• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kizlar çatlaklar resmen kabusum oldu. İki gune bir rüyamda görüyorum. Hayir benim vucudum zaten ergenlikten kalma çatlak dolu. Ben oyle fiziksel deformeyi çok problem yapan bir insan da degilim. Neden bu catlaklara karşı böyle oldum? Gece ruyamda resmen tüm karnim çatlıyordu, yarılıyordu karnim catlamaktan legen kemiklerimi falan görüyordum. İyice kafayi yedim. İnsallah doğurduktan sonra gecer bu sacmaliklar. Gunde 50 sefer karnima bakiyorum çatladım mı diye. Gören duyan fiziksel goruntusune aşırı takintili bir insan zanneder oysa alakam yok.

Boyunu doktor hiç söylemedi bende hiç sormadım USG kağıdında yazmıyor bu cuma günü gittim kontrole kafa 30 bacak boyu 29 karnında 29 haftaya uyumluydu
Çok korkuyorum ya çok kilo aldıysa diye ben en son gittiğimde 25+6 da gittim 1100 gr dı. Bu ay şeker sebebiyle diyetteydim inşallah etkisi olmuştur.

Çok korkuyorum ya çok kilo aldıysa diye ben en son gittiğimde 25+6 da gittim 1100 gr dı. Bu ay şeker sebebiyle diyetteydim inşallah etkisi olmuştur.
Benim elimde liste bile yoktu canım 24.haftada yükleme şüpheli olunca kendim dikkat ettim ve yürüyüşümü aksatmadım 2-3 hafta önde gidiyordu geçen cuma kontrole gittik 5-6 güne düşmüş önden gidişi 1220 gramdı haftada 150 gr falan almış gayet iyi bu haftaalr için dedi doktorum...seninki de normale dönmüstür bence inşallah...okuldayım ben harfi harfine de uyamıyorum üstelik...mesela bugün öglen kuskus salatası poğaça börek bisküvili pasta falan vardı...1 kaşık kuskustan ve 4-5 kaşık yogurtlu tavuklu bi salata vardı ondan yedim...evde olup tam uygulayabilen için çok daha etkili bu diyetler

Kahverengikus Kahverengikus diyetle.beraber düzene girmiştir kilo alımı merak etme bakmbenimde bu hafta suyum çok çıktı doktor dikkatli beslenmemi şeker tatlı tuketmememi söyledi bende dikkat ediyorum buna ara

Kızlar selam şimdi doktordan geliyorum. Sabah şiddetli karın ağrısıyla doktora gittim nst bağladı ama sancı çıkmadı. Böbrekte genişleme ve kist çıktı. Eğer genişleme çoksa stand takacaklar. Doktorun sonucu görmesini bekliyorum. Bir kaç gündür karın ağrısı vardı ama gelip gidiyordu bugün hiç geçmeyince ve çok şiddetli olunca gittim. İnşallah stand falan takmazlar. :KK43:
Canım çok geçmiş olsun, benim iki böbrekte birden genişleme var dedi doktor ama özellikle sağ böbrek daha çokmuş. Sağa yatmayıp bol su içmem gerekiyor ama su da içemez oldum. İnşallah senin de stent takılmayı gerektirecek kadar değildir genişleme. O ağrı da çok fena bilirim

