• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canm yeyip yattığını için oluyor sanırım. Mide hazmetmemis oluyor. Benim gün içerisinde bişey yeyip uzandigimda bile oluyor .
Olabilir ya cok rahatsiz bir durum.
Hahaha bende bu artisa gore hesapladim hatta aldogi gramdan 100 gram eksik tutarak hesapladim haftalik alacagi grami. 5 hafta sonra dogursam 5 bucuk kilo doguyo. :) ama sasirmadim cunku bizim ailede genetik herkes kilolu bebek dogurur en son ablam 5 bucuk kilo normal dogurdu. Tabi tobe etti sonra. Bizim ailede en zayif dogan bile 4 kilodur. Sanirim 3 bucuk 4 olunca cesaret edemem normale kuzum ya.
Hey masallah koca insan dogurmus ablan :KK70: o kadari da fazla ya. Bakmasi kolay falan diyorlar ama cocugun obez olma ihtimali de yukseliyor öyle dogunca. Aman bebisler saglikla zamaninda gelsin de .
Devlet hastanelerini begenmiyenler boyle gereksiz dusunceler icine giriyor. Anliyorum cogu Devlet hastanelerinde ilgi alaka belki daha az olabiliyor ve kalabalik oluyor. Ama sen doktorunden ve sistemden memnunsan buna kimse laf edemez bence :işsiz: Bende Devlete gidiyorum randevumu internetten aliyorum, saatim gelir gelmez veya daha once bile iceri cagiriliyorum
ve doktorumdan cok cok cok memnunum gercekten bukadar ilgili alakali bi doktor devlet hastanesinde bulduguma cok mutluyum. Baska arkadasim ozele gidiyor ve onun doktoru hic dogru durust bilgi bile vermiyormus hatta azarlar gibi bile yapiyor diyor. Konu Ozel veya Devlet degil.. Onemli olan doktorun hastalarla olan iliskisi. Ozelde'de dogursan seni el ustunde tutan hemsireler veya doktorlar yok yani :kahve:
Aynen ben de oyleyim. İnternetten aliyorum. Calismadigim icin de genel de mesai bitimine dogru aliyorum. Hastane bombos oluyor. Zirt pirt doktorun odasina dalan olmuyor. Nst icin sira beklemiyorum. Rahatim yani yarim saatte isimi halledip dönüyorum. Basta ben de cok sıkıntı cektim devlette. Kafama gore doktor bulamadim. Hastanenin sistemini çözemedim. İnternetten randevu almak yerine gidip ordan randevu alip saatlerce beklemeye kalkistim falan. Ama suan cok memnunum. Son kontrolumde doktorum beni hatirladi 1 ay once gitmistim en son. O bile mutlu etti yani :KK70: bir de suan ben ustune para verseler özelde dogurmak istemem. Normal doğum istiyorum. Ozeller en ufak sikintida sezeryana geciveriyor. Su saatten sonra özelde normal dogum yanlisi doktor bulacam diye zaten dogum vaktim gelir :KK70: devlet gercekten duzeltilemeyecek bir sıkıntı varsa sezeryana aliyor. Bu da bana daha cok guven veriyor.
minikoglan minikoglan sen nerdeydin canım Kayseri miydi...öyleyse eğer kurban olsunlar devlet hastanesine...ne zaman girsek eğitim araştırmada yarım saat içinde her işimiz bitiyordu...ben Develi ye gidebilsem orda küçücük devlet hastanesinde süper doğum yaparım...Kıl dönmesi ameliyatı olmuştum lise 2 deyken mükemmel bir genel cerrahi uzmanı doktorum vardı zaten küçük yer hemşireler sağlıkçılar tanıdık prensesler gibiydim...o kadar para veriyoruz da özelde ne yapıyorlar sanki...zaten bu Bursa nın sağlık sistemini sevmedim sağlam insanı hasta ederler...Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın
Evet kayserideyim. Basta doktorumu bulup düzene alisana kadar ben de memnun degildim. Hatta buraya gelip isyan da etmisimdor kesin. Ama suan cok memnunum. Doktoruma alistim sevdim. Evimin dibinde. Rahatim yani.

