• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2018’e Hamile olarak girmek isteyenler burada buluşalım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
2-3 gün ust uste degerlendir canm eşinin spermlerinde herhangi bir sorun yok ise tabi ki.

Inşallah yoktur canım hiç baktirmadik daha yeni başladık denemelere gerek kalmadan olur inşallah :dua::anneadayı:

o iğnenin etkisi sonradan çıkıyor çünkü. doğumda belki acını hafifletiyordur ama sonradan aynı sezeryan gibi sonradan acıyı anlıyorsun.
Doğumda yaşanan travma da hayatını zehir edebiliyor insanın :( ben normal doğum yaptığım halde üç gün hiç sütüm gelmedi. 3 ay dikişler yüzünden zar zor oturup kalktım. Kuyruk sokumu ağrısından iki sene arkama yaslanıp oturamadım.. zaten doğumda ağrıdan ve nefessiz kalmaktan bayıldım. Karnımı öyle bir bastırdılar ki hâlâ sol tarafımda bıçak batması gibi ağrı oluyor ters bir hareket yapınca.. bütün bunlar doğumda sancı ve panikle kasılma sonucu oldu. İğneyi yesem ağrı hissi biter, daha rahat olurdum, bunların hiçbiri başıma gelmezdi.. bel ağrısına gelince, 12 yıldır çekiyorum zaten, çok fark etmez :)

o iğnenin etkisi sonradan çıkıyor çünkü. doğumda belki acını hafifletiyordur ama sonradan aynı sezeryan gibi sonradan acıyı anlıyorsun.

O iğneyle değilde uzmanla alakalı aslında,hatta bazılarının yaşadığı sıkıntılarda.
Bende mecburi sezeryan oldum ve igne sebebiyle hic sikintim olmadi.
Dogumdan sonra surekli emzirme,alt degistirme,ust degistirme,kucakta tasima derken alisik olmadigimiz bi surec yasiyoruz aslinda.
Sadece 2-3.gun emzirirken öne dogru cok egilirsem bas agrim oldu.

Onu ilk gördüğüm an inanılmazdı ama ve kokusu❤ Hemen emzirmistim.

Kızlar yarın bat günüm;

dün gece hapşırınca bir anda sol kasığıma bıçak batması gibi bir sancı girdi kendimi yere attım nasıl birşeyse artık ve dünden beride beyaz akıntı başladı.
Adete yakın normalde akıntı kesilir benden.Cumartesi test yapmıştım negatif çıkmıştı.Sol yumurtalık sızısı hala ara ara hissettiriyor kendini.
Adete yakın beyaz akıntısı olan oldumu hamişler?o_Oo_Oo_O

Arel13 Arel13 Canım senin sonucun nasıl çıktı ?
Canım kolposkopi yapalım dediler perşembeye randevu verdiler bende onun ne olduğunu bilmiyorum zor birley mi ağrılı olur mu diye düşünüp duruyorum. Birkaç saat önce de adet oldum. Bu durumda yapılmaz galiba

Canimmmm inanamiyorum ya tesadüfen gordum harika bi haber bu coooook tebrik ederim o kadar sevindimki anlatamam allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin kan tahlili yaptirabildin mi
Canımmm benim teşekkür ederim çok sağol Allah razı darısı başına olsun inşllah

Doğumda yaşanan travma da hayatını zehir edebiliyor insanın :KK43: ben normal doğum yaptığım halde üç gün hiç sütüm gelmedi. 3 ay dikişler yüzünden zar zor oturup kalktım. Kuyruk sokumu ağrısından iki sene arkama yaslanıp oturamadım.. zaten doğumda ağrıdan ve nefessiz kalmaktan bayıldım. Karnımı öyle bir bastırdılar ki hâlâ sol tarafımda bıçak batması gibi ağrı oluyor ters bir hareket yapınca.. bütün bunlar doğumda sancı ve panikle kasılma sonucu oldu. İğneyi yesem ağrı hissi biter, daha rahat olurdum, bunların hiçbiri başıma gelmezdi.. bel ağrısına gelince, 12 yıldır çekiyorum zaten, çok fark etmez :)
Normal dogum ve bu kadar agri sizi cok gecmsis olsun canimmm. .. benim sezeryan olmasima ragmen ben 2.gun ayaktaydim sutumde ilk gun gelmisti sonra geri gitti 3.gun geldi. Ama benimde hala dikis yerimde hissizlik var cok tuhaf bisi dokunamiyorum hala zarar verecekmisim gibime geliyo