Benim elimde liste bile yoktu canım 24.haftada yükleme şüpheli olunca kendim dikkat ettim ve yürüyüşümü aksatmadım 2-3 hafta önde gidiyordu geçen cuma kontrole gittik 5-6 güne düşmüş önden gidişi 1220 gramdı haftada 150 gr falan almış gayet iyi bu haftaalr için dedi doktorum...seninki de normale dönmüstür bence inşallah...okuldayım ben harfi harfine de uyamıyorum üstelik...mesela bugün öglen kuskus salatası poğaça börek bisküvili pasta falan vardı...1 kaşık kuskustan ve 4-5 kaşık yogurtlu tavuklu bi salata vardı ondan yedim...evde olup tam uygulayabilen için çok daha etkili bu diyetler
Elimden geldiğince uymaya çalışıyorum ama yine de aklım hep yavrumda. Bide etten balıktan çok sıkıldım. Bu ara daha sebze agırlıklı besleniyorum. Bide listeye vucut alıştı başlarda doyuruyodu beni ama artık resmen yemek saatini iple çekiyorum. Bu cumartesi belli olur heralde artık. Bir de 10 gündür tam özel bölgemdeki kemiğimin sağ kısmı ağrıyo. Bu çatı ağrısımı acaba doktora mesaj atıp sorsam nasıl anlatıcam o bölgeyi bilemedim:110:

Canım çok geçmiş olsun, benim iki böbrekte birden genişleme var dedi doktor ama özellikle sağ böbrek daha çokmuş. Sağa yatmayıp bol su içmem gerekiyor ama su da içemez oldum. İnşallah senin de stent takılmayı gerektirecek kadar değildir genişleme. O ağrı da çok fena bilirim

Sağıma yatmıyorum ki hep soluma ve çok su içiyorum. Ama bebek hep sağda büyümeye başladığından beri hissediyorum hep sağdaydı. Sağolasın canım inşallah çok genişlememiştir. Ağrıya bir şekilde dayanıyorum da insan bebeğine birşey olacak diye korkuyor. Rabbim bebeklerimizi sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin

Kahverengikus Kahverengikus diyetle.beraber düzene girmiştir kilo alımı merak etme bakmbenimde bu hafta suyum çok çıktı doktor dikkatli beslenmemi şeker tatlı tuketmememi söyledi bende dikkat ediyorum buna ara
Su mevzusu zaten ayrı mesele inşallah iyidir suyu. Çünkü ben çok az su tüketiyorum. İçemiyorum biraz soda ayran falan desteklemeye çalışıyorum.

Keşke bende senin gibi yüklemeyi daha erken yaptırsaymışım. Benim 27. Haftadaydı yükleme. En azından daha erkenden önlem almış olurdum.

Elimden geldiğince uymaya çalışıyorum ama yine de aklım hep yavrumda. Bide etten balıktan çok sıkıldım. Bu ara daha sebze agırlıklı besleniyorum. Bide listeye vucut alıştı başlarda doyuruyodu beni ama artık resmen yemek saatini iple çekiyorum. Bu cumartesi belli olur heralde artık. Bir de 10 gündür tam özel bölgemdeki kemiğimin sağ kısmı ağrıyo. Bu çatı ağrısımı acaba doktora mesaj atıp sorsam nasıl anlatıcam o bölgeyi bilemedim:110:
Ben tam saatli falan da yapamıyorum okula kefir getiriyorum mesela ara öğün bu bazen ceviz fındık ya da elma...yoğurt...dün okulda fazla yiyemedim bezelye vardı 3te eve gidince sebze yemeğini 2 tabak yedim mesela kendimce böyle değişimler yapıyorum bazen...ekmek ordaki kadar yiyemiyorum kahvaltıda ve 1 öğünde daha 1 dilim en fazla çünkü midemi falan mahfediyor...çok su içiyorum her gün 1 de maden suyu...böyle işte...sıkıcı oluyor ama...bebekler besleniyordur inşallah...

