2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Allah yardımcınız olsun canım. Benim bebek de yarı kolik. Ve ben de çaresiz kalıyorum. Gazı yok, karnı tok, uykudan uyanmış, altı temiz ama ağlıyor 3-4 saat hiç uyumuyor. Sonra da saat başı ya da 2 saatte bir uyanıyor.
Ben bugun internette gezinirken gördüm büyüme atagi da olabilirmis. 5. Ve 6. Haftalara denk geliyor. Biz 7. Haftamiza girdik bakalim duzelecekmi insallah oyledir. Yoksa cekilecek gibi degil cok zor tuvalete gidemiyorum yemek yiyemiyorum uyuyamiyorum. Benden baskasina gitmiyo bendede agliyo ama baskasi alinca resmen kriz geciriyor

Doktorunuz bişey dedimi bizimki yarın görecek merak ediyorum
Normalmiş bi akıntı kötü koku iltihap var mı diye baktı
Bazı bebeklerin kordon ince oluyormuş öyle durumlarda da erken düşüyormuş
Ben çok rahat ettim düşünce çünkü ya takılırsa ya acırsa falan diye endişe ediyordum. 2 gün sonra da banyo yaptırdk

Kizlar bebisimin esi önde oldugu icin erken dogum olcak acaba 35 haftada dogum yapan arkadaslar varmi kac kiloydu bebisleri ne kdr kuvezde kaldi

Besledikten sonra altını ya da kıyafetini değiştirmek için çok hareket ettirdiysem ya da yaturıp kaldırdıysam kusuyor

Öyle de oluyor, emzirdikten çoook sonra da oluyor.emzireli 45 dkka oldu mesela yerine koydum mutfağa gittim geldim kusmus

Canim fiskirtarak kusuyorsa reflu olabilir drunuza sorun bi istersen

Dr a her şeyi sorduk bunu sormayı unuttuk.2. ay muayenesine çok var olmadı pzt gidelim

Öyle de oluyor, emzirdikten çoook sonra da oluyor.emzireli 45 dkka oldu mesela yerine koydum mutfağa gittim geldim kusmus

Dr a her şeyi sorduk bunu sormayı unuttuk.2. ay muayenesine çok var olmadı pzt gidelim
Benim kuzenimin kizinda reflu vardi dedigin gibi fiskirtarak kusardi bencede sor ona gore onlem alirsijiz erkenden

Çok sağol sende durumlar nasıl:)
Biz iyiyiz çok şükür. Bol ağlamalı, emmeli ve bez değişmeli bir günü geride bıraktık :) sağlıkları olsun da ağlasın diyorum.. Sarılık olduğunda ağlamıyor kuzum diye aklım çıkmıştı.

Evet ilk oglum bi haftada dusurmustu kutay 3.gun sariliktan isigin altinda yatinca cabuk kirudu dustu
Bizimki de fototerapiden çıktıktan sonra eve gelince düştü canım. O yüzden demek ki, ben anlamamıştım :)

Bebeklerin huysuzluk donemleri çizelgesi kızlar burdan takip edebilirsiniz huysuz oldukları haftalari
Screenshot_20181206-180923_Chrome.webp

Bebeğini en iyi sen bilirsin
Benimki yandan attırıyor fazla içtiğini
Ben biraz s.i.d.s ten korkuyorum 4 aylık olana kadar sırt üstü devam ederim, doktor da sırtüstü yatır dediği için içim öyle daha rahat ediyor
Sids dediğin ne canım? Sırt üstünde kafasının yapısını nasıl koruyorsun? Kafasının arkası düz olur diyorlar ya

Sids dediğin ne canım? Sırt üstünde kafasının yapısını nasıl koruyorsun? Kafasının arkası düz olur diyorlar ya

Doktora sordum ve ayrıca araştırdım büyüdükçe kafa yamuk da olsa düzeliyormuş. Doktor istediğin tarafa çevirerek yatır o yine kendi bildiği gibi yatar dedi. Benimki sırtüstü yatıp başını sağa çeviriyor kendiliğinden
Sids ani bebek ölümü Allah korusun
Özellikle 4. Aya kadar bebekler risk altında oluyomuş.
Bebeğin Fazla sıcaklaması, aynı yatakta yatmak, yüzüstü yatırmak, yatağında yumuşak hava geçirmeyen battaniye peluş oyuncak olması vs riski arttırıyor. Yan yatırmak da yüzüstü kapaklanır diye riskliymiş, ama sen kenarlardan dönemeyeceği şekilde destekliyosan sorun olmaz sanırım

Zor gercekten.bugun gordum basini kazimislar kafasindan damar yolu acmislar :KK43:
Hic iyi gelmedi gozume digerlerinden buyuk oldugu icin baygin yatmiyo hic mutlu degil sinirli sinirli emzik emiyo donuk donuk bakiyo psikolojisi bozulmus artik benimde dayancak gicum kalmadi
Allah şifa versin inşallah sen moralini yuksek tut bugunlerde geçecek Allahın izniyle kavuşacaksınız. Yenidoğan bebek nasıl enfeksiyon kapmış olabilir bişey dediler mi peki o aklıma takıldı

