2018 Ekim Anneleri

Bugün muayene oldum ama bebeğimin kafası hala çok yukardaymış Cuma günü gel dedi inmezse bakıcaz artık dedi ne demekse:KK43: niye inmiyorsun kızım her şeyi deniyorum bana mısın demiyor. Pilates topunda zıpla dedi bi de onu deneyeceğim :spor:
Canım birde dairesel hareketler ve ön- arka hareketi var onları da instagramda ebenin birinden gördüm sandalyeye tutunup çömelme hareketi bunları da yapabilirsin faydası olur belki

Ben pamperstan memnunum. Premium care da arkadşm kullanıyr memnundu. Hatta biz sleepyi deneyip sevmemştk. Bende molfixle devam etmeyi düşünyrm daha sonra. O nerenın malı bile var mı?
Ben de devamında molfix kullanacağım canım ismi yabancı kaynaklı dursa da yerli diye biliyorum yanlış olmasın ama öyle hatırlıyorum

Bana da rahim ağzına bakarım dedi hiç yumuşama ve açılma olmazsa boşuna zorlamam normal için dedi ama yumuşama ve açılma olursa yalvarsan da almam sezeryana dedi, bnm de 1 cm açılmam ve yumuşamam var ona güveniyorum ama bu işler hiç belli olmuyor, beklemek de riskli oluyor, hakkımızda hayırlısı olsun inşaallah
Insallah devam eder acilman da normal olur. Hiç belli olmuyor işte kısmet demekki biz ne dersek diyelim. Sezaryen olacaksam 2 hafta önceden kavussaydim keşke diyorum bazen ama bize bakmıyor bebisin keyfi tamamen :)

Hayirlisi olsun canım valla bende kizdan vakit buldukca dogurdunuzmu diye bakiyorum :) bak benim sezeryan ama normal olsaydida olacakmis 38+3 te suyum geldi nisan geldi sancilarim basladi az daha girmeseydim normal dogacakti ama benim ameliyat olunca riskli dedi doktorum birde panik atak var bende
Kızın kac kilo oldu? Insaallah hayirli olan olur
Sağol canım bir an önce alsam kucağıma başka bişey istemiyorum belirsizlik çok etkiledi beni şimdi daha iyiyim şükür. Bebisler büyüdü bile ne güzel muhabbetler varda katılamadım işte yararlanacagim artık 1 hafta 10 günlük tecrubelerinizden :)

Doğum şekli gerçekten kısmetmiş ne kadar istesem de olmayınca olmuyor demekki. Bizim kız 2 haftadır hep aynı ölçülerde kaldı 2900 olmuş bu hafta kilosu da artmiyor neredeyse 2 haftada 100 gr aldı almadı gibi. O yüzden beklemenin anlamı yok dedi doktor riske girmesin diye. Bizimde işimize geldi açıkçası.

Ya ben merak ediyorum. Neredeyse hepimiz sezaryeniz ya. Medeniyetten uzak bi yerde olsak nasil doguracaktik bu cocuklari?

Doğal olmayan hatta tehlikeli sayılabilecek şeylerle doğum tetiklenir ya da yaptirilmaya calisilirdi muhtemelen. Anne bebek ölümleri çok sayıda gerçekleşiyordu bu koşullarda bildiğim kadarı ile. Ya da travma yaratırdı en iyi ihtimalle.

Gğnaydınkızlar hergün bir ağrı ile yatıp kalkıyorum dünden beri boynum tutuldu çok ağrıyor bir krem aldı eşim ama yok iyi gelmedi varmı önerisi olan ?

Kızlar benim sütüm yetmiyor.bazen goğüslerim şisiyor.sıkınca ucunda azcik bi damla beliriveriyor.bebek se aksama kadar emince geceye emecek süt kalmiyor.gögüslerim iyice civiyor.geceleri emzirince bebeğin gözleri kapanmiyor.yada hem3b gerinuyaniyor meme istiyor.ne beni uyutuyor ne kendi uyuyor.
Surekli emziememe ragmen sütüm artmadı.
Aksine artik şişmiyor.
Var mi bi önerisi olan?

