2018 Ekim Anneleri

Ve ben sirf bu yuzden hemen hemen her aksam mamaya basvuruyorum ki dr umda saglik ocagindaki ebede mama verme suan icin dedi cunku almasi gereken kilodan 200 gr da fazla almis ama yapacak bir seyim yok aksama kdr sirf memede sakinlesiyor ve geceye kdr kalmiyor sut icinde ne yemek ne birsey sadece uyku sut yapiyor o da olmayinca kisir dongu napicaz bilmiyorum psikolojim ipe bagli
Yasadıklarinin aynısini birebir yasiyorum canim.gece de mama çözüm olmuyor.illa ki memeyi emip uyumak istiyor.uykuya daldiramiyorum.biraz daliyor.yatagina kaoyar koymaz mizirdaniyor.sonra da almayinca ağlıyor.ne yapacağimi şaştım.bi yöntem bulursan bana da söyle lîtfen.

Aaaa....
Birisi daha demişti acıkınca sızlar diye,
Bugün gözlemledimde hakikaten öyle :KK58::KK9:

Yavas yavas vaktiginin geldigini anlarsin boylece :)
O an yaninda olmasan bile sızlar bilirdin aciktigini.
Ne guzel bir mucizenin icindeyiz cok dukur❤
Allah gönülden bekleyen her kadına tattırsın insallah bu guzel emaneti❤

Evet bir kere daha yazmıştın bu kürü bana bende sana tekrar soracaktım teşekkür ederim canım deneyeyim akşam eşim alsında inşallah bende de işe yarar çok üzülüyorum sütüm yetmedi bebeğim kilo verdi diye

Hic uzulme rahat ol oncelikle.
Nelerden gectiniz bak yaninda melegin yeter ki saglik olsun❤

Kizlar sizinde bebekleriniz cok mu zor uykuya gecis yapiyor yoksa bizimkinde mi sorun dunden beri dermanim kalmadi tam uyuyacak uyaniyor daldi deyip besigine koyuyoruz uyaniyor yok mu
Bunun bir cozumu halim kalmadi artik

Bebeklerde Rem uykusu diye biraz göz gezdirebilirsin :)

Mesela saat 12de 60 ml mama, saat 2de 60 ml anne sutu. Ama bugun 60 ml hic yetmedi. Mama kutusunda 2-4 haftalik bebeklerde 90 ml. Besleyin yaziyor. Bugun oyle yaptim. Bi de yetmezse yine de mizildarsa emziriyorum. Yoksa uyumuyor. Zaten hic uyumuyor. Gaz sancilari da basladi. Uyumadan nasil buyuycek bilmiyorum.

http://parazingunlugu.com/2018/01/yeni-dogan-bebekler-gunde-ne-kadar-kac-ml-anne-sutu-almalidir/
Şurda bi kucuk hesaplama var.
Her bebegi 2-4 haftalik dusunmektense.
Belki ysrdimci olur canim.
En basiti 60 ml mama ile 60 ml anne sütü aynı hesap değil.

Ya ztn emzir gazini cikar uyut dalmasini bekle diyesiye 2 saat gecip bidaha acikiyor tmm saatlerce uyumayi beklemiyorum ama bari 1-2 saat uyuyayim diyorum
Kimisi diyo ki daha cok kucuk aliskanliklar hemen olmaz biraz uyusun kucaginda
Kimisi nasil baslarsa oyle gider koy besigine azicik aglat olmaz bir sey diyor ilk cocuk bilemiyorumda nasil davranacagimi
Bu arada emzik tavsiyesi olan var mi hangisini aliyolar?

Aglatma yaa minnacık :) kim demisse cok bilmesin.
Emzik bebege gore degisir canim.
Kimisi kiraz uçlu kimisi damakli sever,bazilari silikon bazilari kaucuk alir.

Bebek emdikçe süt çoğalır diyede okumuştum bi yerde sağmaktan iyiymiş emzirme sanatı mıydı ne öyle bir yerde görmüştm sanki bir de onu dene canım inşallah bol bol sütlerimiz olsun kuzularımıza

Cunku bebek emerken dudak damak hareketleriyle masaj yaparmis;) koyu yere kadar agizlarina almalarida tam onemli yer oldugu icin :)

Herkese merhaba. Kasim annelerinde yazdigim mesaji son anda Ekim annesi oldugum icin buraya da kopyalamak istedim.

Bugün 35+1'de dekolman sebebiyle (plasentanin vaktinden erken ayrilmasiymis) acil sezaryenle bebegim dogdu. Fakat cigerleri tam gelismedigi icin su an yogun bakimda, malesef solunum sıkıntısı yasiyor. Bu haftada dogum yapip solunum sıkıntısı yasayan bebekler kac gun kaliyor acaba? Burdan net bir cevap yok, hep bakicaz bakicaz diyorlar.

Bu arada ilk dogumunu genel anestezi altinda sezaryenle yapan biri olarak, ikinciyi spinal sezaryen oldum ve bence sonrasinda iyilesme acisindan daglar kadar fark var. Hem ameliyat esnasinda cok rahattim, hicbirsey hissetmedim, bebegimi gordum, hem de genel anestezide 2. 3. gunde geldigim noktaya bu sefer ilk gun geldim. Sezaryen olacaklara tavsiye ederim. Yalniz bel fitigi gibi bir rahatsizliginiz varsa mutlaka onceden soyleyin, sanirim o durumda yapmiyorlar.

