• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Buzdolabı poşeti kayar dikkat et.. :kahve: Sakın düşme yuzduk yuzduk kuyruguna geldik..

Yok canim iki çorabın arasina giyiyorsun yani su falan alırsa ayakkabi ki kar suyu her yere girer derler ilk corab ıslanıyor ama ayağın üşümüyor. Normal poset de olur.Yağmurda test ettim onayladım. Kayma falanda olmadi.
Buzlu havalarda da ayakkabı üzerine eski çoraplardan giyerdim. Coran buza yapıştığı için kayıp düşme durumun en aza iniyor

benimde en son gittiğimde ters duruyordu. çok korkuyorum dönmezse diye ama dr um çok telaşlanmadı daha zamanı var dedi.
35-36 haftaya kadar dönebilirmis hatta genelde öyle olurmuş benim doktorum da döner diyor inş dönerler yoksa sezeryan olur hayırlısı olsun inşallah.

Bebeğimin hareketleri çok canımı acıtıyor kızlar ara ara karnım acıyor ama ağrı gibi değil sürekliliğide yok belimde ağrı falanda yok ama ben böyle olunca çok korkuyorum acaba doğum sancısımı diye panikliyorum

Bez konusu konusulmusken yazayım dedim 5 sene önce bende ilk 1-2 bedende prima premium care kullandım sonra aktif bebeğe gectim memnundum öyle büyük bi sıkıntı yasamadım ama baktım 2017 den sonra değiştiğini yazmıs herkes premiumdaki o dokunun yapısıp kaldıgını filan huggies yeni dogandan memnun olan okudum baya tamda üstüne arkadasıma vermişler bez tanıtımı icin benim baya hosuma gitti icini dokusunu filan cok begendim yumusacık resminidd ekliyorum sizede fikir olsun yalnız bez nasıl kücük geldi anlatamam minicik ya cok tatlı unutmusum inanki bu kadar kücük olduğunu :KK200:
Hemen hemen tum markalar icin ayni yorumlar var. 1-2 beden ile sonraki bedenler farkli oluyormus. Ben huggies aldim 1 ve 2 numara gercekten yunusacik. Ve icine 2 su bardagi su döktüm aninda emdi ve kupkuruydu bez cok sevdim. Simdi 1 paket primanin gobek bagi oyuntulusundan alacagim. Gobek bagi dustukten sonra 3 numaraya gecene kadar huggies e devam.

Gerçekten çok yumuşak duruyor ya elime alaşım geldi. :KK70:
Bende prima düşünüyordum ama huggies de olabilir.
Ben huggies aldim gercekten yumusacik ve 2 bardak suyu cok cabuk emdi kupkuru kaldi. Ben cok sevdim insallah oglumda sever.
Merhaba kızlar bugün dersim yok hazır evdeyken hastanede giyeceğim pijama gecelik ve sabahlıkları attım makineye sabah kar vardı şimdi güneş var burada güneş varken kurumasıda kolay olur dedim bugün allahın izniyle 30+6 oldum sabahleyinde tetanozun ikinci dozunu yaptırdım 3.doz eylülde dedi ebe.
Benim 3. Dozu hazirana verdi neden acaba :/
hanimlar pentide 3 gun boyunca tum sutyenler 39 tl'ye dusmus. eger ihtiyaciniz varsa bi bakin. ben 1 siyah 1 de ten rengi emzirme sutyeni aldim. normalde 80b giyiyorum ama biraz genisledigim ve goguslerim buyuyecegi icin 85c siparis verdim. insallah bedenini tutturmusumdur.
pentinin emzirme sutyeni kapli ama yumusacik daha once magazada gormustum ama 70 tl cok geldiginden almamistim, ihtiyaci olana duyurulur :dondurma:
Bugun de 2 tane emzirme sutyeni almistim once haberim olsaydi bakardim pentiye cunku kaplı aradim ama bulamadim. Tekrar da almam simdi cok kullanirmisim gibime gelmiyor. Yenidogan zamanlari sutyensiz takilirim heralde. Sonra normal sutyenlere devam.

Arkadaşlar açlık şekerini ölçmek için kaç saat öncesinden yemek yeme kesilmelidir. (Ara öğün vs)

Hemen hemen tum markalar icin ayni yorumlar var. 1-2 beden ile sonraki bedenler farkli oluyormus. Ben huggies aldim 1 ve 2 numara gercekten yunusacik. Ve icine 2 su bardagi su döktüm aninda emdi ve kupkuruydu bez cok sevdim. Simdi 1 paket primanin gobek bagi oyuntulusundan alacagim. Gobek bagi dustukten sonra 3 numaraya gecene kadar huggies e devam.

Ben huggies aldim gercekten yumusacik ve 2 bardak suyu cok cabuk emdi kupkuru kaldi. Ben cok sevdim insallah oglumda sever.

