• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canim ayrintilida organlara baktiklari icin gerekli oluyor. Cunku bazi durumlarda duzeltilebiliyormus. Veya organ hasari dogduktan sonra da tedavi edilebilir bir sey oldugu icin o surecte iyi hastane doktor arayisina girilebilir. Ama 2-3 lu testler bencede mantiksiz. Anneye sorulmali. Risk yuksek cikarsa cocugu aldiracak misin? Ona gore yapilmali. Allah hepimize saglikli hayirli bebekler versin. Anne olmak onlarin iyiligini dusunmekten baska bir sey degilmis.

Ama bende ayrintilida doktora esimle bunu sorduk bebekde herhangi bi sorun olsada mudale edemiyoruz dedi. Hic bir doktor yapamaz dedi ben o yuzden soyledim gerisi Allahdan dua edicez dedi

Seni gormek guzel. Arkadasim bebegini hic dert etme kizimdayken doguma 5 hafta kala makat gelisiydi sonra normal kanala basi dondu bana doktorum bazen sezeryan hazirliyoruz ameliyattayken son kez vi bakiyolarmis cocuk donmus kanala girmis bu tamamen bebekle alakali ben sezeryan oldum kizim kanal basi dondu ama asa inmedi kerata 41 haftalik olduk ve doktorum 6 gun ust uste suni sanci versem doguramazsn dedi ve o kadar sanci bebegin daha cabuk diski yapmasina sebeb olurmus. Bide bende oglumun hareketlerini gun icinde hissetmiyorum dinlendimde ve gece orta sekilde digim oyle guclu degil oyle hissediyorum. Yani hareketli bebek degil hepimiz bebeklerimizi saglikli bi sekilde kucamiza alalim insallah bebegin yilbasina kadar daha guclenecekdir.

Çok teşekkür arkadaşım :) içimi rahatlattınız. Burası iyi ki var. Evet biraz daha güçlü geçen haftalara nazaran ama dediğin gibi sanırım benim minik kızımda hareketli değil :) ama oturduğumda ya da yattığımda veya uyandığımda sık sık hissediyorum bebeğimi :) en azından diyorum hayatta elhamdülillah bir sıkıntı yok... Daha minnacıklar. Rabbim tez elden büyümelerini nasip etsin.

Bende kendimi rekorda saniyordum.insallah saglikli dogum yapar veririz kilolarimizi .pkolu hamile kalmak kolay degil rabbim guc versin ins

Musteka ve chicconun kini oneriyorlar canim ben oyle dusunuyorum .

Cok guzelmis canim cokta uygunmus .gule gule kullansin kuzu :anne:
Haber verirsen cok sevinirim :anneadayı::21:

iki yıl uğraştım bende zaten. ilk gebeliğim. olmayacak dediğim, ümidimi kestiğim bir zamanda geldi yavrum. hamdolsun. Onlar sağlıkla doğsunlrda ben veririm yine dert değil. Kilolarımla, bünyemle ve pko ile savaşmayı öğrendim artık :) Kimse Kadınlardan güçlü değil bence hele ki o bayan kilolarıyla uğraşmayı biliyorsa kimse duramaz önünde :)

kızlar nette böyle bir ürün buldum. Bi yandan ana kucağı için 400-500 vermek çok gereksiz geliyor bi yandan da aklım kalıyor kaliteli olanlarda. Bunun özelliklerine kumaşına baktım gayet kullanisli duruyor, kullananlarda memnun. fiyatı çok çok uygun. en fazla 5 ay kullanılan bir ürün napsam ki bilemedim. Bunu ucuz bisey alıp anne yani beşiği mi iyi bisey alsam kararsız kaldım. Screenshot_20171224-140928.webp Screenshot_20171224-140831.webp Screenshot_20171224-140940.webp
Screenshot_20171224-140858.webp

Kiloyla baska hastaliklarda oluyor canim .Ama haklisin kemiklerin gucsuz olusuda cok sikinti oluyor.
Ne bilim biz siskolar goze batiyoruz .:oops:
Ne yesem yeme diolar onu yeme bunu yeme .Ustelik bulantidan 4 kilo verdim

Kızlar ne yalan söyleyeyim ilk başlarda almamıştım ama demir ilacına başlayalı bi hayli aldım.Yeme oranımda öyle çok değil. normal düzeyde. Ekmekte abartmıyorum ama alıyorum yani :( Diyet gibi dikkat etmek zoruma gdiyor. Çok çabuk acıkıyorum mesela meyve bile yesem kesmiyor yanında süt yoğurt tüketiyorum falan ama o da kesmiyor bazen. Allahtan çalışıyorum yürüyerek gidip geliyorum ama o olmasa ne olacak bilemedim sonumu.