Kızlar selam şimdi doktordan geliyorum. Sabah şiddetli karın ağrısıyla doktora gittim nst bağladı ama sancı çıkmadı. Böbrekte genişleme ve kist çıktı. Eğer genişleme çoksa stand takacaklar. Doktorun sonucu görmesini bekliyorum. Bir kaç gündür karın ağrısı vardı ama gelip gidiyordu bugün hiç geçmeyince ve çok şiddetli olunca gittim. İnşallah stand falan takmazlar. :KK43:
İnşallah iyi çıkar sonuçların stant a gerek kalmaz canm

Sen dikkat ettiğin için astımsın diyor oysa alakası yok astımdan sonra dikkat ediyorum ama anlatamazsın işte başına gelmeyince anlamaz... birde kimyasallar yapay şeyler mikrop değilki bağışıklık güçlendirsin ... son aylarda gerçekten çok tuhaflaştı sanki 5 yıldır çocuk diye sıkıştıran o değildi sanki ben zorla çocuk yaptım üstüne kaldım gibi hissettiriyo
Aynı durumdayım Can'ım. Ona gerek Yok buna gerek Yok. En sonunda sana çocuğa da gerek yoktu aslında niye yaptım dedirtti bana :sinirli:

İnşallah gerek kalmaz canım, insan ağrı çekince aklına binbir türlü şey geliyor. Hemen bebeğe birşey mi oldu modundayım. Allah'a şükür bebeğim şuanda iyi. İnşallah herşey hepimiz için iyi olur
Can'ım çok geçmiş olsun. Bebeğin iyiymiş şükür. Sen de iyi olursun inş da stende falan gerek kalmaz

Ben tam saatli falan da yapamıyorum okula kefir getiriyorum mesela ara öğün bu bazen ceviz fındık ya da elma...yoğurt...dün okulda fazla yiyemedim bezelye vardı 3te eve gidince sebze yemeğini 2 tabak yedim mesela kendimce böyle değişimler yapıyorum bazen...ekmek ordaki kadar yiyemiyorum kahvaltıda ve 1 öğünde daha 1 dilim en fazla çünkü midemi falan mahfediyor...çok su içiyorum her gün 1 de maden suyu...böyle işte...sıkıcı oluyor ama...bebekler besleniyordur inşallah...
Bana bakliyat dokundu midem çok fena yanıyo bakliyat yediğimde. Ekmek sanki daha rahatlatıyo gibi beni. Değiştiriyorm bende mecbur.

Doktora sordugumda son aylar içtiğin su önemli demişti. İlk aylardaki çok etkili olmuyormuş. Hangisi doğru bi bilsek
Canım vallahi internet çağı bilgi kirliliği resmen ya birçok sey doğruysa birçok seyde yanlış ayran soda falanda su yerine geçer bence zaten kışın pekmsu icilmiyo bende zorla iciyorum bazen

Hanımlar bizim bebişlerin xogu onden gidiyor sanirim benim de oyle.. Eger erken dogum olursa kalan izinlerimiz yanmiyor degil mi.. Bu konuda bilgisi olan var mı..

canım eğer erken doğum iznine ayrıldıktan sonra olursa yanmıyor ama izine ayrılmadan olursa sanırım doğum öncesi yanıyor

Selam anneler. Nasilsiniz?

Bu hafta doktor randevumda
doktoruma Turkiyede surekli ultrason yapiyorlar bebegin boyuna bakiyorlar ben de cok merak ediyorum deyince, bu sefer karin olcune baktigimda 1.5-2 hafta fazla cikti, gecen ay tam cikmisti dedi. Bu buyume hosuna gitmedi, Iki hafta sonra yine buyuk cikarsan ultrasonla ben zaten bakarim dedi. Gebelik sekeri testinide bir birim ile gecmistim.

Burda buyuk bebek istemiyor doktorlar. Ultrasona girecegim diye sevinecegimi saniyordum ama simdi korktum acaba gebelik sekeri testten sonra mi ortaya cikti..

Bebegi onden giden anneler sizin doktorunuz ne diyor?
Canım benim kızımda 2 haftaya yakın önden gidiyo dün doktora sordum bi sorun olur mu önden gitmesi diye hiç bir problem yok dedi

B1006.webp
B1005.webp

Kızlar internetten babynest alcam.Sizce hangisi daha güzel. Sizin gördüğünüz daha güzel modeller var mı.

Back
X