2018 Ekim Anneleri

Hanımlar hepinize selamlar,
Ancak kendime gelebildim. Son yazılanların tümünü okuyamadım ama yeni doğum yapan arkadaşlarıma hayırlı olsun, sağlıkla analı babalı büyütelim inşallah kuzularımızı ❤️ doğum yapacak olan arkadaşlara da şimdiden kolaylıkla, Allah bir avazda sağlıkla kurtarsın inşallah.

2. Doğumun en büyük avantajı lohusalık depresyonuna girecek kadar bile vaktin bulunamamasıymış :KK70: Büyük oğlum sürekli bebeği sevmek istiyo. Sevmekten kastı elini kolunu çekelemek yüzünü öpmek :) bir yandan ona yapma dokunma demek yerine şöyle yavaşça sevelim böyle dokunalım diye öğretmeye çalışıyoruz bir yandan da bebekle ilgili işlere onu da dahil ediyoruz: bebeğin bezini getirebilir misin oğlum? Hadi bebeğin ayaklarını okşayalım gazı rahat çıksın. Hadi bebeğin üstünü ört annecim :) bu moddayım. Çok şükür zarar verme eğilimi yok ama sevgisini heyecanını da tm kontrol edemiyor :)

Bir de doğum yapacak arkadaşlara birkaç tavsiyede bulunmak isterim: yanıma 1 tane termal çorap almıştım. Gaz çıkışı olmadı, bu çorapları giyip karnımı çarşafla kalınca örtünce gaz çıkışı daha kolay oldu. Bir de yanıma bir miktar rezene ve kimyon tohumu almıştım. Hem doğumdan önceki gün içtim hem de hastanede doğumdan sonra içmeye başladım çok şükür sütüm bu kez hemen geldi. Sezeryan olacaksanız bir tavsiyem daha var: ben bu kez baya dikiş ağrısı çektim. Ayağa kalktığımda kesi yeri çekiliyo gibi hissediyodum. Doğumun 6. Gününe kadar hep oturur vaziyette uyudum dikişlere bi şey olur korkusuyla. 6. Gün sırt üstü yatıp ayaklarımı dizlerden kırıp kendime hafif çekerek uyumayı denediö ve o sabah ilk kez ayağa kalktığımda çekme hissi ve ağrı olmadı. Bilmiyorum doğrudan ilgisi var mı ama bence sırt üstü yatmak kasları esnetti.

Bende bu kez daha rahattim.Galiba insanin ne ile karsilasacagini bilmeside aciyi karsilamak gb oluyor :)
Sonrasinda da daha tedirgin olmak yerine daha rahattim.Ilkinde saga sola donmek icin bile ne kadar beklemis korkmustum,bunda oyle yattikca daha da rahatladim bende.
Iyi oldugunuza sevindim :) abiylede kolayliklar diliyorum :)
 
Sezeryan doğum yapanlar nasılsınız ?
Bugün kaçıncı gününüz ben de sezeryan olacam merak ediyorum. Kaç gün yatıp dinlenmek lazım ne zaman ağrılar geçiyor?

Bende 2.kez oldum spinal.
Ilk kizim 4 yasinda.
Ilkinde iyilesme surecinde daha yavas ve tedirgindim bunda daha iyiydim.Tamamen kendi korkularima bagliyorum aslinda.Korkup yan bile yatmamistim uzunca bi sure.
Velhasil her gecen gun daha rahatliyorsun.Hareket ettikce.Oyle sirf yatakta yatman gerekmiyor sana bagli.
Ani hareketler disinda 4.5. gun bile pek bisy kalmamis oluyor.

Not: 2 kez yazmisim onceden alintiladigimida paylasmis :))))
 
Son düzenleme:
Kızlar duş aldınız mı doğumdan sonra...
Doktorum 10 gün yapma dedi ama ben heran girebilirim...
Böyle 10 gün beklemek bana göre değil,
Ağrılarım yüzünden yeterince psikolojik olarak çöktüm zaten bi duş alsam kendime gelirim gibi

Sezaryen miydi?oyleyse eczaneden bantlardan alipta yapabilirsin icinde rahat olur
Dus sutun icinde senin icinde cok iyi olur,insanin vucuduna merhem gb geliyor

Bende eve gelince yaptim.2.gunden beri acik duruyordu ameliyat yeri ama ilk banyoyu bantla yaptim recetede yazmisti doktor.Yapistirip girdim dusa.Cikincada cikardim.
 
