2018 Ekim Anneleri

Kizlar iyi gunler. Dogum yapan arkadaslarin hepsini tebrik ediyorum. Yapacak olan arkadaslarin da Allah yardimcisi olsun. Ben de 26 Eylul oglen oglumu normal dogum ile kucagima aldim cok shukur. 1,5 sonunda dogdu. 1 gun suni sanci ile acilmalari bekledim. Ertesi sabah baslayan dogum oglene dogru bitti. Oglum gelmemek icin cok usrasdi ama ben de pes etmedim. Normal dogum yapacak olan arkadaslar eger epidural alacaklarsa hic merak etmesinler cok kolay oluyormus. Doktorla muhabbet ede ede dogurdum cok rahat gecti. Yani boyle kolay ise bikac tane daha dogururm dedim hemen. Ne sanci ne bebegin dogum aninda aci hicbisey hissetmedim. Benim gebelik sekeri yuzunden 39 haftada dogum yaptirdi doktorum bebek icin zararli ve cok iri diye. Iri falan degilmis 3.200 kg dogdu. Gayette normal bebek. Beni haftalarca strese soktular iri diye diye. Esim ile bile bu yuzden cok tartismisimdir.

Hanimlar ben de hastane odasi icin bi seyler hazirladim. Aslinda oncesinde hastaneyle anlasmali bir organizasyoncuyla anlasmistim. Oda susleme kapi susu, ameliyathane ve odada foto cekimi, lohusa taci, cikolata ve lohusa serbeti 900tl demisti. 100 tl kapora verip anlasmistim ama sonra yapacaklarina bakinca cok anlamsiz geldi.. Bir de foto cekimini hastanede degil de insallah hayirlisiyla dogumdan 10-15 gun sonra aile fotolari seklinde dogum fotografcisi studyosununda cektireyim dedim. Bu parayi oraya ayiririm diye dusundum ve kollari sivadim :)

Aktardan lohusa sekeri aldim. Insallah dogumdan birkac gun evvel kaynatip hazirlicam hem ikramlik hem de kendim icmek icin

Ankarada yasiyorum Gimat toptanci halinden lokumluk kucuk kutular aldim. Icine kus lokumu denen o minik meyveli lokumlardan koyduk.

Lohusa serbetini ikram etmek icin plastik kadeh aldim 3 set (18 adet).Uzerine minik kurdeleler silikonlayip susledik.

Bir de ikramlik dankekin su minik keklerinden aldik. Ustlerine yine suslu kurdanlar batirip kurabiye sunum tabaginda koyariz diye dusundum.

Sonuc olarak masanin kucuk bi denemesini de yaptik. Nasil olmus sizce? Organizasyoncu foto cekimi haric buna benzer bir masa tasarimi icin 550 tl diyodu ^_^ ucretini de gectim de, kendim ugrastim buyuk keyif aldim ❤

Eklentiler

• Screenshot_2018-09-27-04-36-37-1.webp
    Screenshot_2018-09-27-04-36-37-1.webp
    26 KB · Görüntüleme: 127
Kizlar iyi gunler. Dogum yapan arkadaslarin hepsini tebrik ediyorum. Yapacak olan arkadaslarin da Allah yardimcisi olsun. Ben de 26 Eylul oglen oglumu normal dogum ile kucagima aldim cok shukur. 1,5 sonunda dogdu. 1 gun suni sanci ile acilmalari bekledim. Ertesi sabah baslayan dogum oglene dogru bitti. Oglum gelmemek icin cok usrasdi ama ben de pes etmedim. Normal dogum yapacak olan arkadaslar eger epidural alacaklarsa hic merak etmesinler cok kolay oluyormus. Doktorla muhabbet ede ede dogurdum cok rahat gecti. Yani boyle kolay ise bikac tane daha dogururm dedim hemen. Ne sanci ne bebegin dogum aninda aci hicbisey hissetmedim. Benim gebelik sekeri yuzunden 39 haftada dogum yaptirdi doktorum bebek icin zararli ve cok iri diye. Iri falan degilmis 3.200 kg dogdu. Gayette normal bebek. Beni haftalarca strese soktular iri diye diye. Esim ile bile bu yuzden cok tartismisimdir.
Anne karniyla gerck hayat ayni degilmis gormus olduk. Kilolalara bosuna takiyolar. Ben hic bilmedm kc kg oldugunu. Ciddi buyukluk yoksa lazim da degil. Onenmli olan haftasina uygun mu gelisimi ne alemde aslnda. Bosuna drlarn bazilari bizi geriyolar:)
Rabbim huzurla gunlerinizi gecrmeyi nasip etsin ins. Bende epiduralden cok memnun kalmstim ondan ikinciyi yaptim hemen:))) ama butun bunlara ragmen duygusalliktan herlde dogum korkusu oluyor:))