Doğumda yaşanan travma da hayatını zehir edebiliyor insanın :KK43: ben normal doğum yaptığım halde üç gün hiç sütüm gelmedi. 3 ay dikişler yüzünden zar zor oturup kalktım. Kuyruk sokumu ağrısından iki sene arkama yaslanıp oturamadım.. zaten doğumda ağrıdan ve nefessiz kalmaktan bayıldım. Karnımı öyle bir bastırdılar ki hâlâ sol tarafımda bıçak batması gibi ağrı oluyor ters bir hareket yapınca.. bütün bunlar doğumda sancı ve panikle kasılma sonucu oldu. İğneyi yesem ağrı hissi biter, daha rahat olurdum, bunların hiçbiri başıma gelmezdi.. bel ağrısına gelince, 12 yıldır çekiyorum zaten, çok fark etmez :)
cnm doğum çok mucize bir operasyondur. dogum esnasında öldügün zaman şehit gidiyorsun o derece önemlidir.
ben doğumda sadece bel agrısı yaşadım. bana karnıma basalım mı dediler ilkine izin verdim çok kötü oldu daha yaptırtmadım. sen baya kötü olmuşsun allah yardımcın olsun. böyle fenasını tekrar yaşatmasın kolay doğumlar nasıp etsin. ben çok dua etmiştim kolay doğum olması içinde hattım etmiştim. hem korkum gitmişti hemde dogumum fena değildi sadece bel agrısı yaşadım sonradan geçti şükür.

O iğneyle değilde uzmanla alakalı aslında,hatta bazılarının yaşadığı sıkıntılarda.
Bende mecburi sezeryan oldum ve igne sebebiyle hic sikintim olmadi.
Dogumdan sonra surekli emzirme,alt degistirme,ust degistirme,kucakta tasima derken alisik olmadigimiz bi surec yasiyoruz aslinda.
Sadece 2-3.gun emzirirken öne dogru cok egilirsem bas agrim oldu.

Onu ilk gördüğüm an inanılmazdı ama ve kokusu❤ Hemen emzirmistim.
evet çocuğu görünce herşeyi unutuyor insan ne güzel bir duygu anne olmak

Kızlar doktor izin verirse allahın izniyle aralıkta bebiş hazırlıgına başlıycaz ama ben dogum korkumu bir türlü yenemiyorum hep hayal kuruyorum hamile kalıcam öyle olucak böyle olucak falan diye hayalimin sonunda dogum oldugu için nefesim kesiliyo daralıyorum nasıl bebegim olucak artık benim kafam nasıl rahatlıycak bana yardımcı olurmusunuz:dua::KK43:

Kızlar doktor izin verirse allahın izniyle aralıkta bebiş hazırlıgına başlıycaz ama ben dogum korkumu bir türlü yenemiyorum hep hayal kuruyorum hamile kalıcam öyle olucak böyle olucak falan diye hayalimin sonunda dogum oldugu için nefesim kesiliyo daralıyorum nasıl bebegim olucak artık benim kafam nasıl rahatlıycak bana yardımcı olurmusunuz:dua::KK43:
inan ki benim kadar korkan insan yoktu herhalde. ben feci korkuyordum.bırak doğumu diş çekiminden bile çok korkardım ve başkalarının o acıyı yaşarken ben asla orda olmam yani. ablamın doğum sancıları başlamıştı ben hemen ordan uzaklaşıp gitmiştim. yani baya fenaydım.
sen doğumu son aya kadar hiç düşünme ben en azımdan onu başarabilmiştim. sonra hatim yap niyeti kolay ve hayırlı dogum olsun diye inanki ne korku kalıyor ne de birşey . ben o gün sancılarım başladığı zaman zil çalıp oynayacaktım abartmıyorum valla çok şükür kavuşacağız diye çok sevinmiştim. allah herkesin yardımcısı olsun

Her zorluğun ardında bir kolaylık vardır elbette. Güzel düşün ki güzel olsun. Hayırlısıyla hamile kal doğumu sonra düşünürsün, yeter ki sağlıkla bebeğe kavuşmak nasip olsun. Eminim ki o acı yine unutulur güzelliğe kavuşunca.

Senin ilk doğumun zor geçmişti değilmi yanlış hatırlamıyorsam sonrasında da sorunların olmuştu sanki. Her doğum bir değildir bidaha ki sefer tecrübeli olacaksın ve daha kolay olur inşallah.

Kan pıhtılaşması varmıydı sizde? Karıştırıyor da olabilirim :))

Allah verdiği zorluğun kolaylığınıda elbet veriyor.
Yürek yenilenmeden kalkışamıyoruz yebi bir zorluğa..
O zaman yine bütün gücünle bebek iyi olsun diye hareket edeceksin inan..
Ama yardım alırsan,kurslara gidersen,yapilabilecek kendine guvenini arttirabilecek bicok sey var.
Maddi imkanın yerindeyse bir doula ile görüsebilirsin gebelik boyunca ve dogum surecinde.
Güven herşeyin başı canım.Herseyden önce Allah'a❤