Ayni durumdayiz yalniz degilsin. Esim p.tesi ise baslayacak diyorumki keske ben ise baslasamda sen evde bebege baksan. Bizde de uyku yok eger 3 saat kesintisiz uyursam binbir sükürle güne basliyorum. Allah saglik versin cok zor bir bebegim var. biz dün itibariyle fön makinasina gecis yaptik onu acinca sakinlesiyor. O a aliskanlik yapiyormus ama baska carem kalmadi beynim agriyor artik aglamasindan. 40 gunluk bebegi 4 ayri ozel doktora goturdum hicbir sıkıntisi yok kolik oluyor sanirim boyle oldugunda sebepsiz aglamalar. Memede dururdu eskiden simdi onuda sakiz gibi cigneyip ativeriyor zaten yara gogus uclarim iyice canim yaniyor. Resmen kavga ediyor memelerle kiziyor sinirleniyor istemiyor ben gogusumu kaaptincada daha beter sinirlenip bana yapisiyor. Karni acta degil mama da veriyorum. Cikamadim isin icinden

Bizimki de öyle ama gaz ya da tam kakasınj yapmaya çalışırken kızarana kadar aglıyor işte, bugun yıkadık yagladık - annem poposuna baktı ayy bu delik küçücük nasıl yapsın çocuk çıkartamaz işte zorlanıyor garibim diye söylendi :KK45: kız el kadar bebenin poposu deliğsi ne kadar olcek dedim hey allahım ya çocuk yaparken aglıyor işte.... gözleri açık uyuyor bi de

Bizim beşiğin içinde reflu yatağında yatıyor. Hem kusmasini azaltıyor hem sırtıni destekliyor hem de süngerinin sertliği bebek için ideal. Tavsiye ederim
Canım hangi marka reflü yatağı aldın , sünger mi o yatak nasıl birşey ?

Kızlar bizim kusmalarimiz arttı
Sizde durumlar nasil?
Bazen normal sızıntı şeklinde kusuyor 2 3 defa da birden fışkırarak :KK43:

Bizde de kusmalar başladı , yarın 1. Ayımız doluyor,
Emzirdikten sonra kusuyor bazen , annem fazlasını çıkartıyor diyor , tam emiyor uyuya kalıyor , yatırıcam - kusuyor- uyanıyor-sonra tekrar deli gibi meme arıyor :KK12:
Bazen peynir gibi çıkartıyor, annem diyor sütün yaramış, nasıl bi anlama yöntemi bilmiyorum,
Bazen de direk içtiği süt çıkıyor hah diyorum iki saattir emdiği zaten iki kaşıktı onu da çıkardı gettiiiiii ziyan oldu süt diyorum :kusmuk::işsiz:

Bizimki de öyle ama gaz ya da tam kakasınj yapmaya çalışırken kızarana kadar aglıyor işte, bugun yıkadık yagladık - annem poposuna baktı ayy bu delik küçücük nasıl yapsın çocuk çıkartamaz işte zorlanıyor garibim diye söylendi :KK45: kız el kadar bebenin poposu deliğsi ne kadar olcek dedim hey allahım ya çocuk yaparken aglıyor işte.... gözleri açık uyuyor bi de

Canım hangi marka reflü yatağı aldın , sünger mi o yatak nasıl birşey ?

Bizde de kusmalar başladı , yarın 1. Ayımız doluyor,
Emzirdikten sonra kusuyor bazen , annem fazlasını çıkartıyor diyor , tam emiyor uyuya kalıyor , yatırıcam - kusuyor- uyanıyor-sonra tekrar deli gibi meme arıyor :KK12:
Bazen peynir gibi çıkartıyor, annem diyor sütün yaramış, nasıl bi anlama yöntemi bilmiyorum,
Bazen de direk içtiği süt çıkıyor hah diyorum iki saattir emdiği zaten iki kaşıktı onu da çıkardı gettiiiiii ziyan oldu süt diyorum :kusmuk::işsiz:
Canım Bana eltim verdi reflu yatağını. Ebebekten almıştı ama galiba
Benim kizimda bayağı kusuyor. Gazıyla beraber kusuyor çok emince kusuyor altını alırken kıyafet değiştirirken kusuyor. Sürekli kusuktan dolayı kıyafet değiştiriyoruz. Bazen sut şeklinde bazen peynir gibi kusuyor benimki de

Biz iyiyiz çok şükür. Bol ağlamalı, emmeli ve bez değişmeli bir günü geride bıraktık :) sağlıkları olsun da ağlasın diyorum.. Sarılık olduğunda ağlamıyor kuzum diye aklım çıkmıştı.

Bizimki de fototerapiden çıktıktan sonra eve gelince düştü canım. O yüzden demek ki, ben anlamamıştım :)

Evt canim o isigin alti cok sicak oldugu icin hemn kurutuyor ama bizim ki nerdeyse 2 hafta kadar gobek deligi kanadi k vitaminife vuruldu allhtn durdu simdi kanamasi yoksa yakicaklardı

Back
X