Son düzenleme:
ben de 2. gun eve geldigimde yikandim. ayakta yikan lifleme demisti.hic sargi bezi filan bisey yoktu.40 gun liflemeden ayakta yikancaksin dedi.

Diger paylasimini okumustum ama geri dönüp bulamadim.
Uyku durumunun daha fazla ya da agir olmasi emzirirken salgilanan hormondan dolayi normal canim yani lohusalik doneminin bi guzelligi aslinda.Bi anda uyku basabilir.Aslinda uyumakta en iyi sut yapan seylerden.Gun gectikce duzelecek hersey kotu hissetme❤
 
Canım kızarıklık falan yok beyaz kısımda sertlik var ve acıyor emmesinide sanırım çok gelip boğazında kalıyor ondan almayabilirmiş pompa almayada çıkamadık ki bi ya manuelide boşverdim direkt elektrikli alacağım hem masaj yapsın hem sağsın çocuğum sabahtan beri bir kere emdi ya .. duşumuda eve gelince aldım ben hastanedeykende girebilirsin demişlerdi .. doğum yapalı 12 gün oldu 4 kere duşa girme fırsatı buldum yanımda kimse olmadığı için bebeğimi bırakıp giremedim yoksa hergün girerim çok iyi geliyor
Canim öncelikle çok gecmis olsun.bende ayniyim.göğüs uçlarim ayrildi resmen.uclari da kabuk bağladı.
Ins bu zor zamanlari kolayca atlatiriz.
Tek basina bebek bakmak çok zor.benle esim yorgunluktan uykusuzluktan ölüyoruz.doğum yapali 1 hafta oluyor.1 kere yikanabildim.ne yemek yiyebiliyorum.ne kendime bakabiliyorum.
Pompa konusunda da bende de medela var
Elektrikli.baya sağıyor ama diğer markalari kullanmadim.
 
Bana doktorum Specta Mam Phyto diye bir jel yazmisti gogus ucu icin.Lanolin icerikli bi kremimde vardi.Bide gogus kalkanida kullandim.Kalkanin etkisi cok oldu.Ama kremde fikir olur belki kullanmak isteyenler icin.;)
 
Sancisindandir yine muhtemelen canim.
Biogaia var damla o probiyotiktir bi incele istersen.Onun disinda masaj,banyo ve senin tukettiklerin iyi gelir.Ama bagirsaklari gelistigi icinde bu sikintilar biraz olacak kabullenmek lazim.

Bnmde bugunden itibaren basladi gaz sab simplex verdim 5 damla
 
Bende seninle aynı kaderi yaşıyorum sizin sat 16ocak mı benim gibi ne açılma var ne sancı yerinde rahat oğluşum da stres sarmaya başladı artık
Aynen canım bnm de 16 ocak beni de stres sarmaya başladı açılmaya hiç bakmadı doktorum ama geçen hafta hala kanalda değildi, sana ne dedi peki doktorun
 
S sinkar canım göğüslerim çok sertleşti diyorsun ya, benim göğsümde çok dolduğunda ucu da yayıldığı için kızım tutmakta zorlanıyordu. Belki o yüzden tutamıyordur. Gazı da olabilir. Bazen çok uykusu olduğunda ve uyuyamayınca da kendini geriye atıp emmeyi reddediyordu. Bunlar aklıma gelen ihtimaller. Ben madela kullandım çok memnun kaldım. Ama biraz pahalı. Benim eltim 8 yıl önce doğumunda almış. Ondan sonra görümcem sonra biri daha. Ben 4. Kullananım düşün ve hala sapasağlamdı. Yani parasını hak ediyor. Bütçene uygunsa tavsiye ederim. Sütüne de malallah herkese söyleme :)):-) :nazar:
Slm cnm dediğin markayı biliyorum en iyisi o ama bütçemi aşar. Major aldım şimdilik hayatımı kurtardı diyebilirim. Çok süt birikti göğüslerimde göğüslerim rahatladı bebeğim de rahat emdi buğün :)
 
Hanımlar, açılmayı kolaylaştıracak, doğumu tetikleyecek ne önerileriniz var zararsız olacak şekilde tabiki.

