• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ya ne kadar güzel ve uygun. Bence Harika fiyatına göre. Bizim de burda civilin büyüğü var oraya gideyim muhakkak çok beğendim güle güle giyinsin canım :)
Can'ım gidince iyice bak. Ben takım oluşturmaya çalıştım. Önlük şapka eldiven vs. 50-60 tl yi buluyordu. Eşim gitmiş bunu bulmuş. Mantıklı geldi. Bir takım fiyatına 5-6 parça giysi.

Ya evet organik yazan takimi 37 ye aldim ama yinede cesit cok degildi daha merkezde biyere gidecegim.
Oy senin aldiginda cok tatlismis :)
Saglik giysin buyusun icinde ins
Sağol Can'ım. İnş hepimizinki :KK36:

Canım ben kan ilacını sabah aldığımda kabız oluyodum fakat doktor gece almamı söyledi troid ilacıyla beraber alınmamalıdır gece aldgimn beri kabızlık yok sende gece al istersen bir dene yani
merhabalar bende şuan troid ilacı alıyorum ama demir hapını troid ilacından 3 saat sonra içiyorum.arası daha mı uzun olmalı?

Canim birsey sormak istiyorum .ben oglumu emzirirken cok sutum yoktu ama yetti hamdolsun.yinede millete bakiyordum diger gogsude emziriyorlardi.bana hic kimse dememisti.soldaki gogsumu emdiginde hemen doyuyordu zaten digerini almiyordu sen nasil yaptin .
Canım ilkaylar belki yaşına kadar tek göğsüm yetti ama bir zaman sonra yetmemeye başlamıştı diş dönemlerinde vs. Bir de kızım ilk 3 gün emmedi ama sonra acısını çıkardı. Bir yaşına kadar nerdeyse hep süt emdi ek gıdaistemedi.
Şöyle bir durum varmış bazı göğüsler iri olduğu için depo yapabiliyormuş. Öyle göğüslerde tek göğüs yetiyormuş. Benim küçüktü göğüsler oyüzden depo yapsak yer Yok diye diş zamanları ikinciyi de verdiğimi hatırlıyorum.

Teşekkürler güzel bilgiler oldu bize, mamayı biberonlamı veriyordunuz
Evet canım ilk 3 gün dr browns cam şişe biberon kullandım. Onun ağzından ötürü sanırım bebek memeyi reddetmiyor. Anne memesine benziyor ucu çünkü. Sonra 4 aylıkken işe başlayınca sağdığım sütü biberonla vermeye başladılar. Ozaman kullanmaya başladım. Bir de ben uzunca bir süre bir numaralı başlığı kullandım. Ondan az geliyor memeyle aynı hızda. Eğer 2 3 numarayı kullanırsanız memeyi bırakabiliyormuş biberon daha hızlı doyurduğu için.

Son düzenleme:
İkisindendemi emzirmek lazım, süt çoğalsın diyemi :anneadayı:
Meme konusunda şunu diyebilirim. İki türlü süt oluyor bir ön süt bir arkadaki yağlı süt.
Ön süt ilk gelen ve hızlı gelen süt oluyor. Su gibi kıvamı çoçuğun su ihtiyacını karşılamak için içiyor bebiş.
Arkadan gelen süt yağlı ve önemli kısım. Hem doyuran hem besleyen kısım. oyüzden bir göğüsü bitirmeden diğerine geçmemek gerekliymiş. Asıl önemli süt en altta olan süt imiş yani.

Can'ım gidince iyice bak. Ben takım oluşturmaya çalıştım. Önlük şapka eldiven vs. 50-60 tl yi buluyordu. Eşim gitmiş bunu bulmuş. Mantıklı geldi. Bir takım fiyatına 5-6 parça giysi.

Sağol Can'ım. İnş hepimizinki :KK36:
Muhakkak gideceğim çok sağol canım. Benim zamanımda burada küçücük bir civil vardı ve çeşitleri azdı. Şimdi b Aya depo gibi bir yer var dediğin gibi orada Eminim vardır :) çok kaliteli ve güzel çok belli oluyor. Bir de İnan bu takımlar okadar işe yarıyor ki.

