2018 Ekim Anneleri

Bize 2 saat demislerdi.3 saate cikinca kilo alimi yavaslamaz mi?
Benim oglum 40 haftayi doldurdu.sezeyana alindim.3200 doğdu.yani haftasina göre minik.
Bende kilo alsin diye 2 saati gecirmemeye calsiiyorum hem gece hem gündüz.
Benimki 2500 gr dogmasina ragmen 3 saati gecirme dediler. Hastaneden hastaneye degisiyor olabilir. Ama zaten sarilik oldugu icin 2 saatte bir besliyoruz. Gunde 80 gr civari aliyor simdilik.
Cocuk sarilik oldugu icin saat basi emzir diyen de var ama bu cocuk 40 dk emiyor zaten. Ne zaman uyuycak da buyuycek. :dondurma:

Kızlar kızım neredeyse bir aylık oldu son günlerde bir huy edindi akşam iki göğsüde boşaltıyo bu süreç kaka yapıyo emmek istiyo emince hıçkırık tutuyo yine emmek istiyo en son kusuyo yine emmek istiyo şeklinde geçiyo ve saatlerce göğsümde duruyo biliyorum ki sütüm var ama güzelce uykuya geçmesi için tüm bu prosedürden sonra gündüzden ya da önceden sağdığım sütlerden ısıtıp ondan da veriyorum sora 4 saat deliksiz uyuyo bu ritüelin benzerini sabah uyandığında da yaşıyoruz ama orda uyusun beklentisi olmadığından çok rahatsız olmuyorum ve takviyeye gerek olmuyo bi noktada duruyo sadece siyam ikizi gibiyiz benzer şeyler yaşayan veya yaşamış anneler var mı bu daha ne kadar sürücek ?
Biz de ayniyiz canım tek fark sagip vermiyorum. Emziriyorum 5dk sonra bir daha. Baba gazını almak için kucağına alıyor, huysuzlaniyo yine kucağıma alıyorum. Bir saat uyuyayim diyorum 15dk ancak uyuyorum. Kokumu ozluyo sanırım kucağımda ve memede sakinliyo. Ve hep emmek istiyor arada 3saat uyuyo günde bir yada iki kez böyle uyuyo. Acaba suutum mu az doymuyor mu diyyodum o yüzden mi sik sık emiyor diyodum dün aylık kontrolde dr kilo alımı masallah iyi dedi sütun yetiyor dedi çok sukur. Sizde kilo alımı nasıl?

kizlar dikkat ettim de bebekle hastaneye gitmek icin disari ciktigimiz gunler ya da eve kalabalik misafir geldiginde bebegim cok huysuzlaniyor agliyor.ama evde bizbizeyken disari cikmadigimizda cok daha huzurlu.sizin de boyle mi.40li bebek disari cikmaz derken bu tarz durumlari mi kastetmisler acaba eskiler :)
Bizde de tam tersi normalde hiç oturamam uyuyamam hiç durmaz ama birisi gelince uyuyo ben de oturuyorum. Hastaneyi de çok sevdi oyuncak her yer ve çocuk sakin maşallah hastanede ve yolda. Sling dene istersen geçen AVM ye gittiğimde kullandım sakince uyudu

Kesinlikle katılıyorum. Özellikle ilk 4 ay olabildiğince çok anne kucağında olmalı bence. Okuduklarımdan sonra (9 buçuk ayda dünyaya gelmenin bebekler için çok erken olması) çok üzüldüm bebelere. Tek başına beşikte durmasın yavrular.
Evet cnm anne kucağı ve göğsü çok rahatlatıyor kokluyo resmen. Dün Dr da bol bol kucağına al, sev kokla okşa dedi. Ona en iyi gelecek şey sensin dedi

Gögüs uçlarım sızım sızım sürekli sızlıyor, sizinde öylemi?:işsiz:
Gögüs uçlarım evet çatlak, ama bu sızlama farklı bişeyden sanırım, :işsiz:
Çünkü emzirme sonrası bayagı bi rahatlıyor ve sızlaması bi süreliğine geciyor..
Benim de elektrik çarpmış gibi sızlıyor, emzirince geçiyor ama. Duşta sıcak suyla aşağı doğru masaj yap cnm sık duş almayı dene

Ben bu afrikalıları anlamıyorum,
Hepte garibime gitmiştir,
Allah yardım etsin ama mesela yürümeye enerjileri yok ama çocuk yapabilecek mecalleri var...
Bide açlık olan bi ortama niye çocuk getirir insan?
Tekrar diyorum Allah yardım etsin ama bu çelişkiyi hiç anlamadım hiçte anlayamacagım...
Ulkelerin Gelişmişlik seviyesiyle alakalı cnm o yüzden korunma kavramı da yok.