Evet ben de aynen öyle...62 yazmış doktor son kontrolde...3 hafta oldu geçmedim daha 62yi...salı detaylı ultrason var sonra da sonucu doktoruma götürcem çrş falan...o zamana kadar bu sekilde kalmalıyım çok önemli

nasıl koruyacaksınız? Bende katılayım bari size. :( bebeğim alsa bari sadece. Çünkü aldı başını gidiyor. Hayatım boyunca max gördüğüm kiloya varmak üzereyim :(

Merhaba kızçeler :anneadayı::nazar::KK54: bu aralar fazla giremedim baya kaynatmışınız :)
Ya kafamı kurcalıyor benim minnak sanki çok hareketsiz arada bişeyler hissediyorum ama bebek mi bağırsak hareketimi bilemiyorum :KK43: sizde durumlar ney merak ediyorum.

Hiç endişe edip bebişini üzme annesi. Daha minnacık o. Bir iki haftya kadar güçlendiğini sende hissediceksin. Bende endişelenip buraya yazmıştım ama endişelenmemem gerektiğini bir kaç arkadaş anlattı. Sende sıkıntı yapma kendine. güçlenince de yavrum bir rahat dur diyeceksin inşallah

kızlar nette böyle bir ürün buldum. Bi yandan ana kucağı için 400-500 vermek çok gereksiz geliyor bi yandan da aklım kalıyor kaliteli olanlarda. Bunun özelliklerine kumaşına baktım gayet kullanisli duruyor, kullananlarda memnun. fiyatı çok çok uygun. en fazla 5 ay kullanılan bir ürün napsam ki bilemedim. Bunu ucuz bisey alıp anne yani beşiği mi iyi bisey alsam kararsız kaldım.Eki Görüntüle 2083480 Eki Görüntüle 2083482 Eki Görüntüle 2083483
Eki Görüntüle 2083484
Çok iyiymiş fiyatında süper akşam eşime gostericem mutlaka

Kızlar bir şey sormam gerek..
Akıntı oluyor mu sizde de? Bende son günlerde arttı Sanki önceden hiç olmuyordu ya da ben hatırlamıyorum

Maşallah... Gözün aydın canm Rabbim sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin... Baya ilgilenmiş 50 60 dk çok iyi bir süre tabi bize göre iyi çok görüyoruz diye keşke hemen herşeyi gösterseler şu ultrason cihazı çok değmese ama napalım biyandan da hoşumuza gidiyor... Doktor peçete uzattığı an bitti yaa diyorum içimden bende... Rabbim İnş sağlıkla birleştirsin yavrularımızı bize

Cok guzeller prenses gule gule giysin .

Hayirli olsun canim cok sevindim .saglikla geldin insallah

Tesekkurler. Kalbini goremedikleri icin Tam tekrar gitmem gerekiyormus. Ama yine de ilk kez organlarini ellerini ayaklarini filan gorduk. Sevindik biz

Ultrasona mı sokmuyorlar her gittiğinde yoksa ultrasona alıyor ama ölçüm vs mi yapmıyorlar, birde aşılara nasıl bakıyor dr un
Benimki her gittiğimde ultrasona alıyor ve ölçüm yapıp hemşireye söylüyor , organları falan bize söylüyor böbrek kalp vs diye sanırım bu nedenle ayrıca detaylı yapmadı
Ultrasona normalde hic almiyorlar Beni. Zaten ayda bir randevularim. Onda da dopplerle kalbini dinliyorlar hemen 30 sn. Karnimi filan da olcmuyor doktor. Mezurasi var hemsire hazirliyor ama olcmuyor.
Asi takibi de yok. Sanirim burada tetanoz asisi yapmiyorlar. Bu arada cocuklariniza asi karti verirlerse takip edin, vermezlerse siz not alip, buyudugunde cocugunuza bu asi notlarini verin. Bana surekli bebeklik/ cocukluk asilarimi soruyorlar. Tabi hic birini hatirlamiyorum. Asi kartin yok mu diyorlar :)

Bu yazdıklarından cervix length ve tcd hariç hepsini 15. Haftadan beri her gittiğimde ölçüyor doktorum. Ben de çok ilgilenmiyo gibi düşünüyordum. Ölçüp tek tek anlatıyor bide. Hatta kalpte hiperekojen odak vardı bayagı inceledi anlattı takip ederiz diye. Detaylı ultrasona daha girmedim 3 ocakta onu bekliyorum. Boyunu da fl uzunluğunu 7 ile çarparsak bulabiliyoruz bu arada.
Size her gittiginizde zaten detayli yapiyormus gibi olcuyormus inceliyormus doktorunuz. Ne guzel. Firsatiniz olursa detayliya yine yaptirin ama farkli bir sey duyacaginizi sanmiyorum.
FLyi 7 ile carptim 24.5 cm cikti. Bebis buyukmus baya

Kızlar merhaba bayadır giremiyorum. Size birşey sormak istiyorum bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim. Ben yemeklerden sonra kendimi kötü hissediyorum. Doktorumla konuştum sekerimi ölçmemi istedi. Tokluk 1.saat sekerim 154 cıktı. Yüksek olduğunu bir hafta boyunca her öğünde ölçmemi istedi. Bu değer çok mu yüksek? Tatliyla da hiç aram yok. 5 aydır bir kase sütlü tatlı bile yememisimdir.
Nasil kotu hissediyorsunuz? Ben cok yiyorum sikistiriyor midem sanirim. Bazen midem yaniyor.