Canım birde dairesel hareketler ve ön- arka hareketi var onları da instagramda ebenin birinden gördüm sandalyeye tutunup çömelme hareketi bunları da yapabilirsin faydası olur belki

Teşekkür ederim denicem. Bugün de geceden beri ishal uyandırıyor çok fenayım ya belirti ya hasta oldum :KK43:

Göğüsler günde kaç kez sağılmalı? Sanırım süt ateşi oldum dün her yerim dökülüyordu resmen. Göğüs ateşim 38.3 :/ Emzirip sağıp parol almaktan başka bir şey yapamıyorum

Kızlar benim sütüm yetmiyor.bazen goğüslerim şisiyor.sıkınca ucunda azcik bi damla beliriveriyor.bebek se aksama kadar emince geceye emecek süt kalmiyor.gögüslerim iyice civiyor.geceleri emzirince bebeğin gözleri kapanmiyor.yada hem3b gerinuyaniyor meme istiyor.ne beni uyutuyor ne kendi uyuyor.
Aksine artik şişmiyor.
Var mi bi önerisi olan?
Ebebek alkolsüz Malt içeceği denediniz mi?

Durduk yere acımıyor ama oturduğum yerden ya da yattığım yerden kalkarken kuyruk sokumu ağrısıyla da birleşince rahatsız ediyo.Daha önce ameliyat olmamıştım böyle mi olur bilmiyorum.Ödemler geçinceye kadar böyle olması normal mi onu da bilmiyorum .Doktora gideyim olmazsa

Git canım dr uzak olmasa ben 10 gün için bile giderdim

Ben chicconun yenidogan biberonunu aldim. Onun agzindan kendi cekmezse hic akmiyor. Tavsiye ederim. Sut sagma makinesinin kendi biberonlari var. Onlarla genzine kaciyor. Chicco ile kacmiyor.

Var canım hepsinden. Eşim dün akşam cesaretlendirdi beni avent in biberonuyla içirdim hiç ağzından çıkartmadım çok güzel içti hayret ettim ben de. Ben yenidoğan yoğun bakımda o dediğim 10 liralık biberonlara içiriyorlar diye ben de onla içiriyordum. Chicco da var evde abisine almıştım hepsinden avent iyi gibi çok şükür

Gogsumu sagiyorum zaten mama mevzusu oradan cikti bi gogusten 30 cc cikti gecen gun doktor az dedi zeynep az emdi iki gogusten 55 cc cikardim dun.
Humana still tee humana kimyonlu rezene cayi tahin pekmez dereotu bol su dut kurusu gun icinde yediklerim
Canim sıkılıyor artik daha da kotusu zeynep 2 gundur kabiz kaka yapamadi gaz sorunuda var doktor gaz damlasi onerdi annem dogal degil diye aldirmadi poposuna zeytinyagi surdum yapamadi kuzum az once uykusundan uyandi sıkıntı ile :KK43:
Mama olarak aptamil veriyorum o da gaz yapti sanirim

Sağ da içir canı. Moralini hiç bozma ilk başta benim de seninki gibiydi 3 saate sağ üstüne mama ekle ne kadar içiyorsa tamamla böyle devam et. 1 haftaya sütün çoğalır İnan bana bol su iç bi de

Gğnaydınkızlar hergün bir ağrı ile yatıp kalkıyorum dünden beri boynum tutuldu çok ağrıyor bir krem aldı eşim ama yok iyi gelmedi varmı önerisi olan ?
Cnm benimde boynum çok kötü havluya ütü sürüp sıcak masaj yapıyorum bir nebze iyi geliyor. Bide ağrı merhemi kullanıyorum, minoset ağrı kesici de kullanıyorum . Biraz iyiyim şimdi