Kızlar bu catı agrısı nasıl bişey 3-4 gündür bendede hiç olmayan bi agrı var bacaklarımın arası resmen kemiğim agrıyo hissediyorum dayanılmıcak kadar değil ayaga kalkıp yürüyünce oluyo genelde bide gece yatakta dönerken

Günaydın arkadaşlar,
Daha benim de hiç bir eşyam hazır değil maalesef. Çalıştığım için ne eşyaları yıkamaya ne de ütülemeye hiç vaktim olmadı. Çok şükür ailem yanımda ama ailemize uzun süreden sonra bir bebek katıldığı için herkes tecrübesiz galiba :) henüz beşiği dolabı bile alınmadı :olamaz: en son 3 hafta önce kontrole gittiğimde bebiş 990 gr dı. Doktorum ben biraz küçük ölçerim dedi. Ama yine de biraz geriden geliyor demişti. Yani daha 1000 gr olduğunu görmedik. Pazartesi kontrolümüz var umarım normal ağırlığına gelmiştir :110: doğumda verilecek eşyalar sadece takım olarak alınan hastane çıkışı mı acaba ? :KK64:

Ben de senin gibiyim çalıştığım için daha çok arada yazışmaları takip ediyorum bilgi edinmek için :halay:
Benim de haftaya 32 oluyor ama çok şükür bir sıkıntım olmadı şu ana kadar o yüzden nisanın 20sine kadar falan kalmak istiyorum aynı masa başı olduğu için. Ama benim mesai saatim daha uzun 08:30- 19:00 çalışıyorum. Eve gitmem 20.00 oluyor. Ondan dolayı da hafta içi evde hiç bişey yapamıyorum zaten. Hafta sonları da hala eksik olan şeyleri tamamlamaya çalışıyoruz :emir_bebek: Umarım bir sorun yaşamadan doğuma kadar sağlıkla atlatırız günlerimizi :KK45:

senin daha uzunmuş mesai saati Allah kolaylık versin canım, akşam o saatte gelip zaten yemek yapmak falan işkence, benimde annem sağolsun o yapıyor yoksa aç kalıcaz :) ben de akşamları hiç bişey yapamıyorum erken bile yatamıyorum güya dinlenmemiz gerekiyor, mayısa kadar çalışmayı düşünüyorum ama daha çook var resmen şafak sayıyorum :KK48:

Hanımlar kızımın kapı südümü dün akşam yaptık eşimle ismi için harfler kaldı oğluşumunda çiçeklerin yapıştırması kaldı onuda yapınca atarım bugünde taç terlik olayına gircez inşallah

Eklentiler

• 3D8780D4-A4A8-4E6D-991E-14745A4922EE.webp
    3D8780D4-A4A8-4E6D-991E-14745A4922EE.webp
    34,3 KB · Görüntüleme: 91
Kızlar bugün ve dün gece benimde hem kasıkta gem belde aynı anda ağrılarım oldu . Ama böyle ara ara gelip giden değil sürekli ağrılat vardı. Yaklaşık on gündür falan havalar güzel diye sürekli dışarılardayım galiba çok yordum kendimi . Bgün kü ağrım oturup dinlenince geçti Gecmeseydi doktora gtmeyi düşünüyodum . Galiba ben kabul etmesem de ağırlaşmaya başladım
Evet ya artık ağırlaştık resmen, benim hakeketlerim kısıtlandı iyice, ani hareketlerde bir ağrı saplanıyor karnıma, biraz yürüyünce sancım oluyor, ayakta fazla kalınca her yerim dökülüyor, biraz ev işi yapim diyorum, sonrası malum ağrı sancı, sürekli misafiri gelen arkadaşlara Allah yardım etsin, ben kendi yemeğini felan zor yapıyorum, başkalarına nasıl hizmet edeyim, kadınlar gününde çocukların okulunda etkinlik vardı herkes birşey yapıp getirecek piknik gibi yapacağız, sen de şunu yap dediler, zor yapıp götürdüm zaten, gelmeyenler de evine gelelim bize de yap diyorlar hiç seslenmiyorum, gelin bile demiyorum, hiç uğraşamam, tv'yi değiştirdik zorunlu olarak, arkadaşlar kutlamaya gelelim diyor, gelin diyemedim, kimseye hizmet edemem ki, ağırız artık ağır, kendimize dikkat etmezsek ceremesini biz çekeriz :anneadayı:

Aynen ben de oyleyim. İnternetten aliyorum. Calismadigim icin de genel de mesai bitimine dogru aliyorum. Hastane bombos oluyor. Zirt pirt doktorun odasina dalan olmuyor. Nst icin sira beklemiyorum. Rahatim yani yarim saatte isimi halledip dönüyorum. Basta ben de cok sıkıntı cektim devlette. Kafama gore doktor bulamadim. Hastanenin sistemini çözemedim. İnternetten randevu almak yerine gidip ordan randevu alip saatlerce beklemeye kalkistim falan. Ama suan cok memnunum. Son kontrolumde doktorum beni hatirladi 1 ay once gitmistim en son. O bile mutlu etti yani :KK70: bir de suan ben ustune para verseler özelde dogurmak istemem. Normal doğum istiyorum. Ozeller en ufak sikintida sezeryana geciveriyor. Su saatten sonra özelde normal dogum yanlisi doktor bulacam diye zaten dogum vaktim gelir :KK70: devlet gercekten duzeltilemeyecek bir sıkıntı varsa sezeryana aliyor. Bu da bana daha cok guven veriyor.

Aynen oyle canim ben calisinca sabah erken saatlere aliyorum hemen isimi halledip geliyorum rahatca. Bikere oglen 2 de aldim randevuyu o gunde doktorum acil sezeryana gitmisti biraz beklemek zorunda kaldim okadar. Baska hastalara sinirlenince bana derdini anlatiyor doktorum :KK48: Her seferinde hatirliyor beni hatta en son gittigimde kuru erik ikram etti bana ve icerideki hastalara :KK48: Sen bilincli bi annesin felan diyor.. Off spora basladim heryerin agriyor diye anlatiyor. O kadar tatli ki ben saskinliktan ne diyecegimi bilemiyorum :KK48: Insallah dogumuma da kendi doktorumun nobetine denk gelir ve gerektigi yerde o mudahale eder. Bide en cok hosuma giden hareketide ultrason aletini gobegime koyarken hep besmele cekerek koyuyor :KK200:

herkese günaydın kızlar, benim de bugün kontrolüm vardı her şey normal allaha şükür ama dün kan vermiştim tsh 3,3370 çıktı bir ayda üç katına çıkmış, yarın sabah endokrinologuma gidecem bakalım ilacı ne kadar arttıracak. tiroid sorunu olan arkadaşlara da tavsiyem bu haftalarda mutlaka kontrole gitsinler. bugün ve yarın kontrolü olan arkadaşlar da güzel sonuçlarla çıksınlar inşallah

Kızlar göğüs uçlarında emzirirken çatlak olmamasi için bakım vakti geldi sanırım. Oğlumda çok çektiğim için şimdiden önlem almak istiyorum. Aktardan kantaron yağı aldım henüz kullanmadım . Hamilelikte var mı kullanan? Bir zararı yoktur inşallah

Bugün sabah semt polikliniğine gittim dahiliyeye sonuçlarımı gösterdim açlık 85-96 arası tokluk da genelde 112-127-130 falan çıkıyor benim de ben de her gün yürüyorum...ama dedim mesela iskender yedim ekmekli falan 165 çıkmıştı...doktor dedi ki bu değerler çok feci değil diyet ve yürüyuşe devam et bunlar bebeğe zarar vermez en baştan diyabet hastası olsan organ gelişimi zamanı mesela bebek için çok tehlikeli olurdu şu anda öyle bir ihtimal görünmüyor dedi...günde 1-2 ölçüm yeterli sürekli ölçme üzülme şu anda senin için en büyük risk ileride şeker hastası olma ihtimalinin %50 artmış olması dedi...inşallah doğrudur bunlar...ve ben zayıflamıyorum...hatta diyet ve yürüyüşle hala ayda 1 kilo aldım...ona da zaten fazla yemiyorsan etkisi olmamıştır şekerli karbonhidratlıyı çok yiyen bi insanken diyete başlasaydın kilo verirdin o sorun değil dedi...kızlar böyle işte @semabsrn @Kahverengikus diğer şeker ölçenleri hatırlayamadım arkadaşlar durum bu
Bu değerler çok feci değil ne demek ya daha ne olmasini bekliyor acaba.şeker testinde normal çıkanları olcseler bu değerleri ancak gorurler hayret bişey ya.çok sinirlendim.daha ne olması lazimmis acaba.kendimizi mi parcalayalim daha.bende değerler böyle dr normal dedi.gram şekerli bişey karbonhidrat yemiyorum daha napicaz biz.