Kızlar bir şey sormam gerek..
Akıntı oluyor mu sizde de? Bende son günlerde arttı Sanki önceden hiç olmuyordu ya da ben hatırlamıyorum
Basindan beri ara ara oluyor. Bazen cok oluyor bazen hic yok. Ama son iki haftadir baya artmis durumda, gunluk pedsiz cikmamaya calisiyorum. :)
Kokuda ve renkte kotu bir isaret yoksa sikintiniz
oldugunu sanmiyorum.

Kizlar akinti konusunda dertliyim. Bana hic sormayin. Cesme gibi :). Yaklasik 3 haftadir boyleyim tahlilde yapıldı mantar fln yok. Bisey cikmadi. Bende renksiz kokusuz diye takilmiyorum. (koku kime gore neye gore ordan akan biseyin illaki kendine has bi kokusu var bence).

kızlar nette böyle bir ürün buldum. Bi yandan ana kucağı için 400-500 vermek çok gereksiz geliyor bi yandan da aklım kalıyor kaliteli olanlarda. Bunun özelliklerine kumaşına baktım gayet kullanisli duruyor, kullananlarda memnun. fiyatı çok çok uygun. en fazla 5 ay kullanılan bir ürün napsam ki bilemedim. Bunu ucuz bisey alıp anne yani beşiği mi iyi bisey alsam kararsız kaldım.Eki Görüntüle 2083480 Eki Görüntüle 2083482 Eki Görüntüle 2083483
Eki Görüntüle 2083484
Canım bundan sipariş verirsen eğer buraya yazarmısın bende görmüştüm bunu bundan alabilirim yada babynestmi alsam bilemiyorumki bugün bir bayana sordum babynesti 150ye yapıyor

Aslında evet o 1 aylık tulumları ilk zamanlar şık dursun diye aldım :) hastane çıkışı gibi giyer diye.
Carters çok güzel ama çok pahalı.
Yaz içinde mathercare de şortlu kısa kollu tulumlar var. Onlardan alıcam inş.
6-9 ay en başlarda da büyük olabilir de 3-6 ay iyi olur. Bebişin kilosuna da bağlı tabi. Arkadaşımın oğlu 4200 kilo doğunca tabi hiçbir şey giydirememiş yenidoğan olarak :)
4200 mü?? Maşallah ne güzel beslenmiş minik <3 oyle doğarsa artık hastane çıkışlarını giyemezler :)
Carters cok pahalı evet, ama amerika satısı uygun, halamız orada bizim, o getirecek sağolsun, yoksa o kadar para vermek mantıklı değil :( ee ozaman 3-6 almak mantıklı. zaten 3 ay giyebilecekler, temmuz agustosta mümkün değil giyemezler. buarada ebebekte 6 tl ye zıbınlar, hem arkadasım kullandı, hemde yorumları okudum. yumusacıkmış. şiddetle tavsiye ediliyor :) ama kalıplar dar oldugu için büyük alın demiş herkes. markası hello baby. 4alana 1 bedava üstelik. ben 5 adet 0-3ay onlardan alcam bugun. 6 ayda alkcatım ama kalmamıs

nasıl koruyacaksınız? Bende katılayım bari size. :KK43: bebeğim alsa bari sadece. Çünkü aldı başını gidiyor. Hayatım boyunca max gördüğüm kiloya varmak üzereyim :KK43:
bende 58 kilomu 1 aydır koruyorum. asla aç kalmıyorum, yaptıgım şey ise günde 30-40dk yürümek. ekmek-pilav-makarna-tatlı yok. sadece menüde makarna varsa asla geri cevirmiyorum ama, gözüm doysun diye çok az alıyorum tabagıma,
bi süre böyle deneyin, belki sizde de işe yarar? asla aç kalmayın, bol bol salata bide

Tesekkurler. Kalbini goremedikleri icin Tam tekrar gitmem gerekiyormus. Ama yine de ilk kez organlarini ellerini ayaklarini filan gorduk. Sevindik biz

Ultrasona normalde hic almiyorlar Beni. Zaten ayda bir randevularim. Onda da dopplerle kalbini dinliyorlar hemen 30 sn. Karnimi filan da olcmuyor doktor. Mezurasi var hemsire hazirliyor ama olcmuyor.
Asi takibi de yok. Sanirim burada tetanoz asisi yapmiyorlar. Bu arada cocuklariniza asi karti verirlerse takip edin, vermezlerse siz not alip, buyudugunde cocugunuza bu asi notlarini verin. Bana surekli bebeklik/ cocukluk asilarimi soruyorlar. Tabi hic birini hatirlamiyorum. Asi kartin yok mu diyorlar :)

Canım çok ilginç ya bu durum beni daha çok şüphelendiriyor, aşıları abd üretiyor ama kendi ülkesindeki gebelere yapmıyor belki bebeklerede yapmıyor, şeker yüklemesi yapmıyor , bizdeki gibi zırt pırt ultrasona sokmuyor , ama bize tüm bunların yapılması gerekli diyorlar ..., iyi bişey olsa kendi gebelerine yapmazlarmıydı ...

Back
X