• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
1 haftalık falandı nisan ayı hava serindi...emzirince geçti zaten...yani demem o ki anne sütü bir mucize ne şekerli su ne mama ne biberon hicbiri değil önce emzirmek için uğraşmalı...sarılık olur şekerli su ver deniyor bakın ben vermedim emzirdim ve geçti diyorum bunu herkes yapabilir ben kendim çayi kahveyi şekersiz içerim kutu meyve suyu içmem yeni dogmuş bebeğe niye vereyim pis pis şekerli suyu...bunlar yanlış bilgi ve yönlendirmeler
Tabiki emzirmek çok önemli bebeği getirdiklerinde bizim akrabamızda yanımızdaydı ünv hastanesinde baş hemşire şıp diye tutturmuştu şükür ilk oğlanı , şimdi 2. ye de çağıracağım :) Süt geldikten sonra sıkıntısı olmuyor bebeğin karnı doysun yeterki

Günaydın güzel anneler.size bi şey soracam bugün kontrolüm vardı kadın doğumcumda.kontrolden sonra bu yaptığımız ayrıntılaydı dedi.bende başka bi yere gitmeme gerek yok yani dedim oda yok dedi.nelere baktı derseniz kafa çapına,beyin çapına,beyinciğin büyüklüğüne ve kafa arasındaki uzaklığa,çene,burun,göz merceği,el ve ayak parmaklarına, ayağın tabanına,mideye,böbrek boyutuna,pipimize :oops:,idrar torbasına,idrar kesesinin etrafında 2 tane damar oluşması gerekiyor muş o damarlara,kalbe kalbin olacaklarına baktı.ilk renkli resmimizide aldık.şimdi bu ayrıntılı mıydı:işsiz: bide 3 hafta sonra yine böyle bakacağız dedi
Gelelim alınan kilo muhabetine.ben 9 kilo aldım normal mi dedim.oda hamileliği zayıf başladığım için (56 kilo ile başlamıştım) normal dedi.ama sana en fazla toplamda 15 kilo alabilirsin dedi. 60-65 kilo ile başlasaydın en fazla 12 derdik dedi.bu ara diyet yap diyemem çünkü bebeğin kilo alması bu dönemde önemli ve diyetle bebeğin kilo alımını engelleyebilirsin dedi.istersen karbonhidratları az alt dedi

Güçlü olun kızlar...anneyiz biz...ben emzirdiysem herkes emzirir...eşim benim yüzüme bakmıyordu ne doğum hediyesi ne çiçeği böceği...gözünü hırs bürümüştü...anneme ters davranıyordu babamın çocugun kulağına okuduğu ezana bile terslendi bebek gormeye gelen görümcemler üstüne tüy dikti...ben vazgeçmedim anneme de dedim ki şimdi beni bırakır gidersen kocamın bunalımı yüzünden, sütüm kesilirse, ömür boyu vicdan azabı çekeceksin benim için kal...o dellensin dursun biz bu bebeğe anne sütü vericez dua et bizimle ilgilen bizi sev...çok şükür o kadar olaya ragmen sutüm de kesilmedi...hepsi geçti gitti...ben sağlıklı bebeğim oldu 1 günde hastaneden çıktım geldim emziriyorum diye mutluluktan uçuyordum ve bunu kimsenin bozmasına izin vermedim...siz de öyle yapacaksınız inşallah...emzireceğiz mis gibi sütlerimiz helal olsun şifa olsun kuzulara...no biberon no mama :duduk:

Son düzenleme:
Günaydın güzel anneler.size bi şey soracam bugün kontrolüm vardı kadın doğumcumda.kontrolden sonra bu yaptığımız ayrıntılaydı dedi.bende başka bi yere gitmeme gerek yok yani dedim oda yok dedi.nelere baktı derseniz kafa çapına,beyin çapına,beyinciğin büyüklüğüne ve kafa arasındaki uzaklığa,çene,burun,göz merceği,el ve ayak parmaklarına, ayağın tabanına,mideye,böbrek boyutuna,pipimize :oops:,idrar torbasına,idrar kesesinin etrafında 2 tane damar oluşması gerekiyor muş o damarlara,kalbe kalbin olacaklarına baktı.ilk renkli resmimizide aldık.şimdi bu ayrıntılı mıydı:işsiz: bide 3 hafta sonra yine böyle bakacağız dedi
Gelelim alınan kilo muhabetine.ben 9 kilo aldım normal mi dedim.oda hamileliği zayıf başladığım için (56 kilo ile başlamıştım) normal dedi.ama sana en fazla toplamda 15 kilo alabilirsin dedi. 60-65 kilo ile başlasaydın en fazla 12 derdik dedi.bu ara diyet yap diyemem çünkü bebeğin kilo alması bu dönemde önemli ve diyetle bebeğin kilo alımını engelleyebilirsin dedi.istersen karbonhidratları az alt dedi
Canım benim drumda böyle baktı ayrıntılıya ayrıca göndermedi bir sonraki kontrolde beyin ve kalbe daha ayrıntılı bakarım dedi