herkese günaydın kızlar, benim de bugün kontrolüm vardı her şey normal allaha şükür ama dün kan vermiştim tsh 3,3370 çıktı bir ayda üç katına çıkmış, yarın sabah endokrinologuma gidecem bakalım ilacı ne kadar arttıracak. tiroid sorunu olan arkadaşlara da tavsiyem bu haftalarda mutlaka kontrole gitsinler. bugün ve yarın kontrolü olan arkadaşlar da güzel sonuçlarla çıksınlar inşallah

Geçmiş olsun canım, benim tsh değerim 0,38-5,33 aralığında olması gerek diye bildirilen raporda 4,69 çıkmıştı en son 1 ay önce yaptırdığım tahlilde. Kadın doğum doktorum yüksek olduğunu belirtti, dahiliyeye göster problem olabilir dedi. Ancak bir kaç kere dahiliyeye göstermeme rağmen normal değer aralığında görünüyor bir sıkıntı yok diye dönüş aldım. Ama kendi doktorum ısrarla yüksek diye belirtiyor. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba? :110:

Kızlar göğüs uçlarında emzirirken çatlak olmamasi için bakım vakti geldi sanırım. Oğlumda çok çektiğim için şimdiden önlem almak istiyorum. Aktardan kantaron yağı aldım henüz kullanmadım . Hamilelikte var mı kullanan? Bir zararı yoktur inşallah

Lansinohun göğüs ucu kreminden herkes çok memnun bütün yorumları takip ediyorum genelde. Doktorum bana da başlamam gerektiğini söylemişti. Aldım ancak henüz başlamadım. Mart bitsin ondan sonra başlarım diye bekliyorum :KK48:

Canım ilk giyilcekler ic badi ust badi altina pijama alti çorap eldiven sapkasi ve 1 bez zaten gerekirse onlar yine ister senden isterlerse battaniye. Hepsini sar battaniyeye ver icin rahat etmesse bez parcasi ile kese yap ona koy.
Bu arada ben oglumda orta boy keseler aldım kiyafetleri bezi düzenliyor ayri ayri 3 kese koyuyorun çantada dagilmiyor aradimi da buluyorum.
Tamam canım çok teşekkür ederim ben de öyle yapayım bari, çantayla vermeyelim bir sürü şey var içinde

Geçmiş olsun canım, benim tsh değerim 0,38-5,33 aralığında olması gerek diye bildirilen raporda 4,69 çıkmıştı en son 1 ay önce yaptırdığım tahlilde. Kadın doğum doktorum yüksek olduğunu belirtti, dahiliyeye göster problem olabilir dedi. Ancak bir kaç kere dahiliyeye göstermeme rağmen normal değer aralığında görünüyor bir sıkıntı yok diye dönüş aldım. Ama kendi doktorum ısrarla yüksek diye belirtiyor. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba? :110:
canım bu nasıl dahiliye doktoruymuş ya, gebelikte benim kadın doğumcum da endokrin doktorum da 2,5'un altında olması gerekir diyor. benimki epey yükselmiş mesela hemen endokrin randevusu aldım yarın sabah gideceğim. sana da tavsiyem başka bir endokrinologa görünmen

