2018 Ekim Anneleri

Kızlar benimde maalesef sütüm yetmiyor :KK43:(

Golden goat keçi sütlü mama veriyorum günde iki defa mecburen çünkü çok aşırı agliyor :KK43:

Bide kızlar sağlık ocaginin vermiş olduğu damlalari kullanan varmi?

Bebek doktorumuz bize damlalikli vitamin verdi 15.gun baslamamizi söyledi ben onu kullanacagim

Sağlık ocagindaki damlalarda paraben oldugu soylendi ne kadar dogru yanlış bilmiyorum, Sizler ne kullanıyorsunuz?
Bebek 9 gunlukken saglik ocagina gittigimizde damla verdiler. Ayni gun cocuk doktoruna gittik. Damla verdiler mi basladiniz mi diye sordu. Verdilerse baslayin dedi. Zararli bir sey olsa vereceklerini sanmiyorum.

Ayni vaziyetteyiz. Su an gogsumde uyuyor. Iyice dalmasini bekliyorum kaldirmak icin. Bi uyandi mi 1.5 saat uyanik kaliyor. Daha cok uyumasi lazim.

Ya ztn emzir gazini cikar uyut dalmasini bekle diyesiye 2 saat gecip bidaha acikiyor tmm saatlerce uyumayi beklemiyorum ama bari 1-2 saat uyuyayim diyorum
Kimisi diyo ki daha cok kucuk aliskanliklar hemen olmaz biraz uyusun kucaginda
Kimisi nasil baslarsa oyle gider koy besigine azicik aglat olmaz bir sey diyor ilk cocuk bilemiyorumda nasil davranacagimi
Bu arada emzik tavsiyesi olan var mi hangisini aliyolar?

Mesela saat 12de 60 ml mama, saat 2de 60 ml anne sutu. Ama bugun 60 ml hic yetmedi. Mama kutusunda 2-4 haftalik bebeklerde 90 ml. Besleyin yaziyor. Bugun oyle yaptim. Bi de yetmezse yine de mizildarsa emziriyorum. Yoksa uyumuyor. Zaten hic uyumuyor. Gaz sancilari da basladi. Uyumadan nasil buyuycek bilmiyorum.
Anladım canım bende 3 saatte bir süt sağıyorum yaklaşık 40ml ancak çıkıyor evde dolapta stok vardı biraz ondan ekleme yapıyorum bu akşam mamayı eşim alıp gelecek stokdaki süt bitmek üzere çünkü eklemeyi mamayla yap dedi dr bu arada dr 3 saatte bir dedi ama bana çok saat aralığı geldi aralarda yine mememi emziriyorum iyice boşaltsın diye çünkü pompa tam boşaltmıyor bakalım çabalarımız sonuç verir inşallah

Ya ztn emzir gazini cikar uyut dalmasini bekle diyesiye 2 saat gecip bidaha acikiyor tmm saatlerce uyumayi beklemiyorum ama bari 1-2 saat uyuyayim diyorum
Kimisi nasil baslarsa oyle gider koy besigine azicik aglat olmaz bir sey diyor ilk cocuk bilemiyorumda nasil davranacagimi
Evet hep aynı rutin ve aynı yorumlar bizimkinde daha ilk günden beri kucağımızda omuzda gezdirerek rahatlıyor hatta uykuya dalıyor sanki öğrenmişte gelmiş alıştırdınız diyor büyükler daha ilk gün böyle sakinleşiyordu bebeğim alışması be alaka diyorum bende
Bu arada bebeğim sürekli memede uyuya kalıyordu yerine yatırdığımda çoğu kez uyanıyor ağlıyordu hoopp baştan tekrar memeye uyusun diye bu ara uyuyor birazda sarılığın etkisi var sanırım bende dün emzik denemek için aldım belki almaz diye awentte o kadar para vermek istemedim wee aldım şimdilik biraz emiyor sonra ağzından düşürüyor büyük sanki diğer markalar da aynı boyutmudur acaba

Sütümü sağarak veriyorum kullandığım makine elektrikli öyle bilindik bir marka değil arkadaş Doğum öncesi belki lazım olur diye vermişti lazım olduğa ama sanki memeyi tam boşaltamıyor gibi geliyor mesela hastanede sağım yapmıştım spectra diye bir markaydı gayet iyiydi acaba markadan markaya gelen sür miktarı değişirmi fikriniz nedir acaba

Evet hep aynı rutin ve aynı yorumlar bizimkinde daha ilk günden beri kucağımızda omuzda gezdirerek rahatlıyor hatta uykuya dalıyor sanki öğrenmişte gelmiş alıştırdınız diyor büyükler daha ilk gün böyle sakinleşiyordu bebeğim alışması be alaka diyorum bende
Bu arada bebeğim sürekli memede uyuya kalıyordu yerine yatırdığımda çoğu kez uyanıyor ağlıyordu hoopp baştan tekrar memeye uyusun diye bu ara uyuyor birazda sarılığın etkisi var sanırım bende dün emzik denemek için aldım belki almaz diye awentte o kadar para vermek istemedim wee aldım şimdilik biraz emiyor sonra ağzından düşürüyor büyük sanki diğer markalar da aynı boyutmudur acaba

Bizimde ayni emzir uyut tam dalsin yataga koy hop uyaniyor en bastan bidaa valla napicaz bilmiyorum kucaktada nasil uyucaz
Aventin standart emzigini aldim ben ama cok zor aliyor bende hic almiyor zaten
Soothie nasil philipsin varmi kullanan

Bizimde ayni emzir uyut tam dalsin yataga koy hop uyaniyor en bastan bidaa valla napicaz bilmiyorum kucaktada nasil uyucaz
Aventin standart emzigini aldim ben ama cok zor aliyor bende hic almiyor zaten
Soothie nasil philipsin varmi kullanan
Ben soothie aldım tuttu kızım ama sürekli vermiyorum çok alışmasın diye tok olduğunda ve ağladığında veriyorum

Bebek 9 gunlukken saglik ocagina gittigimizde damla verdiler. Ayni gun cocuk doktoruna gittik. Damla verdiler mi basladiniz mi diye sordu. Verdilerse baslayin dedi. Zararli bir sey olsa vereceklerini sanmiyorum.
Benim doktorumda sağlık ocağının vereiği damlayı kullanma dedi aynen içinde paraben olduğunuda söyledi 15.gün başlamam için damla yazdı bende onu aldım ona başladım ..

