2018 Ekim Anneleri

dun hastanenin emzirme destek merkezine gittim.orda hemsire nasil tutup emzirmem gerektigini gosterdo. boyle tutarsan goguslerin yara olmaz bebek de gogsu tam bosaltir dedi.emxok biberon pompa silikon gogus ucu hicnisey kullanmiycaksin dedi.emmek istiyorsa memeden emicek dedi.sutunu sagmiycaksin cunku bebek duzgun emerse sagmaya gerek kalmiycak zaten dedi.biberondan cok hizli ictigi icin tembellesir memeyle ugrasmak istemez dedi. gosterdigi sekilde emzirince meme ucum acimadi ama zorlandim epey.insallah alisiriz hepimiz bunlara.
Bana da aynılarını söylediler.

Hiç yok mu doğumdan önce meme ucu hassasiyeti yaşayan? Canım acıyor degdikçe durup dururken uyarilmasi normal mi? Şimdiden böyle olursa doğunca emirirkenki acıyı düşünemiyorum :KK43:
Canım bende yok hiç hassasiyet. Hatta sızıntı falan diyorlar ya o da olmadı. Göğüslerim eskisi gibi aynen duruyor. Bir şişme falan da yok. Doğumdan sonra bir kıpırdanma olmasını umuyorum. Senin şimdiden başladıysa sütün bol bol olacaktır belki. Belki de doğumun yaklaştığı içindir :rolleyes: Ayy çok heyecanlı :halay:

Dogum belirtisi mi bilmyrm ama kalkan buyuk nimet:) annem ne guzel sey keske eskiden de olsa demisti. O gogus uclarinin hicbir yere degmemesi ve cikinti olark kalmasi ve ve ayrica nemli kalmasi cok iyi. Geceleri gogus pedi kullanyrm daha cok aciyor ama gundz onlarla hazir modda olmalari cok guzel
Ben kalkanları aldım ama hastane çantasına atmamıştım. Koysam mı ki ? Siz şimdi böyle yazınca çantaya atayım bari dedim. Kaynamış suda steril etmek gerekir mi ki?

Eldivensiz cizmiyor mu?
Ilk kizimda direndm baya kullanmadim ama sonra 2-3 aylikken mecbur kalmstim.
Smdide dogar dogmaz onun derdine dustuk. Gogsumu bile kac kez cizdi.

Çok ilginçtir, duyduğumda çok şaşırmıştım, bir tanıdığımızın başına geldi, bebek annesinin gözünü çizmiş. Kızın gözünü sarmışlar ilaç kullanıyor, göz kendini yenileyecekmiş ama çok sızlıyor diyordu. Minicik el kadar bebek annesinin gözünü nasıl buldu da çizdi hayret...

Selam arkadaslar benim oğlum da geldi bu sabah 6 da. Normal doğum yaptım toplam sancılar falan 3-4 saat surdu. Sancımı evde çektim hastaneye gittiğimde 7cm acılmıştım 1 saat içinde doğurdum çok şükür birti gitti darısı doğum yapmayanlara. Dogdugunda acıkmıstı eldivenlerini kemiriyordu hemen emzirdim tuttu memeyi 1-2 kez emdi sonra bi uykuya daldı uyanmak bilmiyor zorluyorum falan yok uyanmıyor kendiliğinden acıkırmı acaba ne yapmalıyım

Çok güzel maşallah Allah analı babalı büyütsün yaşı uzun olsun. Ayağının altına parmağınla vur ya da topuğunu sık uyandır karnını doyur şekeri düşmesin

Amin canım sağolasın.Benim 33. haftadan beri 8cm olarak devam ediyordu, doktorum bu hafta 6 ya düşmüş dedi. 5 ve altı oldu mu anormal oluyormuş zaten. O yüzden iki gün önceye çektik, yani salı günü sezeryan olucam Allahın izniyle. Senin 44 nasıl bi değer onu anlamadım, başka bi birim mi acaba. Pztsi bi kontrolüne git bakalım, inşallah iyi çıkar suyunuz.
Canım anladığım kadarıyla beninki mm cinsinden söylemiş.. yani benim değerim 4.4 cm oluyor.. 5 in altinda yani :(

Canım anladığım kadarıyla beninki mm cinsinden söylemiş.. yani benim değerim 4.4 cm oluyor.. 5 in altinda yani :KK43:

Canım bence öyle olsa doktorun pztsi tekrar bakalım demezdi acele ederdi, içini ferah tut, pazartesi belli olur.Kaç haftalık oldu şimdi senin bebiş ?

