2018 Ekim Anneleri

Uykusuzluğum var şuan bile uyukluyorum :) vitamin eksikliğimde var sanırım tırnak etlerim kalktı soyulmaya başladı
Vitamin previt positive kullan cnm en az altı ay. Kan ilacı ve kalsiyum ve d vitamini başla istersen. Bizim minik de hiç uyumuyo bu ilaçlarla ayakta kalmaya çalışıyorum. İhmal etme cnm ilaclari

Kızlar benim sütüm yetmiyor.bazen goğüslerim şisiyor.sıkınca ucunda azcik bi damla beliriveriyor.bebek se aksama kadar emince geceye emecek süt kalmiyor.gögüslerim iyice civiyor.geceleri emzirince bebeğin gözleri kapanmiyor.yada hem3b gerinuyaniyor meme istiyor.ne beni uyutuyor ne kendi uyuyor.
Surekli emziememe ragmen sütüm artmadı.
Aksine artik şişmiyor.
Var mi bi önerisi olan?
Suyu ne kadar içiyorsun canım mesela ben emzirmeden önce bir bardak bardağım büyük meşrubatlardan emzirdikten sonra bir bardak içiyorum sağlık ocağındaki ebe demişti sütü su yapar başka bir şey değil diye

Vitamin previt positive kullan cnm en az altı ay. Kan ilacı ve kalsiyum ve d vitamini başla istersen. Bizim minik de hiç uyumuyo bu ilaçlarla ayakta kalmaya çalışıyorum. İhmal etme cnm ilaclari
Kan ilacımı içiyorum sadece onuda arada unutuyorum vitaminde decavit verdiler başlamadım bende kocaman bir şey hiç sevmem öyle ilaçlarıda :) imom içiyordum gebelikte ona devam et dedi doktorum ama onuda içmiyorum ya valla onlara bile üşeniyorum daha doğrusu unutuyorum .. kızımın bi uyumasında kahvaltı yapıyorum bi uyumasında mutfak topluyrum birinde çamaşır birinde wc banyo temizliyorm birinde yatakları silkele topla ya ben aynaya bakamıyorum :))) onları yaparken 50 kere yanına gidip bakıyorum ağlıyor mu ağzı burnu açık mı diye :)) ama yine de çok güzel meme uçlarım dışında :(

Kızlar merhaba dün oğlumu kontrole götürdük 100 gr geri vermiş aynı zamanda sarılık çıktı doktor 3 saatte 1 60 milim ile 90 milim arası sütü Sağıp Öyle beslememe söyledi sütün yetmediği miktarı mama takviyesi önerdi dünden beri sütümü sayıyorum ama miktarı az geliyor elimden gelen her şeyi yapıyorum mama takviyesi ne başlamak üzereyim sütünü artırırbilecek bir öneriniz var mı bol su süt arttırıcı çaylar komposto ve sıcak masaj yapıyorum başka öneriniz var mı En azından sarılığı atlatana kadar mahmut mama takviyesi yapacağım Aranızda bir şekilde bebeğini besleyen var mı geçmişi çok okuyamadım hepinize şimdiden teşekkür ederim
merhaba aynisini yaşadım. sarilik olmasın diye mama verdik..sutu artırmak icin de bol su icmek deniyor..

Kan ilacımı içiyorum sadece onuda arada unutuyorum vitaminde decavit verdiler başlamadım bende kocaman bir şey hiç sevmem öyle ilaçlarıda :) imom içiyordum gebelikte ona devam et dedi doktorum ama onuda içmiyorum ya valla onlara bile üşeniyorum daha doğrusu unutuyorum .. kızımın bi uyumasında kahvaltı yapıyorum bi uyumasında mutfak topluyrum birinde çamaşır birinde wc banyo temizliyorm birinde yatakları silkele topla ya ben aynaya bakamıyorum :))) onları yaparken 50 kere yanına gidip bakıyorum ağlıyor mu ağzı burnu açık mı diye :)) ama yine de çok güzel meme uçlarım dışında :KK43:
imom ve demir hapına ben de devam ediyorum. anne sutu alimi demiri azalttigindan emzirme doneminde demir ilacı gerekiyor..
lansinoh kremi de ihmal etmeyin derim.

Kızlar bebeğimin pişiğini ne yaparsam yapayım, bir türlü geçiremedim. Onu öyle gördükçe içim yanıyor. Önerileriniz var mı?

Bepanthol baby pişik önleyici krem kullanıyorum bir kullanımda geçiyor

Kızlar benimde maalesef sütüm yetmiyor :KK43:(

Golden goat keçi sütlü mama veriyorum günde iki defa mecburen çünkü çok aşırı agliyor :KK43:

Bide kızlar sağlık ocaginin vermiş olduğu damlalari kullanan varmi?

Bebek doktorumuz bize damlalikli vitamin verdi 15.gun baslamamizi söyledi ben onu kullanacagim

Sağlık ocagindaki damlalarda paraben oldugu soylendi ne kadar dogru yanlış bilmiyorum, Sizler ne kullanıyorsunuz?