Aventi benim kızım almadı canım nasıl bir emzik bende anlamadım zaten dümdüz anne memesi gibiymiş güya da hiç sevmedi wee nin var bir tane de dışarda acıkırsa yer bulana kadar onu veriyorum ağzına ağlamasın diye bir iki emip atıyor onuda göğsüm geçene kadar sütü sağıp vereyim dedim biberonda almıyor o da avent ..

Sütümü sağarak veriyorum kullandığım makine elektrikli öyle bilindik bir marka değil arkadaş Doğum öncesi belki lazım olur diye vermişti lazım olduğa ama sanki memeyi tam boşaltamıyor gibi geliyor mesela hastanede sağım yapmıştım spectra diye bir markaydı gayet iyiydi acaba markadan markaya gelen sür miktarı değişirmi fikriniz nedir acaba
Bebek emdikçe süt çoğalır diyede okumuştum bi yerde sağmaktan iyiymiş emzirme sanatı mıydı ne öyle bir yerde görmüştm sanki bir de onu dene canım inşallah bol bol sütlerimiz olsun kuzularımıza

Benim doktorumda sağlık ocağının vereiği damlayı kullanma dedi aynen içinde paraben olduğunuda söyledi 15.gün başlamam için damla yazdı bende onu aldım ona başladım ..
Bizim dr umuz da farklı önerdi kızımda sağlık ocağının verdiği hiçbir ilacı kullanamamıştık kan ilacını mesela dokunmuştu kızıma. Oğlumda da dr şimdi d vitamini olarak coledan d3 verdi onu kullanıyoruz

Canim yazını okudum da ayni seyleri yasiyoruz seninle.uykusuzluktan süt de üretilmiyor.inan ben uykumu dusunmüyorum.sırf süt üretilsin istiyorum.
Geceye kadar göğsümdeki süt bitiyor.göğsüm iyice cıvıyor.bu sefer de süt az diye bebek bi türlü doyup da uykuya dalamiyor.sonra da ne o uyuyot ne ne ben.

Canim yazını okudum da ayni seyleri yasiyoruz seninle.uykusuzluktan süt de üretilmiyor.inan ben uykumu dusunmüyorum.sırf süt üretilsin istiyorum.
Geceye kadar göğsümdeki süt bitiyor.göğsüm iyice cıvıyor.bu sefer de süt az diye bebek bi türlü doyup da uykuya dalamiyor.sonra da ne o uyuyot ne ne ben.

Ve ben sirf bu yuzden hemen hemen her aksam mamaya basvuruyorum ki dr umda saglik ocagindaki ebede mama verme suan icin dedi cunku almasi gereken kilodan 200 gr da fazla almis ama yapacak bir seyim yok aksama kdr sirf memede sakinlesiyor ve geceye kdr kalmiyor sut icinde ne yemek ne birsey sadece uyku sut yapiyor o da olmayinca kisir dongu napicaz bilmiyorum psikolojim ipe bagli

Arkadaşlar peki benim kızım tuvaletini yapmasına rağmen bugün bütün gün ıkınıp durdu bu neden olur ayrıca ıkınacağım diye de kusuyor sürekli kustukçada emmek istiyor şaşırdım gazınıda çıkardı ama neden zorlanıyor hala

Bizimkiler de hemen 38.haftada havaya girdiler. Diyorum daha var ama dinleyen yok. 41de anca doğururum ben. Daha 38+6 yım. Ama anlatamıyorum. Annem bütün izinlerini yazdırmış geliyor. Şimdiden izinlerini harcayacak çocuk doğduktan sonra izinleri bitmiş olacak bence.
Al benden de o kadar :) walla hergün birileri arıyor sen daha doğurmadın mı diye :)

Önceden kilo alımı yavaştı bizim son haftalarda normale döndü. Bugün 31gunluk olduk çok şükür. Bizimki de emiyor kusuyor tekrar emmek istiyor. Dr reflü olabilir dedi. Yattagini doğduğundan beri yüksek yaptık ama yine de gazlı ve kusan bebek
Aynısı doktora gidnce ben de bi konuşucam bakalım ne önerebilir :anne:

Kızlar benimde maalesef sütüm yetmiyor :KK43:(

Golden goat keçi sütlü mama veriyorum günde iki defa mecburen çünkü çok aşırı agliyor :KK43:

Bide kızlar sağlık ocaginin vermiş olduğu damlalari kullanan varmi?

Bebek doktorumuz bize damlalikli vitamin verdi 15.gun baslamamizi söyledi ben onu kullanacagim

Sağlık ocagindaki damlalarda paraben oldugu soylendi ne kadar dogru yanlış bilmiyorum, Sizler ne kullanıyorsunuz?

Doktorumuz Purdevita yazmisti ben onu aldim bebeğe.
Bende Orzax kullaniyorum d vitamini ve balikyağı.

Back
X