• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Su her zaman önemli. Ama doktorun ne icin son aylar daha onemli dedi? Bende hayat boyu cok su icen bir insandim ama bu ara nedense fazlanicemiyorum. Heralde tuvalete gitmekten bikmis olmaliyim vucudum almiyor suyu.
Benim ictigim su bebegin suyunu etkiler mi diye sormustum ilk aylar etkilemez ama son aylarda onemli dedi. Son aylarda su icmezsen suyu azalir dedi.

canım şuan hastanede göztimde olman iyi bişey ben eğer aklımda sıkıntı varsa malesef almıyor ama son dakikaya kadar bekleniyor amaç bebeği kaybetmemek ve içerde nekadar tututulursa okadar tutmak 970 de olsa 1500 de olsa küvez görecek sana en kötüyü diyecekler evet .. Ama şunu bil 750 gramı aşmış bir bebek yaşama ihtimali %80 dır ve senin yavrun çok şükür daha fazla İnşallah daha da çok alıcak dua edelim Hep beraber rabbim bağışlasın.... Ve göreceksin çok güçlü bir bebek olucak inş...

Allah razı olsun gece gece moral buldum İnan ki Allah ne muradın varsa versin. Dr 34 hedef dedi sonra tekrar konuşuruz duruma göre deyince dedim küveze girerse şimdi 1 haftalık küvezde durağına 1 gün karnında kalsın diyor bakalım yaşayıp göreceğiz

Kızlar slm.. bebisimiz için bende başladım biseyler almaya..h.b da da indirim vardı ordan biberon seti,anne çantası ,emzirme yastığı,banyo kuvet seti ve bezlerden aldım.. büyük beden fotoğraf kiyafetim ,terliklerim tacım v.s. şeyler de alınacak..enemmm..yazarken panik oldum..daha çok iş var ya..Allah sağlıkla kullanmak nasip etsin hepimize inşallah..

Evet canım evet hormonlar herşeyi etkiliyor ya. Prolaktin hormonu mucize zaten süt için okumuştum nasıl çalıştırıyor ayarlıyor vücudu. Ahh ahh hamilelik aslında çok güzel hele Şuan hareket ediyor çok özleyeceğim yine bu hareketlerini ama ağırlaştırması çok zorlaştırıyor ya. Yuvarlanarak kalkıyorum resmen. Direk yüzüstü kalkmamak gerekiyormuş yana dönüp öyle kalkmalı diye döne döne kalkıyorum resmen. Doğum sonrasında yaşanacak o hafifliğin hasretini çekiyorum resmen.
Çok yazdım ama 2 haftadır ağırlaştım resmen ya 3. Trimester bitirdi beni :-)
:KK45: Aynen ben de yuvarlanıyorum napayım zaten çatı ağrısından yuvarlanırken bile ağrı duyuyorum. Benim en başta ikizdi biri gelişmedi. Eşim acaba ikiz mi dr lar görmüyor mu bu kadar ağrı niye olsun diyor :kızgın: yok artık dedim yA koca bebeği göremeyecekler:KK70: ben ağrılardan çok tadına varamadım ama dediğin gibi o tekmecikleri bile her seye bedelmiş.
Sağlıklı hallerimi unuttum vallahi. Sanki bundan sonra ömrüm böyle geçecekmiş gibi geliyor :KK34:
Sen Doğum sonrası hafiflik diyince bu güne kadar onu hiç düşünmediğimi fark ettim. Nasıl adapte olduysam artık sürece :)
Ahhh ne güzel olur zıplayarak kalkmak hooopp diye koltuğa uzanmak ...

Hepsi çok güzel..bu siteden mi alacaksın..bende bakayım öyleyse..güvenilirse yani..
Can'ım birkaç site var. Lohusa sepeti, lohusa, otantik iç giyim yada gittigidiyor falan Onlardan birinden alabilirim. Güvenli gibi. Karar verirsem hangisi ucuzsa siteyi de ona göre seçerim.

