Bebek için:
* Alttan ya da yandan çıtçıtlı
kisa kollu body
* Penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun tulumlar
* Ayaklı
pijama altlari (penye- kadife)
*Uzun kollu body
*
Ic zibin olabilir yerine askılı ya da kisakollu bodyler kullanilabilir
* Hastane çıkışı tk. İstege gore 10lu ve fazlasi battaniyesi ile istege gore yedek 5li
* Çorap, yün
patikler
* Yün ve penye yelek süveter
* Minik penye önlükler
* Penye şapka, eldiven (ev içinde bile mevsime göre gerekmekte, banyo sonrası özellikle başları çabuk ısı kaybediyor, eldivenleri emzirirken çıkarmalı ama ben banyo sonrası harici hic kullanmadim)
*
Mermersahı (ince tülbent,müslin) bezler
* Banyo havlusu
* Banyo havlusu içine tülbent alinabilir
*
Penye battaniye 3-4 adet
* Örgü / bebek yünü battaniye (dısarı cikarken kullanilabilir araba uzerine vs)
* 1-2 adet peluş battaniye
NOT: Kıyafetlerde 0-3 ay sonrası için de ufak bir stok yapmak iyi oluyor, özellikle penye tulumlarda.(Bebek buyudukce ayaktan sıkmamasına/cekmemesine dikkat edilmeli) rahat buyusunler :)
EŞYA
*
Banyo küveti, küvet içi yatırma (uzanma) aparatı, file yerine havluda alınır
* Banyo termometresi, vücut ve baş şampuanı (sebamed)
* Vücut derecesi (digital kol altı en uygunu yaninizda tasimak icinde iyi ama buyudukce temazsız

)
* Bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir) Kiraz cekirdekli kucuk yastiklatda olabilir
*
Pişik kremi/önleyici ilk zamanda yeterli, bebek yağı (sebamed) ilk aylarda kullanmamalı teni için zararlı.
* Yeni doğan bebek bezi-bebekler çok çabuk büyüyor o yüzden stok yapmamalı dokunabilmeside soz konusu oldugundan
* Alt değiştirme örtüsü(hazir bez gb olanlar cok isinizi gorecektir)
*
Islak mendil (sulu pamuk saf organik) stok yapılmalı çok kullanışlı
(Ben 6 ay sadece pamuk kullandım kızımda,yanimda hep oldu ama disarda bile yikayip kullandim cok zorda kalmadikca) Uzerinizi silmeyede cok lazim olabiliyor :)
* Saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü
* Emzirme yastigi (cok isinizi gorebilir emzirirken uyurken)
*Emzik,biberon,biberon fircasi vb seyler biraz tercihen bebege bagli oldugu icin cok yazmadim bu sebeple cantalarda termostatli/ısı korumali bolumler tercih edilebilir
Bi yazidan biraz duzenledim.Aklimiza geldikce yine paylasiriz kizlar

Adetleri siz kendiniz zaten duzenlersiniz.
Bakindikca akla gelende cok oluyor begenilip alinanlar vs :)
Anneler icin bisy yazmadim :)