Benim 3. Dozu hazirana verdi neden acaba :/

Bugun de 2 tane emzirme sutyeni almistim once haberim olsaydi bakardim pentiye cunku kaplı aradim ama bulamadim. Tekrar da almam simdi cok kullanirmisim gibime gelmiyor. Yenidogan zamanlari sutyensiz takilirim heralde. Sonra normal sutyenlere devam.
Bilmiyorumki canım 3 eylül dedi öncesinde yapmıyoruz ama birkaç gün geçebilir dedi

Kizlar slm .
Okadar moralim bozukki anlatamam .
Nereye donsem esimin akrabalari ailesi zehirlenme yasiyorum saniyorum.
Kapiyi acmiyorum telefonlarim susmuyo boyle birsey olamaz yaa.
Daha fazla yazasim varda yazamiyorum.kk da tanidik vardir diye.
Sabahtanberi aglamaktan canim cikti :KK61:
Etrafi net goremiyorum basim donuyo bulantim azdi.
Bugun doktora gittim oda bebis iyi kilosu 1280 dedi .sekerin sinirdaymis dedi.130 bile gormussun.sekerli herseyi yasakladi .hamur ekmek vs .geriye ne kaldi diye sormayi unuttum.
Sekerin yukselirse dogumdan sonra bebegin tansiyonu duser kaybedebiliriz dedi.
130 cokmu yuksek arkadaslar simdi bu kadin beni niye korkuttu.gercekmi bu simdiye kadar dememisti tahlilide cok once yaptirmistim .Bundan sonrasi onemli dedi.

Kizlar slm .
Bugun doktora gittim oda bebis iyi kilosu 1280 dedi .sekerin sinirdaymis dedi.130 bile gormussun.sekerli herseyi yasakladi .hamur ekmek vs .geriye ne kaldi diye sormayi unuttum.
130 cokmu yuksek arkadaslar simdi bu kadin beni niye korkuttu.gercekmi bu simdiye kadar dememisti tahlilide cok once yaptirmistim .Bundan sonrasi onemli dedi.
Yok artık yaa üslup denen bişey var sıkma canını dikkat edersin bişey olmaz allahın izniyle sonuçta söylediği riskler hepimiz için geçerli

Bugün 2. Doz tetanos aşımı oldum kızlar. Kalp atışlarını dinlerken maşallah çok hareketli bir bebek bu dedi. :) Idrar yollarımda enfeksiyon cıktı kızlar biraz fazlaymış.
Bir de bacaklarim da ödem var mis az ama.

Merhaba hanimlar bu gun kontrolum vardi bi yigin soru isaretiyle dondum. Iki yeni genc doktor beni muhane etti isi yeni ogreniyolar acemiler cok belli biri basindaki sivi fark etmiyorr digeri surayi olc felan diyor kalbindeki duruyo derken bagirsaklari ekojenmi var dedi ben sok!!! Gozlerim atladi disari 33 hafta 4 gun gibi konusuyor doktor ama normal 31 hafta 2 gunlugum. Nst soktular bizi kizlar sonucu doktor gosteremedim cunku is yeri esimiaradi gel diye nst ciktim. Doktor ogle tatili girdi. Bizde bastik gittik ozel hastane cunku bu gunden daha sitres girdik. Ozeldeki doktora parayla madur olduk resmen ben kalpden anlamam basi normal yok cocuk doktoru gidin bu hastane dogum yapabilirmim diye dedi sonuc bildir deyip ultrasyon kagidi elimize verdi. Gittik cocuk bolumune orasida fetal eko istedi tum belgelerim yanimda olmasi rahmen bunu gidin baska hastaneler yapar burasi yapmaz acele etmeniz lazim yoksa burasida size bakamaz. Gini deyip atti bizi basindan sonuc bildirmek icin doktora indik doktor ameliyat girmis asistan yeme cikmis esimde ise donmek zorunda mecbur eve boyle geri donduk cok boa bir gun yasadim. Ustelik birsey ogrendim bi nst kadindan kafam bi milyon oldu

Bugün 2. Doz tetanos aşımı oldum kızlar. Kalp atışlarını dinlerken maşallah çok hareketli bir bebek bu dedi. :) Idrar yollarımda enfeksiyon cıktı kızlar biraz fazlaymış.
Bir de bacaklarim da ödem var mis az ama.
Bol su iç canım bide kızılcık marmelatıda çok iyi geliyor enfesiyona sulandırıp içiyorum ben

