• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar bugün öğle yemeğinden sonra önce gözlerim bulanik gördü arkasından solda uyusma basladi ve dudaklarım uyuştu çok korktum tansiyon zannetim ama acile gittiğimde şekerimin yediğim yemek ve pastaya rağmen 60 olduğunu öğrendim. Şeker yüklemesi yapmıştım sorun yoktu ama bu hafta kadın doğum doktorum ile tekrar görüşeceğiz. Doktor daha çok ve sık yemem gerektiğini söyledi yetmiyormuş eskisi gibi beslenmem. Çok zor bir şeymiş bu seker ya.

Benimde ayni sekerim dusuyor tatli krizine giriyorum resmen illa bi pasta bi tatli istiyor canim dusuk tansiyon hastasiyim farkediyorum tatli yiyince enerji geliyo bide bu aralar bende birsey basladi ondanmidir bilmiyorum. Mesela kahvalti edemedim o gun ben uyanamiyorum kizim acim diyor ben kalkamiyorum butun vucud bitiyor cok zor toparliyorum kendimi dusunun dun kizimla ogleden sonra 3 de ikimizde yiyebildik. Asla cocumu ihmal edecek biri degilim ama bu elimde olmayan birsey esimle her sabah kahvalti ettim icin genelde iyi oluyor nadir esim gerek yok deyip gidince kendimede kurmuyorum fena oluyorum bide boyle kasarli tost gibi zeyler yiyincede beni cok vuruyor kotu yapiyor onuda anlamiyorum.

Saat 5 oldu siz uyuyorsunuzdur hastanede vakit geçmiyor tabi:)
Dr sağolsun bu vakitte geldi kontrole benim sıpa iyiymiş rahim ağzında açılma yokmuş artık okula gitmiyorsun kendini de yormuyorsun dedi yarın bir aksilik olmazsa taburcu edecek yatıradabilirim dedi inş bu krizi böyle atlatmış oluruz ultrason da çocuk hareket ediyor ama bende tık his yok çok özledim bebişimin hareketlerini dr sıkıntı yok dedi Allahtan Allah nasip ederse her şeyini hazır edeyim nolur nolmaz

Arkadasim cok gecmis olsun insallah vaktinde gelir bencede hazirlikli ol ama panik etme yavas yavas yap kendini yorma hic. Bebesin ile cok mutlu olun insallah kendine bebegine cok cici bak yorma kendini bence her ihtimal karsi ciger gelistirici igne vermesi iyi olmus benim bi arkadas 35 haftalik dogurdu bu igneler sayesinde bebegi kuveze girmedi. Insallah sende kucana alicaksn

Cok süslüler ya. Bebegimizi kucagimiza alaak yavrucaga danteller batar. Ben bu takimlardan almayacagim. Normal pijama takimi aldim. Bir gecelik aldim. Gecelik onden düğmeli ama pijamalar düğmeli degil. artik alttan acarim napiyim. Bu takimlar bana kullanissiz geliyor. Ceyizimden bunlara benzer bir tane var hic giymiyorum. Yine giymem diye almadim. Bir de cok pahalilar. Sen de bence normal takimlardan al cekim falan yapmayacaksan.
Normal pijama takımı aldım Can'ım 1 tane. Ama sabahlık olsun ihtiyaç oluyor diyorlar. Yine bi pijama ayrıca sabahlık aynı paraya denk geliyor. Sanırım o dantelliyi almayacağım zaten. Diğerlerinden bir tane seçerim artık.

Belki senin de fıtıktandır canım. Güzel sonuçlar getir inşallah. Kaçtaydı nst bize de haber ver
Nstyi 32.hafta raporunu almaya geldiğimde çekcekti yani önümüzdeki cuma ama ben dün msj atınca gel nst yaptır dedi nstyi çektirdim drumu bekliyorum

Ben de cinsel olarak sogumasindan korktugum icin hic israr etmedim. Zaten beyefendi uzaklasacak yer ariyor 70 yasindaki dedeler gibi beni sinir ediyor. Bir de o olaya sahit olmasini artik istemiyorum. O zaman da bebegimin kafasinin ciktigi yere yaklasmak istemiyorum icimden gelmiyor falan der. Yine sinirlendim salağa durduk yere
Can'ım zaten girseler bile öyle ulu orta herseye şahit olmuyorlar. Perde oluyor arada. Eşinin elini tutuyor. İnstagramda bazı lüks hastanelerin dr sayfalarında öyle videolar var. İzleyip gülüyorum ben. Eşler nasıl ağlıyor :))

Dr sağolsun bu vakitte geldi kontrole benim sıpa iyiymiş rahim ağzında açılma yokmuş artık okula gitmiyorsun kendini de yormuyorsun dedi yarın bir aksilik olmazsa taburcu edecek yatıradabilirim dedi inş bu krizi böyle atlatmış oluruz ultrason da çocuk hareket ediyor ama bende tık his yok çok özledim bebişimin hareketlerini dr sıkıntı yok dedi Allahtan Allah nasip ederse her şeyini hazır edeyim nolur nolmaz
Canım çok geçmiş olsun ailenden yanında birileri varsa onlar yapsın işlerini yoksa da kendini fazla yormadan dinlene dinlene yap ütüyü de koltuk seviyesine indirip oturarak yap daha kolay oluyo artık son haftalarımıza geldik hepimiz diken üstünde gibiyiz Rabbim sağlıkla yavrularımızı kucağımıza almamizı nasip etsin insallah

bu arada ben son bir aydır çok dikkat ediyordum yediklerime, her gün de yürüyüş yaptım ama yine de bir buçuk kilo almışım. çok canım sıkıldı. benim de bebeğimin ayakları aşağıda duruyor ama zamanla bebek dönebilir dedi doktor. ayrıca bacağımın alt kısımlarına kramp girer oldu doktor magnevit verdi onu her gün kullan dedi, öncesinde söylese başlardım halbuki. bugün de sabahtan beri temizlik yapıyorum yoruldum, akşam da yemekli misafir gelecek. benim en kısa zamanda temizlik için bir kadın bulmam lazım. bugün kontrolü olan arkadaşlar sağlıkla çıkarsınız inşallah doktor odasından. herkese iyi bir haftasonu diliyorum.

