Herkese merhaba. Kasim annelerinde yazdigim mesaji son anda Ekim annesi oldugum icin buraya da kopyalamak istedim.
Bugün 35+1'de dekolman sebebiyle (plasentanin vaktinden erken ayrilmasiymis) acil sezaryenle bebegim dogdu. Fakat cigerleri tam gelismedigi icin su an yogun bakimda, malesef solunum sıkıntısı yasiyor. Bu haftada dogum yapip solunum sıkıntısı yasayan bebekler kac gun kaliyor acaba? Burdan net bir cevap yok, hep bakicaz bakicaz diyorlar.
Bu arada ilk dogumunu genel anestezi altinda sezaryenle yapan biri olarak, ikinciyi spinal sezaryen oldum ve bence sonrasinda iyilesme acisindan daglar kadar fark var. Hem ameliyat esnasinda cok rahattim, hicbirsey hissetmedim, bebegimi gordum, hem de genel anestezide 2. 3. gunde geldigim noktaya bu sefer ilk gun geldim. Sezaryen olacaklara tavsiye ederim. Yalniz bel fitigi gibi bir rahatsizliginiz varsa mutlaka onceden soyleyin, sanirim o durumda yapmiyorlar.
Bebegini dunyaya getiren herkese sonsuz iyi dileklerimi yolluyorum ve benim gibi bebegi yogun bakimda olanlara da acil şifalar.