Kızlar slm.. bebisimiz için bende başladım biseyler almaya..h.b da da indirim vardı ordan biberon seti,anne çantası ,emzirme yastığı,banyo kuvet seti ve bezlerden aldım.. büyük beden fotoğraf kiyafetim ,terliklerim tacım v.s. şeyler de alınacak..enemmm..yazarken panik oldum..daha çok iş var ya..Allah sağlıkla kullanmak nasip etsin hepimize inşallah..
Sorma zaman yaklastikca telas sardi hepimizi

Vallahi direk yüzüme yüzüme her ihtimali söylüyorlar şimdi doğsa ciğer ve beyin tamamlanmadığı için sakat olabilir küveze ölebilir eve gitmeden ölebilir karnında birden ölebilir diyolar doğal olarak tansiyonum fırlıyor hiç olumlu bişey söylemiyorlar en kötü ihtimalleri söyleyip içinden çıkıyolar ama benim umudum var yine de az da olsa besleniyor zayıf küçük doğacak biliyorum kötü düşünmek istemiyorum
Kötü düşünme sonra zehir ettiğin bu günlerine üzüleceksin rabbim ne demişse o olur onlar ne bilecek

Kan akımı yavaş olduğundan gerilemiş durma ihtimali ve ters akım olabilir bu seni zehirleyebilir aniden ölebilir diyolar küveze alsak sakat olur organlar gelişmediği için uğraşırız hepimiz diyolar. 25 gün önce 950 gr dediler 14 gün sonra 1160 dediler dün ise 1100 dediler bende anlamıyorum. Nts bağlanıyorum günde 2 kez 4 kez tansiyon ölçüyorlar hergünde dobbler kan akımına bakıyorlar 1 haftadır yatıyorum geldiğimden beri durumum stabil sanırım sata göre 29+6 olmam gerekirken başı 28 bacak 25 hafta uyumlu deniliyor herkes bişey diyor hakkımlzda Hayırlısı olsun be canım kafam allak bullak İnan ki inşallah rabbim hepimizin sonunu iyi eder

Allah yardimcin olsun canim dualarimiz seninle

gunaydin hanimlar benimde dis ve burun kaynanalarım oluyor dr sutu artir demisti ama yinede kaniyor care yok :işsiz: geceleri uykuya dalarken cok zorlaniyorum oysaki aksam yemeginden sonra bi uyku basiyor nasıl tatli varya sonra geciyor yataga geliyorum 10 defa belki wc ye gidiyorum geliyorum:skandal: sonra zar zor uyuyorum ... karnimin alt taraflarindada hafif agrilarim var azcik fazla yurusem sanki cok km yurumus gibi pertim cikiyor galiba yasli hamilelik bu olsa gerek :KK16: rabbim evlatlarimiza saglik versin saglicakla gelsinler...
bh arada hazirliklar nadil gidiyor bebek arabam ve bi kac ivir zivir kaldi derkende yine baya sey cikiyor .. bende puset ortusu diktiriyorum instadan gri filli mavi yildizli :KK69: yelek oruyorum yumusuma offf cok yazdim ellerimde hafif sis :KK66: hadi iyi gunler herkese :KK68::KK68::KK68:

Allah razı olsun gece gece moral buldum İnan ki Allah ne muradın varsa versin. Dr 34 hedef dedi sonra tekrar konuşuruz duruma göre deyince dedim küveze girerse şimdi 1 haftalık küvezde durağına 1 gün karnında kalsın diyor bakalım yaşayıp göreceğiz
Doğru demiş çünki kuvez süreci uzun olucak budefa 38 haftayı doldurtup öyle verecekler kilısu yerine gelicek 2000 gram olcak orda yata yata büyücez canı sağolsun evet zor bi süreç git gel olayı var sürekli ama yeterki iyi olsun yeterki sonunda kucağına al hepsi geçicek canım ben Yoğun bakımda hergün akşama kadar oturdum doktor 1800 gramda aynısını dedi benim 470 gramlık yavrumada ama dedeği gibi olmuyordu çoğu taburcu oldu hatta 650 gramlık bebek bile çıktı ordan düşün... Rabbim ömrünü verdiyse kim engel olabilir???? Bak ben pramatüreyim benim yeğenim 820 gram doğdu şimdi en yaramaz çocuğumuz o adı bile fındık faresi :) Allaha emanet et bende öyle yaptım 1000 gramı gördüm ya dedim ömrü varsa yaşar artık umudum arttı ... Sen şimdi dinlen stres yapma çentik tansiyon dan oluyo genelde stres bunu çook etkiliyor.... Korkularından ve korkularımızdan rabbimiz korusun inşallah