Merhaba hanimlar bu gun kontrolum vardi bi yigin soru isaretiyle dondum. Iki yeni genc doktor beni muhane etti isi yeni ogreniyolar acemiler cok belli biri basindaki sivi fark etmiyorr digeri surayi olc felan diyor kalbindeki duruyo derken bagirsaklari ekojenmi var dedi ben sok!!! Gozlerim atladi disari 33 hafta 4 gun gibi konusuyor doktor ama normal 31 hafta 2 gunlugum. Nst soktular bizi kizlar sonucu doktor gosteremedim cunku is yeri esimiaradi gel diye nst ciktim. Doktor ogle tatili girdi. Bizde bastik gittik ozel hastane cunku bu gunden daha sitres girdik. Ozeldeki doktora parayla madur olduk resmen ben kalpden anlamam basi normal yok cocuk doktoru gidin bu hastane dogum yapabilirmim diye dedi sonuc bildir deyip ultrasyon kagidi elimize verdi. Gittik cocuk bolumune orasida fetal eko istedi tum belgelerim yanimda olmasi rahmen bunu gidin baska hastaneler yapar burasi yapmaz acele etmeniz lazim yoksa burasida size bakamaz. Gini deyip atti bizi basindan sonuc bildirmek icin doktora indik doktor ameliyat girmis asistan yeme cikmis esimde ise donmek zorunda mecbur eve boyle geri donduk cok boa bir gun yasadim. Ustelik birsey ogrendim bi nst kadindan kafam bi milyon oldu
Walla bişey anlamadım canım sıvı geçmişmi geçmemişmi bağıtsakta sıkıntımı çıktık

Canım çok güzel olmuş ya. Peki elinle mi diktin üç kenarını. Benim makinam yok da el de çok mu amatör olur. İnternette ikilisi 70 tl civarı sanırım. Sana nekadara mal oldu
Canım kumaşları ben başka bişeylere de kullanıcam ondan fazla aldım. Çok bi kumaşa ihtiyacın yok o yüzden metresi 13 tlydi. Ben makinede diktim ama elde de olur. Kurdeleleri de toplu aldım çünkü lavanta kesesi kolonya şişesi bayağı bişey yapıyorm şuan. Ama çok bişey tutmaz canım. Bulabilirsen hazır dikilmiş yastık kılıfları vardı benim aldığım yerde 2,5 tlye onlardan alabilirsin. Kumaşçılarda oluyo. Parça da bulabilirsin belki. Al kes ortadan her trafını dikmene de gerek kalmaz. Bayağı ucuza denk gelir. Ben evdeyim vaktim var diye yapıorum canım. Nevresimlerini bile diktim iki takım o instagramdakiler de halt yesin. Onlardan cok daha guzel oldu. Nevresimi sordum instada 120 tlye dikiyomus. Ben iki takim nevresim icin 70 tlye kumas aldim. Kumas artti bide camasir kesesi falan diktim onlrdan da:)

Canım kumaşları ben başka bişeylere de kullanıcam ondan fazla aldım. Çok bi kumaşa ihtiyacın yok o yüzden metresi 13 tlydi. Ben makinede diktim ama elde de olur. Kurdeleleri de toplu aldım çünkü lavanta kesesi kolonya şişesi bayağı bişey yapıyorm şuan. Ama çok bişey tutmaz canım. Bulabilirsen hazır dikilmiş yastık kılıfları vardı benim aldığım yerde 2,5 tlye onlardan alabilirsin. Kumaşçılarda oluyo. Parça da bulabilirsin belki. Al kes ortadan her trafını dikmene de gerek kalmaz. Bayağı ucuza denk gelir. Ben evdeyim vaktim var diye yapıorum canım. Nevresimlerini bile diktim iki takım o instagramdakiler de halt yesin. Onlardan cok daha guzel oldu. Nevresimi sordum instada 120 tlye dikiyomus. Ben iki takim nevresim icin 70 tlye kumas aldim. Kumas artti bide camasir kesesi falan diktim onlrdan da:)
Ellerine sağlık yaptıklarının fotoğrafını koyabilirmisin sakıncası yoksa

Çok sağol canım yastık kılıfı fikri çok hoşuma gitti. Olmadı diğer türlü yaparım önce içtek dikerim sonra ters çevirir kalan en som köşesini dıştan dikerim olur değil mi :) bir de böyle kumaşlar saten kumaş oluyor değil mi.

Ekojen nedir canım. Gerçekten ben bile anlamadım nasıl strese sokmuşlar hep kötü doktorlar denk gelmiş sana ya. Düzgün bir doktor bulabilsen keşke.

Kizlar slm .
Canım 130 açlık şekeri mi tokluk için gayet iyi de açlıksa da insülin versin madem deli mi bu doktor niye bebeği kaybediyormuşsun En Büyük KK

Kizlar slm .
Söylemesi kolay belki ama çevrendekileri boşver yok saymayı öğrenince mutlu olmaya başlıyorsun. Hasta olduğunu bahane et gerekirse sürekli.
Şeker gerçekten riskli ama tedavisi var canını sıkmamaya çalış gerekenleri yaparsın önlemini alınca da hiçbir sorun yaşamazsın inşallah. Burda kaç tane arkadaş yaşıyor malum bu sorunu.

Back
X