Ay o bende de çok oluyor bu ara bes almaya gittim az önce bezi almışım bez elimde ne alacaktım diye dolanıyorum odada :) bi de şu mememi küçültecek bir şey bulsam :))
Bu unutkanlığımiz niye acaba uykusuzluk tan mı yoksa vitamin eksikliğine mı bagli

Umarım almamıştır canım
Umarım :( Şu anda da midem çok kötü. Besin alerjim var pek çok şeye. Çorbanın içinde çok az brokoli ve ıspanak varmış. Devirdi beni titreme eklem ve kaslarımda ağrı bulantı.. Şu an sadece midem sızlıyor diğerleri geçti gibi. Bebek hareket ediyor eskisi gibi şu an onu takip ediyorum.

Ya ben merak ediyorum. Neredeyse hepimiz sezaryeniz ya. Medeniyetten uzak bi yerde olsak nasil doguracaktik bu cocuklari?
Eskiden de Allah korusun bebek ve anne ölümleri çok fazlaymış ama. Paldır küldür başlarmış doğum anne bebek iyi mi yaşıyor mu sorarlarmış hemen. Zamanla rahmimiz küçülmüş, yardım alarak doğurmak zorunda kalan tek memeli insan yazıyor kitaplarda.

Iyi geceler hanimlar. Bende ekim annesi olucam tabi bizimki bu aya dogarsa bebegimin cinsiyeti kiz. 3. Bebegim iki kizim daha var. 2012 mayis anneleri ve 2015 kasim annelerinde bayag aktiftim. 3. Gebeligimde kizlardan pek firsat bulup bakamadim kk ya. Bebeklerine kavusmus olanlarin gozu aydin darisi ben gibi bekleyenlere.

Bu arada kizlar benim memisler kafam kadar oldu hic biseyin icine sığdıramıyorum boyumda kucuk cok komik duruyor ne zamana kadar boyle olur acaba :KK45:
Bence öyle düşünme benim göbek kocaman göğüs yok karikatür gibiyim :D emzirme atleti ve sütyeni almaya gittiğim her yerde yüzüme vuruyorlar :D evet farkındayım diyorum bende

Kızlar kızım neredeyse bir aylık oldu son günlerde bir huy edindi akşam iki göğsüde boşaltıyo bu süreç kaka yapıyo emmek istiyo emince hıçkırık tutuyo yine emmek istiyo en son kusuyo yine emmek istiyo şeklinde geçiyo ve saatlerce göğsümde duruyo biliyorum ki sütüm var ama güzelce uykuya geçmesi için tüm bu prosedürden sonra gündüzden ya da önceden sağdığım sütlerden ısıtıp ondan da veriyorum sora 4 saat deliksiz uyuyo bu ritüelin benzerini sabah uyandığında da yaşıyoruz ama orda uyusun beklentisi olmadığından çok rahatsız olmuyorum ve takviyeye gerek olmuyo bi noktada duruyo sadece siyam ikizi gibiyiz benzer şeyler yaşayan veya yaşamış anneler var mı bu daha ne kadar sürücek ?
Bizde 2 haftalığız sabah ve akşam aynen böyle sürecimiz var:))

Biogaia aldik dun canim ama zeynep sukur gaz cikardi ama 3.günümüz kaka yaoamiyor hic bugun doktora goturecegim
Sen yedklerine dikkat ettin mi canım? Geçmişi okuyamadm görünce yazmak istedm. İlk kızımda 10 gunde bir fitlle kaka yapıyodu. Trde ki drmZ benden tereyağını sütü ve çikoltyı kesmemi istemişti ve kızım düzelmişti. Zorlayan bişey değil deneyebilirsin kaka için istersen. Ben yemek tatlı çok fazla tereyağı tüketiyrdm:)

Prima kullanan var mı .. pampers ve premium care arasında ne fark var ben sleepy almıştım yerli olsun diye ama prima hediyr geldi 5 paket ve pampers iyi midir değiştireyim mi ?
Ben pamperstan memnunum. Premium care da arkadşm kullanıyr memnundu. Hatta biz sleepyi deneyip sevmemştk. Bende molfixle devam etmeyi düşünyrm daha sonra. O nerenın malı bile var mı?

Kizlar bebeklerinizi nasil giydiriyorsunuz? Ben izmirdeyim ve bu donem ev ici sicakligi 24 derecelerde icine yarim kol ustunede tulum birde yelek giydiriyorum ama sanki usuyor gibi geliyor acaba icine uzun mu giydirmeliyim
Ben bi tane uzun kollu zıbın altına don ve corap o kadar canım. Sıcağa alıştrmıyrm ben. Üstüne örtü yada kundak.

Back
X