:KK45: Aynen ben de yuvarlanıyorum napayım zaten çatı ağrısından yuvarlanırken bile ağrı duyuyorum. Benim en başta ikizdi biri gelişmedi. Eşim acaba ikiz mi dr lar görmüyor mu bu kadar ağrı niye olsun diyor :kızgın: yok artık dedim yA koca bebeği göremeyecekler:KK70: ben ağrılardan çok tadına varamadım ama dediğin gibi o tekmecikleri bile her seye bedelmiş.
Sağlıklı hallerimi unuttum vallahi. Sanki bundan sonra ömrüm böyle geçecekmiş gibi geliyor :KK34:
Sen Doğum sonrası hafiflik diyince bu güne kadar onu hiç düşünmediğimi fark ettim. Nasıl adapte olduysam artık sürece :)
Ahhh ne güzel olur zıplayarak kalkmak hooopp diye koltuğa uzanmak ...

Can'ım birkaç site var. Lohusa sepeti, lohusa, otantik iç giyim yada gittigidiyor falan Onlardan birinden alabilirim. Güvenli gibi. Karar verirsem hangisi ucuzsa siteyi de ona göre seçerim.
Ah bu Erkekler ve süper yaratıcı hayalgüçleri. Hep büyüklerden dolayı hamilelik kolay sanıyorlar herhalde. Ben sizi şöyle doğurdum böyle doğurdum diyor ya büyükler. Valla hiç de öyle değil başlı başına cefa. Kıymet bilip hoş tutmaları gerekirken sanki sadece biz hastayız gibi düşünüyorlar. Koca bebek çıkıyor içimizden nasıl kolay olabilir.
Ya valla sezeryan sonrası bile çok güzeldi düşün :-) artık Nasıl ağırlaştıysam ben. Ben de tansiyon vardı iyice şişmiştim bir de.

Vallahi direk yüzüme yüzüme her ihtimali söylüyorlar şimdi doğsa ciğer ve beyin tamamlanmadığı için sakat olabilir küveze ölebilir eve gitmeden ölebilir karnında birden ölebilir diyolar doğal olarak tansiyonum fırlıyor hiç olumlu bişey söylemiyorlar en kötü ihtimalleri söyleyip içinden çıkıyolar ama benim umudum var yine de az da olsa besleniyor zayıf küçük doğacak biliyorum kötü düşünmek istemiyorum
Canım senin gözetim altından olman en güzeli. Bak tansiyonun da düzelmiş tuzlu yemeyince. Bol bol dua et ve stres yapmamaya çalış. Söylenenlere kulak tıkamaya çalış Rabbim ömür verdiyse şimdi dr doğsa Yaşar. Vermediyse gününde doğsa bile yaşamaz.

Ayy canım benim bi de öyle deneyeyim, çok da iyi geliyor diyorlar aslında devam etmek de istiyorum bir taraftan, senin gibi yapayım bakayım kokacak mıyım :KK48: hatta eşim dedi ki tuz ruhu kokusu senden mi geliyor :olamaz: utandım valla
Ay tuz ruhu evet evet aynen öyle :-p ben de okulda okadar utandım ki herkese kokuyormuşum gibi. Seni çok iyi anlıyorum :-) canım sür sabah atlet değiştir bir de sil birgüzel suyla zaten çekmiş oluyor iyice yağı. Kokmuyor öyle :)))