Canım çok geçmiş olsun..inş vaktinde gelir bebiş.

Kızlar kontrolden geldim oğluş 8-9 gün önde gidiyor 2062 gr olmuş nstde sancı çıkmadı iyi dedi pozisyonu güzel değil bide sen çok sıkışıksın zor görüyorum bebeği dedi bağırsaklarında gaz var hafif dedi haftaya cuma 32. Hafta raporumu almaya gelcemi söyledim muayene etcem o zaman dedi bu alttan muayenemi demek istedi anlamadım soramadımda ilk doğumum sezeryan bunuda sezeryan yapcanı söylemişti alttan muayene etmez değilmi bebeğin başı yukardaymış bu arada benden haberler böyle

Dikkat et canim ins.
Vaktinde gelirde gerek kalmaz insallah .

canim yildizli yastigi kaca aldin bende bulut ve tac seklinde istiyorum pahaliya gelirse kendim dikecegim
17 canim .
Azcik becerikli olsam cok kolay gozukuyor da iste .
bugun 11 de randevum var inslh heyecanla bekliyorum
Guzel haberle gel canim ins
Kızlar kontrolden geldim oğluş 8-9 gün önde gidiyor 2062 gr olmuş nstde sancı çıkmadı iyi dedi pozisyonu güzel değil bide sen çok sıkışıksın zor görüyorum bebeği dedi bağırsaklarında gaz var hafif dedi haftaya cuma 32. Hafta raporumu almaya gelcemi söyledim muayene etcem o zaman dedi bu alttan muayenemi demek istedi anlamadım soramadımda ilk doğumum sezeryan bunuda sezeryan yapcanı söylemişti alttan muayene etmez değilmi bebeğin başı yukardaymış bu arada benden haberler böyle
Alttan muayeneden bahsetmistir diye dusunuyorum.kadin dogumcuda baska turlu hic muayene olmadim .

Geçmiş olsun canım çok mu yoruluyordun ondan mı olmuş? Ben de bütün gün ayaktayım çocukları iyi bırakayım diye çok yüklendim akşam da yürüyüşlerim devam sırtım falan sürekli ağrıyor artık...ama ben ağrıyanı sizlayanı da ciddiye almıyorum oğlumdayken doğumum başlamış 3cm açılmam vardı 39.haftada ve ben anlamamıştım :oha: sürekli bi yerlerim ağrıdığı için normal geliyordu halbuki sancıymış
İnanki çok yormuyordum ama şu saatten sonra tehlikeliymiş

O donenceler etkili oluyo mu acaba cok merak ediyorum almak lazım mı

Bende bilmiyorum ki ilk cocuğum olcak kısmetse dönence zaten alcam ne alayım bilemedim bu projeksiyonlular gözüme güzel geldi ondan onlara bakayım dedim
Ben de çok istedim ama eşim istemiyor. Bir yerde okuduk yada izledik tam hatırlamıyorum. Bebeklerde otizme neden olabileceği ile ilgili. Ondan sonra istemedi o da. Aksi görüşlerde var tabi bebeğin gelişimini olumlu etkileyebileceği ile ilgili.
@Aarohi canım sen psikoloji mezunuydun. Daha net bir seyler biliyorsundur belki.

Oyyyy maşallahhh ay böyle kilo artışları oldukça yaklaştığını daha da çok hissediyorum :))

H Hafsa
Oh çok sevindim canım demekki tamMen yorgunluktan. Şeker de yok maşallah. Söylediğin şeyleri ben de yaşadım çünkü. Dinlenerek bol sıvı alarak geçti. Rahmi su çol rahatlatıyırmuş. Bebiş de kilo alma zamanındadır belki. İnşallah son haftaları görürüz sağlıklıca gözünaydın diyorum:)
Canım şekerim hep düşüktü sabah 164 çıktı ama geceden beri serum 6 kere magnezyum antibiyotik bir sürü şey vurdulat etkisi varmı bilmiyorum şimdi yarım döner yedim beyaz ekmek bir saat sonra ölçecem

Ben de çok istedim ama eşim istemiyor. Bir yerde okuduk yada izledik tam hatırlamıyorum. Bebeklerde otizme neden olabileceği ile ilgili. Ondan sonra istemedi o da. Aksi görüşlerde var tabi bebeğin gelişimini olumlu etkileyebileceği ile ilgili.
@Aarohi canım sen psikoloji mezunuydun. Daha net bir seyler biliyorsundur belki.

Oyyyy maşallahhh ay böyle kilo artışları oldukça yaklaştığını daha da çok hissediyorum :))
Ben okuldan mezun olalı 10 sene oluyo ve hiç mesleğimi yapmadım stajlarım hariç. bi de pedagojik eğitim almadım hiç bildiğim şeyler değil... şuan tamamen doğaçlama gidiyorum kendimce araştırıp alıyorum beğenmezsem ya da memnun kalmazsam veririm bi ihtiyaç sahibine mantığında ilerliyorum bakalım nasıl olcak..

Back
X