Aynen oyle canim ben calisinca sabah erken saatlere aliyorum hemen isimi halledip geliyorum rahatca. Bikere oglen 2 de aldim randevuyu o gunde doktorum acil sezeryana gitmisti biraz beklemek zorunda kaldim okadar. Baska hastalara sinirlenince bana derdini anlatiyor doktorum :KK48: Her seferinde hatirliyor beni hatta en son gittigimde kuru erik ikram etti bana ve icerideki hastalara :KK48: Sen bilincli bi annesin felan diyor.. Off spora basladim heryerin agriyor diye anlatiyor. O kadar tatli ki ben saskinliktan ne diyecegimi bilemiyorum :KK48: Insallah dogumuma da kendi doktorumun nobetine denk gelir ve gerektigi yerde o mudahale eder. Bide en cok hosuma giden hareketide ultrason aletini gobegime koyarken hep besmele cekerek koyuyor :KK200:
Bence de col tatli :) insallah ona denk gelirsin :)

ben gebeliğin başından beri sadece zeytinyağı ve kantaron yağı sürüyorum vücuduma. kantaron yağını kendim yapmıştım, bir sıkıntı yaşamadım gebelikte de kullanılıyor diye biliyorum.

Kizlar aksam gec saatte bir seyler yedim mi cok kötü oluyorum sabahlari ya. Boyle midem ve agzimin icin bir tuhaf oluyor. Dun aksam bir parca peynir ve domates yemistim. Ama sanarsin bol baharatli bol yagli agir seyler yemisim oyle rahatsizim.
Canim gece yiyince oyle oluyor en iyisi fazla acikmadan uyumak
izne ayrılan arkadaşlara hayırlı olsunnn :) benimde ctesi 32 oluyor ama çalışmayı düşündüğüm için çalışabilir raporu alcam. ve gittiği yere kadar çalışcam. şimdilik bir sıkıntı çıkmadı çok şükür. sadece yorulduğumda ayaklarım şişiyor :KK43: dinlenme saatlerimi artırmalıyım sanırım. cuma günü kontrolüm var, bakalım Irmak Bera ne durumda teyzeleri :) bu arada herkes sanı çekmiş, ya bende de oldu anlamadım yada bende olmadı, hiçbir fikrim yok. hepimiz sağlıkla sihhatle kucağımıza alalım yavrularımızı inşallah.
Ismi cok guzelmis canim .saglikla gelsin saglikla buyusun ins .

canım bu nasıl dahiliye doktoruymuş ya, gebelikte benim kadın doğumcum da endokrin doktorum da 2,5'un altında olması gerekir diyor. benimki epey yükselmiş mesela hemen endokrin randevusu aldım yarın sabah gideceğim. sana da tavsiyem başka bir endokrinologa görünmen

O zaman yarın ilk işim kan tahlilimi tekrarlamak ve onun sonucuna göre dahiliyeye görünmek. Bebeğe nasıl bi zararı var acaba bilgin var mı? Dahiliye normal dediği için kendi doktoruma detaylı sormadım ama bebek tiroid hastası olarak doğabilir demişti :KK43:

Evet ya artık ağırlaştık resmen, benim hakeketlerim kısıtlandı iyice, ani hareketlerde bir ağrı saplanıyor karnıma, biraz yürüyünce sancım oluyor, ayakta fazla kalınca her yerim dökülüyor, biraz ev işi yapim diyorum, sonrası malum ağrı sancı, sürekli misafiri gelen arkadaşlara Allah yardım etsin, ben kendi yemeğini felan zor yapıyorum, başkalarına nasıl hizmet edeyim, kadınlar gününde çocukların okulunda etkinlik vardı herkes birşey yapıp getirecek piknik gibi yapacağız, sen de şunu yap dediler, zor yapıp götürdüm zaten, gelmeyenler de evine gelelim bize de yap diyorlar hiç seslenmiyorum, gelin bile demiyorum, hiç uğraşamam, tv'yi değiştirdik zorunlu olarak, arkadaşlar kutlamaya gelelim diyor, gelin diyemedim, kimseye hizmet edemem ki, ağırız artık ağır, kendimize dikkat etmezsek ceremesini biz çekeriz :anneadayı:
Gerçekten misafiri olanlar çok zor bazen annemle kardeşim geliyor hafta sonları onlar bile beni yoruyomuş gibi oluyor . Ki bana yardım ediyolar aslında ama bn duramıyorum yerimde o yüzden sık sık gelmeyin dedim :)

Back
X