Günaydın ben d kabusla uyandım eşim de işe gitti korkumdan uyuyamıyorum
Korkma canım ben hava aydınlık olunca korkum azalır yada geçer genelde . aç TV yi de dikkatin dağılır bi yandan ... Kabus konusunda ihtisas yapmış biri var bak karşında . yada balkonundan varsa balkona çık temiz hava iyi gelir rahatlık huzur verir bide ayetel kürsi felak nas oku allahın izniyle geçer içindeki kasvet

Günaydın mutlu bir gün olsun hepimiz için :KK200:
yubucukp yubucukp Harmandali Harmandali gözünüz aydın.sağlıkla büyütmek nasip olsun miniklerinizi :)
İşte ben de bu Yüzden kiloya takılmıyorum,doktorun biri 2800 deyip 3 gün sonra da diğerinin 2463 demesinden beri de inanmıyorum hatta ölçümlere.Benim için esas olan doğduğunda tartıda ne çıkacağı.2500 altı değilse o da canımı sıkmaz Allah'ın izniyle

Hayırlı olsun canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün

Gözünüzaydınnnn❤Allah analı babalı büyütsünn❤

Korkma canım ben hava aydınlık olunca korkum azalır yada geçer genelde . aç TV yi de dikkatin dağılır bi yandan ... Kabus konusunda ihtisas yapmış biri var bak karşında . yada balkonundan varsa balkona çık temiz hava iyi gelir rahatlık huzur verir bide ayetel kürsi felak nas oku allahın izniyle geçer içindeki kasvet
Balkon iyi geldi teşekkür ederim

Günaydın mutlu bir gün olsun hepimiz için :KK200:
yubucukp yubucukp Harmandali Harmandali gözünüz aydın.sağlıkla büyütmek nasip olsun miniklerinizi :)
İşte ben de bu Yüzden kiloya takılmıyorum,doktorun biri 2800 deyip 3 gün sonra da diğerinin 2463 demesinden beri de inanmıyorum hatta ölçümlere.Benim için esas olan doğduğunda tartıda ne çıkacağı.2500 altı değilse o da canımı sıkmaz Allah'ın izniyle

Çok haklısın kilo konusunda canım, kimse takılmasın bence de kiloya benim kızın iki hafta geriden geliyor ve dün 35+5 te 2300 gr çıktı ama doktorum herşey yolunda dedi, ve iki hafta sonra gelmemi söyledi, içimizi ferah tutalım sağlıklı olmaları en önemlisi, ama annelik iç güdüsü tabi, daha karnınızdayken başladık kilolarını dert etmeye ve sanırım bu ömür boyu böyle devam edecek

Gözün aydın sağlıkla huzurla büyüsün minik :)

Insallah güzel güzel anlatacağım bi normal doğumda ben yaparım korku yok ama arada tirsmiyor değilim :)

Hanimlar ben de hastane odasi icin bi seyler hazirladim. Aslinda oncesinde hastaneyle anlasmali bir organizasyoncuyla anlasmistim. Oda susleme kapi susu, ameliyathane ve odada foto cekimi, lohusa taci, cikolata ve lohusa serbeti 900tl demisti. 100 tl kapora verip anlasmistim ama sonra yapacaklarina bakinca cok anlamsiz geldi.. Bir de foto cekimini hastanede degil de insallah hayirlisiyla dogumdan 10-15 gun sonra aile fotolari seklinde dogum fotografcisi studyosununda cektireyim dedim. Bu parayi oraya ayiririm diye dusundum ve kollari sivadim :)

Aktardan lohusa sekeri aldim. Insallah dogumdan birkac gun evvel kaynatip hazirlicam hem ikramlik hem de kendim icmek icin

Ankarada yasiyorum Gimat toptanci halinden lokumluk kucuk kutular aldim. Icine kus lokumu denen o minik meyveli lokumlardan koyduk.