İlk 3 ay saç boyanmıyor organ gelişimi zamanı diye... ama sonra boyuyorlar genelde...benim de beyazlarım çiktı ama boya ustüne boya olduğundan tutmuyor akıyor turuncu gibi oluyor ben saçımı boyamıycam çunkü önce bi orjinal rengine dönsün küllü ombrelere dönmek istiyorum...ama bu aylardan sonra 1-2 defa boyanabilir bence boyayan cok

Günaydın kızlar :KK200:
Kilo kilo kilo :bicak:
Herkesin derdi aynı. Ben 5 kilo aldım. Benim dr hiçbir şey demedi. Hatta bir ara bir şey anlatırken Zaten çok kilo almadın sıkıntı Yok gibi bişey demişti. Ama ben 66 ile hamile kaldım. En son 71 dim.
Ama kızlar ben çoook yiyorum. Günde 1.5 ekmek yiyorumdur çok rahat. Yemesem içim kıyılıyor. Ama dün akşam aynada kendime baktım da sanırım fren yapmam lazım :lülülü:

Bu arada bebişlere hangi biberonu önerirsiniz? Avent diyorlar daha çok. 0-6 olanı mı alacağız?
Çivilden alacaktım geçen ama büyük ve küçük boy vardı. Orta olsun istedim. Ucuz da bi emzik aldım :KK45:
Bir de süt emmeyen sadece mama yiyen bebeklere de mi ilk 6 ay su verilmiyor? Ayrıca su için biberon için erken sanırım o_O
Ah daha ne çok sorum var bilseniz :süslü:
Bende avent almayi dusunuyorum numaralarina hic bakmadim ama

Selam hanimlar herkesin gunu aydin ve bol tekmeli olsun :) ayrintili usg fotolari harika masallah minnaklarimiza rabbim kucahimiza aldirsin kazasiz belaiz. Darisi benim gibi ayeintili bekleyenlere olsun buarada biberon konusunda her ihtimale karsi 1 adet bulunsun cantanizda derim ben cunki bazi bayanlarda hemen sut inmeye biliyor goguslwrine bu sebwpten hemsireler mama veriyor.

Kızlar dün benim goguslerimden bi şeyler geldi ya. Süt mü acaba ?
Önce ne olduğunu anlamadım. Biraz akmis sonra kurumus. Tatlı yemistim onun şerbeti sandım. Yatarken tesadüfen baktım pijamama da gelmiş. Yani o bolge ıslakti. 3 4 damla şeklinde. Doktoru arasam mi,normal mi ?
Normal diye biliyorum canim .benide yakinlarim uyardi gelebilir merak etme diye
Güçlü olun kızlar...anneyiz biz...ben emzirdiysem herkes emzirir...eşim benim yüzüme bakmıyordu ne doğum hediyesi ne çiçeği böceği...gözünü hırs bürümüştü...anneme ters davranıyordu babamın çocugun kulağına okuduğu ezana bile terslendi bebek gormeye gelen görümcemler üstüne tüy dikti...ben vazgeçmedim anneme de dedim ki şimdi beni bırakır gidersen kocamın bunalımı yüzünden, sütüm kesilirse, ömür boyu vicdan azabı çekeceksin benim için kal...o dellensin dursun biz bu bebeğe anne sütü vericez dua et bizimle ilgilen bizi sev...çok şükür o kadar olaya ragmen sutüm de kesilmedi...hepsi geçti gitti...ben sağlıklı bebeğim oldu 1 günde hastaneden çıktım geldim emziriyorum diye mutluluktan uçuyordum ve bunu kimsenin bozmasına izin vermedim...siz de öyle yapacaksınız inşallah...emzireceğiz mis gibi sütlerimiz helal olsun şifa olsun kuzulara...no biberon no mama :duduk:
Canim cok uzuldum neden oyle davrandilar sutunmu gelmedi diye .ne buyuk haksizlik

İlk 3 ay saç boyanmıyor organ gelişimi zamanı diye... ama sonra boyuyorlar genelde...benim de beyazlarım çiktı ama boya ustüne boya olduğundan tutmuyor akıyor turuncu gibi oluyor ben saçımı boyamıycam çunkü önce bi orjinal rengine dönsün küllü ombrelere dönmek istiyorum...ama bu aylardan sonra 1-2 defa boyanabilir bence boyayan cok
Benim cok kotu durumda kurudumu yandimi anlamadim hamileliktenmi kaynaklandi bilmiyorum.ama bi bakim yapmam lazim gibi