inan ki benim kadar korkan insan yoktu herhalde. ben feci korkuyordum.bırak doğumu diş çekiminden bile çok korkardım ve başkalarının o acıyı yaşarken ben asla orda olmam yani. ablamın doğum sancıları başlamıştı ben hemen ordan uzaklaşıp gitmiştim. yani baya fenaydım.
sen doğumu son aya kadar hiç düşünme ben en azımdan onu başarabilmiştim. sonra hatim yap niyeti kolay ve hayırlı dogum olsun diye inanki ne korku kalıyor ne de birşey . ben o gün sancılarım başladığı zaman zil çalıp oynayacaktım abartmıyorum valla çok şükür kavuşacağız diye çok sevinmiştim. allah herkesin yardımcısı olsun
Doguma kadar düşünme diyorsun ama ben daha korunmayı bırakmadan düşünmeye başladım dün yine agladım aklma geldikce daralıyorum ama çok istiyorum melek kızımın abla olmasını nasıl yenicem bu korkumu bilmiyorum ben çok cesaretli bir kızdm dogumdan sonra kan vermeye igne yapmalarına bile izin vermiyorum hemşirelerin elini tutuyorum yapmayın diyr hastanelerin önünden geçince daralıyorum 6 aralık kontrolüm var şimdiden düşünüyorum onu kafama taktım ne yapıcam diye

Kızlar yarın bat günüm;

dün gece hapşırınca bir anda sol kasığıma bıçak batması gibi bir sancı girdi kendimi yere attım nasıl birşeyse artık ve dünden beride beyaz akıntı başladı.
Adete yakın normalde akıntı kesilir benden.Cumartesi test yapmıştım negatif çıkmıştı.Sol yumurtalık sızısı hala ara ara hissettiriyor kendini.
Adete yakın beyaz akıntısı olan oldumu hamişler?o_Oo_Oo_O
Yarina ne kalmis surda kiz anaaam ins guzel haberlerini aliriz yaaa. Sol kasik batmasi hamilelik belirtisi akinti ise ne yalan soyleyim ben hic takip edemiorum bu meleti ama daha once gelmiyorsa buda umut edebilecegimiz bi belirti cnm

Her zorluğun ardında bir kolaylık vardır elbette. Güzel düşün ki güzel olsun. Hayırlısıyla hamile kal doğumu sonra düşünürsün, yeter ki sağlıkla bebeğe kavuşmak nasip olsun. Eminim ki o acı yine unutulur güzelliğe kavuşunca.

Senin ilk doğumun zor geçmişti değilmi yanlış hatırlamıyorsam sonrasında da sorunların olmuştu sanki. Her doğum bir değildir bidaha ki sefer tecrübeli olacaksın ve daha kolay olur inşallah.

Kan pıhtılaşması varmıydı sizde? Karıştırıyor da olabilirim :))
Var malesef canım igneyide nasıl yaparım bilmiyorum herşeyden korkar oldum bütün mesajları okuyorum sessizce takip ediyorum burayı allah hepinizden razı olsun hevesleniyorum burayı okuyunca inşallah burdan sizlerden büyğk cesaret alırım:KK36:

Doguma kadar düşünme diyorsun ama ben daha korunmayı bırakmadan düşünmeye başladım dün yine agladım aklma geldikce daralıyorum ama çok istiyorum melek kızımın abla olmasını nasıl yenicem bu korkumu bilmiyorum ben çok cesaretli bir kızdm dogumdan sonra kan vermeye igne yapmalarına bile izin vermiyorum hemşirelerin elini tutuyorum yapmayın diyr hastanelerin önünden geçince daralıyorum 6 aralık kontrolüm var şimdiden düşünüyorum onu kafama taktım ne yapıcam diye

Canım peki bi psikolojik destek alsan sana cesaret verir korkularını yedersin hatta rahatlarsın bence.

Allah verdiği zorluğun kolaylığınıda elbet veriyor.
Yürek yenilenmeden kalkışamıyoruz yebi bir zorluğa..
O zaman yine bütün gücünle bebek iyi olsun diye hareket edeceksin inan..
Ama yardım alırsan,kurslara gidersen,yapilabilecek kendine guvenini arttirabilecek bicok sey var.
Maddi imkanın yerindeyse bir doula ile görüsebilirsin gebelik boyunca ve dogum surecinde.
Güven herşeyin başı canım.Herseyden önce Allah'a❤
inşallah dedigin gibi olurum canım cesaretli bir anne olurum cevaplarınız için çok teşekkür ederim sizin sayenizde tabi önce allahın inşallah iyi olucam :KK200:

Benimde oglum 5 bucuk aylikken dogmaya kalkti onun ustune bendede ayni korku basladi ya altimi kesecekler ya karnimi kestirmek istemiorumm deyip duruyordum ama ayiptir soylemesi tecavuz kacinilmazsa zevk almaya bakacan demisler:halay: korktugum hicbirsey olmadi biliomusun hicbirsey hissetmedim hemen ayaga kalktim cok agrim olmadı bence hic dusunme benim gibi en guzel gunlerini heba etmee. Ins gebe kalirsan tek duan saglikla dogsun olsun gerisini takma Allah bi kolaylik veriyo şükür :dua:

Back
X