Gebeliğe Hazırlık 2018 yılı - Hamilelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım eşimde hiç bir sorun yok bana dr kanalların dar laparospi ameliyatı olacak dedi..
Ama ben hemen olmak istemedim tanıdıklarımın tavsiyesi üzerine mersinin bi köyünde yaşayan ebeye gittim kanallarında bi sorun yok rahmin ve göbeğin kaymış dedi..
Yerine getirdim ama ilk ay olacak diye bişey yok genelde ikinci ayda oluyor dedi..
Bu ay gittim bakalım olucak mı..
Ama zaten bu ay doğru düzgün birlikte olamadık..

Çok teşekkürler sarıbaykuş
Haftaya doktora gitmeyi düşünüyodum
Bu şekilde söyleyeyim

Hormon değeriniz düzeldi mi?

Hayır malesef düzelmedi benim ki başka bir rahatsızlığa dayandı tedaviye başlamıştım fakat çok sabır gerektiren bir süreç dayanamadım bıraktım o yüzden düzelme olmadı bende hipofiz bezi tümörü çıktı buna bağlı olarak süt hormonlarım yükseliyor gebe kalmayı engelliyor .

Gerek yok cnm ya ben zamana bıraktım artık herşey Allah'tan zamanı var demekki
Hmm anladım canım ben bu ay gittim bi ebeye rahim ve göbek kayması varmış yerine getirdi bakalım inşallah olur...
Benim bizzat şahit olduğum çok kişi var 10 yıllık falan çocuğu olmayan ebeye gidip hamile kalanlar..

İnş hamiş kalirsin cnm

Al bendende o kadar 3 yıllık evliyim artık eşimin canına tak etti bizde 2 ay oldu korunmayı bırakalı ama bana kalsa 2 senem daha var yaş da geçiyor 29 yaşındayım evlenmeden ilk 5 sene çocuk düşünmüyordum bana kalsa hala 5 senede direnirim ama çevre baskısı bıktırdı bakalım kısmet ama acelesi yok diyorum hep içim de benim de çocuğum olsun hayallerine kapılamıyorum .
Eşim dnrda hamilelik için kitap bakıyor bana bakarken gördüm üzüldüm onu ama bende o heyecan yok karnında hisset o heyecan olcak diyo bakalım

Ben pek inanmıyorum daha çok bilimsellikten yanayım ama bazen alternatif çözümler de işe yarayabiliyor sanırım.
Ebenin de elbet bilgisi vardır tecrübe açısından ama
Ultrason vs ile görünmeyen göbek kaymasını nasıl tespit etmiş onu kafam almıyo benim
Bakalım dediği çıkacak mı, gelecek ay iyi haberlerini alırız inşallah

Çok geçmiş olsun
ne kadar zor olsa da mutlaka tedavinize devam edin
Hipofiz bezi tümoru hakkında bilgim yok ama daha da ilerlemeden gereğini yapmak lazım bence önce o işi halledin ki sağlıklı bir şekilde bebek işine odaklanabilin

Ya ne bileyim bazı insanlar bak buraya yazan arkadaşlar da biz hep istiyoduk diyorlar
Bana neden gelmiyor o istek?
Ben de şöyle düşündüm hayatımın belli bir döneminde çocuk sahibi olacaksam bari çok geç olmasın ki hem enerjim olsun hem yaş farkımız çok olmasın hem de sağlık sorunları baş göstermeden olsun.

Gebelik bölümünde de bu yüzden takılıyorum fikre kendimi alıştırmak için
Haziran 2018 e kadar zaten iş durumum dolayısıyla istemiyorum. O ay denemeye başlarız
İşte son 8 ayımda kendimi hazırlamam lazım hem maddi hem fiziki hem de manevi olarak

Bi bakar mısınız

Eklentiler

• sketch-1504867535111.webp
    1,1 KB · Görüntüleme: 60
Bende başlarda inanmıyordum canım ama bizzat tanıdığım çok insan var böyle olup hamile kalan..
Hatta en yakın akrabam kuzenim karısının 10 yıldır olmuyordu bana önerilen ebeye giderek hamile kalıyor...
Burda tanıdığım insanlar bile var canım...
Ben inanıyorum canım ben ebeye gitmeden öncesinde hissediyordum göbeğimin kaydığını aşırı derecede kabızlık vardı ve göbeğim atmıyordu ebede aynısını söyledi zaten...
Çok iştahsız ve çok zayıfım bu yüzden kilo alamıyorsun dedi ve göbeğimi yerine getirince aşırı derecede iştahım açıldı hala kabızlık var ama her gün zorlada olsa tuvalet ihtiyacımı giderebiliyorum çok şúkür bu ay pek umudum yok fazla birlikte olamadık ama inşallah güzel haberler veririm...

Selamlar
Ben şimdiden vücudumda ne olup bitiyor diye genel bir kan tahlili yaptırmaya gittim

Ferritin (demir depoları)
B12
Folat (folik asit)
Kan sayımı değerlerim gayet normal çıktı

D vitamini tahlilim bugün çıkacak
Ama kolesterolüm varmış :)

İyi mi kötü mü o da bugün belli olacak
Bakalım Gelecek ay da jinekologa da genel bir kontrol için gideceğim

Kan değerleri için başka baktırmam gereken bişey var mı sizce?

masAllah degerlerinize o zaman bence jinekologa 3.gunu gidin adetin hazir gitmisken hormon testlerini de yaptrrsiniz

Ne guzel bir sayfa olmus bol bilgili :)
Insallah gonlunuze gore istediginiz zamanda kucaklasirsiniz bebeklerinizle :)

Bende nasipse 2018 icin umitliyim.Cocuk fikri cok derinden sessizce bi anda cöküvermis oluyor insanin yuregine.Bence isteyerek olmasida ayrica guzel hamilelik donemi ve sonrasi icin hazir olmak,istemek,sabir hep lazim :)

Günaydınlar çok güzel bir yazı olmuş ama ben anladım ki fazla stres olma çok düşünmeden aslında süpriz oluyor

Günaydınlar çok güzel bir yazı olmuş ama ben anladım ki fazla stres olma çok düşünmeden aslında süpriz oluyor

Selamlar evet çok düşünmemek lazım
Ben olmasa da çok aşırı üzülmem gibi geliyor ama yaşamadan bilemem tabi o süreci

Uzun zamandır bakamadım buraya
Gelecek ay doktora gideceğim ve genel bir kontrol yaptıracağım

Anladım ki çok fazla kafaya takıp stres yapmamak lazım

Merhabalar bnde 2018 e hamiş olarak girmek isteyenlerdenim malesef bizde 9 aydır denememize rağmen bi sonuç alamadık bu ay reglim gelince özele gitmeyi düşünüyorum bakalım hayırlısı sanırım bizim bebiş çok nazlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…