Bebegini dunyaya getiren herkese sonsuz iyi dileklerimi yolluyorum ve benim gibi bebegi yogun bakimda olanlara da acil şifalar.

Herkese merhaba. Kasim annelerinde yazdigim mesaji son anda Ekim annesi oldugum icin buraya da kopyalamak istedim.

Bugün 35+1'de dekolman sebebiyle (plasentanin vaktinden erken ayrilmasiymis) acil sezaryenle bebegim dogdu. Fakat cigerleri tam gelismedigi icin su an yogun bakimda, malesef solunum sıkıntısı yasiyor. Bu haftada dogum yapip solunum sıkıntısı yasayan bebekler kac gun kaliyor acaba? Burdan net bir cevap yok, hep bakicaz bakicaz diyorlar.

Bu arada ilk dogumunu genel anestezi altinda sezaryenle yapan biri olarak, ikinciyi spinal sezaryen oldum ve bence sonrasinda iyilesme acisindan daglar kadar fark var. Hem ameliyat esnasinda cok rahattim, hicbirsey hissetmedim, bebegimi gordum, hem de genel anestezide 2. 3. gunde geldigim noktaya bu sefer ilk gun geldim. Sezaryen olacaklara tavsiye ederim. Yalniz bel fitigi gibi bir rahatsizliginiz varsa mutlaka onceden soyleyin, sanirim o durumda yapmiyorlar.

Bebegini dunyaya getiren herkese sonsuz iyi dileklerimi yolluyorum ve benim gibi bebegi yogun bakimda olanlara da acil şifalar.
Allah acil şifalar versin canım bebeğine maalesef konu hakkında bir bilgim yok en kısa zamanda sağlığına kavuşsun inş

Öncelikle hayırlı olsun rabbim hayırlı evlat eylesin inşallah sağlığına kavuşup en yakın zamanda evinize götürürsünüz bebeğinizi
Hikayelerimiz neredeyse aynı bende aynı şekilde 35+4 de bebeğin plesantadan ayrılmak üzereyken spinal sezeryan ile Doğum yaptım bizimde bebeğimiz 1 hafta kuvezde kaldı solunum sıkıntısı yüzünden şimdi evimizdeyiz rabbime şükür içini ferah tut bende çok sıkıntı yaptım sütümü etkiledi sanırım sen kendini bebeğinizi düşün ve şakın sters yapma ve sütünü şimdiden sağıp buzluğa at sonradan çok lazım olacak unutma bebeğiniz kısa süreliğine orada inşallah evinize gelecek :)

Ayva neyi etkiledi canım kaçırdım orayı?

Yarın sezeryana girecek biri olarak bende ucundan kıyısından akrep annesi olarak aranızdayım tabi gece 12 ye kadar süpriz olmazsa
Merhaba sezaryan sekline karar verdiniz mi?
Öncelikle hayırlı olsun rabbim hayırlı evlat eylesin inşallah sağlığına kavuşup en yakın zamanda evinize götürürsünüz bebeğinizi
Hikayelerimiz neredeyse aynı bende aynı şekilde 35+4 de bebeğin plesantadan ayrılmak üzereyken spinal sezeryan ile Doğum yaptım bizimde bebeğimiz 1 hafta kuvezde kaldı solunum sıkıntısı yüzünden şimdi evimizdeyiz rabbime şükür içini ferah tut bende çok sıkıntı yaptım sütümü etkiledi sanırım sen kendini bebeğinizi düşün ve şakın sters yapma ve sütünü şimdiden sağıp buzluğa at sonradan çok lazım olacak unutma bebeğiniz kısa süreliğine orada inşallah evinize gelecek :)
Merhaba spinalden memnun kaldinizmi

Merhaba sezaryan sekline karar verdiniz mi?

Merhaba spinalden memnun kaldinizmi
Hiç korktuğum gibi değilmiş nasıl oldu nasıl bittiğini anlamadım bile sonrasındada çabuk toparlandım ağrı illaki oluyor sonrasında ama hayattan soğutacak kadar değil bende birkaç gün baş ağrısı oldu onuda nescafeyle çözdük ama sanırım biraz kişiye özelmiş bu durum kimisi çok ağır da geçirebiliyormuş ama ben rahat atlattım haftası dolmamıştı doğumumun yemekte yaptım çamaşırda astım hatta ev bile süpürdüm

Kızlar merhaba dün oğlumu kontrole götürdük 100 gr geri vermiş aynı zamanda sarılık çıktı doktor 3 saatte 1 60 milim ile 90 milim arası sütü Sağıp Öyle beslememe söyledi sütün yetmediği miktarı mama takviyesi önerdi dünden beri sütümü sayıyorum ama miktarı az geliyor elimden gelen her şeyi yapıyorum mama takviyesi ne başlamak üzereyim sütünü artırırbilecek bir öneriniz var mı bol su süt arttırıcı çaylar komposto ve sıcak masaj yapıyorum başka öneriniz var mı En azından sarılığı atlatana kadar mahmut mama takviyesi yapacağım Aranızda bir şekilde bebeğini besleyen var mı geçmişi çok okuyamadım hepinize şimdiden teşekkür ederim
Ben bugün arkadaşın önerisi üzerine Muhallebi Yaptım yedim işe yaradı siz de deneyin isterseniz

Back
X