Meme konusunda şunu diyebilirim. İki türlü süt oluyor bir ön süt bir arkadaki yağlı süt.
Ön süt ilk gelen ve hızlı gelen süt oluyor. Su gibi kıvamı çoçuğun su ihtiyacını karşılamak için içiyor bebiş.
Arkadan gelen süt yağlı ve önemli kısım. Hem doyuran hem besleyen kısım. oyüzden bir göğüsü bitirmeden diğerine geçmemek gerekliymiş. Asıl önemli süt en altta olan süt imiş yani.

Ne güzel sayenizde 5 çocuk büyütmüş gibi bilgi sahibi oluyoruz :halay: sağolun

Kızlar az önce vitamin hapı yutcaktım, bi baktım ki antibiyotiği yutmuşum :bicak: sabah yutmam gerekini 6 saat erken yuttum ne olur acaba ya :(

Benim 3-4 gündür midem ağzıma kadar çıktı sanırım..okadar sıkışmış hissediyorum ki nefes alamıyorum dr ultrasonu tutarken farkettim göbeğimin baya üstüne tuttu bildiğiniz dört beş parmak üstüne kadar gezdirdi ultrasonu ordada anladım bebişimin ne kadar yukarı çıktığını benim kadar olan varmıdır ya göğüs kafesim ağrıyor resmen 4 ay daha nasıl dayanırım bilmiyorum

İkisindendemi emzirmek lazım, süt çoğalsın diyemi :anneadayı:
Evet oyle duymustum .
Canım ilkaylar belki yaşına kadar tek göğsüm yetti ama bir zaman sonra yetmemeye başlamıştı diş dönemlerinde vs. Bir de kızım ilk 3 gün emmedi ama sonra acısını çıkardı. Bir yaşına kadar nerdeyse hep süt emdi ek gıdaistemedi.
Şöyle bir durum varmış bazı göğüsler iri olduğu için depo yapabiliyormuş. Öyle göğüslerde tek göğüs yetiyormuş. Benim küçüktü göğüsler oyüzden depo yapsak yer Yok diye diş zamanları ikinciyi de verdiğimi hatırlıyorum.
Benim cok emmiyordu hemen doyardi.sutumde bunu soyleyeninki gb cok degildi .oyuzden aklimda kalmis

Cok iyi oldu bunu ogrenmem cok tesekkur ederim cvp icin :)
Cok vicdan yapmistim oyle yapmadigim icin bosunaymis
Benim 3-4 gündür midem ağzıma kadar çıktı sanırım..okadar sıkışmış hissediyorum ki nefes alamıyorum dr ultrasonu tutarken farkettim göbeğimin baya üstüne tuttu bildiğiniz dört beş parmak üstüne kadar gezdirdi ultrasonu ordada anladım bebişimin ne kadar yukarı çıktığını benim kadar olan varmıdır ya göğüs kafesim ağrıyor resmen 4 ay daha nasıl dayanırım bilmiyorum
Canim ins.4 ay oyle gecmez
Ne zor sey annelik

Peki boyle agri vurup gidiyomu saniyelik yoksa devamli mi oluyo
Mesela yatakta dönmek istediğin yere dönene kadar, ya da arabanın koltuğuna oturmaya çalışmandan oturana kadar diyim ben sana, benimki öyle sürekli değil, oradaki kasları kullanırken oluyor sanırım, normal otururken ya da uzanırken bişi yok

Cok iyi oldu bunu ogrenmem cok tesekkur ederim cvp icin :)
Cok vicdan yapmistim oyle yapmadigim icin bosunaymis

Canim ins.4 ay oyle gecmez
Ne zor sey annelik
Biraz araştırdım bebek baş aşşağı doğuma hazırlık şekline gelince baskı azalırmış lakin zor günlere geçtiğimi hissediyorum gece aynen nöbetçi gibiyim uykum sık bölünüyor Allah sabrını versin inş

Back
X