Sağlık ocağının verdiğini kullanıyorum 4 damla kaşığa damlatıp içiriyorum

imom ve demir hapına ben de devam ediyorum. anne sutu alimi demiri azalttigindan emzirme doneminde demir ilacı gerekiyor..
lansinoh kremi de ihmal etmeyin derim.
Kremi sürüyorum ama aynı acı hala geçmedi bugün kantaron yağı sürdüm bakalım inşallah o iyi gelir gelmezsede artık gümüş kapaklardan sipariş vereceğim

Ebebek alkolsüz Malt içeceği denediniz mi?
Denemedim canim.şu sıra tomrisin notlarını okuyuo deniyorum.o da olmazsa malt alirim.tsk ederim.
Uyumaya xalis cnm Dr beni bu konuda uyardı uyursan ve bol su içersen süt olur dedi
Evet canim.uykuyu bende farkettim ama evde kimse olmayip da bebekte uyumayio surekli aglayinca bende uyuyamiyorum.
Suyu ne kadar içiyorsun canım mesela ben emzirmeden önce bir bardak bardağım büyük meşrubatlardan emzirdikten sonra bir bardak içiyorum sağlık ocağındaki ebe demişti sütü su yapar başka bir şey değil diye
Canim suyu günde 4 litre lt iciyorum.

Kızlar merhaba dün oğlumu kontrole götürdük 100 gr geri vermiş aynı zamanda sarılık çıktı doktor 3 saatte 1 60 milim ile 90 milim arası sütü Sağıp Öyle beslememe söyledi sütün yetmediği miktarı mama takviyesi önerdi dünden beri sütümü sayıyorum ama miktarı az geliyor elimden gelen her şeyi yapıyorum mama takviyesi ne başlamak üzereyim sütünü artırırbilecek bir öneriniz var mı bol su süt arttırıcı çaylar komposto ve sıcak masaj yapıyorum başka öneriniz var mı En azından sarılığı atlatana kadar mahmut mama takviyesi yapacağım Aranızda bir şekilde bebeğini besleyen var mı geçmişi çok okuyamadım hepinize şimdiden teşekkür ederim

Ne kadarlik oldunuz?

Icecekler vs var canim bebek magazalarinda yardimci olur bayaa.
Bide yararini gordugum bicok arkadasiminda memnun kaldigi bi kür var.
Dolmalık 7-8 fıstıgı aksamdan ilik ve az sekerli suya cay bardagina koyuyorsun.Sabah suyu icip fistiklarida yiyorsun.1 hafta canim.Iyi gelir tekrar yapmak istersende 1 hafta yapip 1 hafta ara vermelisin

Ne kadarlik oldunuz?

Icecekler vs var canim bebek magazalarinda yardimci olur bayaa.
Bide yararini gordugum bicok arkadasiminda memnun kaldigi bi kür var.
Dolmalık 7-8 fıstıgı aksamdan ilik ve az sekerli suya cay bardagina koyuyorsun.Sabah suyu icip fistiklarida yiyorsun.1 hafta canim.Iyi gelir tekrar yapmak istersende 1 hafta yapip 1 hafta ara vermelisin
Evet bir kere daha yazmıştın bu kürü bana bende sana tekrar soracaktım teşekkür ederim canım deneyeyim akşam eşim alsında inşallah bende de işe yarar çok üzülüyorum sütüm yetmedi bebeğim kilo verdi diye

Kizlar sizinde bebekleriniz cok mu zor uykuya gecis yapiyor yoksa bizimkinde mi sorun dunden beri dermanim kalmadi tam uyuyacak uyaniyor daldi deyip besigine koyuyoruz uyaniyor yok mu
Bunun bir cozumu halim kalmadi artik

Sizede çok geçmiş olsun canım doktor bir de sarılıkdan dolayı hastaneye yatırmaya gerek yok ama sarılık sınırda dedi ben de ne yapacağımı şaşırmış durumdayım benim bebeğim de 17 günlük sen 2 saatte 1 mi 60 milim veriyorsun yani 2 saatte 1 60 milim mama bir sonrakinde anne sütü mi veriyorsun bu şekilde daha mı iyi oldu ben de böyle yapabilirim
Mesela saat 12de 60 ml mama, saat 2de 60 ml anne sutu. Ama bugun 60 ml hic yetmedi. Mama kutusunda 2-4 haftalik bebeklerde 90 ml. Besleyin yaziyor. Bugun oyle yaptim. Bi de yetmezse yine de mizildarsa emziriyorum. Yoksa uyumuyor. Zaten hic uyumuyor. Gaz sancilari da basladi. Uyumadan nasil buyuycek bilmiyorum.

Kizlar sizinde bebekleriniz cok mu zor uykuya gecis yapiyor yoksa bizimkinde mi sorun dunden beri dermanim kalmadi tam uyuyacak uyaniyor daldi deyip besigine koyuyoruz uyaniyor yok mu
Bunun bir cozumu halim kalmadi artik
Ayni vaziyetteyiz. Su an gogsumde uyuyor. Iyice dalmasini bekliyorum kaldirmak icin. Bi uyandi mi 1.5 saat uyanik kaliyor. Daha cok uyumasi lazim.

Back
X