Kızlar merbaha;
Bugün kontrol randevumuz vardı çok şükür herşey yolunda sadece bizim kız gibi denilen bebişin pipisi çıkmış

Cinsiyetimiz kesinleşti erkek bebek. ben bile çok bariz gördüm.
Yalan değil içimde kız bebek arzusu vardı ama Rabbimden sağlıklı hayırlı evlat diledik. Hepsinin mutluluğu çok şükür çok güzel.
Şimdi burda benimle aynı durumu yaşamış veya yaşayacak anne adaylarının içini ferahlatmak için 4 haftamı anlatacağım.
Öncelikle benim hamileliğimde mide bulantım çok oldu. Her sabah kalkınca kustum. arada bir yediklerimi akşam çıkardığımda oldu ama çok değil.
Birde bende aşırı tükürük salgısında artış oldu 2-3 hafta boyunca. Elimde poşet peçete ile gezdim.
Hep halsiz bitkin ve yorgundum. Parfümden deterjandan tiksindim. Soğan ve sarımsaktanda.
Tatlı yiyemedim ekşi bana iyi geldi. yani tekerlemeler işe yaramıyor bilin istedim :) (Ye ekşiyi doğur ayşeyi ye tatlıyı doğur atlıyı YALAN

......)
Daha sonra 14. haftaya girince bulantı ve kusmalarım azaldı. 15. haftada neredeyse tamamen geçti.
Bu arada kocaman şiş olan karnım giderek küçüldü söndü.
Zaten bebeğin hakaretlerini de hiç hissedemedim tabi beni binbir türlü evham koku aldı..
randevu gününü iple çektim. Doktorun yanına bile girerken ultrasonda bakarken kalbim küt küt çarpıyordu.
Çok şükür kalbi pıt pıt atıyor gördüm. derin bir oh çektim..
gelişimi gayet iyi neredeyse bir hafta önden gidiyoruz. .
Ben devlet hastanesi Zeynep kamile gittim. Hiç sormadan zaten pat diye cinsiyetini söyledi. yani, devlet cinsiyet söylemiyor diye birşey yok. kime gitsem söylüyor.
3 lü tarama için kan aldılar. 2 li yaptırmadığım için. çok elzem değil ama gitmişken kan verdim. 10 gün sonra çıkacak sonuçlar.
şimdi demem o ki arkadaşlar eğer bulantılarınız geçer , karnınız küçülür, bebeğinizi hiç hissedemezseniz sakın panik yapmayın.
hatta benim dün 7 saat süren kasık ağrım oldu. ama kanama akıntı olmadı çok şükür. Şuan tam 16+2 yiz ultrasonda 17 hafta. Burada sıkıntısı olan tüm arkadaşlarımı rabbimden şifa diliyorum.
ben özel ile devlette kararsızım hala.
Zeynep kamilde gebe okulu var orası ile görüştüm yakında 12 Adet keyifli doğum odaları açılacakmış tek kişilik ve doğuma istediğiniz bir kişide yanınızda girebiliyor tabi sizinle birlikte eğitim almış olması şartı ile.
Birde Zeynep kamilin yoğun bakımından tutunda kan ünitelerine kadar herşeye anında müdahale edebilecek donanıma sahip. %80 normal doğum yapıyoruz dedi hemşire.
sizde risk oluşturacak bir durum yoksa talep etseniz dahi sezeryan yapmıyoruz dedi.
Hoşuma gitti. Rabbim neresi hayırlı ise orayı nasip etsin. Şimdilik tüm bildiklerimi paylaşmaya çalıştım.
İnşallah içinizi rahatlacak şeyler yazabilmişimdir.
Hepinize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin Rabbim. Sıkıntılarınızı gidersin inşallah.