Kızlar merhaba dün oğlumu kontrole götürdük 100 gr geri vermiş aynı zamanda sarılık çıktı doktor 3 saatte 1 60 milim ile 90 milim arası sütü Sağıp Öyle beslememe söyledi sütün yetmediği miktarı mama takviyesi önerdi dünden beri sütümü sayıyorum ama miktarı az geliyor elimden gelen her şeyi yapıyorum mama takviyesi ne başlamak üzereyim sütünü artırırbilecek bir öneriniz var mı bol su süt arttırıcı çaylar komposto ve sıcak masaj yapıyorum başka öneriniz var mı En azından sarılığı atlatana kadar mahmut mama takviyesi yapacağım Aranızda bir şekilde bebeğini besleyen var mı geçmişi çok okuyamadım hepinize şimdiden teşekkür ederim

Biz de ayniyiz canım tek fark sagip vermiyorum. Emziriyorum 5dk sonra bir daha. Baba gazını almak için kucağına alıyor, huysuzlaniyo yine kucağıma alıyorum. Bir saat uyuyayim diyorum 15dk ancak uyuyorum. Kokumu ozluyo sanırım kucağımda ve memede sakinliyo. Ve hep emmek istiyor arada 3saat uyuyo günde bir yada iki kez böyle uyuyo. Acaba suutum mu az doymuyor mu diyyodum o yüzden mi sik sık emiyor diyodum dün aylık kontrolde dr kilo alımı masallah iyi dedi sütun yetiyor dedi çok sukur. Sizde kilo alımı nasıl?
Önceki kontrollerde kilo alımı normaldi doktor randevumuz bu hafta sonu gibi bakalım kaç günlük oldu sizinki biz 26 olduk

Kızlar merhaba dün oğlumu kontrole götürdük 100 gr geri vermiş aynı zamanda sarılık çıktı doktor 3 saatte 1 60 milim ile 90 milim arası sütü Sağıp Öyle beslememe söyledi sütün yetmediği miktarı mama takviyesi önerdi dünden beri sütümü sayıyorum ama miktarı az geliyor elimden gelen her şeyi yapıyorum mama takviyesi ne başlamak üzereyim sütünü artırırbilecek bir öneriniz var mı bol su süt arttırıcı çaylar komposto ve sıcak masaj yapıyorum başka öneriniz var mı En azından sarılığı atlatana kadar mahmut mama takviyesi yapacağım Aranızda bir şekilde bebeğini besleyen var mı geçmişi çok okuyamadım hepinize şimdiden teşekkür ederim
Bizimde sarılık oldu geçti çok şükür sütünle ilgili fazla fazla yeticeğine güven bide ben mesela bi iki gün bezmiştim lohusa psikolojisi sütüm azaldı sora sadece sorumluluklar haricinde de ilgilenmeye başlayınca arttı özellikle süt sağarken bebeğinizin resmine bakın demelerinin sebebini anladım bi de sağarken göğsünde bi takım bezelye mercimek gibi sertlikler hissedersen onları kesin elinle oynaya oynaya aç o biriken sütler süt kanallarını tıkarmış bol bol su iç gerisini merak etme ben hiç çay almadım yada süt arttırıcı besin (diyetisyen olmama rağmen) çünkü moral uyku bebeğinle ten teması ve su içmek çok çok daha etkili o çaylardan vs...

Aksine artik şişmiyor.
Var mi bi önerisi olan?
Bana hastanede bebek emdikten sonra kalani sag demislerdi. Belki vardir da bebek hepsini bitiremiyordur?

Uyumak ve dinlenmekte artırıyor sütü en azından brnim öyle oluyor gün içinde o uyyrken sizde dinkenin

Gecmis olsun canim.
Biz de 10 gundur sariligiz. Bana iki saatte bir emzir, kalani sagip icir, hala aranirsa mama ver demislerdi. Fototerapiden sonra tekrar yukseldi. Simdi gittigim doktor anne sutu sariligi oldugunu soyledi. Bir sefer anne sutu bir sefer mama ver dedi. Iki gundur 60 ml yetmiyor. Geri uyaniyor. Bu sekilde besleyince sariligi dustu. Tam gecmedi. Uzun surermis. Gunde 80 gr aliyor. Bizimki 15 gunluk oldu. Ben hic gecmez diye korkuyordum. Doktor eninde sonunda gecer dedi.

Back
X