Bende eeken dogumdan korkuyorum nedense erken olcak gbi hissedyorum icim icimi yiyor nasl anladnz 32.haftada dogdu bende 31.haftadym korkuyrm
Benim ilk doğumunda erken olmustu 32. Haftada sanci başlamıştı ama 10 gun durdurabilmiştik.. bunda yine aynı haftada geldi sanci .. herhangi bir sebebi yok sanırsam genetik mi vücutla alakalili bilmiyorum

Canım anladığım kadarıyla beninki mm cinsinden söylemiş.. yani benim değerim 4.4 cm oluyor.. 5 in altinda yani :KK43:

Canım benimki 4 cep toplamı, seninki tek cep olabilir mesela. 5 in altında olsa doktorun bekleyelim demezdi. Kendimi kötü hissettim şimdi sanki seni evhamlandırmış gibi.

Eklentiler

• CF5565CB-A945-40AF-BAEE-B0153F355ECA.webp
    CF5565CB-A945-40AF-BAEE-B0153F355ECA.webp
    30,6 KB · Görüntüleme: 60
Kizlar bnm kizim emerken uyuya kaliyor yatiriyorum 1 saat ya uyuyuo ya uyumuyor kalkip bidaa emiyor kac dk enmesi lazim doymasi icin ona gore uyutmayayim
Daha cok kücük oldugu icin gücü yettiği kadar emiyordur ondan cabuk uyanıyor tam karnını doyuramıyor demek ki ilk zamanlar böyle oluyor benim oğlumda da böyle olmuştu.

Kızlar benim göğüslerimle beraber koltukaltlarımda şişti hamileykende şişlik vardı ama şimdi sertleşti iyice böyle bir durum yaşayan yada bilgisi olan varmı?

Saat aksam 20.45 den bu yana (01.21) zeynepin gazi ile ugrastim. Evde yabanci varken stres oluyorum kaynana bana geldi ben stres olunca bebege gecti herhalde.

İkinciyi ben de daha doğurmadım ama o_O Hassasiyet son raddede.
Ben doğdu ikisinde de emzirirken hassasiyet oldu sandım pardon :) Sütün geleceğinin belirtisi mi yoksa doğumun belirtisi mi bilemedim ki
Canım bende yok hiç hassasiyet. Hatta sızıntı falan diyorlar ya o da olmadı. Göğüslerim eskisi gibi aynen duruyor. Bir şişme falan da yok. Doğumdan sonra bir kıpırdanma olmasını umuyorum. Senin şimdiden başladıysa sütün bol bol olacaktır belki. Belki de doğumun yaklaştığı içindir :rolleyes: Ayy çok heyecanlı :halay:
Benim ilk aylar büyüdü sonra indi şimdi hassaslasti her zaman değil ama arada acıyor bayağı. Bugün daha iyiydi dün dokunamiyordum ucuna resmen. Insallah doğumun ve sütün belirtisidir razıyım çekmeye o zaman :)
Kalkanı da iyi ki almışım dedim o an öyle ise yaradı ki. Çantaya koyacağım tekrar şimdiden acıyorsa emmeye başlayınca da hassas olacak lazım olur sanki.

Benim hareketlerim iyice kisitlandi artık. Tamamen son evredeyim sanırım yatmak bi dert oturmak bi dert kalkmak bi dert. Hiç birini uzun süre yapamıyorum. Nefesim kesiliyor kaburgalarım kırılacak gibi ağrıyor. Karnım gerginlikten acıyor.

Ama sancı yok arkadaş ne gelen var ne giden.

Benim hareketlerim iyice kisitlandi artık. Tamamen son evredeyim sanırım yatmak bi dert oturmak bi dert kalkmak bi dert. Hiç birini uzun süre yapamıyorum. Nefesim kesiliyor kaburgalarım kırılacak gibi ağrıyor. Karnım gerginlikten acıyor.

Ama sancı yok arkadaş ne gelen var ne giden.

Sizi cok iyi anliyorum 39+4 te dogum yaptm bnde
Acilmaniz varmi

Selam kızlar, 12 ekimde spinal sezeryan la Doğum yaptım. Ameliyat sonrası çok ağrım oldu. Bugün daha iyiyim. Yürümekte ve kalkarken zorlanıyorum nefesim kesiliyor, ameliyat yerim acıyor. Ama herşeye rağmen Japon balığım benimle. Bugün 2. Gün hiç sütüm gelmedi. Kendimi işe yaramaz hissediyorum Sabaha taburcu olacağız. İnşallah evde sıcak bi duş alırsam oda gelecek diye ümit ediyorum. Şimdilik 2 saate bir mama veriyorum. Şekeri sarılığı yok çok şükür.

Back
X