benim uclarim sivri degil ondan mi almiyor diye ama sanki onda gic cekemiyor kucuk daha 6 günlük normami bunlar bilemedim
Tamam canım inşallah iner kanala bnmki de, suni sancı almak istemiyorum Allah sağlıkla kavuştursun da inşallah
Kullanıyorum ama işe yaramıyor..lansinoh lanolin krem kullanıyor musunuz?
Hastaneden kesinlikle memnun kaldım. Haftaiçi mesaisinde görev yapan Anestezi Uzmanı gerçekten işin ehli. Spinal sezaryen oldum ve en ufak bir baş ağrısı vs olmadı. Personel alakalı ki zaten doğumdan sonra seni pek yalnız bırakmayıp sık sık geliyorlar. Temizlik yapan görevliler bile güler yüzlü ve kibar.gecmis olsun ve gozun aydin canim nasildi hastane kac gun kaldiniz olumlu olumsuz bisey oldumu
Hepsini ve daha fazlasını yaptım bunların. Madecassol, Bepanthonol, Garmastan, Avent kalkan, Memelyn, Lansinoh, Ayva çekirdeği jeli... ben saymaktan yoruldum :)Gozunaydiiin :) masallah minisine❤
Daha cok yeni her gecen gun daha iyi olacaksin.Ama memisler bisy yapmadan gecmez.Lanolin icerikli krem kullanabilirsin.Emzirmeden sutunle islatip ver,kapatirkende sutunden sur yine canim.Bide gogus kalkani bana cok iyi geldi.
Dogru emzirmede onemli.
Eger cok ilerlediyse bence bi kontrolede gidebilirsin.
Ahahaa yok artik boylesini ilk kez duydum valla:)))Allah sabir versin sana kardesimHatta daha komigini soyliyim. Dun cocugu uyutup salona getirdim sabah. Hep yatak odamda oturuyorum ayip olmasin diye. Kahvaltiya sucuk pisirmisler. Parmagimi sucugun yagina banip bebegin agzina surecekmisim. Kokmus cani istermis.
Hamile degil ya bu bebek. 3 gunluk bebege sucuk yedircez.
Dun bi pozisyon bulduk onda emdiBence yenidoganin anne sutunden baska birseye ihtiyaci yok.
Sutunle islatip,memeyi kavrayip daha iyi kahverengi yerin tumunu alabilmesini sagla canim.Sakinlestirip dene.Heyecan yapiyordur :)
Yutkunusundan anlarsin cekip cekemedigini
Kullanıyorum ama işe yaramıyor..
Hastaneden kesinlikle memnun kaldım. Haftaiçi mesaisinde görev yapan Anestezi Uzmanı gerçekten işin ehli. Spinal sezaryen oldum ve en ufak bir baş ağrısı vs olmadı. Personel alakalı ki zaten doğumdan sonra seni pek yalnız bırakmayıp sık sık geliyorlar. Temizlik yapan görevliler bile güler yüzlü ve kibar.
Hepsini ve daha fazlasını yaptım bunların. Madecassol, Bepanthonol, Garmastan, Avent kalkan, Memelyn, Lansinoh, Ayva çekirdeği jeli... ben saymaktan yoruldum :)
Amin. Hayırlı evlat olsun. Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Nasıl oldu Doğumun anlatabilir misin? Bebiş ne kadar doğdu ultrasonla ölçüleri tuttu mu ?Merhaba anneler 23.00 da dogum oldu cok şükür Aryamiz doğdu dogum yapmayanlar Allah sabir versin
Amin insAllah Bebek.3.400 kilo dogdu evde sanci cekmek dhaa iyi onu anldm ilk gebelik oldugu icin biraz zor oldu kilo ayni cikti benim canimAmin. Hayırlı evlat olsun. Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Nasıl oldu Doğumun anlatabilir misin? Bebiş ne kadar doğdu ultrasonla ölçüleri tuttu mu ?
evet sariliga bakildi dusukmus bi sikinti yokmus.burayâ yazdim ya cocugun uykusu gectiCanım sarılık durumuna bakıldı mı bizimkini de uyandıramıyorduk sarılığı yükselmişti ondanmış ha sizin farklı olabilir ama aklında bulunsun diye söylüyorum. Bebekler çok uzun süreli uyuyorlar bu dönemde uyanık kaldıkları süre çok çok kısa oluyor normal de olabilir bu durumu
Kullanıyorum ama işe yaramıyor..
Hastaneden kesinlikle memnun kaldım. Haftaiçi mesaisinde görev yapan Anestezi Uzmanı gerçekten işin ehli. Spinal sezaryen oldum ve en ufak bir baş ağrısı vs olmadı. Personel alakalı ki zaten doğumdan sonra seni pek yalnız bırakmayıp sık sık geliyorlar. Temizlik yapan görevliler bile güler yüzlü ve kibar.
Hepsini ve daha fazlasını yaptım bunların. Madecassol, Bepanthonol, Garmastan, Avent kalkan, Memelyn, Lansinoh, Ayva çekirdeği jeli... ben saymaktan yoruldum :)
evet kesinlikle.normalde ben yalniz kalmayi seven biriyim ama su an yalniz kalabilecegimi sanmiyorum.cunku dedigin gibi cocugu yatistiramayinca bi fenalik geliyo.nasil bakicam bu cocuga nasil buyuyecek napicam diye.elin ayagin dolaniyo.o yuzden yaninda birilerinin olmasi onemliymisOnu biraz batil inanclardan dolayi soyluyorlar. Ama psikolojik olarak cok dengeli bi donemde olmadigimiz icin yalniz kalmamak daha iyi. Tabi bir saatten bir sey olmaz bence. Fakat dusun ki cocuk agladi yatistiramadin. Destek olmasi daha iyi. Ben 2. Gece hastanede aglama krizine girmistim. Yattim yataga ben agliyorum cocuk agliyor. Esim ugrasti saatlerce cocuk sussun diye. Belki saatler surmemistir de bana oyle geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?