Şu an hurma, yürüyüş ve sıcak duş var yaptığım. Başka önerileriniz varsa alabilirim.

1 cm bile açılma çıkmadı bugün normalden dönmek istemiyorum yaklaşık 2 hafta daha bekleyeceğiz normal olması için ama ya gelmezse yine diye korkmuyor değilim.
 
Kızlar duş aldınız mı doğumdan sonra...
Doktorum 10 gün yapma dedi ama ben heran girebilirim...
Böyle 10 gün beklemek bana göre değil,
Ağrılarım yüzünden yeterince psikolojik olarak çöktüm zaten bi duş alsam kendime gelirim gibi
Ciddi misin 10 gün mü? Sezaryen için mi 10 gün? Normal doğumda da duş alınamıyor mu? Anam anam deyim... Her gün sabah akşam yıkanırım nasıl yapacağız bakalım :(
 
Sezeryan sonrası eve geldiğim gün ayakta yap dedi doktor. Sadece oraya lif vs değmesin.. su aksın üzerinden yani.. ılık duş sütü artırıyor aklınızda olsun
Aman iyi bari, banyosuz çok zor olurdu :KK66:
Ben hastane çantasına duş jeli şampuan da attım orada da yıkanırım diye düşünmüştüm. Umarım izin verirler.
 
Selamlar,

Bugün kontrolüm vardı 39 bitti ne açıklık ne sancı hiç bişey yok daha. Yeri rahat geldi bizim kız tembel çıktı :) Bol bol hareket edeceğim bu hafta :KK70:
Hani hep derler ya, merdiven çık, yerleri sil :D
 
Hanımlar, açılmayı kolaylaştıracak, doğumu tetikleyecek ne önerileriniz var zararsız olacak şekilde tabiki.

Şu an hurma, yürüyüş ve sıcak duş var yaptığım. Başka önerileriniz varsa alabilirim.

1 cm bile açılma çıkmadı bugün normalden dönmek istemiyorum yaklaşık 2 hafta daha bekleyeceğiz normal olması için ama ya gelmezse yine diye korkmuyor değilim.
Bebişin boyu kilosu şu an nasıl? Bana doktor 37+2 de 3300 gr 49 cm çıktığı için bu hızla giderse sezaryen dedi de.
Senin bebişin bugün boyu kilosu kaç çıktı?
 
Aynen canım bnm de 16 ocak beni de stres sarmaya başladı açılmaya hiç bakmadı doktorum ama geçen hafta hala kanalda değildi, sana ne dedi peki doktorun
Açılma yok kanala girmiş mi dedim yarım ağız evet falan dedi suyun olur kanaman olur hemen gel dedi benim kasıklara çok baskı yapıyor dedim normal dedi
 
Aman iyi bari, banyosuz çok zor olurdu :KK66:
Ben hastane çantasına duş jeli şampuan da attım orada da yıkanırım diye düşünmüştüm. Umarım izin verirler.
Bana illa ki dus al dedi hemsire hatta. Hic halim yoktu ama wcye gittigimde kan revan olunca girdim ve gercekten iyi geldi. Hemsirenin dedigine gore dusa girince sutumuz artiyormus.
 
Kızlar duş aldınız mı doğumdan sonra...
Doktorum 10 gün yapma dedi ama ben heran girebilirim...
Böyle 10 gün beklemek bana göre değil,
Ağrılarım yüzünden yeterince psikolojik olarak çöktüm zaten bi duş alsam kendime gelirim gibi
Neden 10 gun canim bana ayni gun bile alabilirsin dus demisti sezeyan olmama ramen
 
Back
X