Normal diye biliyorum canim .benide yakinlarim uyardi gelebilir merak etme diye

Canim cok uzuldum neden oyle davrandilar sutunmu gelmedi diye .ne buyuk haksizlik
Yok canım babası eşimi ve ailesini 15-20 yıl önce terk edip gitmiş o aralar yeniden görüşmeye başlamışlardı babamın adını koyalım diye tutturdu ben de istemedim zaten adamın adı Bedi ve bana hic iyi davranmıyordu çok baskıcıydılar sürekli eşimi bana karşı kışkırtıyorlardı ailem başka şehirde ve benim ailemin yanına gitmemi istemiyorlardı ne zaman gitsem karın seni bıraktı gitti falan diye eşimi de dolduruyorlardı...bize 2 saat mesafedeler kilis te yaşıyoruz antep te doğum olacak, sezaryen olucam dedim ki doguma gelmesinler nerde yedirip içircez yatırıp kaldırcaz 2-3 gün geçsin öyle gelsinler aslında gelsinler desem bile gelmezlerdi zaten...işte onu bunu bahane etti bana düşman oldu kötü davrandı...görümcem de babamı annemi falan kıskandı benimle ilgileniyorlar diye...çünkü muhtaç sefil olmalısın ellerine düşmelisin sürünmelisin...kendilerinde aile yok sende de olmasın...bebek görmeye geldiler eşimi alıp hayvanat bahçesi gezmeye gittiler...Allah ım şükür gecti gitti o günler gelmesin bi daha...Allah kimseye göstermesin

Sen şanslısın saçın kızılmış, benim kendi saçım kumral, hep kendim boyarım küllü sarıya. Sarı siyah 2 renk oldu saçlarım beyazlarda cabası sadece önde beyazlarım var benim .Hamile olan bloggerlara bakıyorum sapsarı saçlara devam onu açmak hiç kolay değildir öylede istemiyorum tabiki kendi doğal saçıma yakın bir renkle boyayımda doğal dursun barim :) çok bakımsız kaldım
Benim kendi saçım koyu kumral. Uzun zamandır kına kullanıyorum. Boyaların sça zarar verdiğini düşünüyorum. Kınaya geçtikten sonra saç kremi kullanmayı bıraktım. Saçlarım zamanla daha parlak ve yumuşacık oldu.

Bende az önce yemek yedim gözlerim kapandı kapanacak işyerinde mescit var allahtan 1 saat kestiriyorum.Benim 2. gebeliğim göğüslerim diğer hamileliğime göre fazla büyüdü, uçları çatlamış resmen, daha önce doğumdan 1 ay önce lansinoh gögüs kremine başlamıştım daha 5 ay anca oldu başlamasammı bilemedim

İşte istikrarlı olunca sonuç da iyi oluyor. Can'ım ben tecrübesizim. O yüzden tam bilmiyorum.
Hatta dün bir arkadaşım dedi ki süt sağmak için de süt sağma aparatı yada cihazı çok Laz'ım. İlk zamanlar süt gelmiyor sürekli sağıyorsun açılsın diye dedi. Doktor öyle demiş onarsa. Şimdi emziriyor o da güzelce.
Yok canım emen çocuk varsa ne gerek var tabi işe başlayınca yada acil durumlarda süt bırakmak için. Bide Allah korusun küvez durumunda çok lazım olur.. Ben mecbur kullandım o dönem çıkarana ne dua etmiştim gerçekten güzel bir alet ama yavru emseydi keske dedim hep tabi Allah ihtayaç göstermesin ama lazım olursa 150 200 den başlıyor fiyat

Kızlar dün benim goguslerimden bi şeyler geldi ya. Süt mü acaba ?
Önce ne olduğunu anlamadım. Biraz akmis sonra kurumus. Tatlı yemistim onun şerbeti sandım. Yatarken tesadüfen baktım pijamama da gelmiş. Yani o bolge ıslakti. 3 4 damla şeklinde. Doktoru arasam mi,normal mi ?
Bundan normal ne varki canım artık süt kanalları Akif göğüslerle oynamayın uçlarını hareketlendirmeyin artık hisleri kuvvetli ara ara akar merak etme ama akmasın diye çaba göster... İlk süt çoook önemli bebişler.. Ucundaki o sarı beyaz şeyler olur onları sakın çıkarmayın süt kristali onlar onları çıkarırsak çeşme gibi akar süt.... Duşta yumuşak yıkayın uçlarını fazla sürtmeyin

Kasıklarım okadar batıyor li şuan nefes alamıyorum adeta... Rahim büyümesi heralde yine sancıyla karıştırmamaya çalışıyorum ama korkuyorum...

Bende az önce yemek yedim gözlerim kapandı kapanacak işyerinde mescit var allahtan 1 saat kestiriyorum.Benim 2. gebeliğim göğüslerim diğer hamileliğime göre fazla büyüdü, uçları çatlamış resmen, daha önce doğumdan 1 ay önce lansinoh gögüs kremine başlamıştım daha 5 ay anca oldu başlamasammı bilemedim
Aynen benim de 2.gebelik ve 1.de anca doğumda falan bu kadardı göğüslerim bunda şimdiden testi gibiler uçları kupkuru

Back
X