Lohusa serbetini ikram etmek icin plastik kadeh aldim 3 set (18 adet).Uzerine minik kurdeleler silikonlayip susledik.

Bir de ikramlik dankekin su minik keklerinden aldik. Ustlerine yine suslu kurdanlar batirip kurabiye sunum tabaginda koyariz diye dusundum.

Sonuc olarak masanin kucuk bi denemesini de yaptik. Nasil olmus sizce? Organizasyoncu foto cekimi haric buna benzer bir masa tasarimi icin 550 tl diyodu ^_^ ucretini de gectim de, kendim ugrastim buyuk keyif aldim ❤
Gayet güzel olmuş bence. Daha ne olsun? Icınde sindiyse yeterli bence canım doğumdan sonra gözün görmeyecek orayı bebisten zaten. Hem el emeği ile yapmışsın organizasyon yapsa bu kadar değerli olmaz.

Çok haklısın kilo konusunda canım, kimse takılmasın bence de kiloya benim kızın iki hafta geriden geliyor ve dün 35+5 te 2300 gr çıktı ama doktorum herşey yolunda dedi, ve iki hafta sonra gelmemi söyledi, içimizi ferah tutalım sağlıklı olmaları en önemlisi, ama annelik iç güdüsü tabi, daha karnınızdayken başladık kilolarını dert etmeye ve sanırım bu ömür boyu böyle devam edecek

Dun bende ilk kez nst baglandim... allaha sukur... her sey yolunda sanci felan cikmadi...
Benimde bebegim seninki ile ayni canm....
35+5 2360 kilosu boyudu 46 cikti...
Iki hafta geriden geliyor ama suyu iyi haftasina gore de gelisimi iyi dedi...yani genetik yada gec dollenme olabilirmis..
Neyse ki on bes gunde iyi kilo almis allaha sukur
Illlaki insan kafasina takiyor... saglikli olsunlar vaktinde zamaninda gelsinlerde artik disarda buyur diyorum bende..

Hastane suslemesi icin bende bir kac sey aldim...
Aslinda eminonune felan gidebilsem neler yapacam da malum yasak oldugu icin oralara gidemiyorum.. kimseye de gidin benim yerime sunu sunu alin demek istemiyorum dogrusu.. hayirlisi ile mevludune alir yaparim artik....

Ama fikir amacli yapmak isteyen olursa diye soyliyim.. bu renkli bezelerden yapabilirsiniz bence.. hem cok ucuz hemde cok şık olabilir..
Bir gida boyasi ve eminonunde satilan kopuk kulelerden aldin mi evde bir kac yumurta akini iyice cirpip icine hafif kirmizi gida boyasi attin mi ver virina sonra kule denen seye kurdan yardimi ile koy alsana cok şık bir ikramlik...
Kismetse ben mevlutte yapacam...rahat rahat...

Birde lokumlarin ustune renkli seker hamurundan kalpler yapiyorlar...basit ama cok guzel duruyor..

Ben cam sebil ve cam bardak aldim..lokum ve cikolata alacam birde su meshurr uclu aynali takimlardan ve cok minik iki tane renkli cicek koymak icin gumus renkte vazo aldim...gumus ve pembe iki balon da aldin mi yeter de artar bile..

allahim hayal ettigimizden cok daha guzellerini yasamayi her birimize nasip etsin...

BURADA DOGUM YAPAN HETKESIN GOZU AYDIN...rabbim saglikla buyutmeyi nasip etsin...ne guzel bir duygu burada takip ettigin kisilerin dogim yaptini hormek...rabbim bizede nasip etsin insalllah

Son düzenleme:
allah analı babalı büyütsün sağlıklı bir ömür sürsün. size birşey sorcacağım. 35. haftamda dr gittim bebek 3100 gr dedi iri bebek falan dedi sezeryan olabilirsin dedi bu ilk bebek. size o haftalarda kaç demişlerdi nasıl bir yol izlediniz. bende de gebeliğe bağlı diyabet tanısı var. yarın bir kontrolüm daha var.haftaya başka doktora da gideceğim.

Çok güzel gözüküyo ellerine sağlık

Back
X