Ah bu Erkekler ve süper yaratıcı hayalgüçleri. Hep büyüklerden dolayı hamilelik kolay sanıyorlar herhalde. Ben sizi şöyle doğurdum böyle doğurdum diyor ya büyükler. Valla hiç de öyle değil başlı başına cefa. Kıymet bilip hoş tutmaları gerekirken sanki sadece biz hastayız gibi düşünüyorlar. Koca bebek çıkıyor içimizden nasıl kolay olabilir.
Ya valla sezeryan sonrası bile çok güzeldi düşün :-) artık Nasıl ağırlaştıysam ben. Ben de tansiyon vardı iyice şişmiştim bir de.
Eskiler boşuna demiyor canım gerçekten eskiden herşey kolaydı 16 yıl önce gebeyim vevmerdivenkeri çift çift çıkardım evin tek gelini ve birliktik bütün iş bendeydi ıh demezdim bebeğim 2150 doğdu hiç bi doktor beni korkutmadı şöyle ufak böyle ufak diye ilk 6 ay kanamam oldu hep sadece ilişki yasak diyip gönderdiler şimdi olsa Allahhh bintane kötü seneryo morel bozukluğu alır başını giderdi .. Ben de öyle düşünüyorum evet eskiden doğumlar hamilelikler kolaydı ... Şimdi hamilelik çoook zor ama doğumlar kolay iğnesi şusu busu çıktı çünki Rabbim evlatlarımızın neslini hayretsin ben çok korkuyorumm

Eskiler boşuna demiyor canım gerçekten eskiden herşey kolaydı 16 yıl önce gebeyim vevmerdivenkeri çift çift çıkardım evin tek gelini ve birliktik bütün iş bendeydi ıh demezdim bebeğim 2150 doğdu hiç bi doktor beni korkutmadı şöyle ufak böyle ufak diye ilk 6 ay kanamam oldu hep sadece ilişki yasak diyip gönderdiler şimdi olsa Allahhh bintane kötü seneryo morel bozukluğu alır başını giderdi .. Ben de öyle düşünüyorum evet eskiden doğumlar hamilelikler kolaydı ... Şimdi hamilelik çoook zor ama doğumlar kolay iğnesi şusu busu çıktı çünki Rabbim evlatlarımızın neslini hayretsin ben çok korkuyorumm
Aynen. Kadın doğum yaptığında 3 yıl genclesirmis vücudu tazelenirmis diye okumuştum. Bence bu da eskidendi şimdi nerdeee her tarafımızdan bişey çıkıyor.

Kızlar bişey sorcam ben dün köfte yedim ilk iki köfteyi yedim 3. Yerken köftelerin tam pişmediğini farkettim ama 2 tane yemiş bulundum. Bişey olmaz dimi sabaha kadar doğru düzgün uyuyamadım stres yaptım :(

Kızlar bişey sorcam ben dün köfte yedim ilk iki köfteyi yedim 3. Yerken köftelerin tam pişmediğini farkettim ama 2 tane yemiş bulundum. Bişey olmaz dimi sabaha kadar doğru düzgün uyuyamadım stres yaptım :KK43:
Hiç bir şey olmaz cnm rahat ol

Kızlar bişey sorcam ben dün köfte yedim ilk iki köfteyi yedim 3. Yerken köftelerin tam pişmediğini farkettim ama 2 tane yemiş bulundum. Bişey olmaz dimi sabaha kadar doğru düzgün uyuyamadım stres yaptım :KK43:
Malesef dışarda yediğimizde oluyo geçen gün başıma geldi geri yolladım iyi pişsin dedim dışı nar içi yine aynıydı ama merak etme bişey olmaz

Kuzum var öyle pırt diye doğuranlar yaaa :KK45: benim halam mesela. Kızı da ona çekti. 1 saat bile sürmüyor doğumları. Kızı 25 yaşında. 3. Çocuğu doğurdu peşpeşe. Yani böyle bizimki gibi zor olsa doğuramazlardı bence o_O babaannem de öyleymiş. Düğün varmış köyde sancısı tutmuş ahıra gitmiş kucağında bebekle dönmüş :oha:

Back
X